• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

20211230_124258.jpg

Nihayet ilk V60 deneyimi için ekipmanı tamamladım. İlk demlememi yaptım. Çok kötü değil ama harika da olmadı. Hario Dripper seti içinden çıkan filtre çok iyi değil sanırım. Suyu o kadar yavaş döktüğüm halde yine de çok birikme yaptı dripper'da. Molent G50'de 35 click ile denedim. İlk denemelerim için kahve seçimi, V60 için Molent click değerleri, filtre seçimi konusunda fikirlerinizi almayı çok isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 17706

Nihayet ilk V60 deneyimi için ekipmanı tamamladım. İlk demlememi yaptım. Çok kötü değil ama harika da olmadı. Hario Dripper seti içinden çıkan filtre çok iyi değil sanırım. Suyu o kadar yavaş döktüğüm halde yine de çok birikme yaptı dripper'da. Molent G50'de 35 click ile denedim. İlk denemelerim için kahve seçimi, V60 için Molent click değerleri, filtre seçimi konusunda fikirlerinizi almayı çok isterim.
afiyet olsun. hem kahveye hem de damak tadınıza göre 35ten başlayarak 40a doğru denemeler yapabilirsiniz. ben genelde 36-37de sabit tutup aşağı yukarı çıkıyorum.

Ekipmanınız hayırlı olsun güzel bir ekipman kurmuşsunuz.

Hangi çekirdeği kullandığınızı belirtmemişsiniz ama natural çekirdekler daha çok toz çıkarmaya müsait olduğu için uzun süreye etkisi olmuş olabilir. Ayrıca;

1. Molent g50 için 35 klik biraz ince olmuş. 38-40 bandında yapın ilk öğütümünüzü, duruma göre klik sayısını artırıp azaltırsınız.

2. İyi bir filtre edinin (cafec traditional, cafec th-3, hario 40lı kutu, hario 100 lü bol poşet Japon üretimi gibi)

3. Çok yavaş döküşler kahveyi çözememiş olmanıza sebep olur. Kahve yatağını bozmadan, kahve yatağına olabildiğince yakından ve eşit hızda yapın döküşlerinizi. 100ml suyu 10 sn döküş yapıyorum genelde ve gayet iyi sonuçlar alıyorum.

4. Biraz tecrübe kazanıncaya kadar blooming+2 döküş ile demleme yapmanız.

5. Kahve özelinde farklılıklar olacaktır tabiki (kafein kültür kahveleri gibi) ama genelde yakınmış çekirdeklerde 92-94, natural olanlarda 91-92 derecelerde su kullanmanızı tavsiye ederim. Ben buzdağı marka su kullanıyorum ve memnunum.

6. Kahve çekirdeği seçimi olarak aylık alımları takip ediyorum. Aylık alımlar dışında düşünürseniz Clean Cup, Coffeenutz, Kafein Kültür, Zümrüt Karaca, Williams Roastery deneyip memnun kaldıklarım arasında ilk aklıma gelenler.

Naçizane tecrübelerim bu yöndedir. Acele etmeyin lütfen, nitelikli kahve süreç ister deneyim ister. Zamanla ve tecrübe ettikçe öğreniyor insan.

İlk demlemelerim bnm faciaydı şimdi kötü seviyesine yükseldiğim için mutluyum. Los hermanos, damo, strawbeery gibi kahveleri mahvedip duruyorum. Ferrariyi tarlada sürmek gibi bişi. Dün misafirlere filtre kahve makinesinde kahve demledim. Molent 45 klik 46 gr kahve 1,2 lt saka suyu, enfes oldu. En azından tadım notu aldım. Sana tavsiyem v60'ta 12/225 ile başla. 15 gr kahve başlarda hayal kırıklığı yaratıyor. 39 klikten başlayıp 34'e kdr in. Bi de su sıcaklığı fazla oldu diye endişe etme suyun biraz sıcak olması her zmn iyi oluyor

Set oldukça güzel sade ihtiyacınız olan her şey var.

