• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar ,

Bu yorumdada birkaç yanlış var açıkcası fakat daha önce söylediğimiz gibi forumda yanlışlar üzerine durmak istemiyoruz. Benti Buku da bize göre asla isli bir tadım notası yok öyle almış olabilirsiniz bu sizin damak tadınız ve algınız genelleyemeyiz agtronu ortada olan kahveler hakkında verilere dayalı konuşmayı tercih ediyoruz. Birde düzeltmiş olalım bizim kurulduğumuzdan beri Head roasterımız tek kişi roaster hiç değişmedi sadece yanımızda yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız oldu onlarda daha çok ilk etapta paketleme ile ilgilenirler kavurmanın kimyasıyla değil :) Head roaster kurucularımızdan çünkü değişemez bu yanlış bilginizide düzeltmiş olalım. Tütün ürünü örneğinde bir örnek olarak verdik yağlı bir yemek yedikten sonra tadım yapmak da diyebilirdik ve yanlış değil söylediğimiz bilimsel onlarca makaleye dayanmakta. Bir kişi için veya sigara içerseniz tadım yapmayın gibi bir yaklaşımda değil bahsettiğiniz gibi örnekleme bu yargı dağıtmadık sizin yazdığın gibi.

İyi günler dileriz ,

Meet Lab Coffee
Fark ettiyseniz özellikle "bence" ve "tercih" kelimelerini kullandım ki bir suçlama ya da benzer bir algı oluşmasın.

Sabah su dışında tükettiğim ilk şey olarak açık havada tattığım kahvede is alıyorsam, sizin başka ürünleriniz de dahil olmak üzere uzun süredir karşılaşmadığım bir durum, bir sıkıntı olabilir. Sizden bununla ilgili bir beklentim zaten yok, yapabileceğiniz(yapmanızı beklediğim) bir şey de yok. Sadece karşılaştığım durumu kendi tercihlerime göre yorumlayıp aktarıyorum. Agtronu zaten kendi belirttiğiniz aralıktaysa(85-100) açık bir kavrum değil zaten(ki açık kime göre açık zaten çok göreceli bir kavram, verilere dökseniz de bir anlamı yok bazı noktalarda 108 agtron için ultralight diyenler var, ben 130-135 agtron kahve de içmiş ve düzenli ulaşabilse onu tercih edecek biri olarak o kadar da açık bulmayabiliyorum), öyle bir beklentim de yoktu halihazırda 110-120 agtron kahveler varken elimde, is olmasa zaten tatlar sıkıntısız ve meyvemsi, deneyim başlığında yazdım zaten. Baca problemi olabilir, scorching olabilir, insanlık hali. Paket gelirken sıcaklık etki etmiş olabilir, zaten bunlar olabilecek, hoşgörüyle karşılanabilecek şeyler. Kahveyi de bir şekilde tüketirim(buz + immersion mesela), çöpe atıp israf etmek gibi sizin emeğinizi yok sayacak davranışlarda bulunacak biri değilim.

Buradaki sıkıntı size karşı bir tavır alındığını düşünmeniz ona göre belli varsayımlarda bulunmanız. Çok daha suçlayıcı ve kirli dil kullanabilecek insanlar yok değil, ayırt edemediğinizi düşünüyorum. Elimde ve geçmiş yönelik zaten memnun kaldığım ürünleriniz var, tek bir ürün özelinde memnun olmadığım(başkasının pek ala memnun olabileceği) bir durum var sadece, iyi ya da kötü deneyimlerimizi paylaşmak zaten deneyim başlıklarının ve bence toplu alımların ana amacı. Böyle durumlarda olabildiğince suçlayıcı/kırıcı/kaba olmadan ilerlemeye çalışıyorum zaten.

Fark ettiyseniz özellikle "bence" ve "tercih" kelimelerini kullandım ki bir suçlama ya da benzer bir algı oluşmasın.

