• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Meet Lab Coffee & Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.01.png
    Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.01.png
    469.4 KB · Görüntüleme: 107
  • Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.57.png
    Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.57.png
    383.2 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.22.png
    Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.22.png
    407.1 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.39.png
    Ekran Resmi 2023-05-11 20.51.39.png
    376.1 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
Sidra çok güzel olur ama çok pahalı

Geçenlerde sitelerinde gördüm ve başka varyete ve metotlarda 3-4 kavurucudan sanırım 4 farklı "la loma"içip çoğunu çok sevdiğim için bir de dümdüz caturra ve natural olanını içeyim, bu vesileyle de meetlab ile de tanuşmış olurum diye sipariş vermiştim şaşkınlıklar içindeyim. Çok iyi bir kahve ve kavrum çıktı. Cennet hurması notası cuk oturmuş gerçekten tatlılık çok üst düzeyde sütlü çikolata tatlarıyla başlayıp sarı meyvelere geçiş yapıyor çok beğendim.

Deneyim başlığı hala kapalı olduğu için burdan yazayım.

Costa Rica Hacienda Sonora(12.12 kavrumu)
17/290
Q2 Heptagonal 20.0(60) klik(CMD 20'ye yakın oldukça)
Cafec Traditional
91c Pirsu
80-190-290
45 sn bloom
2:50

Arkadaşıma tavsiye için biraz normalden erken demledim. Yazanlardan genel olarak üzüm ve kuru eriğin baskın olduğu, onun dışında armutumsu tatların da bulunduğu görece tatlı bi fincan elde ettim. Tarçın ve benzeri tatlar almadım(bu benim için büyük bir artı, hiç aram yok çünkü). Pek benlik olmadığı için 250 gram almayı tercih etmezdim ama daha comfy kahveleri sevenler için oldukça keyifli bir çekirdek olabilir diye düşünüyorum. Tatlar bana uymasa da kavrumu beğendim, oldukça karakterli buldum.

Son düzenleme:
LA LOMA

Kavurucu: MeetLab
CMD 23 klik
Filtre: Hario 40'lı 02
15 Gr kahve
1x16
Su: Korusu
92 derece
80 Gr için 50 saniye blooming
80gr + 80gr = 240gr
Rao Spin
Bitiş: 2 dk 17 sn

FINAL TOUCH
Başlangıçta (kendi ölçtüğüm) Korusu: 19ppm
Daha sonra,
Kalsiyum: 8 damla
Potasyum: 5 damla
Sodyum: 5 damla
Eklendikten sonra yeniden ölçtüm: 100ppm

Suyu 100 ppm ye çıkarma sebebim daha fazla gövde elde etmekti. Nitekim sonuç aldım fakat vadedilen notalar çok gerilerde kaldı. Direnmekte olan asidite ile birlikte çok hafif armut tadı alsam da baskın olan kakao nibi idi.
Bitter'liği daha az istenen bir senaryoda üstteki formülde sadece 1'er damla daha AZ kullanılabilirdi. Kabaca 3x5=(-15) ile totalde 85 ppm tavsiye edebilirim.(CA:7, K:4, NA:4)

Suya müdahele edip değişimini gözlemlemek ve kahvenin tadına etkisine şahit olmak bence çok keyifli. Süreci daha da dinamikleştiriyor. Bu sebeple MeetLab'a bu yenilikçi yaklaşımı için çok teşekkürler.

LA LOMA

Kavurucu: MeetLab
CMD 23 klik
Filtre: Hario 40'lı 02
15 Gr kahve
1x16
Su: Korusu
92 derece
80 Gr için 50 saniye blooming
80gr + 80gr = 240gr
Rao Spin
Bitiş: 2 dk 17 sn

FINAL TOUCH
Başlangıçta (kendi ölçtüğüm) Korusu: 19ppm
Daha sonra,
Kalsiyum: 8 damla
Potasyum: 5 damla
Sodyum: 5 damla
Eklendikten sonra yeniden ölçtüm: 100ppm

Suyu 100 ppm ye çıkarma sebebim daha fazla gövde elde etmekti. Nitekim sonuç aldım fakat vadedilen notalar çok gerilerde kaldı. Direnmekte olan asidite ile birlikte çok hafif armut tadı alsam da baskın olan kakao nibi idi.
Bitter'liği daha az istenen bir senaryoda üstteki formülde sadece 1'er damla daha AZ kullanılabilirdi. Kabaca 3x5=(-15) ile totalde 85 ppm tavsiye edebilirim.(CA:7, K:4, NA:4)

Suya müdahele edip değişimini gözlemlemek ve kahvenin tadına etkisine şahit olmak bence çok keyifli. Süreci daha da dinamikleştiriyor. Bu sebeple MeetLab'a bu yenilikçi yaklaşımı için çok teşekkürler.
Şifa olsun :)

Costa Rica Hacienda Sonora

25 gr/400 ml su
Hario 100, hario v60 01
92derece
25 klik(timemore muadil)

90 ml bloom, toplam 3 döküm 400 ml tamamla 2.45sn

Brazil Amora ne kadar sıradanda Hacienda Sonora da o kadar sıradışı bir deneyimdi. Demlemeden önce muhteşem kokusundan dolayı yememek için zor tuttum kendimi. Tatlı meyveler ön plandaydı, meyvemsi, hafif baharatlı müthiş bir kahve. Eğer yanına bir arkadaş daha ekleyip kargo sınırından kurtulabilirsem ay sonuna kadar bir tane mutlaka alacağım 250 gr.

