• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Meet Lab Coffee & Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar Sayın Fallinup,

170 ml den sonra 240 a tamamlayarak devam edebilirsiniz reçeteimizde tamamla saniyesi göstermiyorsak sürek esnek. Bitişi yakalamaya çalışmanız önemli olacaktır. Fakat bu kısma gelene kadar su ppm 90 mı değirmeniniz nedir bıçak ömrü kettle markası gibi birçok etmen var bu sebeple biz reçeteleri referans olsun diye ekliyoruz. Yoksa aynı ekipman aynı dereceler aynı öğütücü versek bile perkolasyon esnasında çekirdeklerin yatakta yer değiştirmesi ve yer değiştirme hızı basınç rakım ortam sıcaklığı gibi etmenlere bağlı farklılık göstermesi her şey aynı olsa bile farklı tat almanıza sebep verebilir. Bize göre birkaç deneme sıcaklık değiştirme öğütme boyutu değiştirme en önemlisi suyun değerlerini değiştirerek size uygun damak tadına ulaşmanız önerisi olacaktır.

Diğer sorunuzu biraz geniş ele almamız lazım tamamen kullanılan filtre kağıdı ile birleşik bir etmen aşağıda şöyle iletebiliriz ,

Özellik / FiltreCAFEC TH-1CAFEC TH-2CAFEC TH-3CAFEC Abaca
KalınlıkİnceOrtaKalınOrta / İnce (daha ince ama lifli)
Lif YapısıDüz, sık dokuluDengeliKalın & yoğunDoğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik
Akış HızıEn hızlıDengeliEn yavaşOrta - hızlı
Demleme Süresi (Ortalama)2:30 – 2:50 dk2:45 – 3:10 dk3:30 – 4:00 dk2:40 – 3:00 dk
Tat ProfiliParlak, floral, asidikDengeli gövde & aromaYoğun gövde, az asidite, karamelizeTemiz, yumuşak, hafif tatlı
Tavsiye Edilen Kahve TipiLight roast, floral/narenciye profilleriLight-medium roast, kompleks profillerMedium-dark roast, şekerli/nutty profillerLight-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler
V60 ile KullanımParlak ama hızlı akar – dikkatli döküş isterDengeli sonuçlar verirAşırı uzayabilir, dikkatli olmalıHızlı ve temiz içim sağlar
Origami ile KullanımÇok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemliÇok uyumlu, iyi sonuç verirUygun teknikle çok zengin sonuç verirDengeli, geniş profil çıkarır

Hedef Tat ProfiliOrigami TercihiV60 Tercihi
Parlak & FloralOrigami + TH-1V60 + TH-1
Dengeli & TatlıOrigami + TH-2V60 + Abaca or TH-2
Gövdeli & ŞekerliOrigami + TH-3V60 + TH-3
Temiz & YumuşakOrigami + AbacaV60 + Abaca
Vallahi helâl olsun, şu bilgileri, böyle ayrıntılı cevapları veren kimse görmedim🤌Adınıza yakışır şekilde kahveye laboratuvar ortamında bilimsel olarak yaklaşımınız takdir edilesi.

Merhabalar Sayın Micheal ,

16 Nisanda kavrulmuş bir kahve normal olan bir durum. Bir kavurma merkezi kavurma günlerini planlar kendine uygun dinlenme planını uygular ve sonra paketler bu bizim için 5-15 gün arası değişen bir süreç. Burada asıl önemli konu vakumlu pakete mi alınıyor yoksa valfli paketemi ikisi arasındaki fark ise şu eğer yeteri kadar degass gerçekleşmeden vakuma veya havasız kaba alınırsa vakum yada kap çok hızlı patlayabilir bozulabilir bu fiziksel sonuç kimysal sonuç ise gaz çıkışı devam etmediği için vakumla degassi durdurmuş oluruz açıldıktan sonra vakum degass ihtiyacı doğabilir kahvenin. Fakat vakumlularda ve pet kutularımızda zaten uygun gördüğümüz degass tamamlandığında doluma geçiyoruz. 250GR kutularda ise degass bitmeden dahi alsanız valf olduğu sürece degass devam ediyor burada fark şu biz kahveleri kavurduktan sonra tanklarda hareket ettiriyoruz pakete alırsak degassi yavaşlatmış olacağımız için tamamlanınca koymayı tercih ediyoruz. Degassing araştırmalara göre 30 gün bile sürdüğü bilinen birşey içmeye kara verme aşamasında en önemli şey degassing değil. 16 nisanda kavrulmuş bir kahve 10-12 gün degass sonrası 28 nisana denk geliyor zaten tam zamanı gönderim için 7 gün degass olsada tam zamanı 15 gün degass olsada tam zamanı.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee
Çok teşekkür ederim. Sanırım kavurma tarihini sorgulayanlara açıklayıcı bir cevap oldu.