Sabah su dışında tükettiğim ilk şey olarak açık havada tattığım kahvede is alıyorsam, sizin başka ürünleriniz de dahil olmak üzere uzun süredir karşılaşmadığım bir durum, bir sıkıntı olabilir. Sizden bununla ilgili bir beklentim zaten yok, yapabileceğiniz(yapmanızı beklediğim) bir şey de yok. Sadece karşılaştığım durumu kendi tercihlerime göre yorumlayıp aktarıyorum. Agtronu zaten kendi belirttiğiniz aralıktaysa(85-100) açık bir kavrum değil zaten(ki açık kime göre açık zaten çok göreceli bir kavram, verilere dökseniz de bir anlamı yok bazı noktalarda 108 agtron için ultralight diyenler var, ben 130-135 agtron kahve de içmiş ve düzenli ulaşabilse onu tercih edecek biri olarak o kadar da açık bulmayabiliyorum), öyle bir beklentim de yoktu halihazırda 110-120 agtron kahveler varken elimde, is olmasa zaten tatlar sıkıntısız ve meyvemsi, deneyim başlığında yazdım zaten. Baca problemi olabilir, scorching olabilir, insanlık hali. Paket gelirken sıcaklık etki etmiş olabilir, zaten bunlar olabilecek, hoşgörüyle karşılanabilecek şeyler. Kahveyi de bir şekilde tüketirim(buz + immersion mesela), çöpe atıp israf etmek gibi sizin emeğinizi yok sayacak davranışlarda bulunacak biri değilim.

Buradaki sıkıntı size karşı bir tavır alındığını düşünmeniz ona göre belli varsayımlarda bulunmanız. Çok daha suçlayıcı ve kirli dil kullanabilecek insanlar yok değil, ayırt edemediğinizi düşünüyorum. Elimde ve geçmiş yönelik zaten memnun kaldığım ürünleriniz var, tek bir ürün özelinde memnun olmadığım(başkasının pek ala memnun olabileceği) bir durum var sadece, iyi ya da kötü deneyimlerimizi paylaşmak zaten deneyim başlıklarının ve bence toplu alımların ana amacı. Böyle durumlarda olabildiğince suçlayıcı/kırıcı/kaba olmadan ilerlemeye çalışıyorum zaten.
Merhabalar ,

Biz genel bir dil kullanıyoruz bize karşı kötü bir eleştiride olabilir buna hazımlı bir firmayız yıllardır. Sadece yanlış bilgileri düzeltelim sektörü geliştirelim katkımız olsun düşüncesindeyiz. Bir eleştiri olduğunda buna yaklaşımımız olumlu fakat yorumda belirttiğiniz gibi 85-100 zaten açık değil gibi yanlış bilgiler yer aldığında mecburen düzeltmek zorundayız. Bunuda düzelteceğiz maalesef ekte tabloyu ekliyoruz bu tamamen doğru bilgiye ulaşmak için sakın yanlış anlamayın forumu herkes okuyor. Diğer bir konu iste 135 agtron konusu bu teknik olarak kavrulmuş bir kahve sayılmıyor 135 agtron bir kahve kavrulmamıştır bu değer çiğ kahve değerinin sınırında. Ulaşamamanız doğru olan ulaşılamaz çünkü kavrulmuş bir kahvede bu değerlere. 110-120 agtronda ise meyvemsilik genelde gelmez samansı otsu under developed kahvelerden aldığımız hatalı notalar elde ederiz. Ama tüm bunların dışında 135 agtron kahve olur derseniz bir gün roastrye davet etmek isteriz birlikte 135 agtron bir kahve kavuralım olabilirse öyle bir kahve üstüne araştırma ve makale çıkabilir okadar imkansıza yakın doğru çıkması o kahvenin . Biz suçlayıcı kötü dili ayırt etmek istemiyoruz ayırt etmeyede çalışmıyoruz açıkcası edemediğimizi düşünmeniz doğru aslında , bizim ayırt etmek istediğimiz doğru olmayan bilgi kirliliğinin önüne ne kadar geçebilirsek artıdır diye görüyoruz. Burada güzel yorumlara nasıl seviniyorsak eleştiri yapılan kötü yorumlarıda olgunlukla karşılıyoruz ve ne yapabiliriz diye üstüne düşüyoruz fakat yanlış bilgi kısmı orada duruyoruz çünkü bu konular bize göre size göre olan konular değil teknik ve doğruluğu kanıtlanmış konular.

