• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Değirmenim geldi ilk öğütümlerimi yaptım. 33_38 arası yaptım. İşi henüz bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum. Sanki çok ince öğütüyor gibi geldi. En son kaç klik var değirmende? Zümrüt karacadan aldığım strawbeery v60 denemelerim tam bir hüsrandı, moralim fena bozuldu, kavrum tarihinin üstünden 1 ay geçti bayatladı mı acaba? Ama yine kavrum tarihi 1 ay önce olan Clean up los hermanos moralimi yerine getirdi. Yasemin kokulu puro gibi acayip özel bir tattı.çalışmalarım devam ediyor. Tartım pzt geliyor. Tecrübelerimi paylaşacağım. 1 adet çekirdek 0, 13 g geliyormuş. 121 adet kahve çekirdeği ve 250 ml su ile demliyorum şimdilik.
Hocam harbiden cekirdekleri sayarak mi koyuyorsun 😅

Öyle her seferinde çıkmıyor. Hızlı çevirdim baktım çıktı. Daha sonra elimle çektiğimde çıkabildiğini gördüm. Sizde de aynı durum var mı?
Merhaba benimki de çıkıyor durumla ilgili üretici ile görüşmüştüm bile isteye o şekilde yaptıklarını topuzu alternatifli kullanmak isteyenler için öyle tasarlandığını söylemişti ama bu mevzu neredeyse 2 yıl önce oldu yani 1,5-2 yıl önce üretilen bir g50 için söylüyorum bunu. Son üretilen önsiparirşli ürünlerden bir arkadaşım aldı onun topuzu yuvarlak ve oldukça sağlam çıkarmaya çalıştım ama çıkmadı. Hasılı ben neredeyse 2 yıldır kullanıyorum benim topuz da çıkıyor ama kanaatimce zararı yok.

Hocam 44 klik pour over demlemeye bir tık kalın gibi sanki
Merhaba, hiç değil bence. Kahve türüne göre çok değişiyor, 36 klikte dk altı da sürebiliyor, 44 klikte de aynı süre olabiliyor.

Arkadaşlar benim değirmen ile ilgili başka bir sorunum var. Yazıldıysa gözümden kaçmış açık mavisini almıştım yaklaşk iki ay falan oldu boyası o kadar dikkatli kullanmama rağmen oldukça aşındı ve söküldü. bir de her gün kullanmıyorum hafta sonu kullanıyorum sadece. benzer problemi yaşayanlar oldu mu?Teşekkür ederim

Arkadaşlar benim değirmen ile ilgili başka bir sorunum var. Yazıldıysa gözümden kaçmış açık mavisini almıştım yaklaşk iki ay falan oldu boyası o kadar dikkatli kullanmama rağmen oldukça aşındı ve söküldü. bir de her gün kullanmıyorum hafta sonu kullanıyorum sadece. benzer problemi yaşayanlar oldu mu?Teşekkür ederim
Ben pembesini aldım 3-4 ay önce aynı durumu ben de yaşadım boyası söküldü baya. Estetik olduğu için çok uğraşmadım ama sizi rahatsız ediyorsa ulaşırsanız ilgilenirler diye düşünüyorum. Sanırım gri olan doğal rengi onu almakta fayda olabilir. Boyaları bi tık kalitesiz çünkü.

Temelde haklısınız fakat 36 klikte 6 dakika ekstra bir süre bence, demleme ile ilgili bir problem olduğuna işaret eder diye düşünüyorum.
Merhaba hatalı yazmışım ya. 36 klikte 3 dk altı olacaktı :)

Merhaba benim de birkaç sorum olacaktı.
Ben sıfır noktası konusunda baya kararsız kaldım. Saat yönün tersine bir klik çevirince kol rahatça dönünce mi 1 klik oluyor yoksa birazcık dönüp dursa bile (burr sürttüğü için) yeterli mi 1 klik olması için.

Bir diğer sorum da şu olacaktı. Statik çok fazla olması normal mi? Nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben sözende pata küte vurarak düşürüyordum çok sorun olmuyordu ama Molent'te biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum. Zaten alt tarafı cam daha da riskli.