Yeni başladıysanız hario 40 lı ile başlayın. Yoksa pek çok sorun ile karşılaşırsınız. Elinizdeki filtreyi ters çevirip deneyebilirsiniz. Süre olarak 2 dakika 2:30 dakika arası hedefleyen. Molent 36-38 başlangıç için uygun.

Bunlar zamanla değişecek.

Örneğin;. Ben artık Molent de 30-36 klik arası gidip geliyorum. İlk başta 36-40'tı. Zamanla çözünmeyi artırmak istiyor insan.

Son düzenleme:
Ekipmanınız hayırlı olsun güzel bir ekipman kurmuşsunuz.

Hangi çekirdeği kullandığınızı belirtmemişsiniz ama natural çekirdekler daha çok toz çıkarmaya müsait olduğu için uzun süreye etkisi olmuş olabilir. Ayrıca;

1. Molent g50 için 35 klik biraz ince olmuş. 38-40 bandında yapın ilk öğütümünüzü, duruma göre klik sayısını artırıp azaltırsınız.

2. İyi bir filtre edinin (cafec traditional, cafec th-3, hario 40lı kutu, hario 100 lü bol poşet Japon üretimi gibi)

3. Çok yavaş döküşler kahveyi çözememiş olmanıza sebep olur. Kahve yatağını bozmadan, kahve yatağına olabildiğince yakından ve eşit hızda yapın döküşlerinizi. 100ml suyu 10 sn döküş yapıyorum genelde ve gayet iyi sonuçlar alıyorum.

4. Biraz tecrübe kazanıncaya kadar blooming+2 döküş ile demleme yapmanız.

5. Kahve özelinde farklılıklar olacaktır tabiki (kafein kültür kahveleri gibi) ama genelde yakınmış çekirdeklerde 92-94, natural olanlarda 91-92 derecelerde su kullanmanızı tavsiye ederim. Ben buzdağı marka su kullanıyorum ve memnunum.

6. Kahve çekirdeği seçimi olarak aylık alımları takip ediyorum. Aylık alımlar dışında düşünürseniz Clean Cup, Coffeenutz, Kafein Kültür, Zümrüt Karaca, Williams Roastery deneyip memnun kaldıklarım arasında ilk aklıma gelenler.

Naçizane tecrübelerim bu yöndedir. Acele etmeyin lütfen, nitelikli kahve süreç ister deneyim ister. Zamanla ve tecrübe ettikçe öğreniyor insan.
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Elimde Ethiopia Yirgacheffe kahve vardı. Onunda denedim bu sefer. Elimde bir de Lavazza'nın Expert Gusto Forte'si de var filtre kahve makinasında kullandığım. Sanırım o V60 için uygun olmayacak.

Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Elimde Ethiopia Yirgacheffe kahve vardı. Onunda denedim bu sefer. Elimde bir de Lavazza'nın Expert Gusto Forte'si de var filtre kahve makinasında kullandığım. Sanırım o V60 için uygun olmayacak.
Rica ederim, bahsettiğiniz kahve çekirdek mi öğütülmüş mü bilmiyorum ama denemeler yapmak için ziyan edilebilir bir kahve olarak düşünülebilir. Sonuçta ticari bir kahve olduğu için potansiyeli olmuyor. El alışkanlığı yapıp başkalarına ikram edebilirsiniz eğer içemiyorsanız.

Üstte bahsettiğim butik kavrucular yada forumda bahsedilen diğer butik kavuruculardan çekirdek kahve alırsanız alacağınız sonuçlar çok daha iyi olacaktır haliyle.

