• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15.günde monteblancoyu hero dripper ile denedim. Bu arada hero dripperı ilk defa kullanıyorum, kalita filtre kağıdı kullandım. 1:17 oran, 16gr kahve, kingrinder k6 80 klik ile öğüttüm. Su 35ppm ve 95 derece. 40ml döküş yaptım, dripper kapalıydı, 20 sn sonra dripperın sadece 1 deliğini açtım, 2.döküşü yapıp dripperı tamamen açtım. 4 döküşte bitirdim. 2.45 gibi demleme bitti.
Benim zevkime göre bir tık fazla fermente, ancak iyi bir keyif kahvesi diyebilirim. Pazar gününe bu kahveyle başladığım iyi oldu. Aromalar, tatlar uçuşuyor. Kesinlikle alıp denemeniz gereken bir çekirdek. Bu tür çekirdekler türk kahvesinde iyi sonuç veriyor, öyle de deneyeceğim. Benim espresso aletim picopresso olduğu için ona bulaşmam ama bence espresso için de çok keyifli bir kahve olacağını tahmin ediyorum, belki moka potla da denerim.

Milestones Los Duran 10.2 kavrum
Aeropress inverted,15/230ml, 3:00 dk
K-Ultra 6.5 klik, slow feed.
RO + sweet water 2003 formülü 40ppm
DragonFly Shake 'N Bloom Aeropress Reçetesi

Önceki demlemelerin çoğunda yeterince çözemediğim inatçı kahvemize en garantili reçetemle tekrar şans vermek istedim. Kavurucu tavsiyesi ile süreyi 3.00 dk kadar uzattım, sonuçta yüksek tatlılık, dengeli asidite ve orta karar gövdeli, aromaların belirgin hale geldiği meyve suyu kıvamında bir çıktı aldım. Elinde bu kahve olanlar mutlaka süreyi uzatsın, çok zor çözülen bir kahve standart reçetelerde "muted" çıktı verebiliyor. Varsa aeropress, immersin dripper, yavaş kağıt veya yavaş dripper kullanın inceye gitmekten çekinmeyin, çoklu döküş ve uzun süre bu kahvede iyi çalışıyor. 35-40 ppm düşük TDS su tavsiye ederim. Keyifli demlemeler.

17441042160342.jpg

Son düzenleme:
Seçkide çok fazla kahve var, insan hangilerinden başlayacağını bilemiyor 🙂 Espresso için mutlaka denenmeli dediğiniz çekirdekler var mı? Bir de aktif bir kampanya yok sanırım değil mi şu an?

Seçkide çok fazla kahve var, insan hangilerinden başlayacağını bilemiyor 🙂 Espresso için mutlaka denenmeli dediğiniz çekirdekler var mı? Bir de aktif bir kampanya yok sanırım değil mi şu an?
Yeşil forumda var kampanya.

Muyinga tek kelimeyle harika!!Kahve o kadar kompleks ki hakikaten kokuda, tatta her yer yerden bir şeyler geliyor.Tabi çilek başrolde.Etiyopya kahvesi diye içsem anlamazdım.Zafer bu sporu yaptığını tekrar tekrar kanıtlıyor:)

Burundi muyingadan bende çok büyük keyif aldım gerçekten. Hem espresso hem v60 da güzel fincanlar aldım. Kokusu bile cezbediciydi nasıl bitti anlamadım.

Yorumları gördükten sonra muyingayı denedim ve bu tarifle tadım notalarını birebir alabildim.İçimi rahat,çok keyifli .Hazır indirim de varken bence kaçırılmaması gereken bir kahve.

