• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Arkadaşlar merhaba. Bugün mokapot sahibi oldum. Normalde v60 için 36-40 aralığında iyi sonuç alıyorum. Mokapot için kaç klik önerirsiniz. Sitesinde 10-25 aralığı yazmış ama deneyimi olan arkadaşların tavsiyesine minnettar kalırım
Genellikle 10-15 kullanıyorum. Ekşimsi tatlar vermeye müsait açık kavrum kahvelerde ünceye doğru, daha koyu kavrum kahvelerde biraz daha kalına doğru öğütüm düşünebilirsiniz.
Ben artık tüm kahveleri 10 klikte öğütüyorum, hiç bir olumsuz tat almadım, aksine daha yoğun ve esaslı olduğunu düşünüyorum.

Genellikle 10-15 kullanıyorum. Ekşimsi tatlar vermeye müsait açık kavrum kahvelerde ünceye doğru, daha koyu kavrum kahvelerde biraz daha kalına doğru öğütüm düşünebilirsiniz.
Ben artık tüm kahveleri 10 klikte öğütüyorum, hiç bir olumsuz tat almadım, aksine daha yoğun ve esaslı olduğunu düşünüyorum.
Ben dün 20 klik öğüttüm. İnce gibi geldi. Akış tam olmadı. Kesik kesik püskürterek oldu.85 derece su koymama rağmen 9 dk sürdü. Nihayetinde zift gibi bir kahve oldu. Başka bir arkadaş belki alt kısmı tam vidalamamışsındır dedi. Büyük ihtimalle ondan oldu. Bugün tekrar deneyeceğim eve gidince.

Ben dün 20 klik öğüttüm. İnce gibi geldi. Akış tam olmadı. Kesik kesik püskürterek oldu.85 derece su koymama rağmen 9 dk sürdü. Nihayetinde zift gibi bir kahve oldu. Başka bir arkadaş belki alt kısmı tam vidalamamışsındır dedi. Büyük ihtimalle ondan oldu. Bugün tekrar deneyeceğim eve gidince.
Dediğiniz gibi bir yerde hata var. Bu sabah 10 klik öğüttüm, soğuk su koydum ve kısık ateşte su homojen biçimde az az gelmeye başladı, en sonda fokurdayarak geldi. Kullandığım kahve, A Roasting Lab Darkness.

Moka potta yaptığım kahveyi genelde sütle tükettiğimmiçin mispeten ekonomik, blend kahveler yercih ediyorum ve genelde 10 klik öğütüyorum. Moka pot Bialetti, tıkanma gibi bir sorun hiç yaşamadım. Kahveyi sepete bastırarak koyuyorsanız o tıkanma yapabilir, bastırmadan safece düzeltmek en iyi sonucu veriyor.

Teşekkürler hocam. Kahveyi hiç basmadım. Sallayarak düzledim ama birşeyler ters olmalı :) bugün ikinci denememi yapacağım. Kahve miktarını 300 ml suya 30 gr denemiştim onu 25 grama çekip deneyeceğim. 25 klikte sırf akış düzgün oluyormu diye bakacağım

Teşekkürler hocam. Kahveyi hiç basmadım. Sallayarak düzledim ama birşeyler ters olmalı :) bugün ikinci denememi yapacağım. Kahve miktarını 300 ml suya 30 gr denemiştim onu 25 grama çekip deneyeceğim. 25 klikte sırf akış düzgün oluyormu diye bakacağım
Sepeti tam doldurmadınız mı? Ben 3 cup kullanıyorum açıkçası hiç su ve kahve ölçmedim, genelde 16-16,5 gr arası alıyor sepet. Su da valfin altına kadar. Çıktılarda bu olmamış dediğim olmadı hiç. Suyu 85-88 arası ısıtıp hazneye aktarıyorum. Sorun az kahve koymak olabilir diye geldi aklıma :/

Sepeti tam doldurmadınız mı? Ben 3 cup kullanıyorum açıkçası hiç su ve kahve ölçmedim, genelde 16-16,5 gr arası alıyor sepet. Su da valfin altına kadar. Çıktılarda bu olmamış dediğim olmadı hiç. Suyu 85-88 arası ısıtıp hazneye aktarıyorum. Sorun az kahve koymak olabilir diye geldi aklıma :/
Tam doldurdum hocam. 30 gr gibi aldı.

Arkadaşlar 6 ay önce aldığım molent değirmenin sapı çıktı kimle iletişime geçsem acaba ?

