• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Meet Lab Coffee & Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Yeni gördüğüm firma. Suadiye, Kozyatağı ve Bodrum- Yalıkavak'ta şubeleri varmış.
Sitelerinde kahve satışı mevcut fakat kendileri mi kavuruyor bilmiyorum.

Firma ile herhangi bir bağlantım ya da kahvelerini denemişliğim yoktur.

Meet Lab Coffe

Son düzenleme:
Güzel site yapmışlar, çoğu çekirdeğe de SCA puanlarını ekleyerek satışa sunuyorlar.
İki hafta önce 1 kg aricha aldım ve şu ana kadar v60 ve origami air demlemelerimin hepsinden çok memnun kaldım. Kavrum çok iyi, light-medium arasında. Coffeenutz'tan defalarca aldığım aricha'ya çok benzettim (muhtemelen ikisi de ulusaldan). Çiçeksi, suyuna gidersen sıcak limonatavari tertemiz bir yıkanmış etiyopya. Ayrıca 1 kg fiyatı 398 tl idi, bence çok makul. Hediye olarak 50 gr'dan fazla yaye gönderdiler. Sadece bir kez demledim ama çok fermente tatlar aldım. Daha kalın öğütüp ısıyı yükseltmeyi planlıyorum. Canlı görüşmeden soru sorduğumda ya da reçete istediğimde de çok ilgililerdi. Tavsiye ederim.

ben de daha once görüp forumda aratmıştım. bulamayınca acaba yeterine güzel değil mi diye denememiştim.. :))

Meet Lab'ten hediye gönderilen Yaye'yi bugün ikince kez demledim. Kuru kokusu çok egzotik. Demlerken de çok kompleks kokular yükseliyor, çok hoşuma gitti. Sıcakken kompleks, ama yormayan bir asidite, hafif soğumaya başlayınca mango/ananası andıran notalar oldukça belirginleşiyor. Kendimce uyguladığım reçete çalışmayınca kendilerinden reçete istedim ve demleme harika oldu. Kendilerinin verdiği reçeteyi direkt aşağıya kopyalıyorum. Su olarak Buzdağı kullandım bu sefer. İlk demlememde Abant kahveyi çok asidik/fermente hale getirmişti ve boğmuştu kahveyi.

ETHİOPİA YAYE 'ANAEROBİC' REÇETE :
Oran - 1:17
Dripper Type : Origami (bende Air var)
Filtre Kağıdı : Cafec TH-3
Miktar : 18 gram kahve
Öğütüm : Mahlkonig EK43 8 / Eureka Atom 6 / Comandante 19 klik / Timemore 17 klik
Su Miktarı : 300 gram (Sertlik: 60 - 80 PPM, pH: 7,2-7,8)
Su sıcaklığı : 93 derece
İlk döküş : 20 saniye içerisinde 60 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş.
İkinci döküş : 45 saniye toplam 20. saniye içerisinde ortadan dışa doğru +120 gram su döküşü (yani 180'e kadar)
Üçüncü döküş : 1:20 saniyede toplam 15 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş +120 gram su (yani 300'e kadar).
Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

İstanbul Kahve Festivaline özel %20 indirim kodu yayınladılar.Kod:coffeefest
Ben Yaye sipariş ettim.İlk defa Meet Lab deneyeceğim bakalım

Merhaba. Etiyopya yaye acaba hangi kavurucularda var diye ararken bu firmaya denk geldim . Daha önce buradan deneyimi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Merhaba. Etiyopya yaye acaba hangi kavurucularda var diye ararken bu firmaya denk geldim . Daha önce buradan deneyimi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
Etiyopya Guji ve Gotiti'yi deniyorum birkaç gündür. Ben oldukça memnunum. Homojen kavrum ve notalarını vaadeden çekirdekler. Ayrıca sitelerinden de reçete konusunda falan oldukça yardımcılar.

Forumda aratmıştım ama sağolsun arama motoru birleşik yazdığım için bulmamış . Yönetici konuyu silebilir .

Kahve Festivali'ndeki standlarında Yaye içtim, oldukça iyiydi.

