• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster ve İblis Arkadaşlar Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bahsettiğiniz kahve MBC nin yeni ithal ettiği Etiyopya çekirdeklerinden. Benim de 6 adet Etiyopya kahvesi içerisinde en çok beğendiğim Limu Kahvesiydi. Tatlı aromatik ve yumuşak bir tadı var.

Suat bey kochere'yi nasıl buldunuz? boxx'tan alasım var.

Suat bey kochere'yi nasıl buldunuz? boxx'tan alasım var.

Kochere klasik kahve tadına yakın; kakao topraksı bir çekirdek, ben tatlı ve meyve notalarının hakim olduğu çekirdekleri sevdiğim için benim damak tadıma uymadı.

Ön demleme bloming yapılabiliyor mu acaba bu cihazla bilginiz var mı? Teşekkürler

Moccamaster ile yapılmıyor. İlla ön demleme gibi ekstra özellikler istiyorsanız bu cihaza bakın.

Moccamaster ile yapılmıyor. İlla ön demleme gibi ekstra özellikler istiyorsanız bu cihaza bakın.

Teşekkürler bilgi için 🙂

siz olsanız seçiminiz ne olurdu? Gerçi bu makinenin sıklıkla bozulduğu ama moccamasterın tank gibi olduğu yazılıp çizliyor olsa da

siz olsanız seçiminiz ne olurdu? Gerçi bu makinenin sıklıkla bozulduğu ama moccamasterın tank gibi olduğu yazılıp çizliyor olsa da

Sizin ve benim ihtiyaçlarım farklı olabilir. İkisi çok farklı cihazlar. Uğraşmak ve eğlenmek istersem sage, sadece güzel kahve yapsın başka birşey düşünmek istemezsem moccamaster

soru bana değil ama mocca dan şaşmazdm ben şahsen.

Sizin ve benim ihtiyaçlarım farklı olabilir. İkisi çok farklı cihazlar. Uğraşmak ve eğlenmek istersem sage, sadece güzel kahve yapsın başka birşey düşünmek istemezsem moccamaster
O zaman asıl sorum şöyle olmalı moccamaster kalitesinde kahve demleyebilen bir makinemidir bu, eğer öyleyse dayanıklılıktan ödün verip bir sürü özelleştirme olanağına sahip oluyorsunuz.

moccamaster yeni serisinden (select) ben de aldım ve çok memnunum. ayrıca blooming de yapılabilir. tabi bu makinanın bir özelliği değil ama isterseniz makinayı dışardan su dökerek blooming yaptıktan sonra da çalıştırabilirsiniz.

Moccamaster'da karaf takılı olmadığı sürece kahve haznesinden akış olmuyor, dolayısıyla immersion yöntemleri denemek, blooming yapmak vs. mümkün. Tabii ki blooming programlama şansınız yok fakat eğer manuel olarak blooming yapmak isterseniz karafı yerine takmadan demlemeyi başlatıp ilk su döküşünden on beş saniye sonra makineyi kapatıp, 30 saniye bekledikten sonra karafı yerine takıp makineyi tekrar başlatarak blooming yapabilirsiniz.

Tabii bu tarz ciddi uğraş veriyor olmak bana biraz eşyanın doğasına aykırı geliyor. Ben Moccamaster'da demleme yaparken yalnızca demleme başında ve sonunda hafifçe bir karıştırarak daha dengeli bir extraction sağlamaya çalışıyorum. Müdahale yoksa ortası biraz çukur kalıyor, kenarlar ve orta aynı derecede ıslanmıyor. Fakat tekrar belirtmeliyim ki, dışarıdan bir müdahale olmadan da bir drip makineden beklenmeyecek kadar iyi fincanlar çıkartıyor.

Bahsettiğim durumu videoda 3:52'de görebilirsiniz.

Son zamanlarda blooming bir mit mi tartışması sürerken benim fikrime göre hiç gerek yok. Bu cihazın alınma sebebi tamamen kendi başına güzel kahve yapması. Şayet ben alırsam geceden kahvesi koyar zaman ayarlı priz ile ayarlamasını yapar sabah kalktığımda kahvem hazır olmuş olur :)

Forumdan @hakanie önermişti kendi kullandığı Russell Hobbs Inspire dı sanirim model...

Evet güzel demlemeler yapan hesaplı bir filtre kahve makinesi 👍

"Whirltech Demleme Teknolojisi" denilen bir sistem varmış bu makinelerde. Melodrip mantığına çok benziyor gibi geldi bana, doğru mudur?

Dediğiniz makinanin fiyatı baya uygun yalnız sanmiyorum normal filtre kahve makinelerden farklı olacağını gerçekten iyimi bu kadar

"Whirltech Demleme Teknolojisi" denilen bir sistem varmış bu makinelerde. Melodrip mantığına çok benziyor gibi geldi bana, doğru mudur?
Benzer bir tekniğe sahip. Duşlama başlığı dairsel yapıda ve 8 ayrı noktadan açılı bir su döküşü yapıyor. Demleme sonuçları standart filtre kahve makinelerinden çok daha iyi Moccamaster ile arada pek fark hissetmeniz zor. Bazı demlemeleri benim manuel demlemelerime çok yakın.

Geri