• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MAYIS Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (MONTAG)

Kavurucunun kendi reçetelerini paylaştığı bir mecra var mıdır? Ben arayıp arayıp bulamadım da. Hangi kahveye ne öneriyorlar merak etmekteyim.

Kavurucunun kendi reçetelerini paylaştığı bir mecra var mıdır? Ben arayıp arayıp bulamadım da. Hangi kahveye ne öneriyorlar merak etmekteyim.

Selamlar @gokhanozcan

Alımın başladığı günlerde çekirdeklerin degassin süreci ve reçeteleri hususunda konu başlık altında bende talepte bulunmuştum lakin bir cevap verilmedi.Eğer sosyal medya kullanıyorsanız sayfaları üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz,instagram'ı kullandıkları kadar forumu ne yazık ki kullanmıyorlar.Nacizane tavsiyem instagram üzerinden ulaşmanız.

Selamlar @gokhanozcan

Alımın başladığı günlerde çekirdeklerin degassin süreci ve reçeteleri hususunda konu başlık altında bende talepte bulunmuştum lakin bir cevap verilmedi.Eğer sosyal medya kullanıyorsanız sayfaları üzerinden sorularınızı yöneltebilirsiniz,instagram'ı kullandıkları kadar forumu ne yazık ki kullanmıyorlar.Nacizane tavsiyem instagram üzerinden ulaşmanız.

Ben de arayıp bulamayınca belki gözden kaçırmış olabilirim diye yazdım aslında. Genel olarak tüm reçeteler burada paylaşılsa -geçen ay Celsius'un yaptığı gibi- aslında birçok insana referans olabilir

Selamlar @MontagCoffeeRoasters

Özel mesaj yolu ile iletilmesi halinde de cevaplandırılacak bir şey olduğundan hiç bir şüphem yok lakin tüm forumunda görebileceği ve şekilde paylaşılmasının daha iyi olabileceğini düşünüyorum.Belki soran olmuştur yada ilerleyen günlerde gelebileceğini tahmin ediyorum.Müsayitliğiniz el verdiğinde yanıtlanılması adına aşağıa bir kaç ufak soru bırakıyorum;

1 - Çekirdeklerinizin degassing süresi ve aromalarının oturma süreci ne kadardır,kavrum derecesine göre paylaşılması şahane olur.
2 - Kavurucunuzun ve/veya cafelerinizdeki baristalarınızın çekirdeklerinizin belki kavrum derecesine göre belki çekirdekler özelinde pour-over,espresso ve mümkünse mokapot demleme önerileri/reçeteleri nelerdir.

Şimdiden hem forumumuzun alım ekibine hem çekirdeklerin tedariği,kavrulması ve bizlere ulaştırılması hususunda emeği geçen herkese sizlerinde nezlinde teşekkürlerimi sunarım...

Ben de arayıp bulamayınca belki gözden kaçırmış olabilirim diye yazdım aslında. Genel olarak tüm reçeteler burada paylaşılsa -geçen ay Celsius'un yaptığı gibi- aslında birçok insana referans olabilir

Tekrar Selamlar @gokhanozcan

Bende seninle aynı fikri paylaşıyorum ve bu nedenle yukarıdaki paylaşımı yaptım lakin henüz bir cevap alamadım.Eğer cevaplandı ise ve gözden kaçırdı isem özür dilerim @MontagCoffeeRoasters

Bugün arkadaşımın evinde CDT 23 klik ile öğütülmüş 16/255 ölçülü Bombe demlemem, 60gr bloom sonrası tek döküş ve 1.05 dökme bitişi olmasına rağmen 3.30 gibi gir sürede bitti. Filtre Cafecin son seri yavaş filtrelerinden, 15-20 saniye fark zaten bekliyordum ama 3.30 biraz geç oldu. Çok toz ürettiği için sanırım. Su da Erikliydi.

Çok fazla iyi yorum okuduğum ve merak ettiğim için 1 tane idido söyleyeceğim, yanına asiditesi yüksek meyve notaları belirgin bir kahve söylemek istiyorum. Obraje uygun mudur? Ne tavsiye edersiniz?

Bugün arkadaşımın evinde CDT 23 klik ile öğütülmüş 16/255 ölçülü Bombe demlemem, 60gr bloom sonrası tek döküş ve 1.05 dökme bitişi olmasına rağmen 3.30 gibi gir sürede bitti. Filtre Cafecin son seri yavaş filtrelerinden, 15-20 saniye fark zaten bekliyordum ama 3.30 biraz geç oldu. Çok toz ürettiği için sanırım. Su da Erikliydi.
Cmd 23 klik, blooming + 2 döküş uyguladım. 1.30’da döküşü tamamladım. 2.40’ta demleme bitmişti. Kağıt olarak hızlı th3 kullandım.
Referans olması için yazdım.

Montag Bombe bir türlü tutturamıyorum. Molent 42 kliklere çıktım. Burada belirten arkadaşlar gibi ben de istediğim tadı yakalayamadım. Kahve bitmeden sanırım bir de french press yapmam lazım.

Montag'ın blendlerini deneyen arkadaşlar üçü için de asidite 0 veya çok düşük diyebilir miyiz? Zenith kesin. Bir de Automat veya Luna alacağım. Hangisini önerirsiniz düşük asidite ve daha yoğun gövde olarak? (Filtre tüketilecek).

Geri