• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster ve İblis Arkadaşlar Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benzer bir tekniğe sahip. Duşlama başlığı dairsel yapıda ve 8 ayrı noktadan açılı bir su döküşü yapıyor. Demleme sonuçları standart filtre kahve makinelerinden çok daha iyi Moccamaster ile arada pek fark hissetmeniz zor. Bazı demlemeleri benim manuel demlemelerime çok yakın.

Müsait olduğunuz bir zamanda duş başlığı fotoğrafı atma şansınız var mı merak ettim nette pek birşey bulamadım

Resimlerden mi anlayamadım sormak istedim, başlık dairesel yapıda 8 delikli ama orta boş, ortadan bir duşama yapmıyor bu kahvede eşit olmayan bir demlemeye sebep olmuyor mu
Dairesel yapıdaki 8 delikten su açılı bir sekilde kahveye dökülüyor. Bu sayede hafif bir girdap etkisi oluşuyor. Çok şiddetli bir akış değil.

Dairesel yapıdaki 8 delikten su açılı bir sekilde kahveye dökülüyor. Bu sayede hafif bir girdap etkisi oluşuyor. Çok şiddetli bir akış değil.

Öyleyse biraz ince öğütmek iyi sonuç verebilir?

@hakanie Hakan bey bu güzel alternatif öneri için teşekkürler.
Bir inceleme başlığı altında bize anlatsanız makinayı ne kadar güzel olur, zahmet olmazsa lütfen :)

Demleme esnasında sıcaklık ölçme şansınız oldu mu @hakanie

Son zamanlarda blooming bir mit mi tartışması sürerken benim fikrime göre hiç gerek yok. Bu cihazın alınma sebebi tamamen kendi başına güzel kahve yapması. Şayet ben alırsam geceden kahvesi koyar zaman ayarlı priz ile ayarlamasını yapar sabah kalktığımda kahvem hazır olmuş olur :)
Zaten videonun basinda da damlarken blooming de oluyor diyor :-) bence de cok cok gerek yok gibi yeterli degassing suresi tamamlanmis ise.

Aslında çok iyi olur başlıktan gelen su ile karaftaki demlenmiş kahvenin ısısı kaç derece ölçülebilse iyi bir fikir edinebiliriz
Karafin altında ısıtıcı var ayrıca 30-40 dk civarı kahveyi sıcak tutuyor. Tabi kaynat değil tahminimce 80 derece civarında kalıyor. Onu da ölçerim.

Karafin altında ısıtıcı var ayrıca 30-40 dk civarı kahveyi sıcak tutuyor. Tabi kaynat değil tahminimce 80 derece civarında kalıyor. Onu da ölçerim.
en çokda onu anlamıyorum sanki zaten demlenmiş kahveyi pişirmeye devam ediyormuş gibi geliyor, yani kahve demlendikten sonra ısı yemeye devam etmemeli bence, kahveni yap termosa aktar daha mantıklı geliyor bana. Başlıktan gelen suyun kaç derece olduğu ve bu ısının mümkün olduğunca stabil olup olmadığı en belirleyici unsur sanıyorıum, yani en azında iyi bir espressonun en önemli şartlarından biri bu diğer kahve demleme yöntemleri içinde bu geçerli olmalı sanıyorum.

en çokda onu anlamıyorum sanki zaten demlenmiş kahveyi pişirmeye devam ediyormuş gibi geliyor, yani kahve demlendikten sonra ısı yemeye devam etmemeli bence, kahveni yap termosa aktar daha mantıklı geliyor bana. Başlıktan gelen suyun kaç derece olduğu ve bu ısının mümkün olduğunca stabil olup olmadığı en belirleyici unsur sanıyorıum, yani en azında iyi bir espressonun en önemli şartlarından biri bu diğer kahve demleme yöntemleri içinde bu geçerli olmalı sanıyorum.
Herkesin kahve içme tercihleri aynı değil. Pek çok kişi çok sıcak kahve tüketme ve karaftan sıcak kahve doldurma eğiliminde.

Alttan ısıtma 90 C° üzerinde değil kahve partikülleri demlenen sıvıda olmadığı için tekrar bir demlenme yok. Şöyle düşünün iyi bir termosa kahveyi 85 C°'de aktardınız yaklaşık 2 saat 80 C° civarında kahve demlenmeye devam mı ediyor?

