• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Kosta Rika Regula Gerardo Urena - Natural Anaerobic (Kavrum Tarihi: 10.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Abaca Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 100 Klik
Su Detayları: 93 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/17
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 100-50-50 şeklinde demledim ve 2:10’da demleme bitti.

Tadım Detayları: Zafer Bey 20 gün degass önerdi fakat ben dayanamadım 16. günde demledim. Beklediğimden 20 saniye erken bitmesine rağmen karafı kokladığımda o kadar etkilendim ki hemen ilk yudumu almak istedim. İlk yudumda ananasın asiditesi çok çarpıcıydı. Soğudukça sarı erik tatlılığı gösterdi kendisini. Daha sonra B75 ve AeroPress ile de deneyeceğim. Çok farklı sonuçların çıkacağına eminim. Ellerinize sağlık @blackeagle
Ekli dosyayı görüntüle 37796

Bu reçeteye göre demledim aynı kahveyi kokusu ciddi ananas kokuyordu tadıda öyle kokusunu tadına tercih edeceğim bi fincan oldu dereceyi biraz artırıp deneme yapcağım

Fermente olmayan, damak yormayan 3,4 çeşit öneriniz ne olurdu?
Hocam, Bekir Sıtkı Erdoğan'in tee lise zamanlarında ezberlediğim şiirinden:
Aklıma düştü mü gece yataktan
Kaldırır sallanı sallanı kafir.

Rumudamo yıkanmış tam olarak böyle bir şey. Yatağa geçmiştim ki aklıma düştü, iftarda dükkana yetişeceğim telaşından tadına da varamamıştım ki kalktım, demledim ve şimdi tekrar yatmaya gidiyorum. Daha diyeceğim çok da bunun ben altını çizmiş olayım.

Son düzenleme:
Hocam, Bekir Sıtkı Sezgin'in tee lise zamanlarında ezberlediğim şiirinden:
Aklıma düştü mü gece yataktan
Kaldırır sallanı sallanı kafir.

Rumudamo yıkanmış tam olarak böyle bir şey. Yatağa geçmiştim ki aklıma düştü, iftarda dükkana yetişeceğim telaşından tadına da varamamıştım ki kalktım, demledim ve şimdi tekrar yatmaya gidiyorum. Daha diyeceğim çok da bunun ben altını çizmiş olayım.
Allah iyiliğinizi versin 🤣. Listeye ekledim fakat merak ettiğim bir şey var.
Noite coffee de sanırım aynı çekirdek mevcut, 2023 hasat. Milestones hasat yılını belirtmemiş, onun haricinde künye birebir aynı. Yılını aynı varsayarsak, neredeyse iki katı fiyatı kavurucu imzasına mı yoralım? Gerçi aynı çekirdek başka kavurucularda da Milestones benzeri fiyatlarda satılıyor. Bir taraftan Milestones çok beğeniliyor, bir taraftan fiyatlar acayip.

Honduras fruit bomb gerçekten ismiyle müsemma bir çekirdek mi acaba?

Son düzenleme:
Hocam Fruit Bomb'dan bir buçuk kilo tüketmiş bulunmaktayım, satışta mı bilmiyorum ama hem Fruit Bomb hem de Kosta Rika Regula Gerardo Urena yıkanmış. Normalde bir içtiğimi mümkün olduğunca bir daha tüketmeyip çeşitlendirmeye uğraşıyorum ama bu ikisi benim dönüp dönüp uğradığım kahveler oldu. Fiyat meselesini inanın bilmiyorum, bu benim de işin içine girdiğimden beri hep merkezimi oluşturuyordu ama bir süredir memnuniyeti merkeze koyma eğilimim olduğu için bunun cevabı kavurucudan olursa daha doğru olacaktır.

Allah iyiliğinizi versin 🤣. Listeye ekledim fakat merak ettiğim bir şey var.
Noite coffee de sanırım aynı çekirdek mevcut, 2023 hasat. Milestones hasat yılını belirtmemiş, onun haricinde künye birebir aynı. Yılını aynı varsayarsak, neredeyse iki katı fiyatı kavurucu imzasına mı yoralım? Gerçi aynı çekirdek başka kavurucularda da Milestones benzeri fiyatlarda satılıyor. Bir taraftan Milestones çok beğeniliyor, bir taraftan fiyatlar acayip.

İkisi aynı çekirdek değil hocam. Zafer hocamın Rumudamo yıkanmış.

yeni eklenen kahvelerden 20 mart kavrumlu burundi muyingayı dayanamayarak americano olarak denedim.
18 gr > 39 gr çıktı 27 sn
daha kavrumun 11. günü olmasına rağmen tam bir çilek suyu :) ardından buna narenciye eşlik ederek stonefruitlerle son nokta koyuluyor. Çok keyifli.