İyi gunlerde kullanmanizi dilerim Yaklasik olarak 3 haftadir kullaniyorum Molent g50 yi Ogutum derecesi kullandiginiz cekirdege gore degisir Bana kalirsa minimum 35 click le baslamaniz da fayda var 42 clicke kadar cikabilirsiniz Ornegin ben de Gordion coffee nin Colombia Santa rosa cekirdegini 38 clickle oguturken Diger cekirdegi Ethiopianin Gedeb worka cekirdegin de 42 clickle ogutum yaptim Kullandiginiz cekirdegin kavrum derecesi ya da ne kadar toz urettigi ogutum derecesini etkiliyor
Bu arada indirim bitmeden Santa rosa ve Gedeb Worka cekirdegini almanizi tavsiye ederim İkisinden de cok memnun kaldim :)

İyi gunlerde kullanmanizi dilerim Yaklasik olarak 3 haftadir kullaniyorum Molent g50 yi Ogutum derecesi kullandiginiz cekirdege gore degisir Bana kalirsa minimum 35 click le baslamaniz da fayda var 42 clicke kadar cikabilirsiniz Ornegin ben de Gordion coffee nin Colombia Santa rosa cekirdegini 38 clickle oguturken Diger cekirdegi Ethiopianin Gedeb worka cekirdegin de 42 clickle ogutum yaptim Kullandiginiz cekirdegin kavrum derecesi ya da ne kadar toz urettigi ogutum derecesini etkiliyor
Bu arada indirim bitmeden Santa rosa ve Gedeb Worka cekirdegini almanizi tavsiye ederim İkisinden de cok memnun kaldim :)
Merhaba bende 44 klik ile Sezy coffe costarica tarazzu demiyorum.kalitada Gayet gövdeli bir kahve çıkıyor. Bazen diyorum acaba incemi çekiyor ??
Döküşte olduğunca yavaş dökmeye çalışıyorum. İlk zamanlar dripper ı çok yukarı dolduruyordum. Acılık oluyordu. Suyu bekleyetek döktüğümdr daha lezzetli çıktığını fark ettim.

Bir iki kişinin de başına gelen dişi kesicinin yerine oturmaması problemi ile karşı karşıya kaldım. Sağolsunlar gayet ilgili bir şekilde davranıp problemi çözmeme yardımcı oldular. Değirmen hem kozmetik açıdan hem de öğütüm açısından çok iyi bir değirmen, umarım dünya çapında da tanınıp sevildiğini görebiliriz. Başta İlhan Bey olmak üzere tüm Molent ekibine teşekkür ediyorum, elinize sağlık :)

Merhaba bende 44 klik ile Sezy coffe costarica tarazzu demiyorum.kalitada Gayet gövdeli bir kahve çıkıyor. Bazen diyorum acaba incemi çekiyor ??
Döküşte olduğunca yavaş dökmeye çalışıyorum. İlk zamanlar dripper ı çok yukarı dolduruyordum. Acılık oluyordu. Suyu bekleyetek döktüğümdr daha lezzetli çıktığını fark ettim.
Hocam cekirdegine gore gercekten degisiyor 35 klik altini asla tavsiye etmem ben zaten Sizin de bahsettiginiz gibi bazi cekirdekler de 40 klik uzerine cikmak gerekiyor Ben de ki Gedeb worka gibi :) Cok toz yapan cekirdekler de bloom + tek dokus daha iyi oluyor gibi ve son olarak cok toz cikaran cekirdekler de rao spin hareket tehlikeli :)

Naturel çekirdeklerde klik aralıklarınız neler?

Son düzenleme:
Merhabalar,
21 Aralık 2021 den bu yana Molent G50 kullanıyorum.Genelde memnunum.V60, MokaPot, Nanopresso ve TK ‘da sorun yok.
Ancak Picopresso için uygun incelikte çekim yapamadım. 3 kliğe kadar inmeme rağmen olmadı ?
JX-PRO da kahvesine bağlı olarak 13,75-14.25 arası işimi görüyorum.
İkinci olarak da 1-12 klik arası salgı bağlantılı bir sürtünme var. Görüştüğümde 20 klik’e kadar normal olduğunu ve dişlere zarar vermeyeceğini söylediler.
3. olarak da kavanoz iç tasarımından dolayı kavanoz içinde kalan,dökülmeyen kahve olması.
4. ve son olarak da klik sesi ve hissiyatı biraz zayıf, ancak ayar parçası üzerinde biraz çalışılarak çözülebilir.
Görüntü olarak çok şık bir ürün

