• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minyak Coffee House

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Minyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pipo tütünü gibi çok rastlamadığım notalara yoğunlaşmanın daha uygun olacağını düşündüğümden Makwa'yı 88-90 derece aralığında demlemenizi tavsiye ediyorum. Fazla çözünmenin güzel sonucu çok çabuk bozduğu bir kahve. 1:16 kahve su oranının aşağısına inmenizi tavsiye etmiyorum. Yeni yakılmış, ilk 5 dakika puro tadı ve kokusuna çok çok yakın. 1:15 inerseniz bitmeye yakın ağır puroya benzeyecektir.

pipo ve puro notalarını cidden merak ettim şimdi, ama çok geniş bi yaklaşım gibi geldi. hangi pipo tütün türevi ya da puroda Nicaragua mı Habanos mu, churchill mi :)
tabi bu işin gırgırı, kahveden bu kokuları alınca türleri de çok önemli değil... limbik sistemi gıdıklaması yeter :)

Makwa maalesef artık satışta değil. Damak gıdıklayan bir kahveydi :)

@puspus çok az daha ince çekilebilir gibi.
16.5 gr 28 sn de tam 33 gr. çıktı verdi. daha ince çekeyip denerim ama süre uzar gibi bu sefer. belki su ile oynarım.

Pazartesi günü yeni kavrum yapılacak. Beklemiş çekirdek maalesef kalmadı, ilginize teşekkürler.

Espresso deneme paketi isteyenler like, filtre deneme paketi isteyenler love ;) Kupon ayarlamasını yaparım birazdan.

(Haftalık kotamız doldu, ilginize çok teşekkürler.)

Son düzenleme:
Mutsinda'yı Muhanga ile değiştiriyoruz yaptığımız amatörce ve komik bir tipografik hatadan :) Tattığınız kahveler Cafe Imports Muhanga idi.

Websitemizdeki ürünlere kur güncellemesi yapmadık. Daha ucuza alabilmeniz için güzel bir fırsat olabilir. İşinize yarayabilecek bir kaç fırsat ürünü:

Ayrıca hepsine 50 gram dilediğiniz çekirdek kahve hediye ;)

Bugün Muhangayi daha ince ayarda öğüterek 25 sn de 16/32 olacak şekilde aldığım shot çok güzel oldu, ilk denememdeki acı tatlar yerine tatlı bir asiditeye sahip güzel bir espresso çıktı.
Tekrardan teşekkür ediyorum 👌

Normal aralığıma göre daha ince öğütmeme rağmen öğütüm derecem kalın geldi. Shot sürem 16,5gr - 38 gr çıktı 23 Sn sürdü. 92 derece.

Tadsal olarak buram buram tarçın bu hali ile bile baskındı, limonsu eksilik yoktu. Ama kişisel fikrim kahve biraz daha açık kavrulabilir.

Kahveler bugün @Minyak dan. Forumda isteyenlere numune kahve yollayacaklarını iletmişlerdi. Kahvelerim geldi ve elimde önerdikleri su olmamasına rağmen, dayanamayıp denedim. Numuneler için teşekkürler.🙏

Demlemeleri bitirince detaylı yazacağım ama kahveleri ilk denemede beğendiğimi söyleyebilirim. Vadedilen tatların bir kısmını net alabildim.

Burundi orta sitrik asiditeli, narenciye kokulu, ağızda kalıcılığı uzun ve çikolata tatlarının rahat alındığı bir kahve.

Etiyopya ise daha meyvemsi ve tatlı, parlak sitrik/tartarik asiditesi ile daha şarabımsı bir kahve.

Önerdikleri su ve reçete ile tekrar demleyeceğim.
20200820_165546.jpg

Yazdığımız tatların genelde alındığını görmek gayet sevindirici.

Tarifi aynen uygulasanız bile küçük farklılıklar olabilir. Tadımda bir miktar yoruma açık bir konu. Mesela su farklılığı bende limon-lime karışıklığı yaratabiliyor. Çokta takılmamak lazım ;)

Ücretsiz numuneler için her çuvalda belli bir miktar kotamız var. Sanırım önümüdeki hafta son defa numuneler yollayacağız. Başlıkta yazarım.

Websitemizde ekipmanlardaki fiyatları kaçırmayın derim. 165 TL'ye Hario V60 02 Seramiği ücretsiz kargo ve yanında 50 gram hediye kahve ile alabilirsiniz. 81 TL kargo dahil plastik fiyatı ve gene 50 gram kahve hediye. Çarşamba gününe kadar fiyatlar değişmeyecek ama stoklarımız ile sınırlı.

Günaydın, bu sabah daha ince öğüterek Muhanga espresso demledim. 16,5/36gr 92 derece 29sn sürdü. Klasik italyan espressosu tarzdaydı nasıl başladıysa öyle bitti. Kakao tadları hakim. Tarçın kaybolmuştu. Aftertaste keyifsiz. Kremasıda bu kadar düşük sıcaklığa rağmen çok koyu. Zümrüt bey mi kavurdu?

Selamlar. Fazla çözünmüş gibi. Hafif limonumsuluk olmalı. Tarçın aldığınız denemenize göre 1 tık kalınlaştırın ve 33 gramda bitirmeyi deneyin. Kullandığınız su nedir? Kalın öğütüp sert bir su ile çözünmeyi arttırmak Muhanga için uygun bir yaklaşım.

Muhanga espresso için kolay bir kahve değil. Ama bizce farklı ve güzel. Kavrumlarımızın hepsini @zumrutkaraca yapıyor. Profil konusunda insiyatif tarafımızda. Beraber tadıyoruz, deniyoruz, geliştiriyoruz.

Selamlar. Fazla çözünmüş gibi. Hafif limonumsuluk olmalı. Tarçın aldığınız denemenize göre 1 tık kalınlaştırın ve 33 gramda bitirmeyi deneyin. Kullandığınız su nedir? Kalın öğütüp sert bir su ile çözünmeyi arttırmak Muhanga için uygun bir yaklaşım.

Muhanga espresso için kolay bir kahve değil. Ama bizce farklı ve güzel. Kavrumlarımızın hepsini @zumrutkaraca yapıyor. Profil konusunda insiyatif tarafımızda. Beraber tadıyoruz, deniyoruz, geliştiriyoruz.

Günaydın, Bu sabah filtre kavurma profilini espresso olarak demledim. Bahsettiğiniz limonsu tadlar bu kavurma profilinde mevcuttu. Kişisel fikrim bu kahve daha iyi kavrululabilir. Hem filtre hem espresso kavrumu deneyimlerime göre koyu kalıyor. Sorunuza gelicek olursak Erikli su kullanıyorum 70-80 PPM civarı. Espresso da ppm değeri düştükçe çözünme artıyor. Yüksek ppm su kullanmak Türkiyede espresso kavrumunda işe yarıyor ama kuzey avrupalı kavurucularda düşük ppm daha çok işe yarıyor gibi.

Geri