Diğer konu ise özelden yazılıp veya mail atılıp kahvede kendisine göre sorun olduğunu düşünen arkadaşlarımızın kahveyi incelemek için geri isteyip seçtiği herhangi bir kahveyi kendilerine gönderdik bize göre sorun yok derken gerçek anlamda bize göre yok diyoruz sizlere göre varsa bundada değişim yapabiliriz tükettiyseniz dahi sorun yok diyoruz alımın başından beri ve yıllarıdr .Çöpe atıp hediye etmenize gerek yok yani Meet Lab ürünün arkasındadır. Toplu alıma girdik diye cevap veriş ve aksiyon kapasitemiz zayıflamıyor tam tersi sorunsuz geçmesi adına full focus oluyoruz.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Ekli dosyalar

• IMG_0672.png
    IMG_0672.png
    52.7 KB · Görüntüleme: 142
k zorundayız. Bunuda düzelteceğiz maalesef ekte tabloyu ekliyoruz bu tamamen doğru bilgiye ulaşmak için sakın yanlış anlamayın forumu herkes okuyor. Diğer bir konu iste 135 agtron konusu bu teknik olarak kavrulmuş bir kahve sayılmıyor 135 agtron bir kahve kavrulmamıştır bu değer çiğ kahve değerinin sınırında. Ulaşamamanız doğru olan ulaşılamaz çünkü kavrulmuş bir kahvede bu değerlere. 110-120 agtronda ise meyvemsilik genelde gelmez samansı otsu under developed kahvelerden aldığımız hatalı notalar elde ederiz. Ama tüm bunların dışında 135 agtron kahve olur derseniz bir gün roastrye davet etmek isteriz birlikte 135 agtron bir kahve kavuralım olabilirse öyle bir kahve üstüne araştırma ve makale çıkabilir okadar imkansıza yakın doğru çıkması o kahvenin
Apollon's Gold, September, The Picky Chemist, Substance, Manhattan gibi bu değerlerde kavuran kavurucular mevcut. Öğütülmüş olarak140ları bulan kavrumlar var(sizi de Instagram'dan takip eden, referans noktası olarak göreceli olarak güvenilebilir sayılabilecek bir profesyonel olan Lance Hedrick'in bununla ilgili bir tablosu ve açıklaması mevcut, tam baz almak kesinlikle doğru olmasa da iyi bir guideline olduğunu düşünüyorum, buradan ulaşabilirsiniz). Sadece renk üzerinden ilerlemek zaten bu yüzden sıkıntılı, yeşilin rengi koyu olunca kavrulmuşu da koyu oluyor zaten ne kadar açık kavurursanız. Deneyime göre ilerlemek bence her zaman daha az hata payı içeren bir yöntem, bunu da sadece agtronu belli diye belirttiğiniz için ekledim benim için fincanda istediğim varsa başka bir şeyin pek önemi yok.

Ben sizinle herhangi bir konuda tersleşmek ya da kimseye yanlış bilgi vermek niyetinde değilim. Veri istediğinizde(tam olarak reliable veriye ulaşmak zor çünkü kalibrasyon farkları olabilecek konular, o yüzden bir şey diyemem) veri sağlayamayacak biri değilim, özellikle bir ürünü alınca bunu konuştuğum kavurucular mevcut. Halihazırda çok sevdiğim bir kariyerim olduğu halde hobi olarak saatlerimi araştırarak geçirdiğim oluyor sürekli. Roastery davetiniz için teşekkürler ama ilgilenmiyorum açıkçası.

Diğer konu ise özelden yazılıp veya mail atılıp kahvede kendisine göre sorun olduğunu düşünen arkadaşlarımızın kahveyi incelemek için geri isteyip seçtiği herhangi bir kahveyi kendilerine gönderdik bize göre sorun yok derken gerçek anlamda bize göre yok diyoruz sizlere göre varsa bundada değişim yapabiliriz tükettiyseniz dahi sorun yok diyoruz alımın başından beri ve yıllarıdr
Böyle bir beklentim ve isteğim olmadığını da önceki postta belirttim zaten. Bi bakıma benim için challenge gibi oluyor böyle kahveler, demlemeye bakış açımı genişlettiğini düşünüyorum çünkü kahve hayatımda hiç yokken, hala da ev dışında yok sosyalleşirken başka tercihlerim var, bir arkadaşım sayesinde açık kavrulmuş Kenyalarla(ilk yılımda çok fazla Tim Wendelboe içtim mesela arkadaşım sürekli getirdiği için) tanıştım. O yüzden benim için de arada sırada böyle kahveler damak resetlemek için faydalı olabiliyor. Dediğim gibi ürününüzün arkasında olsanız da sizden öyle bir beklentim yok ama tercih etmeyen insanlarla ilgili varsayımlarda bulunmanızı yine de doğru bulmuyorum. Bazen düşündüğünüz kadar doğru olmayabilirsiniz, ben de olmayabilirim, böyle durumlarda daha uzlaşmacı yaklaşmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
1000035246.jpg

Vesaire.

