• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MAYIS Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (MONTAG)

Toplu alıma henüz katılmadım. Aklımda Obraje, Nensebo Refisa, Bombe ve İdido var. Kafam çok karıştı 2 tane önerebilecek var mı :d
 
Ben de banka kartı ile ödeme yapmaya çalışınca hata almıştım. Havale yaptım, havale bilgilerine ismimi ve sipariş numaramı yazdım (#7890 gibi bir numara). Ardından bilgilerimi instagram hesabı üzerinden Montag'a ilettim, çoktan siparişi görüp hazırladıkları cevabını aldım. Havale yaparsanız bir sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.
ben de saatlerdir niye olmuyor diye uğraşıyorum. bankayla bile iletişime geçtim, 2021 yılında hala sadece havale ve kredi kartından ödeme kabul etmek tuhaf.
 
Toplu alıma Fortaleza 250 gr ve Fruit Box deneme paketiyle (Obraje, El Mirador, Nensebo Refisa) katıldım. Şu ana kadar Fortaleza'yı French Press ve Mizudashi ile, Obraje ve Nensebo Refisa'yı French Press ve Moka Pot ile denedim.

Kendi zevkime göre izlenimlerimi paylaşacak olursam Fortaleza'yı dolgun ama damakta yarattığı etki açısından ortalama buldum. Az fındıklı çikolata gibi. Günlük olarak tüketebilirim ama çok da aramam. Soğuk demlemedense French Press ile daha verimli oldu.

Obraje'nin kokusu çok hoşuma gitti, kendimi tanıyabildiğim kadarıyla daha gövdeli kahvelerden hoşlanıyorum ve bu konuda da beni tatmin etti. Güzel bir çikolata aroması aldığımı düşündürdü ve hoşuma gitti, muhtemelen 250gr paket alıp daha çok anlamaya çalışırım.

Nensebo Refisa ise maalesef hoşuma gitmedi. Sebebinden emin olamadığım bir ekşilik ve hatta acılık barındırıyor. Olmamış Kuşburnu tadı hissettirdi. Sebep degassing midir, demleme yöntemi midir yoksa benim damak tadım mıdır bilemiyorum. Pek uyuşamadık.

Bir süre forumu okuyup öğrenmeye çalıştıktan sonra ilk mesajımı da böylece yazmış oldum. Alım ekibine emekleri için teşekkür ederim.
 
Montag'ın blendlerini deneyen arkadaşlar üçü için de asidite 0 veya çok düşük diyebilir miyiz? Zenith kesin. Bir de Automat veya Luna alacağım. Hangisini önerirsiniz düşük asidite ve daha yoğun gövde olarak? (Filtre tüketilecek).
Merhabalar üçü arasında luna fena değil ama linç yemeyeceksem diğer ikisi çok sıradan hatta autamat ı hiç düşünmeyin
 
Suyu da kavurucu önerisiyle değiştirdik, Bombe hala başarısız.
Bende mi sorun var yoksa 3 aydır aldığım kahveler mi sorunlu artık kendimi kandırıyorum.Az önce kasuya ile demledim acılığa vuran otsu bir tat fincan sonuna doğru artıp lavaboyu boyladı.
Cidden bu kahveden bir şey çıkacağına inanmıyorum.
Siz de aynı tadı aldınız mı? Bitterlikten çok acı ot tadı alıyorum
 
Bende mi sorun var yoksa 3 aydır aldığım kahveler mi sorunlu artık kendimi kandırıyorum.Az önce kasuya ile demledim acılığa vuran otsu bir tat fincan sonuna doğru artıp lavaboyu boyladı.
Cidden bu kahveden bir şey çıkacağına inanmıyorum.
Siz de aynı tadı aldınız mı? Bitterlikten çok acı ot tadı alıyorum

Bombeyi nulldan alanlar da yorumlarsa iyi olur. Ben de coffeenutzsdan aldım bakalım..
 
Arkadaşlar mokapot için şiddetle tavsiye edeceğiniz bir çekirdek var mı?

250şer gram Fortaleza, Luna ve Idido almayı planlıyorum. Tavsiye üzerine birini mokapot için espresso kavrum şeklinde almayı düşünüyorum.

Edit: Luna'nın filtre/espresso kavrum seçeneği yokmuş.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar mokapot için şiddetle tavsiye edeceğiniz bir çekirdek var mı?

250şer gram Fortaleza, Luna ve Idido almayı planlıyorum. Tavsiye üzerine birini mokapot için espresso kavrum şeklinde almayı düşünüyorum.

Edit: Luna'nın filtre/espresso kavrum seçeneği yokmuş.

Şiddetle olmasa da Fortaleza'yı tavsiye edebilirim. Bu akşam moka pot için denedim, gayet güzel, dolgun sonuç aldım.
 
Ben de aldığım Obraje, İdido ve Huabal'ı değerlendireyim. Tadları deneyimleyebilmek ve bir şeyleri kaçırmamak adına V60' ta Hofmann ve Kasuya teknikleriyle, öğütüm ve sıcaklık ayarlarıyla oynamalar yaparak defalarca demlemeler yaptım. Yanlız bu satırları yazanın 3 aylık nitelikli kahve geçmişi olduğunu göz artı etmeyin lütfen.
İdido klasik bir etiyopya. Tadım notlarını ara ara almama rağmen etiyopya içecek olsam fiyat/performans olarak başka tercihlerim olurdu.
Obraje, Colombiya'dan ziyade etiyopya kahveleri karakteristiği var. Asidite yüksek ve yeşilme elma, üzüm tadları ön planda. Çok sevmeme rağmen marzipan tadını alamadım. Bu tadlar için yukarıda yazdığım gibi farklı bir etiyopya tercih ederdim.

Huabal, beni en çok memnun eden çekirdek oldu. Asidite yok, ananas ve kakao tadlarını alabildim. Gövdeli ve tatlı, kahve içtiğimi hissettiren bir çekirdek oldu. Tekrar alım yapacak olsam kesin bunu alırdım.
Değerlendirmeler kendi görüşüm olup bu konuda tecrübeli olmadığımı tekrar belirteyim.
Saygılarımla...
 
Geri
Üst