Hep merak etmiştim tanklarda paketlenmeyi bekleyen kahveler için ne kadar sağlıklı bir durum oldugunu (sonunda o plastik tanklar hava geçirmez değil, arada açılır kapanır)

Oldukça ilgililer. Kargo firması kaynaklı yaşadığım soruna akşam saat 7de kendilerine ilettim, saniyeler içinde yanıt verdiler. 1 dk dolmadan kargo firmasına sorup yanıt alıp ilettiler.
Her zaman şikayet mi bildireceğiz. Biraz da iyi tecrübelerimizi aktaralım:)

Bu kadar yoğun talebe rağmen gerçekten iyi ilerliyorlar verdigim iki siparis de bir gün sonra elime ulaştı.ayrica bir kahve bitmiş arayıp bilgi verdiler onun yerine başka kahve seçtim ama istediğim kahveden de bir miktar gönderdiler sagolsunlar.kendilerine oy verdiğim için mutluyum.kahveler başarılı seçki güzel en önemlisi burda verdikleri bilgiler çok değerli ben de burdan teşekkürlerimi sunuyorum @meetlabcoffee

Bugün sabah kahvemi hazırlarken hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Her zamanki gibi kahve çekirdeklerimi öğütücüme koyup öğütmeye başladım. Ancak öğütme sırasında alışılmadık bir ses geldi ve öğütücünün zorlandığını fark ettim. Öğütmeyi hemen durdurdum ve içini kontrol ettiğimde, kahve çekirdeklerinin arasında küçük bir taş parçası olduğunu gördüm.

Bu taş, öğütücümün bıçaklarında hafif hasara neden oldu.

Kahve:Ethiopia Benti Buku

Kahvelerinizi öğütmeden önce lütfen dikkatli olalım.

İyi ve taşsız demlemeler dilerim

Ekli dosyalar

• 048eb343-5d9f-43ce-b785-98e747299cbf.jpg
    048eb343-5d9f-43ce-b785-98e747299cbf.jpg
    46.3 KB · Görüntüleme: 200
Seçkide fermante olmayan tamamen doğal ya da yıkanmış hangi kahveler var @meetlabcoffee
Merhabalar Recep Bey ,

Sanırım dün sizlerle mailleştik sistemden buradan cevabı tekrar iletiyoruz ;

Öncelikle bilgi düzeltme gibi olmasın yanlış anlamayın extra bir bilgi diyelim eğitim vermekten kaynaklı. Her kahve fermantedir fermante olmayan kahve yoktur diyerek giriş yapalım natural de olsa washed da olsa fermantasyon kahvenin her aşamasında var :) Sizin gelmek istediğiniz nokta uzun fermante , anaerobic , carbonic veya co-fermante gibi şarabımsı aşırı fermante kahvelerden kast ettiğinizi varsayıyoruz. Buna göre Panama , Benti Buku , Tablon De Gomez , Colombia Sidra , Gesha , El Perezoso , Panama Competition bunlardan birini tercih edebilirsiniz.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Bugün sabah kahvemi hazırlarken hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Her zamanki gibi kahve çekirdeklerimi öğütücüme koyup öğütmeye başladım. Ancak öğütme sırasında alışılmadık bir ses geldi ve öğütücünün zorlandığını fark ettim. Öğütmeyi hemen durdurdum ve içini kontrol ettiğimde, kahve çekirdeklerinin arasında küçük bir taş parçası olduğunu gördüm.

Bu taş, öğütücümün bıçaklarında hafif hasara neden oldu.

Kahve:Ethiopia Benti Buku

Kahvelerinizi öğütmeden önce lütfen dikkatli olalım.

İyi ve taşsız demlemeler dilerim
Merhabalar Hamit Bey ,

Öncelikle yaşadığınız sorun için kusurumuza bakmayın. Gerçi bıçaklar parçalansa kusura bakmamalık bir durum kalmıyor geri dönüşü yok neyseki böyle bir sonuçla karşılaşmadınız. Bıçakta bir sorun olduğunu düşünüyorsanız tarafımıza gönderin isterseniz incelemeye alalım elimizden bir şey gelirse yardımcı olalım. Bu gibi durumlar ne yazıkki binde 1-5 arası dahi olsa olabiliyor bu kadar küçük ve nerdeyse aynı renkteki mini taşları görme imkanımız bazen olmuyor.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Merhabalar Melih Ayhan Bey ,

Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Önerinizin üzerinde durmaya değer olduğunu düşünüyoruz. Özgün paketler üretip sektöre kazandırmak bizim için bir hobi yede dönüştü çünkü SCA World Of Coffee paket tasarımlarına ürünlerimizi yolluyoruz ve yarışıyorlar bu sebeple bu birkaç sene biraz abartmış olabiliriz :) Fakat site ekranında tercih seçeneği olmaz değil bunun üstünde duralım operasyonel sorun yaşarmıyız karışıklık gibi değerlendirelim.