Ekli dosyalar

• 68E4CF22-7DBC-4737-B151-93ABBD364996.jpeg
    68E4CF22-7DBC-4737-B151-93ABBD364996.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 150
Merhaba, g50 alarak aranıza katıldım ve android Brew Timer uygulamasını yükledim. Programda ve genelde de tariflerde kullanmak için öğütücü ayarları kısmını aşağıdaki şekilde düzenledim. Sizce yaklaşık bu ayarlar doğru mu?
Turkish: 00-5.0 click arası
Extra Fine: 5.0-8.0 click arası
Fine: 8.0-15.00 click arası
Medium-Fine:15.0-28.0 click arası
Medium:28.0-36.0 click arası
Medium-Coarse:36.0-45.0 click arası
Coarse:45.0-55.0 click arası.

Ekli dosyalar

• molent.jpg
    molent.jpg
    87.9 KB · Görüntüleme: 135
Merhaba, g50 alarak aranıza katıldım ve android Brew Timer uygulamasını yükledim. Programda ve genelde de tariflerde kullanmak için öğütücü ayarları kısmını aşağıdaki şekilde düzenledim. Sizce yaklaşık bu ayarlar doğru mu?
Hayırlı olsun öncelikle. Kahveniz lezzetli olsun :) Ben Türk kahvesinde öğütümü 3 klik yapıyorum. V60 için 36-40 aralığında gezinirim. Yeni yeni öğrendiğim mokapotta ise 22 - 23 klik ayarları ile verim almaya başladım..

Ben zamanında şöyle bir tablo yapmışım belki fikir verir

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220212_173900.jpg
    Screenshot_20220212_173900.jpg
    40.3 KB · Görüntüleme: 144
Arkadaşlar son zamanlarda daha sık olmakla beraber, değirmenin öğütüm süresinin arttığını gözlemledim. Haznedeki çekirdeğin son 1 2 gramında sürekli çevirmeme rağmen öğütüm bitmemiş gibi öğütüm sesi geliyor. Sürekli bıçak üzerinde kısmi çekirdek parçaları kalıyor. Kalibrasyonda sorun olmuş olabilir mi?

Arkadaşlar son zamanlarda daha sık olmakla beraber, değirmenin öğütüm süresinin arttığını gözlemledim. Haznedeki çekirdeğin son 1 2 gramında sürekli çevirmeme rağmen öğütüm bitmemiş gibi öğütüm sesi geliyor. Sürekli bıçak üzerinde kısmi çekirdek parçaları kalıyor. Kalibrasyonda sorun olmuş olabilir mi?
Merhaba, duzenli olarak temizlemek gerekiyor degirmenleri. Yoksa yag ve tortudan dolayi ogutme suresi artiyor.

Bence nem, statik elektrik ya da öğüttüğünüz çekirdeklerdeki değişimlerden kaynaklı. Değirmen mutfakta duruyorsa illa ki buhara maruz kalıyor, çekirdekler de aynı şekilde.

Bence nem, statik elektrik ya da öğüttüğünüz çekirdeklerdeki değişimlerden kaynaklı. Değirmen mutfakta duruyorsa illa ki buhara maruz kalıyor, çekirdekler de aynı şekilde.
Sorun statikten ziyade haznede öğütümün sonlarına doğru haznede çekirdek kalması. Sanki çekirdek hazneden kesiciye gitmiyor. O yüzden ne kadar çevirirsem çevireyim sürekli öğütüm sesi geliyor. En son kolu çıkarıp değirmeni ters çevirdiğimde hazneden tam öğütülmemiş küçük parçalar düşüyor. Ondan sonra öğütüm tamamlanmış gibi oluyor.

Sorun statikten ziyade haznede öğütümün sonlarına doğru haznede çekirdek kalması. Sanki çekirdek hazneden kesiciye gitmiyor. O yüzden ne kadar çevirirsem çevireyim sürekli öğütüm sesi geliyor. En son kolu çıkarıp değirmeni ters çevirdiğimde hazneden tam öğütülmemiş küçük parçalar düşüyor. Ondan sonra öğütüm tamamlanmış gibi oluyor.
Bahsettiginiz sorunu ben de son zamanlarda yasiyorum hocam ama bana da sanki nemden dolayi geliyor Daha dun aksam degirmeni temizliyordum , iceride bi cekirdek duvara yapismis kalmis resmen Fircanin sapıyla ittirdim anca oyle cikti 😅 Son durum nedir sizde ?

Geri