nuclearmoonrise
Barista
Peru Cafe del Futuro
250 gram 215 TL
1000 gram 965 TL

250 gram 215 TL
1000 gram 965 TL
Selamlar, gözümüzden kaçmış şimdi düzelttikPeru Cafe del Futuro
250 gram 215 TL
1000 gram 965 TL
![]()
www.meetlabcoffee.com
Şifa olsunLA LOMA
Kavurucu: MeetLab
CMD 23 klik
Filtre: Hario 40'lı 02
15 Gr kahve
1x16
Su: Korusu
92 derece
80 Gr için 50 saniye blooming
80gr + 80gr = 240gr
Rao Spin
Bitiş: 2 dk 17 sn
FINAL TOUCH
Başlangıçta (kendi ölçtüğüm) Korusu: 19ppm
Daha sonra,
Kalsiyum: 8 damla
Potasyum: 5 damla
Sodyum: 5 damla
Eklendikten sonra yeniden ölçtüm: 100ppm
Suyu 100 ppm ye çıkarma sebebim daha fazla gövde elde etmekti. Nitekim sonuç aldım fakat vadedilen notalar çok gerilerde kaldı. Direnmekte olan asidite ile birlikte çok hafif armut tadı alsam da baskın olan kakao nibi idi.
Bitter'liği daha az istenen bir senaryoda üstteki formülde sadece 1'er damla daha AZ kullanılabilirdi. Kabaca 3x5=(-15) ile totalde 85 ppm tavsiye edebilirim.(CA:7, K:4, NA:4)
Suya müdahele edip değişimini gözlemlemek ve kahvenin tadına etkisine şahit olmak bence çok keyifli. Süreci daha da dinamikleştiriyor. Bu sebeple MeetLab'a bu yenilikçi yaklaşımı için çok teşekkürler.
Şifa olsunCosta Rica Hacienda Sonora
25 gr/400 ml su
Hario 100, hario v60 01
92derece
25 klik(timemore muadil)
90 ml bloom, toplam 3 döküm 400 ml tamamla 2.45sn
Brazil Amora ne kadar sıradanda Hacienda Sonora da o kadar sıradışı bir deneyimdi. Demlemeden önce muhteşem kokusundan dolayı yememek için zor tuttum kendimi. Tatlı meyveler ön plandaydı, meyvemsi, hafif baharatlı müthiş bir kahve. Eğer yanına bir arkadaş daha ekleyip kargo sınırından kurtulabilirsem ay sonuna kadar bir tane mutlaka alacağım 250 gr.
Afiyetler olsunToplu alımda New Year Box almıştım; “normal” denilebilecek seçkilerindeki kahvelerini de merak ediyordum Cadde şubelerinde deneme fırsatım oldu. Tek kişilik “Kolombiya La Loma” demlemesi tercih ettim. Mekan bana yurtdışındaki “Mazelab” ı anımsattı, bir esinlenme durumu var mı acaba
Kokusuyla orman meyveli çikolatalı bir pastayı fazlasıyla anımsatıyor (KK’ün Sitio Pedrosu gibi), tatta ise oldukça yumuşak bir meyvemsilik vardı. Kendilerinin de yazdığı üzere soğuk halinde armıt oldukça netti. Tatlılık yüksekti.
Genel itibariyle beğendiğim bir kahve oldu fakat gövde, rahatsız edici ölçüde düşüktü. Çekirdek kaynaklı olmayıp demleme sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Potansiyeli yüksek bir çekirdek.
Ona bakmamıştım, süperAfiyetler olsunMazelab'ı severiz lakin onlardan 3 sene evvel kurulduk
![]()