Forumda arkadaşlar Yaye için soruyorlardı.Meet Lab ve Ultra coffee'den içtim.Ultranın Yaye'sini daha çok beğendim. Departmanın çok pahalı geldiğinden oradan deneyemedim maalesef.Meet Lab kötü değil ancak iki farklı kavurucudan içtiğim için mecburen bir kıyaslama yapılıyor.Ultra'nın açık ara daha çok beğendim.

Kavurucu: Meet lab Coffe
Çekirdek; Ethiopia Banko Gotiti
Dripper; Hario v60 porselen
Filtre: Hario japon100'lük paket
jxpro 39 (156 klik)
Oran: 17/280
Fuska su
92 derece
2,45 bitiş

Kavurucunun Th-3 filtre ile verdiği spinli reçeteleri Hario filtre ile deneyince süre uzadı ve kahve bitterleşmişti. Son fincanlarımı kalın öğütüm spinsiz 92 derece 70-70-70-70 dökümle harika fincanlar elde ettim. Ben son zamanlarda hem gövdesi hem asiditesi bu kadar dengeli kahve içmemiştim. Odunsu aromalar çok hoş. After taste oldukça uzun ve güçlü. Paketin sonuna geldiğim için üzgünüm.

Yeni bir üst düzey seri geldi, bakmakta fayda var

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-01-11 150541.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-01-11 150541.jpg
    83.8 KB · Görüntüleme: 115
Öncelikle tüm Kahve Kulübü ailesine güzel günler ve keyifli fincanlar dileriz.

Geç olsun ama güç olmasın diyerek bu metini hazırlamaya, tanışmaya hatta kaynaşmaya karar verdik.

Peki biz kimiz ?

2016 yılında yola çıkan Meet Lab Coffee, nitelikli kahvenin tutkusunu kaliteli hizmetle birleştiren bir marka olarak kendini kanıtlamıştır. Kahve tutkunlarını aynı çatı altında buluşturan firma, özgün kahve deneyimleri sunarak kahve kültürüne katkıda bulunmaktadır. Meet Lab Coffee kahve tutkunlarına en iyi kahve formülünü sunmanın kararlılığıyla yola çıktı. Bu çabaların meyvesi olarak, şuan da 6 şube ve 1 kavurmahane ile Türkiye'nin çok az sayıdaki en önemli nitelikli kahve markalarından biri olmuştur. Her biri özenle seçilen kahve çekirdekleri ile özel bir kavurma sürecinden geçirilerek, müşterilere eşsiz bir lezzet sunulmaktadır. Şubeleri ile şehrin dört bir yanında kahve severlere hizmet veren Meet Lab Coffee, her şube açılışında kendine özgü bir atmosfer yaratmaktadır. Mekânların tasarımında minimal, temiz bir karşılama ve rahat bir ortam sağlamak için özenle seçilen detaylar, müşterilere unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Meet Lab Coffee'nin misyonu, sadece kahve sunmak değil, aynı zamanda kahve severleri bir araya getirerek paylaşım ve deneyimleri artırmaktır. Nitelikli kahve tutkusunu kaliteli hizmetle birleştiren firma, müşterilerine her bardakta özel bir lezzet sunmayı hedeflemektedir. Geleceğe umutla bakan Meet Lab Coffee, kahve kültürünü daha da ileri taşıyarak, yeni şubeler ekleyerek ve müşteri deneyimini sürekli geliştirerek, kahve tutkunlarıyla buluşmaya devam edecektir.

Tanışmamızın şerefine bazı ürünlerde geçerli indirim kodları tanımlamaya karar verdik, bu kodlar Şubat sonuna kadar geçerli olacak. Hangi ürünlerde geçerli olacağını ve o ürüne denk gelen kodları, stok sayılarıyla beraber aşağıya bırakıyoruz

Çok memnun olduk, görüşmek üzere!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DiFluid R2 Extract indirim kodu: meetdifluid
Colombia Las Flores Pink Bourbon %10’luk indirim kodu: meetsignature
Geri kalan tüm kahvelerimizde geçerli %15’lik indirim kodu: meetkahvekulübü

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ekli dosyalar

• Meet Box.jpg
    Meet Box.jpg
    68.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Geri