Costa Rica Hacienda Sonora

25 gr/400 ml su
Hario 100, hario v60 01
92derece
25 klik(timemore muadil)

90 ml bloom, toplam 3 döküm 400 ml tamamla 2.45sn

Brazil Amora ne kadar sıradanda Hacienda Sonora da o kadar sıradışı bir deneyimdi. Demlemeden önce muhteşem kokusundan dolayı yememek için zor tuttum kendimi. Tatlı meyveler ön plandaydı, meyvemsi, hafif baharatlı müthiş bir kahve. Eğer yanına bir arkadaş daha ekleyip kargo sınırından kurtulabilirsem ay sonuna kadar bir tane mutlaka alacağım 250 gr.
Şifa olsun :)

#10976 ile ben de sonunda katilabildim,tercihlerimi trial box,new year box ve Monteblanco gesha (bu yoktu aslında vallahi içimden geldi) yonunde kullandim.Deneyim başlığı bizlere açılırsa ve fırsat bulursam mutlaka girdi oluşturmaya çalışırım 😅

Trial Box güzel düşünülmüş, bu aralar sadece espresso içiyordum, artık filtre kahve denemelerine tekrar başlarım trial box ile.

Satın alırken gel-al'ı tercih etmiştim kargo yerine, 1 saat sonra mail geldi gelip alabilirsiniz diye şaşırdım bu hıza, bugün gidip alacağım, teşekkür ediyorum.

Toplu alımda New Year Box almıştım; “normal” denilebilecek seçkilerindeki kahvelerini de merak ediyordum Cadde şubelerinde deneme fırsatım oldu. Tek kişilik “Kolombiya La Loma” demlemesi tercih ettim. Mekan bana yurtdışındaki “Mazelab” ı anımsattı, bir esinlenme durumu var mı acaba :D
Kokusuyla orman meyveli çikolatalı bir pastayı fazlasıyla anımsatıyor (KK’ün Sitio Pedrosu gibi), tatta ise oldukça yumuşak bir meyvemsilik vardı. Kendilerinin de yazdığı üzere soğuk halinde armıt oldukça netti. Tatlılık yüksekti.
Genel itibariyle beğendiğim bir kahve oldu fakat gövde, rahatsız edici ölçüde düşüktü. Çekirdek kaynaklı olmayıp demleme sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Potansiyeli yüksek bir çekirdek.

Ekli dosyalar

• IMG_2686.jpeg
    IMG_2686.jpeg
    86.6 KB · Görüntüleme: 51
Toplu alımda New Year Box almıştım; “normal” denilebilecek seçkilerindeki kahvelerini de merak ediyordum Cadde şubelerinde deneme fırsatım oldu. Tek kişilik “Kolombiya La Loma” demlemesi tercih ettim. Mekan bana yurtdışındaki “Mazelab” ı anımsattı, bir esinlenme durumu var mı acaba :D
Kokusuyla orman meyveli çikolatalı bir pastayı fazlasıyla anımsatıyor (KK’ün Sitio Pedrosu gibi), tatta ise oldukça yumuşak bir meyvemsilik vardı. Kendilerinin de yazdığı üzere soğuk halinde armıt oldukça netti. Tatlılık yüksekti.
Genel itibariyle beğendiğim bir kahve oldu fakat gövde, rahatsız edici ölçüde düşüktü. Çekirdek kaynaklı olmayıp demleme sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Potansiyeli yüksek bir çekirdek.
Afiyetler olsun :) Mazelab'ı severiz lakin onlardan 3 sene evvel kurulduk :D

Selamlar,

Konu kavurucu tarafından üyelerine özel indirim yapılmış, maillerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

New Year Box / Jairo Arcila Papaya Natural EF2
CMD 17 Klik / Hario 40'lı Filtre
Pirsu / 90C
90-175-260 (Bitiş 2.15)

Vakumu ilk bozduğumda çıkan koku daha çok frambuaz vs denebilecek hoş meyve kokularıydı lakin öğüttükten sonra bir anda tarçın bombasıyla karşılaştım :D Tarçın sevdiğimden bu durum beni sevindirdi.

Kokudaki bu durum bardağa da yansımıştı, aynı setteki El Miradorla eşit seviyede bir tarçın tadı aldım diyebilirim ama bu kahve El Mirador'a göre daha tatlı, temiz ve şurubumsuydu.

Geri