Elbette kahveleriniz güzel. Sevdiginize göre ve sevildiginize göre kavuruyorsunuz.

Ama öyle bir ihtimal (Gemini'nin yazdıkları) olabildiğini herkes biliyor. Hiç de aklınızda olmaması bile beni (bizi) şaşırtıyor. Bu kadarcık yani.

Son düzenleme:
12129 numaralı sipariş ile tadıma ben de katıldım. :D

Alıma 3 kahve ile katildim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250526_153753_iyzico.jpg
    Screenshot_20250526_153753_iyzico.jpg
    49.8 KB · Görüntüleme: 104
Panama Chevas
Colombia Anibal
Etiyopya benti buku almıştım.

Etiyopya espresso ve v60 ikisinde de bence oldukça iyiydi.
Colombia anibal da iyi

Panama chevas reçetelerde çok güzel sonuç alamadım. İlk chevas .
Tavsiye reçete var mı?

Bir de @meetlabcoffee a şunu sormak istiyorum magnezyum kalsiyum sodyum ve potasyum neye etki ediyor buna ilişkin yaralanacağım bir kaynak var mı?

Ppm arttıkça çözünme ne olur
Sıcaklık artınca ne olur yukarıda bir yorumda okudum sıcaklık çözünme miktarını etkilemez dediniz şaşırttı.
Magnezyum veya diğer mineraller artınca ne olur.

Bir kaynak varsa paylaşırsanız memnun olurum özellikle minerallerin kahveye etkisine ilişkin bir kaynak forumda bir konu var mı varsa da paylaşılmasını rica ederim.
Magnesium ekleyince chevas güzelleşti baya. Çözünme arttı nar suyu, ama asidite rahatsız etmiyor, dolgun bir gövde,

karasız kalan varsa "Rwanda Muhondo Honey Anaerobic" şiddetle tavsiye ederim. şuanda içiyorum, beğendiğim en iyi 3 kahve içerisine girer.

Bu iki kahve ile alıma katıldım, umarım lezzetli bir deneyim olur. teşekkürler
1748342448064.png

Merhabalar Sayın Forum Üyeleri ,

Şöyle bir kampanya mevcut ilgilenebilirsiniz diye aktaralım istedik çok daha avantajlı hale gelecektir sizler adına bizede yeni iletildi ,

Bayram alisverislerinde %25 indirim! meetlabcoffee.com, dyson.com.tr ve daha binlerce magazada alisverisini iyzico ile Öde, %25 indirim tutarin aninda bakiyene yüklensin! Kampanyaya katil: http://bit.ly/3STMJtD SMS iptali icin IYZICO yazip 3525'e gonderin. M: 0483034315700019 B002

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Şöyle bir kampanya mevcut ilgilenebilirsiniz diye aktaralım istedik çok daha avantajlı hale gelecektir sizler adına bizede yeni iletildi ,

Bayram alisverislerinde %25 indirim! meetlabcoffee.com, dyson.com.tr ve daha binlerce magazada alisverisini iyzico ile Öde, %25 indirim tutarin aninda bakiyene yüklensin! Kampanyaya katil: http://bit.ly/3STMJtD SMS iptali icin IYZICO yazip 3525'e gonderin. M: 0483034315700019 B002

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee
Kampanya markalarında meetlab görünmüyor. Kesin olarak dahil misiniz?

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Kampanya markalarında meetlab görünmüyor. Kesin olarak dahil misiniz?
Ben alisveris yaptim sanalbaharattan, yansimadi, sadece listedekiler dahil dedi musteri hizmetleri, bilginize..

Ben bugün alışveriş yaptım dün kampanyaya üye olmustum ama yükleme olmadı koşullarda iki gün içinde diyor bakalim

Henüz bi gelişme yok. Muhtemelen @meetlabcoffee kampanyaya dahil değil.
Merhabalar Sayın Kad Huai,

Bizler iyzico ile iletişime geçtik bir aksilik yaşanıyorsa destek@iyzico.com adresine mail atılmasını talep etmektedirler. Kampanya dahiline eklendi bilgisi bize geçiliyor fakat daha fazlasını göremiyoruz edemiyoruz iyzico nun kendi kampanyası bizle direkt bağlantılı değil faydalı olabileceğini düşündüğümüz için böyle bir kampanya var ise yararlanırsın istedik . Şartlar koşullar kendi uygulamalarında mevcut. Bize bir bilgi geçildiği anda tekrar paylaşıyor olacağız.

Meet Lab Coffee

Geri