Ekli dosyalar

• muyinga2.jpeg
    muyinga2.jpeg
    34.1 KB · Görüntüleme: 88
Hocam Fruit Bomb'dan bir buçuk kilo tüketmiş bulunmaktayım, satışta mı bilmiyorum ama hem Fruit Bomb hem de Kosta Rika Regula Gerardo Urena yıkanmış. Normalde bir içtiğimi mümkün olduğunca bir daha tüketmeyip çeşitlendirmeye uğraşıyorum ama bu ikisi benim dönüp dönüp uğradığım kahveler oldu. Fiyat meselesini inanın bilmiyorum, bu benim de işin içine girdiğimden beri hep merkezimi oluşturuyordu ama bir süredir memnuniyeti merkeze koyma eğilimim olduğu için bunun cevabı kavurucudan olursa daha doğru olacaktır.
espressoda tavsiye eder misiniz? (genelde americano yapıyorum) ekşi olmayan ve çok açık kavrum olmayan çekirdekler arıyorum.

espressoda tavsiye eder misiniz? (genelde americano yapıyorum) ekşi olmayan ve çok açık kavrum olmayan çekirdekler arıyorum.
Merhaba çiçeksi gövdeli ipeksi hafif meyvemsi gigesa/espresso perfect/balance(Meyvemsi klasik modern arası) öneriririm.Klasik espresso olarak da Brezilya sitio cafundo fazenda sertao öneririm.

Buncho ne güzel kahve. Aylardır stoklarda ama hep ya almayı unuttum ya da Zafer zaten içtiğimi düşerek tavsiye etmemiş. İnanılmaz naif bir kahve. Doğru demlemede fincandaki kokuda hafif bir tarçın kokusu var ki koklamaya doyulmuyor. İçin erenler, kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-04-14 saat 16.13.15_46fd21af.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-14 saat 16.13.15_46fd21af.jpg
    52.8 KB · Görüntüleme: 41
Buncho ne güzel kahve. Aylardır stoklarda ama hep ya almayı unuttum ya da Zafer zaten içtiğimi düşerek tavsiye etmemiş. İnanılmaz naif bir kahve. Doğru demlemede fincandaki kokuda hafif bir tarçın kokusu var ki koklamaya doyulmuyor. İçin erenler, kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Buncho'yu sevdiyseniz şiddetle Keramo Yıkanmış'ı da tavsiye ederim Ballı Armut adeta 🤌

İçtim ve arttırıyorum: Keramo yıkanmışı sevdiyseniz Rumudamo yıkanmış aboo. Bence Rumudamo bir yıkanmıştan beklenecek ne varsa.

Los Duran'da hiç iş yok, bir arkadaşla paketi yarıladık sayılır. Arkadaş sevdi gibi ama adından dolayı sanırım ben gereksiz beklentiye girdim, çünkü CD Los Duran Türkiye'de içtiğim en iyi kahvelerdendi. Ayrı lotlar olsa da honey process los duran görünce o serin rüyanın hatrına alıvermiştim.

İçtim ve arttırıyorum: Keramo yıkanmışı sevdiyseniz Rumudamo yıkanmış aboo. Bence Rumudamo bir yıkanmıştan beklenecek ne varsa.
Yapma hocam dur daha yeni 5 Paket kahvesini aldık hangisini içecegiz 😂

Los Duran'da hiç iş yok, bir arkadaşla paketi yarıladık sayılır. Arkadaş sevdi gibi ama adından dolayı sanırım ben gereksiz beklentiye girdim, çünkü CD Los Duran Türkiye'de içtiğim en iyi kahvelerdendi. Ayrı lotlar olsa da honey process los duran görünce o serin rüyanın hatrına alıvermiştim.
Monteblanco ve Keramo Yıkanmış'ı denedim onlar ateş ediyor ama Los Duran'da bende iyi sonuç alamadım Zafer Bey'den reçete istedim bakalım.

Los Duran dan ilk başlarda bende verim alamamıştım ama Zafer Bey'in tavsiyesiyle cmd 22 klik 95 derece 3.35 de bitecek şekilde yaptım ve süper oldu.Bu kahve uzun süreleri seviyor

Los Duran... sert seviyor.

Los Duran... sert seviyor.
V60 Tarifi var mı ?

Geri