• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Çekirdeğe göre 2,3,4 denenebilir. Ama her çekirdekte uygun inceliğe inemeyebilirsiniz.

3 ile deneyince ilk anda vuran ve genelde kokusunda bile ekşilik olan sorunu ortadan kaldırdım. sonuna doğru biraz ekşilik oldu sanırım biraz daha inceltebilirim. 5-6 aralığının makul olduğunu düşündüğüm için diğer parametrelere yönelmiştim ama üreticinin de vermiş olduğu referans noktası çok tutarlı değil sanıyorum. yönlendirmeniz için teşekkür ederim.

G50 için ;espressoya uygun değil ama türk kahve öğütüm derecesi için uygun diyorlar ben de bunu anlamıyorum. tük kahvesi en incesi değil mi? bnm yorumum; esprosso demlemenin 9 bar su basıncı gibi özellikli bir yapısından mütevellit ev tipi demlemeye zaten uygun olmayışı, belki moka potun bu işlevi biraz kolaylaştırmasıdır. ekşiliğin tek sebebi öğütüm derecesi olmayabilir.
Bu degirmenle 25-30 saniye arası espresso çekebilen varsa aydınlatırsa çok memnun olurum. Ben hiçbir denememde başaralı olamadım.Klik 1. Espresso çekemeyen bir öğütücü nasıl TK yapıyor onu da anlamış değilim. Pour over için tamam, ancak espresso, maalesef ben beceremedim.

Az önce teslim aldım.

Hemen gelen edit: dış burr yerine oturmamış boşta duruyor. Her iki burr birlikte dönüyor. Kendilerine yazdım bakalım. Umarım sizde sorunsuz çalışıyor olur.
Hocam degirmeni kullanmaya basladim ben herangibi problem yok acip temizligini de yaptim Ama sizin yasadiginiz sıkıntiyi merak ettim Gorsel koyma sansiniz var mi

Kendilerine durumu iletip geri gönderdim. Yapışkanı az olmuş dendi ama yapışkan yok. Bağımsız bir şekilde hareket ediyor çıkıyor giriyor. Bakalım sonucu yazacağım. Sizin için sevindim.
Merak etmeyin hocam firma ilgili Gonderimini yaparsiniz sorunu cozerler en kisa zaman da Ben de tekrar simdi bi acip inceledim Bi sorun yok Benim ki tam yapisik oynama yok Ogutum kalitesinden de memnun kaldim
Size de hayirli olsun Sorununuz cozulmus sekil de gule gule kullanmaniz dilegiyle 👍🙂

Merhaba değirmenim geldi. Acaba ilk kullanım için ne yapmalıyım? Tozlu gibi nasıl silcem? Bi de bnm hassas tartım yok. Manuel yöntemlerinizi paylaşır mısınız? V60ın kaşığı var elimde sadece. Mesela bir yemek kaşığı çekirdek kahve öğütülünce takriben kaç gr gelir?

Ekli dosyalar

• IMG_20211222_131858.jpg
    IMG_20211222_131858.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 63
Merhaba değirmenim geldi. Acaba ilk kullanım için ne yapmalıyım? Tozlu gibi nasıl silcem? Bi de bnm hassas tartım yok. Manuel yöntemlerinizi paylaşır mısınız? V60ın kaşığı var elimde sadece. Mesela bir yemek kaşığı çekirdek kahve öğütülünce takriben kaç gr gelir?
Manuel yöntem diye bir şey yoktur, tartısızlık zordur tartı elzemdir :) Kesinlikle bir tartı almanızı öneririm. 2kg/0.1gr hassasiyetli olması yeterli, n11de 60tl fiyatlarla var.

Çekirdeğin boyutuna göre değişir sorduğunuz soru ama öğütülmüş kahve takribi 15-16gr geliyor V60 kaşığı silme.

Bir kaşık kahve öğütün çöpe atın ilk kullanım için, üretimden kalma kokuları alır.

Manuel yöntem diye bir şey yoktur, tartısızlık zordur tartı elzemdir :) Kesinlikle bir tartı almanızı öneririm. 2kg/0.1gr hassasiyetli olması yeterli, n11de 60tl fiyatlarla var.

Çekirdeğin boyutuna göre değişir sorduğunuz soru ama öğütülmüş kahve takribi 15-16gr geliyor V60 kaşığı silme.

