• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reçeteniz nedir hocam ?
Ode ile öğüttüm micron olarak 650-700 micron diyebilirim CMD 24 klik 15 gr kahve 97 derece uludağ premium su 60ml bloom 45. saniyeye kadar bekleyip ardından 150ml tamamladım 1:30 kadar bekledim ardından 240ml tamamladım toplamda hedeflediğim süre 2:30 ama demleme 2:15 gibi bitti.

Ode ile öğüttüm micron olarak 650-700 micron diyebilirim CMD 24 klik 15 gr kahve 97 derece uludağ premium su 60ml bloom 45. saniyeye kadar bekleyip ardından 150ml tamamladım 1:30 kadar bekledim ardından 240ml tamamladım toplamda hedeflediğim süre 2:30 ama demleme 2:15 gibi bitti.
Hiç su tutmuyor bende 2:10 üzerini göremedim inceltmeme rağmen, o yüzden reçetenizi sormak istedim . Ama tabi lezzet olarak muhteşem içmeye kıyamıyorum ☺️

Hiç su tutmuyor bende 2:10 üzerini göremedim inceltmeme rağmen, o yüzden reçetenizi sormak istedim . Ama tabi lezzet olarak muhteşem içmeye kıyamıyorum ☺️
Ben bugün ilk kez denedim beklediğimden 15 saniye hızlı bitti yarın tekrar farklı bir reçete ile deneyeceğim sonuca göre yine paylasirim sizin kahve ne zaman kavrulmuş acaba?

Zafer'in önerdiği klasik reçeteyle baho demledim 45.günde. Zaten bitti bu son kalan 16 gramdı. Seçkinin %90 kadarını denemişimdir. Son zamanlarda karşılaştığım tersine degassing midir nedir kesinlikle milestones'ta yok, gün gün güzelleşiyorlar.
Yarın 90. günündeki Javayı demleyeceğim yine yeşilendiririm burayı ama dediğinize yüzde yüz katılıyorum Zafer’in kahveleri gelecekten geliyor. ☺️

Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Honduras Benjamin Paz (Kavrum Tarihi: 24.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore crystal 01 /hario bol poşet
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 59klick
Su Detayları: 95 C°/Korusu
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50ml 30 sn blooming sonrası 70-65-65 şeklinde demledim ve 2.30’da demleme bitti.
30-45 arası 70
1.00-1.15 arası 65
1.30-1.45 arası 65
(son döküş bittikten sonra driperi kaldırıp bir kere karafa vuruyorum sizce mantıklı mı uzun zamandır yapıyorum

Kahvede aşırı baskın bir tat var hissediliyor ama erik mi üzüm mü kızılcık mı çözemiyorum tahminimce kırmızı erik çok keyifli bir kahve
Aynı reçete 64 klick 50 70 70 60 döktüm saniyeler aynı 96 ya çıktım derecede ve inanılmaz 95 de kahvede üzüm erik gelirken şimdi kızılcık bombardımanına tutuldum lezizo

Bugün de orea ile 480 micronda öğüterek oreanın tarifine göre demledim tam 2:30 da bitti demleme. Bende bir problem yok acaba sizdeki filtre hızlı olabilir mi? Bu arada ince öğütünce yaban mersini likörümsü tatlar daha baharatımsı tatlar ile beraber yine yüksek tatlılıkta afterda vanilya hissediliyor. Benim tercihim kalın öğütümden yana

Son düzenleme:
Rumudamo gerçekten olağanüstü bir kahve, bu profildeki kahveler damak tadıma çok uyduğu için benim adıma son zamanların zirvesi. Çiçeksi notaları ayrıştırmada çok iyi olmasam da limonotunun baskın olduğu oldukça çiçeksi bir başlangıcı var. Soğudukça hafif siyah çay burukluğuna ve portakalımsı bir meyvemsiliğe kayıyor, bitişte ise çiçek balı kendini hissettiriyor. Son derece kompleks bir kahve olduğu için her yudumda değişen tadı tarif etmek zor ama parlak asiditesiyle tertemiz bir fincan. Zaten şöhretli bir kahve olduğu için tekrar belirtmeme gerek yok ama anaerobik yıkanmış işlemin en iyi örneklerinden biri.

Çok fermente tatları sevmediğim, daha doğrusu günlük içilebilecek kahveleri tercih ettiğim için Baho 300 ile pek anlaşamamıştım ama Zafer Bey'in ikna etmesiyle aldığım Baho 74’ü çok beğendim. Yine funky bir kahve tabi ama dengeli ve yormayan bir içimi var. Orman meyvelerinin ağzı dolduran yoğunluğu Baho 300’ü hatırlatsa da kiviyi andıran hafif ekşimsi ferahlığı kahveyi dengeliyor ve çok daha keyifli hale getiriyor.

TLDR; Rumudamo ve Baho 74 tamamen farklı profillere sahip, kesinlikle denemeye değer, eşsiz kahveler.
Aboo. Rumudamo nasıl canlı çıktı veriyor. 96 derecede demledim, demlemeyi uzun tutuyorum. İnanılmaz canlı ve çiçeksi. Sağ ol hocam.

Ben de bugün sizden aldığım referansla CMD 24 klik, 97 derece, TH-3, Cristal Eye ile 4x60 methoduyla demledim. 1.55 gibi bitii. Oldukça aromatik ve parlak bir fincan çıktı. 19-20 kliklerde biraz bitterlik olabiliyordu. Bir de aynı öğütüm ve sıcaklıkla Hario kağıt ve Hario v60 ile demleyeceğim. Biraz daha gövdeli olacağını tahmin ediyorum bu şekilde.