İyi günler dileriz
Meet Lab Coffee
Benim ambalajlarla ilgili eleştirim son ambalaj üzerinde hangi çekirdek olduğu yazmaması oldu, ekstra bir işlem daha gerektirir ama global tasarım yarışmalarına katılıyorsanız eklemeyi düşüneceğiniz bir detay olabilir belki. Beraber aldığımız çekirdekleri aynı anda açarsak hangisinin hangisi olduğunu bir daha anlayabilmek mümkün değil şu an.

Selamlar herkese, Mayıs toplu alımındaki siparişim ulaştı. Birkaç geri besleme paylaşayım.
- 02 Mayıs tarihli sipariş 06 Mayıs'ta kargoya verildi, mevcut e-ticaret alışkanlıklarımızda biraz uzun geldi süre.
- Kutulara çok özenilmiş ama o güzelim kutular ek bir kutuya konulmadan birkaç pıtpıta sarılıp kargolandığı için mahvolmuşlar. Fotoğrafını ekledim, bu haliyle muhafaza etmek mümkün olmadı haliyle.
- Kutular kullanılamaz hale gelince kahveyi muhafaza eden hava almaz paketlerle ne yapılabilire bakıyorsunuz, orada da hiç bir bilgi olmadığı için kalemle temel bilgileri üzerine yazmak zorunda kaldım. Hoş bir deneyim değil bence. Sadece bir estetik sorunu değil, saklama tarafında da fonksiyonel bir sorun. Sürdürülebilirliği önceliklendiriyor olmaları çok güzel ama bunu akılcı çözmek gerekiyor. Hava almaz paketlerin üzerine bilgilerin yer aldığı bir etiket koyup hiç kutu kullanılmamasını tercih ederim örneğin, en azından fonksiyonel olarak sorunsuz bir gönderim yöntemi.
- Degas süresini tamamlamış gönderim benim hoşuma gitti. Çoğu kavurucu siparişi takiben kavurup gönderiyor malum, bekleme süresini eldeki stoğa göre yönetmek gerekiyor ki ben bu konuda genelde başarısız oluyorum :)
- Colombia Tablon de Gomez ve Panama Chevas'ı demleyebildim. Kolombiyanın kavrumunu biraz koyu buldum. Panama'nın ilk demlemesi de çok etkileyici gelmedi fiyatına kıyasla. Benim eksiklerim de olabilir tabi, bunlar öznel yorumlar.

Ekli dosyalar

• IMG_2544.jpg
    IMG_2544.jpg
    164.4 KB · Görüntüleme: 103
Colombia Las Flores'i verilen reçeteye mümkün olabildiğince yakın demledim fakat sonuç tarçın, tarçın ve daha çok tarçın. Açıkçası kahve fincanımda pek de aradığım bir tat değil, üstelik bu rakamlara çıkıldıysa.. birkaç demleme daha şans vereceğim.

Colombia L.Anibal Calderon ise tadım notlarından bağımsız hoşuma giden bir çekirdek oldu. Bazı bardaklar çok iyi çıkarken bazılarında aynı tadı yakalayamadım bu da benim sorunum olsa gerek. Birde o tadım notları biraz fantastik olmuş, yalan yok satın alırken onlara kapılıp bu kahveyi seçmiştim fakat içerken hiçbirini alamadım ama iyi ki de bu çekirdeği almışım.

Colombia Jairo Arcila Natural henüz bir kere demleyebildim fakat bu da benim damağım için aşırı fermente bir kahveydi, bir iki kez daha denerim ama farklı sonuç alacağımı sanmıyorum.

genel olarak hayal kırıklığı diyebilirim, neticesinde 4 paket kahveye indirimli haliyle 2,500 tl veriliyor fakat tabiki bu hayal kırıklığının sebebi artık kahve fincanımda fermente olmadan meyvemsi olabilen temiz içimli parlak kahveleri arıyor olmam ve fermente kahvelerden bıkmış olmam, kahvelerin künyelerini fermentasyon sürelerini önceden okumamam vs.. yoksa kavurucudan yana bir şikayetim yok.

Paketleme bana da problemli ulaştı karton ezilmişti o çok problem değil fakat costa rica the pearl pet kutunun alüminyum kapağı açılmıştı kahve kargo poşetinin içine dağılmıştı. Bu pet kutulama kargo ile gönderime uygun değil gibi. Hemen tüketmeyi düşünmüyordum açılınca tükettim. İlk demlemede tarifteki süreyi tutturamadım fakat güzel bir kahve içtim.

