• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Elimdeki kahveden mi filtreden mi bilemedim. Sonlara doğruakış fena yavaşlıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 17313

Ekli dosyayı görüntüle 17314

80 gr.'lık öğütümün son 30 gr.'ının sonunda oluşan statiklenme... A Roasting Lab Tanzania Kilimanjero kahveyi 45 klikte öğüttüm. Her 30 gr öğütümün akabinde değirmeni ve kavanozu temizledim, yani bu oluşan statik etkinin 30 gr öğütümün sonunda olduğunu belirteyim.
Elbette değirmen elektriklenmişti, normal sonuç. Kahve de biraz toz üretmeye müsait bir yapıda gibi, ayrıca değirmeni mutfakta muhafaza ediyorum, oluşan buharın da etkisi mutlaka vardır.
Her öğütümden sonra kavanozun kenarlarına yapışan tozları ince fırçayla temizliyorum ve demlemeye dahil etmemiş oluyorum. Bu açıdan statiklenme bence olumsuz değil olumlu bir durum, tozu ayırma imkanı veriyor.
Ben de molent g50 sahibiyim bu çekirdekte aynı sorunu ben de yaşadım ancak başka çekirdeklerde bu tarz yoğun bir statiklenme yaşamadım yani tanzania kilimanjaro çekirdeğine has bir durum olabilir 😀

Klasik 100 lü kutulu bir de 40 lı kutu var. Swirl yapmasam dahi sonlara doğru tıkanma oluyor.
100lü kutu aşırı kolay tıkanıyor. 100'lü bol poşet bu açıdan daha iyi. Genellikle v60 öğütümlerini 40-43 klikte yapıyorum.

İyi günler. G50 yi yeni edindim. Filtre Kahve Makinesi kullanımı için kaç klik de öğütüm yapmam gerekiyor?

merhabalar, espresso için (grizzlye alaska blend) kaç klik tavsiye edersiniz? suyu değiştirdim ama ekşiliğin önüne geçemedim. 5-6-7 klikleri denedim genellikle 16-18gr deniyorum.

İyi günler. G50 yi yeni edindim. Filtre Kahve Makinesi kullanımı için kaç klik de öğütüm yapmam gerekiyor?
Damak tadınıza göre 37'den 45'lere kadar deneyebilirsiniz. 40 altını çok fazla önermem, kahvede acılık artacaktır.

Üretim durumuna göre erken gönderebiliriz dediler görüştüm bende bekliyorum
geçenlerde yazdım, erken teslim edebiliriz dediler ama şu tarih oldu bi ses yok. galiba teslimatlar 20 aralıktan önce olamayacak.

merhabalar, espresso için (grizzlye alaska blend) kaç klik tavsiye edersiniz? suyu değiştirdim ama ekşiliğin önüne geçemedim. 5-6-7 klikleri denedim genellikle 16-18gr deniyorum.
Ekşilik varsa yüksek ihtimal kalın öğütümden kaynaklı oluyor, g50 bende almıştım espresso için uygun değil dediler vazgeçmiştim. Bu yönde genel kanı jx-pro ve üstü

Ekşilik varsa yüksek ihtimal kalın öğütümden kaynaklı oluyor, g50 bende almıştım espresso için uygun değil dediler vazgeçmiştim. Bu yönde genel kanı jx-pro ve üstü
G50 için ;espressoya uygun değil ama türk kahve öğütüm derecesi için uygun diyorlar ben de bunu anlamıyorum. tük kahvesi en incesi değil mi? bnm yorumum; esprosso demlemenin 9 bar su basıncı gibi özellikli bir yapısından mütevellit ev tipi demlemeye zaten uygun olmayışı, belki moka potun bu işlevi biraz kolaylaştırmasıdır. ekşiliğin tek sebebi öğütüm derecesi olmayabilir.

t
G50 için ;espressoya uygun değil ama türk kahve öğütüm derecesi için uygun diyorlar ben de bunu anlamıyorum. tük kahvesi en incesi değil mi? bnm yorumum; esprosso demlemenin 9 bar su basıncı gibi özellikli bir yapısından mütevellit ev tipi demlemeye zaten uygun olmayışı, belki moka potun bu işlevi biraz kolaylaştırmasıdır. ekşiliğin tek sebebi öğütüm derecesi olmayabilir.
en ince şekilde öğütebilmesi iyi espresso öğüteceği anlamına gelmiyor genelde. Espresso öğütüm aralığında çok detay ister, molent G50 de ise zorlasanız espresso için 5 ayar vardır. Örneğin Jx pro da 40 civarı var sanırım. En iyi espresso öğütücülerinden biri olan Niche zero ya bakarsanız kliksiz ayarlama göreceksiniz yani aralık klik klik değil sizin istediğiniz yerde duruyor (2 klik 3 klik arasında 2.65 i seçme özgürlüğü gibi düşünebilirsiniz).

İlaki bu ekşiliğin önüne geçilebilir ama tek nokta inceliği değiştirdiğimizde bu ekşilik oluşmuyor bile bu kısmı çok heyecanlı başka herşeyle oynuyoruz çıktı ekşi olmuyor. 15-20sn içinde öğütlmüş çekirrdekler çözünemediği için genelde 30-35 ideal diyorlar. Çözünemeyen öğütümlerde ekşime oluyor diye biliyorum. Basıncın ekşilikle alakası var mı bilmiyorum

Geri