Buncho, Baho ve Java reçetesi olan var mı? Kendi denemelerimin dışına çıkmak istiyorum. Kahveler çok acayip gerçekten, farklı denemelerde farklı güzellikler ortaya çıkıyor.

Ben de bugün sizden aldığım referansla CMD 24 klik, 97 derece, TH-3, Cristal Eye ile 4x60 methoduyla demledim. 1.55 gibi bitii. Oldukça aromatik ve parlak bir fincan çıktı. 19-20 kliklerde biraz bitterlik olabiliyordu. Bir de aynı öğütüm ve sıcaklıkla Hario kağıt ve Hario v60 ile demleyeceğim. Biraz daha gövdeli olacağını tahmin ediyorum bu şekilde.

Buncho, Baho ve Java reçetesi olan var mı? Kendi denemelerimin dışına çıkmak istiyorum. Kahveler çok acayip gerçekten, farklı denemelerde farklı güzellikler ortaya çıkıyor.
Buncho için inceye gitmenizi öneririm 16 klik civarında bir deneyin özellikle kahvenin soğuduktan sonraki değişimi inanılmaz

Şimdi hatırladım ki geçen sene Null Coffee'den Rumudamo anaerobik yıkanmış almıştım. Tam bir hayal kırıklığıydı ki o zaman da ederi yüksekti. @Anıl hocam hatırlarsın. Demek ki kavurucu sahiden belirleyici unsur.
Kahveyi alırken aslında geçen sene denemeyi çok istediğimi ama kavruma güvenemediğim için riske girmediğimden bahsetmiştim ben de Zafer Bey ile konuşurken. Null'dan içmediğim için olumsuz bir izlenim yaratmak istemem ama şu kavrumun üzerine çıkabileceklerini sanmıyorum.

Şimdi hatırladım ki geçen sene Null Coffee'den Rumudamo anaerobik yıkanmış almıştım. Tam bir hayal kırıklığıydı ki o zaman da ederi yüksekti. @Anıl hocam hatırlarsın. Demek ki kavurucu sahiden belirleyici unsur.
Null deki kahve klasik bir yıkanmış Etiyopya karakteri çiziyordu, açıkçası istediğim hayal ettiğimden uzaktı( tabi lot farkından tutunda envai çeşit sebepler var kahve işinde) o sebeple milestones un seçkisinde olmasına rağmen sipariş geçmemiştim ama sıradaki kahve belli sanırım 😊

Bu yıl ağırlığı Milestone çekirdeklerine verdim ve çok memnun kaldım.
Denenenler
Pepe Jijon Sidra; Ekvador- Yıkanmış /
Meyvemsi, Çiçeksi, parlak, tam bir keyif işi.
Wilder Lazzo Gesha; Kolombiya- Yıkanmış / En merak ettiklerimdendi ancak diğer kahvelerin yanında benim için bir tık geride kaldı. Kavrum, çekirdek hiç bir sorun yok sorun denge. Ne içtiğimi anlamak, reçeteyi oluşturmak ve dengeye getirmek ile çekirdeği bitirdim.
Las Vereneras Gesia; Kolombiya - Yıkanmış / Tam bir yıkanmış tam bir zarafet 1. numaramdı.
Rogelio Espinoza Java; Kolombiya-Anaerobic / Gerçekten şarapsı ki ben hiç sevmem ancak bu kahveye bayıldım. Şarapsı kahvelerden uzak duran ancak denemek isteyenler için iyi bir seçenek. Bence bu çekirdek tam bir kavrum marifeti. Zafer bey' e teşekkürler.
Buncho; Etiyopya-Honey Proses / Ananas Şeftali Üzüm Parlak olarak tanımlanmıştı gerçekten parlak tatlı dengeli hoş yormayan keyifle içilebilecek bir kahve.
Keramo Vilaage; Etiyopya-Naturel / Etiyopya Naturel sevenler için tam bir klasik.
Gigesa; Etiyopya-Yıkanmış / Şeftali Mürver Çiçeği İpeksi; Mürver çiçeği ilk bir hafta bana yorucu geldi sonra kahve açıldı 1. ay sonunda kahve dengeye geldi ipek gibi akıp gitti.
Moteblanco Caturra Bourbon; Kolombiya-Anaerobic / Serinin içinde beni en yoran kahve oldu bana bir tık fazla fermante geldi ancak 1. ay sonunda tekrar deneceğim.
Regula Gerardo Urena; Kosta Rika-Yıkanmış / Klasik kahve gibi kahve grubundan, tam benim istediğim gibi naturelin kirliliğini taşımayan karamel, fındık aromalar eşliğinde yıkanmış temiz bir kahveyi özlemişim.
Alınan Degas Beklenenler;
Monte Brisas La Familla Gesia; Kosta Rika- Yıkanmış
Keramo Vilaage; Etiyopya- Yıkanmış
Regula Gerardo Urena; Kosta Rika-Anaerobic
Cyato Mutongo;Ruanda-Naturel
Rumudamo;Etiyopya - Anaerobic

Sonuç aklım alamadıklarımda kaldı...🙂

3 aylık Buncho içtim dün üstelik kendi paketinde bekledi. Sonuç yine ağız dolduran bir kahve. Hemen hemen her çekirdeğini denedim yeni gelecek çekirdekleri bekliyorum ben de heyecanla.

425 günlük wilder lazo içtim. Sanki daha ilk günkü gibiydi. Şaka şaka :ROFLMAO:

12 kahvesini aldım degas bekliyorum. Yorumları okuyunca sabırsızlanmaya başladım 🥰

Geri