Moccamaster'ın termos modelleri hariç cam modellerinde de bildiğim kadarıyla 1 saate kadar 82-86 C° aralığında alttan ısıtma var.

İsteyen demlenen kahveyi bittikten sonra tâbi ki istediği termos veya bardağa aktarabilir.

Katılırım özellikle Türk insanının alışkanlığı çok sıcak çay ve kahve içmek üzerine, ancak en azından bu forumdan faydalanmak isteyenlerin genel geçer değilde daha sofistike lezzetler arayışında olduğunu düşünüyorum o yüzden sordum, moccamaster alacak olsaydım da kendi adıma ya termoslusunu alırdım ya da demele e bittikten sonra makineyi kaptırdım diye düşünüyorum.

Katılırım özellikle Türk insanının alışkanlığı çok sıcak çay ve kahve içmek üzerine, ancak en azından bu forumdan faydalanmak isteyenlerin genel geçer değilde daha sofistike lezzetler arayışında olduğunu düşünüyorum o yüzden sordum, moccamaster alacak olsaydım da kendi adıma ya termoslusunu alırdım ya da demele e bittikten sonra makineyi kaptırdım diye düşünüyorum.
Evet kapatmak alttan ısıtmalı tüm modellerde kullanıcının elinde olan bir opsiyon. Ayrıca ısıtıcı tablayı Russel Hobbs'da demleme bitince kapatabilirsiniz.

Evet kapatmak alttan ısıtmalı tüm modellerde kullanıcının elinde olan bir opsiyon. Ayrıca ısıtıcı tablayı Russel Hobbs'da demleme bitince kapatabilirsiniz.
Sabahtan beri bakıyorum pek inceleme yok maalesef akışı görmek mümkün değil bir de Amazon da dul başlığının temğzlemenşn çok zor olduğu söyleniyor ancak sanıyorum ya çok kahve kokuyorlar başlık kahve üstündeki suya temas ediyor ya da ince çekilmiş kahve koyuyorlar akış yavaşlıyor yine başlık kahveli suya batıyor.

Birşey sormak isterim, moccamaster da karafta aşağı inen bir boru var biliyorsunuzdur, bu kahvenin katman katman birikmesini önleyip karışmasını sağlıyor yani yeni kahve hep alt katmana süzülüyor, tada büyük etkisi olduğu da söyleniyor sanırım bu makinede bu yok acaba tada etkisi ne kadar

Sabahtan beri bakıyorum pek inceleme yok maalesef akışı görmek mümkün değil bir de Amazon da dul başlığının temğzlemenşn çok zor olduğu söyleniyor ancak sanıyorum ya çok kahve kokuyorlar başlık kahve üstündeki suya temas ediyor ya da ince çekilmiş kahve koyuyorlar akış yavaşlıyor yine başlık kahveli suya batıyor.

Birşey sormak isterim, moccamaster da karafta aşağı inen bir boru var biliyorsunuzdur, bu kahvenin katman katman birikmesini önleyip karışmasını sağlıyor yani yeni kahve hep alt katmana süzülüyor, tada büyük etkisi olduğu da söyleniyor sanırım bu makinede bu yok acaba tada etkisi ne kadar
Bir çok firma farklı olmak adına opsiyonlar gerçekleştiriyor. Bu bahsettiğiniz özellik en ucuz Philips filtre kahve makinelerinde de var. Yani tada etkisini sadece bu boru sağlıyor olabilir mi pek bana mantıklı gelmedi. Moccamaster'in bana göre en büyük artısı demlemede ısı stabilizasyonu bu da akan suyun sıcaklığını çok iyi koruduğunu gösteriyor. Ben Russel Hobbs'da ısı ölçmedim çünkü yaptığı kahveler çok keyifli 😂 hatta eşim evde kahveleri aynı markanın 399 TL lik öğütücüsü ile öğütüyor demlenen kahveleri her içtiğimde şaşırıyorum. Tabi burda önemli bir etken de iyi bir su! Bizim evde kafedekine benzer daha küçük tanklı bir arıtma sistemi var.

Geri