Merhabalar Hamit Bey ,

Öncelikle yaşadığınız sorun için kusurumuza bakmayın. Gerçi bıçaklar parçalansa kusura bakmamalık bir durum kalmıyor geri dönüşü yok neyseki böyle bir sonuçla karşılaşmadınız. Bıçakta bir sorun olduğunu düşünüyorsanız tarafımıza gönderin isterseniz incelemeye alalım elimizden bir şey gelirse yardımcı olalım. Bu gibi durumlar ne yazıkki binde 1-5 arası dahi olsa olabiliyor bu kadar küçük ve nerdeyse aynı renkteki mini taşları görme imkanımız bazen olmuyor.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee
Teşekkürler ilginiz için.Buyuk bır problem yok.

İyi calısmalar

Selamlar herkese, Mayıs toplu alımındaki siparişim ulaştı. Birkaç geri besleme paylaşayım.
- 02 Mayıs tarihli sipariş 06 Mayıs'ta kargoya verildi, mevcut e-ticaret alışkanlıklarımızda biraz uzun geldi süre.
- Kutulara çok özenilmiş ama o güzelim kutular ek bir kutuya konulmadan birkaç pıtpıta sarılıp kargolandığı için mahvolmuşlar. Fotoğrafını ekledim, bu haliyle muhafaza etmek mümkün olmadı haliyle.
- Kutular kullanılamaz hale gelince kahveyi muhafaza eden hava almaz paketlerle ne yapılabilire bakıyorsunuz, orada da hiç bir bilgi olmadığı için kalemle temel bilgileri üzerine yazmak zorunda kaldım. Hoş bir deneyim değil bence. Sadece bir estetik sorunu değil, saklama tarafında da fonksiyonel bir sorun. Sürdürülebilirliği önceliklendiriyor olmaları çok güzel ama bunu akılcı çözmek gerekiyor. Hava almaz paketlerin üzerine bilgilerin yer aldığı bir etiket koyup hiç kutu kullanılmamasını tercih ederim örneğin, en azından fonksiyonel olarak sorunsuz bir gönderim yöntemi.
- Degas süresini tamamlamış gönderim benim hoşuma gitti. Çoğu kavurucu siparişi takiben kavurup gönderiyor malum, bekleme süresini eldeki stoğa göre yönetmek gerekiyor ki ben bu konuda genelde başarısız oluyorum :)
- Colombia Tablon de Gomez ve Panama Chevas'ı demleyebildim. Kolombiyanın kavrumunu biraz koyu buldum. Panama'nın ilk demlemesi de çok etkileyici gelmedi fiyatına kıyasla. Benim eksiklerim de olabilir tabi, bunlar öznel yorumlar.

Benim deneyimlerim de her iki kahvede benzer. Özellikle Panama'dan beklentim yüksekti ama umduğumu bulamadım. Çok uzun zamandır ticari kahve içmemiştim, denemiş oldum gibi hissediyorum :) İkisini de eşe dosta dağıtılacak kahve kategorisinde değerlendireceğim, o nedenle kahvem olmasına rağmen Montag'dan nispeten farklı bulduğum iki çekirdek sipariş verdim.

mesaj sayım yetmediği için deneyim başlığına yazamıyorum buraya yazayım bari. Etkinlik dahilinde bi 4 paket kahve aldım, onları denemeden bi meet lab'e gideyim de referans noktası oluşturayım kendime istedim. Workshopları da yaptıkları dükkanlarına gittim. Colombia Blueberry ve Competition serisinden Panama Corpachi içtim. Panama bi şey ifade etmedi bana, kahve işte, 30 gramına 400tl vermemi gerektirecek bir şey bulamadım. Ama Colombia Blueberry washed çekirdeği çok beğendim. Buram buram meyve kokuyodu, passion fruit, mango gibi tatlı ekşi kokularve tadlar eşliğinde içtim kahveyi. Bu kahveden almamıştım siparişimde, bi iki paket de bundan ekleyeceğim sanırım.

Colombia las flores çekirdeğini V60'ta demleyip de güzel bir sonuç alan varsa tarif alabilir miyim lütfen? gerekli başlıklara yazamadığım için bu başlığa yazmak durumundayım.

ayrıca deneyim başlığına neden yazamıyoruz? neden 15 mesajı doldurmak zorundayım merak ediyorum.

anket başlığını anlıyorum da, aylık alımdan satın aldığım kahvelerin reçete ve deneyim kısmında yorum yapabilmek için 15 mesaj kotası çok saçma. mesela bu girdiyi sadece 15 mesajı doldurmak için yazıyorum. başlığı meşgul ettiğim için üzgünüm.

Geri