Merhaba,
Değirmeni yatay konumda tutarken kolun kendi kendine düştüğü ilk klik adımı 1 oluyor.
Kış aylarında nem daha az olduğu için statik artabiliyor, öğütüm bittikten sonra kavonozu yarım tur açıp yandan avuç içi ile bir kaç kez vuruyorum. Büyük çoğunluğu düşmüş oluyor.

Ben sıfır noktası konusunda baya kararsız kaldım. Saat yönün tersine bir klik çevirince kol rahatça dönünce mi 1 klik oluyor yoksa birazcık dönüp dursa bile (burr sürttüğü için) yeterli mi 1 klik olması için.

Bir diğer sorum da şu olacaktı. Statik çok fazla olması normal mi? Nasıl başa çıkıyorsunuz? Ben sözende pata küte vurarak düşürüyordum çok sorun olmuyordu ama Molent'te biraz daha dikkat etmeye çalışıyorum. Zaten alt tarafı cam daha da riskli.
Merhaba ben statikten rahatsız değilim hatta kavanozun kenarına yapışanları bile ayırıyorum statikle toplanan toz çekirdekten kaynaklanıyor. coffe departmanın columbiasında örneğin statik çok azdı aslında statik hep aynı kahveden topladığın toz çekirdeğin ürettiği kadar.

Merhaba,
Değirmeni yatay konumda tutarken kolun kendi kendine düştüğü ilk klik adımı 1 oluyor.
Kış aylarında nem daha az olduğu için statik artabiliyor, öğütüm bittikten sonra kavonozu yarım tur açıp yandan avuç içi ile bir kaç kez vuruyorum. Büyük çoğunluğu düşmüş oluyor.
Teşekkürler. Ben de öyle yapmaya çalışıyorum genelde.
Merhaba ben statikten rahatsız değilim hatta kavanozun kenarına yapışanları bile ayırıyorum statikle toplanan toz çekirdekten kaynaklanıyor. coffe departmanın columbiasında örneğin statik çok azdı aslında statik hep aynı kahveden topladığın toz çekirdeğin ürettiği kadar.
Henüz çok farklı çekirdek denemedim. Belki de ondandır. Bakalım başka çekirdekler ile nasıl olacak.

Hocam ogutum bittikten sonra Alt tarafi avuc icine bir kac kere vurman yeterli Tertemiz oluyor :) Degirmenin de zarar gorme gibi bir durumu soz konusu olmuyor bu sekilde

Hocam ogutum bittikten sonra Alt tarafi avuc icine bir kac kere vurman yeterli Tertemiz oluyor :) Degirmenin de zarar gorme gibi bir durumu soz konusu olmuyor bu sekilde
Ben fazla takıntılıyım herhalde. Orayı tertemiz görmek istiyorum. :D

WhatsApp Image 2021-12-29 at 18.45.34 (1).jpeg
Değirmen elime ulaştı ancak kahve öğütmeye çalıştığımda dış burr tamamen dönüyor. Bir sökeyim dedim. Dış burr oturmuyor tamamen dışarıda

Bende ki sorun ile aynı firma ile iletişime geçtiğinizde göndermenizi isteyeceklerdir. ben 2 kez gönderdim 3 gündür bekliyorum bakalım.
ben de iletişime geçtim kendileriyle. Değirmeni yollamamı söylediler. . İrtibat kurduğum kişi çok ilgiliydi bakalım ne olacak

Ekli dosyayı görüntüle 17691
Değirmen elime ulaştı ancak kahve öğütmeye çalıştığımda dış burr tamamen dönüyor. Bir sökeyim dedim. Dış burr oturmuyor tamamen dışarıda
Gecmis olsun hocam Bu sorun yeni alanlar da oluyor sanirim Bir arkadasta daha oldu forum da Keske olmasa ama neyse ki firma sorunu cozuyor İlgililer Suan icin ben de dış burr le alakali bir sorun olmadi Umarim olmaz :)

Benim ürün de dün kargolandı. Bugün geliyor. Umarım bu sorunu çözmüşlerdir. Yoksa nitelikli kahve işine tam başlarken böyle bir sorun çok moralimi bozar açıkcası. Molent aldığıma pişman olmam inşallah.🙏

Geri