Ekli dosyalar

• IMG_1989.jpeg
    IMG_1989.jpeg
    289.6 KB · Görüntüleme: 76
21 Şubat Kavrumlu Buncho içiyorum mükemmel kahve bekledikçe daha da tatlanmış ve çok daha temiz ve kusursuz hale gelmiş Maks Performasını 35 - 40 Gün'den önce verdigini düşünmüyorum bu çekirdegin. Alanların çekirdegi uzun süre bekletmesini tavsiye ederim :)

Son düzenleme:
21 Şubat Kavrumlu Buncho içiyorum mükemmel kahve bekledikçe daha da tatlanmış ve çok daha temiz ve kusursuz hale gelmiş Maks Performasını 35 - 40 Gün'den önce verdigini düşünmüyorum bu çekirdegin. Alanların çekirdegi uzun süre bekletmesini tavsiye ederim :)
Reçete paylaşabilir misiniz?

Reçete paylaşabilir misiniz?
Ben Hoop ile demliyorum normal demlemelerimden 2 Tık daha kalın ögütüyorum 50 PPM lik bir su ve 95 Derece 17/270 olarak demliyorum. Kahve çok rahat çözünüyor düşük ppm bir su ve daha kalın ögütümle güzel sonuçlar çıkıyor.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Benjamin Paz Honduras - Anaerobic (Kavrum Tarihi: 05.03.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Plastik V60 / Cafec Abaca Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: Timemore C3 S2C / 14 Klik
Su Detayları: 93 C°/Abant
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/17
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 100-100 şeklinde demledim ve 2:35’de demleme bitti.

Zafer abiden çok farklı çeşit kahve deneyimledim hepsi birbirinden güzel. Gigesa, Monteblanco ve Maganjo dan sonra en beğendiğim çekirdek oldu. Benjamin Paz meyvemsi aynı zamanda da kahve doygunluğuna sahip, espressoda da çok güzel sonuçlar verdi ama tabi espresso tarafında Gigesa favorim. Eline sağlık abi @blackeagle

Bu aralar Hario Switch'e sardım, tam immersion yapmıyorum ama suyun yarısını switch açıkken yarısını kapalıyken döküyorum. Yıkanmışlarda immersion tadını pek sevmiyorum ama bazı natüreller / anaerobik natüreller uçuyor resmen. Yıkanmış olmasına rağmen anaerobik karakteri sayesinde Rumudamo ile de çok iyi sonuçlar aldım ama asıl Baho bambaşka oldu, oldukça dolgun ve tatlı bir fincan çıktı ortaya. Kahveyle pek arası olmayan kardeşim bile daha ilk yudumda meyve suyu gibi olduğunu söyledi. Elinde Baho veya başka bir natürel / anaerobik natürel olanların immersion'a bir şans vermesini öneririm.

Kendi reçetemi yazayım:
Hario Switch / Cafec Abaca
K-Ultra 6.8
93 derece Abant
20 gr kahve / 320 ml su
Switch açıkken 160 ml su dök, 45. saniyeye kadar bekle
Switch'i kapatıp 160 ml su dök, hafif bir spin yap
2. dakikada switch'i aç
2:45 civarında tamamla

Bu aralar Hario Switch'e sardım, tam immersion yapmıyorum ama suyun yarısını switch açıkken yarısını kapalıyken döküyorum. Yıkanmışlarda immersion tadını pek sevmiyorum ama bazı natüreller / anaerobik natüreller uçuyor resmen. Yıkanmış olmasına rağmen anaerobik karakteri sayesinde Rumudamo ile de çok iyi sonuçlar aldım ama asıl Baho bambaşka oldu, oldukça dolgun ve tatlı bir fincan çıktı ortaya. Kahveyle pek arası olmayan kardeşim bile daha ilk yudumda meyve suyu gibi olduğunu söyledi. Elinde Baho veya başka bir natürel / anaerobik natürel olanların immersion'a bir şans vermesini öneririm.

Kendi reçetemi yazayım:
Hario Switch / Cafec Abaca
K-Ultra 6.8
93 derece Abant
20 gr kahve / 320 ml su
Switch açıkken 160 ml su dök, 45. saniyeye kadar bekle
Switch'i kapatıp 160 ml su dök, hafif bir spin yap
2. dakikada switch'i aç
2:45 civarında tamamla
Afiyet olsun. Sw benim de sevdiğim bir ekipman. Baho'da da deneyeceğim. 300h mı sizdeki de

74 saat olan bendeki ama 300 saat olanda da iyi bir sonuç alacağınızı düşünüyorum. Yine de daha pahalı bir kahve olmasından dolayı son kararı size bırakıyorum :)
Ben de aynı fikirdeyim. Sorumluluk bana ait 🥰

Pepe jijon için v60 reçetesi paylaşabilir misiniz arkadaşlar?

Ethiopia rumudamo
Indonesia Argopuro cm frescherry
Guatemala Medina
bu üç kahveyi aldım fırsattan yararlanıp ethiopia rumudamo çok özel bir kahve kötü denemelerle boşa harcamak istemiyorum deneyip bu reçetede cok iyi sonuç beriyo dediğiniz bir reçete varmı bu çekirdek üzerinde hario v60 için

Geri