• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minyak Coffee House

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Minyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çarşamba günü kargoya verdiğimiz bütün paketler Aras Kargo aracılığı ile bugün sizlere ulaştı.

Makwa'yı son günlerde fazlası ile denedim ve tükettim. Erik ve meyvemsi tarafı daha ortaya çıkartmak için 92-94 derece su sıcaklığı daha uygun. 86 dereceye kadar indim. Pipo tütünü gibi çok rastlamadığım notalara yoğunlaşmanın daha uygun olacağını düşündüğümden Makwa'yı 88-90 derece aralığında demlemenizi tavsiye ediyorum. Fazla çözünmenin güzel sonucu çok çabuk bozduğu bir kahve. 1:16 kahve su oranının aşağısına inmenizi tavsiye etmiyorum. Yeni yakılmış, ilk 5 dakika puro tadı ve kokusuna çok çok yakın. 1:15 inerseniz bitmeye yakın ağır puroya benzeyecektir.

Aeropress ve Chemex tecrübelerimizi yarın aktaracağım, afiyet olsun ;)

Chemex 90 derece Erikli Su, 18.7 gram kahve Commandate 29 klik, 60 gram çiçeklenme 30 saniye , 80'er gram 3 döküm her 30 saniyede. 3:20 civarları bitiş.

Aeropress 75 derece Erikli Su, 20 gram kahve Commandate 18 klik, ters metod tek kağıt filtre, 120 gram 20 saniye çiçeklenme, 10 saniye karıştırıp kapak kapatılır, 1:15'te 20 saniye boyunca bastırma. 90 gram civarı çıkan kahveyi 240 grama kaynar su ile tamamlayın ve karıştırın.

Afiyet olsun.

Herkese merhabalar.

Makwa ile farklı eleştiriler aldık. Bunlardan ilki tütün tadının ve kokusunun çok baskın olduğu ve diğer şeyleri bastırdığıydı. İkinci konu asiditenin beklendiği kadar kompleks olmadığı ve bir Kenya kahvesini andırmadıydı. Kişisel damak zevki konusunda biraz ileri gittiğimizi ve uç noktada bir kahve olduğunu kabul ediyoruz. Bu sebeple profilimizi revize edip daha açık bir kavrum ve daha kompleks bir asidite ile Makwa'yı tekrar satışa sunacağız.

Türk Kahvesi ve Espresso kavrumlarımızı daha özenli bir şekilde yapmak için biraz ağırdan alacağız.

Çarşamba günü kargoya verdiğimiz bütün paketler Aras Kargo aracılığı ile bugün sizlere ulaştı.

Makwa'yı son günlerde fazlası ile denedim ve tükettim. Erik ve meyvemsi tarafı daha ortaya çıkartmak için 92-94 derece su sıcaklığı daha uygun. 86 dereceye kadar indim. Pipo tütünü gibi çok rastlamadığım notalara yoğunlaşmanın daha uygun olacağını düşündüğümden Makwa'yı 88-90 derece aralığında demlemenizi tavsiye ediyorum. Fazla çözünmenin güzel sonucu çok çabuk bozduğu bir kahve. 1:16 kahve su oranının aşağısına inmenizi tavsiye etmiyorum. Yeni yakılmış, ilk 5 dakika puro tadı ve kokusuna çok çok yakın. 1:15 inerseniz bitmeye yakın ağır puroya benzeyecektir.

Aeropress ve Chemex tecrübelerimizi yarın aktaracağım, afiyet olsun ;)
Makva da bende bu tatları aldım ama Zümrüt beyin kavrumunda lavanta tadı alamadım ama çiçeksi ve erik baskın

Cafe Imports'dan Tegaaaaaa ve Tulaaaaaaaa, filtreeeeee ve espressooooooo

İlk kavrumlar pazartesi ;)

Ürünler için farklı gramaj seçenekleri mevcut. Ayrıca siparişinizi verirken taze kavrum veya önceki kavrum seçenenekleri var. Kahvem gelir gelmez içmek istiyorum derseniz önceki kavrum seçeneği yaklaşık 1 haftalık ve içime hazır bir şekilde sizlere ulaştırılacaktır.

Son düzenleme:
Markette bulunabilecek bir su ile ayrıntılı reçete vermeniz çok iyi olmuş.

Cafe Imports'tan tedarik zorluklarına inat, egzotik bir Burundi!

Filtre severler için "Asidite suç değildir!" sloganı ile sitrik asidite yoğun bir profil
Espresso severler içinse "Espresso asidik olmaz!" ezberini bozan, hafif, kesinlikle sırıtmayan bir limon asiditesi ve kaplayan bir gövde

merakla bekliyorum :)
devamı olacak kahvelerdir umarım. :)))

Filtre severler için "Asidite suç değildir!" sloganı ile sitrik asidite yoğun bir profil
Espresso severler içinse "Espresso asidik olmaz!" ezberini bozan, hafif, kesinlikle sırıtmayan bir limon asiditesi ve kaplayan bir gövde

iyi de asidik olanına limonata diyoruz biz espresso değil

Limonata kadar asidik değil :) (Limonata lobisini kızdırmayalım. Kendilerini gayet severek içeriz)

Kargolar güzel paketler ile yolda. Kahve künyelerinde değişikliğe gittik. Umarım beğenirsiniz. Yolladığımız şekilde daha bilgilendirici olacağını düşünüyoruz.

Keyifle afiyet olsun...

Limonata kadar asidik değil :) (Limonata lobisini kızdırmayalım. Kendilerini gayet severek içeriz)

Kargolar güzel paketler ile yolda. Kahve künyelerinde değişikliğe gittik. Umarım beğenirsiniz. Yolladığımız şekilde daha bilgilendirici olacağını düşünüyoruz.

Keyifle afiyet olsun...
Hayırlı olsun :)

Acidity is not a crime --> Gardelliden sanırım

1596557622222.png

Cafe Importsdan doğrudan kendiniz mi aldınız? Umarım yeni kahveler de yoldadır. Başarılar.

Tekrardan bu tadımlık paketler için çok teşekkürler. Kavrum tarihi olarak 25.07 görünce çok sevindim. Hemen burundi’yi denedim.
Öyle çok korkutacak bir asiditesi yok açıkcası, yoğun gövdeli çikolatalı biraz limonlu bir tadımı var, ama ağızda uzun uzun kalan güzel bir tatlılığı var.
E45D1EAE-C17B-444A-9997-CEE4B80733AF.jpeg
D59B6D70-A49D-43D5-BE35-AE4F017FEABB.jpeg

Geri