Bir kaşık kahve öğütün çöpe atın ilk kullanım için, üretimden kalma kokuları alır.
ilk öğütümü çöpe mi atayım? öğütüp arkadaşa içirsem olur mu? ziyan olmasın şimdi :) yani eğer demir tozu gibi bi risk falan yoksa arkadaşa içireyim, o ölmezse ben devam ederim diye düşündüm. :)) tartı tavsiyesi için teşekkürler. var evet çok uygun fiyatlara hakikaten. muhtemelen basit bozulan şeylerdir ama olsun. sonuçta reçete paylaşacam burada daha. güvenilirliğim zedelenmesin :geek:😅

ilk öğütümü çöpe mi atayım? öğütüp arkadaşa içirsem olur mu? ziyan olmasın şimdi :) yani eğer demir tozu gibi bi risk falan yoksa arkadaşa içireyim, o ölmezse ben devam ederim diye düşündüm. :)) tartı tavsiyesi için teşekkürler. var evet çok uygun fiyatlara hakikaten. muhtemelen basit bozulan şeylerdir ama olsun. sonuçta reçete paylaşacam burada daha. güvenilirliğim zedelenmesin :geek:😅
Reçetelerini bekliyoruz

Değirmenim yeni geldi 3 gündür demleme yapıyorum kalitada kurtulamadığım bi acılık var dün gece bir durum fark ettim 10 uncu kilkte kolu boşa çevirğimde burr genelde hep aynı tarafta sürtme sesi yapıyor bunu denediniz mi ? Acaba merkezleme sorunumu var ?

Espresso için G50'yi kullananlar 2 klikte bir deneme yapsınlar bence. 50 saniyede Flair Pro2'de 9-10 bar arasında nefis bir shot aldım bugün.

Base modellerde indirim olmuş

2 günde giden değirmen 2 günde geri geldi. İlk 45 klickte 10 gr çektim 1 saat havalanmaya bıraktım. Geri gelip 25 gr çekip demeyeyim dedim ama sonuç yine aynı. Dış burr yerinden çıktı. WhatsApp dan yazdım ilhan bey bizzat aradı. Tekrar göndereceğim. Bakalım nereye kadar gideceğiz. Yine de iade etmek istemiyorum. Hem uyguna aldım hemde gerçekten çok ilgililer.
Dış burr ısrarla yapısmak istemiyor galiba :) En kisa zamanda sorun cozulur umarim

44 klik ile Coffee Department Columbia la Claudina çektim. 25/400 65 g bloom
165 ml 1nci döküş 1 dk da
Geri kalanı yavaş yavaş gezerek yatağı yükseltmeden döktüm. 2nci dk da döküş bitti. 2.30 dk da dümdüz bir yatak çıktı. Resmen kuru incir ve çürük elma kokusu basbas bağırıyordu.
İlk etapta fazla ekşi şarap gibi soğudukça tatlı bir fincan haline geldi. Çok beğendim.
Bundan önce taft deneyimlemiştim. Resmen çöp içiyor muşum.

Ekli dosyalar

• IMG-20211224-WA0036.jpeg
    IMG-20211224-WA0036.jpeg
    133.9 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG-20211224-WA0038.jpeg
    IMG-20211224-WA0038.jpeg
    78.7 KB · Görüntüleme: 63
Değirmenim yeni geldi 3 gündür demleme yapıyorum kalitada kurtulamadığım bi acılık var dün gece bir durum fark ettim 10 uncu kilkte kolu boşa çevirğimde burr genelde hep aynı tarafta sürtme sesi yapıyor bunu denediniz mi ? Acaba merkezleme sorunumu var ?
Hocam merak etme degirmenin de bir sorun yoktur muhtemelen Forumda once ki yazilarda gormustum 15 klike hatta 20 klike kadar surtme sesi geliyormus Ben de yeni aldim 10 klike kadar surtme sesi bende de oluyor

44 klik ile Coffee Department Columbia la Claudina çektim. 25/400 65 g bloom
165 ml 1nci döküş 1 dk da
Geri kalanı yavaş yavaş gezerek yatağı yükseltmeden döktüm. 2nci dk da döküş bitti. 2.30 dk da dümdüz bir yatak çıktı. Resmen kuru incir ve çürük elma kokusu basbas bağırıyordu.
İlk etapta fazla ekşi şarap gibi soğudukça tatlı bir fincan haline geldi. Çok beğendim.
Bundan önce taft deneyimlemiştim. Resmen çöp içiyor muşum.
Hocam 44 klik pour over demlemeye bir tık kalın gibi sanki

Değirmenim geldi ilk öğütümlerimi yaptım. 33_38 arası yaptım. İşi henüz bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Sanki çok ince öğütüyor gibi geldi. En son kaç klik var değirmende? Zümrüt karacadan aldığım strawbeery v60 denemelerim tam bir hüsrandı, moralim fena bozuldu, kavrum tarihinin üstünden 1 ay geçti bayatladı mı acaba? Ama yine kavrum tarihi 1 ay önce olan Clean up los hermanos moralimi yerine getirdi. Yasemin kokulu puro gibi acayip özel bir tattı.çalışmalarım devam ediyor. Tartım pzt geliyor. Tecrübelerimi paylaşacağım. 1 adet çekirdek 0, 13 g geliyormuş. 121 adet kahve çekirdeği ve 250 ml su ile demliyorum şimdilik.

Son düzenleme:
Geri