Merhabalar,
21 Aralık 2021 den bu yana Molent G50 kullanıyorum.Genelde memnunum.V60, MokaPot, Nanopresso ve TK ‘da sorun yok.
Ancak Picopresso için uygun incelikte çekim yapamadım. 3 kliğe kadar inmeme rağmen olmadı ?
JX-PRO da kahvesine bağlı olarak 13,75-14.25 arası işimi görüyorum.
İkinci olarak da 1-12 klik arası salgı bağlantılı bir sürtünme var. Görüştüğümde 20 klik’e kadar normal olduğunu ve dişlere zarar vermeyeceğini söylediler.
3. olarak da kavanoz iç tasarımından dolayı kavanoz içinde kalan,dökülmeyen kahve olması.
4. ve son olarak da klik sesi ve hissiyatı biraz zayıf, ancak ayar parçası üzerinde biraz çalışılarak çözülebilir.
Görüntü olarak çok şık bir ürün
Surtunme sesi icin hepimiz de ayni durum var hocam Bir problem yok evet Ben de kasim indirimin de aldim 12 clicke kadar surtme sesi geliyor Tk icin ogutum de yaptim Genel anlam da memnunum
Kavanoz konusun da onemli noktaya deginmissin Kahve kaliyor evet Peceteyle farkli kahve ogutecegim zaman ozellikle siliyorum
Bir de benim deneyimlemem sonucu v60 icin 38 clickle 41 click arasinda gidip geliyorum kahvesine gore 38 click asagisi bana v60 icin ince geldi acikcasi :)

Surtunme sesi icin hepimiz de ayni durum var hocam Bir problem yok evet Ben de kasim indirimin de aldim 12 clicke kadar surtme sesi geliyor Tk icin ogutum de yaptim Genel anlam da memnunum
Kavanoz konusun da onemli noktaya deginmissin Kahve kaliyor evet Peceteyle farkli kahve ogutecegim zaman ozellikle siliyorum
Bir de benim deneyimlemem sonucu v60 icin 38 clickle 41 click arasinda gidip geliyorum kahvesine gore 38 click asagisi bana v60 icin ince geldi acikcasi :)
V60 için en son denemem;
Kahve: Guetamala Finca El Portal
Kavurma: Medium
15 gr çekirdek
Öğütüm 38 klik
240ml su ile demledim
1’50” süre
Fincan fena değildi! Ancak kahve için sözü edilen tüm aromaları almadım, bir tek portakal aroması var idi.

V60 için en son denemem;
Kahve: Guetamala Finca El Portal
Kavurma: Medium
15 gr çekirdek
Öğütüm 38 klik
240ml su ile demledim
1’50” süre
Fincan fena değildi! Ancak kahve için sözü edilen tüm aromaları almadım, bir tek portakal aroması var idi.
1.50 süre bence biraz hızlı olmuş.
2.40 sürede iyi sonuçlar alabiliyorum. Bazı aromaları alamama sebebiniz de bu olabilir.
Ya da Kahve yatağı düzgün olmayabilir.
Bir de 240 gr su için 16 gr kahve tavsiye ederim.

1.50 süre bence biraz hızlı olmuş.
2.40 sürede iyi sonuçlar alabiliyorum. Bazı aromaları alamama sebebiniz de bu olabilir.
Ya da Kahve yatağı düzgün olmayabilir.
Bir de 240 gr su için 16 gr kahve tavsiye ederim.
Bana da biraz hızlı gelmişti.Bugün bir de sizin tavsiyelerinizi deneyimleyip bakayım.
Teşekkür ederim

Geri