• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@William Normalde başka kavuruculardan kahve siparişi verirken uzun uzun sipariş notu bırakmayı gerek görmüyorum. Kısaca yaklaşık kaç günlük kahve istediğimi yazmak yeterli oluyor. Ancak sizin arkadaşlar ne kadar ayrıntılı sipariş notu bırakırsam bırakıyim, sipariş notlarına gerçekten hiç dikkat etmiyorlar yada dikkate almıyorlar. Artık hangisi bilemiyorum. Sanırım elinizde ne varsa onu gönderiyorsunuz. Bugün gelen siparişim, sipariş notunu dikkate almadığınız 3. siparişim oldu.

Şimdi burdan uzun uzadıya hangi siparişte kaç günlük kahve istemişim siz kaç günlük kahve göndermişsiniz tek tek ispatlayabilirim. Ama uzatmıyorum. Açın kendiniz inceleyin lütfen.

Eğer sitenizde - örneğin CoffeeNutz gibi - elinizde bulunan kahvenin ne zaman kavrulduğunu, elinizde yoksa ne zaman kavuracağınızı, elinizde birden fazla tarihte kavrulmuş kahve varsa bunları belirtecek bir sisteminiz yoksa, müşterinin talep ettiği tarihlerde de elinizde kahve yoksa müşteriyi aramanız gerekiyor, müşteriden teyit almanız gerekiyor. Tabi elinizde olmadığı varsayımında bulunuyorum iyi niyetle. Dükkanda kullandığınız Brazil Santos'un elinizde dinlenmiş olanının olmaması biraz ilginç tabi.

Umarım bir gün Coffeenutz'ın bu sistemini tüm kavurucularımız sunar.

Ekli dosyayı görüntüle 26805
Merhaba,

Cafemiz için biz önceki haftadan gönderimlerini yapıyoruz dinlenmiş bir şekilde. Ama bu demek değilki herzaman roasteryde dinlenmiş kahve var.
Haftaiçi hergün kavurma yapılıyor ve hergün kargo cıkışımız var, toptan satışlarımız çok yoğun olduğundan eski kavrum kahve herzaman elimizde bulunamayabiliyor. Notları elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz ama dinlenmiş kahve olmadığında, yeni kavrum göndermekten başka çaremiz yok kusura bakmayın. Siteye maalesef kavrum tarihlerini giremeyiz manuel bir şekilde her saat gün içerisinde gelen siparişlerden stoklar değişebiliyor.

Notları elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz ama dinlenmiş kahve olmadığında, yeni kavrum göndermekten başka çaremiz yok kusura bakmayın.

Bu ne kadar doğru bir yaklaşım ve tavır? Müşterinin sipariş ettiği ürün elinizde yoksa arayıp neden teyit almıyorsunuz? 50-100 liralık ürünler satsanız ve çok fazla sipariş olsa her sipariş için aramaya vaktimiz yok diyebilirsiniz ancak ucuz da değil ki sizin sattığınız kahveler. Kilosu 2000 liraya kadar çıkan kahvelerden bahsediyoruz. İnsanları aramaya mı değer görmüyorsunuz? Yeterince tepki mi vermiyoruz?

Sorun elinizde dinlenmiş kahve olmaması değil, sizin arayıp teyit almamanız.
Bu tavır size güven kaybettirir. Kusura bakmayın ancak insanlar sipariş notuna yazdıklarına dikkat edilip edilmeyeceğine emin olamadıklarında sipariş de vermezler. En azından kendi adıma bunun böyle olacağını söyleyebillirim. En son Petra bunu yaptığında, taze kahve istemiş olmama rağmen 19 günlük kahve gönderdiklerinde bir daha sipariş vermedim kendilerinden.

Kavurucuların asıl işinin sadece kahve kavurmak değil, stok takibi, kavrum tarihi takibi ve kavrum tarihinin müşteri için önemli olduğunu kavurucuların artık kavraması gerekiyor. Malesef öyle kavurucular var ki siparişe sipariş notu dahi ekleyemiyorsunuz. Ekstra çaba sarfedip, arayıp, email atarak istediğiniz şekilde kahve gönderilmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Ulaşamazsanız artık hangi tarihli kahve gönderirlerse şansınıza.

Elimdeki kahve çok taze diye sipariş veriyorum -ki çok taze olmasının sebebi de sizsiniz- acaba sipariş notunu mu gözden kaçırdılar diyerek tekrar sipariş verdim, ayrıntılı bir şekilde not bırakarak, elimdeki kahveden daha da taze kahve gönderdiniz. Sonra da kalkıyorsunuz yapıcak bişey yok diye de cevap veriyorsunuz.

Kusura bakmayın, yoğunluk vardı arayamadık, nasıl yardımcı olabiliriz demek yerine, elimizde yoksa yapıcak bişey yok demek hiç hoş değil bence, hiç yakıştıramadım.

Aylık toplu alımı koordine eden arkadaşlardan ricam, toplu alım öncesinde kavuruculara bu konuya (sipariş notlarına) dikkat etmelerini söyleyebilirlerse çok doğru olur diye düşünüyorum. @kahveanalisti @Daunterm

Son düzenleme:
Bu ne kadar doğru bir yaklaşım ve tavır? Müşterinin sipariş ettiği ürün elinizde yoksa arayıp neden teyit almıyorsunuz? 50-100 liralık ürünler satsanız ve çok fazla sipariş olsa her sipariş için aramaya vaktimiz yok diyebilirsiniz ancak ucuz da değil ki sizin sattığınız kahveler. Kilosu 2000 liraya kadar çıkan kahvelerden bahsediyoruz. İnsanları aramaya mı değer görmüyorsunuz? Yeterince tepki mi vermiyoruz?

Sorun elinizde dinlenmiş kahve olmaması değil, sizin arayıp teyit almamanız.
Bu tavır size güven kaybettirir. Kusura bakmayın ancak insanlar sipariş notuna yazdıklarına dikkat edilip edilmeyeceğine emin olamadıklarında sipariş de vermezler. En azından kendi adıma bunun böyle olacağını söyleyebillirim. En son Petra bunu yaptığında, taze kahve istemiş olmama rağmen 19 günlük kahve gönderdiklerinde bir daha sipariş vermedim kendilerinden.

Kavurucuların asıl işinin sadece kahve kavurmak değil, stok takibi, kavrum tarihi takibi ve kavrum tarihinin müşteri için önemli olduğunu kavurucuların artık kavraması gerekiyor. Malesef öyle kavurucular var ki siparişe sipariş notu dahi ekleyemiyorsunuz. Ekstra çaba sarfedip, arayıp, email atarak istediğiniz şekilde kahve gönderilmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Ulaşamazsanız artık hangi tarihli kahve gönderirlerse şansınıza.

Elimdeki kahve çok taze diye sipariş veriyorum -ki çok taze olmasının sebebi de sizsiniz- acaba sipariş notunu mu gözden kaçırdılar diyerek tekrar sipariş verdim, ayrıntılı bir şekilde not bırakarak, elimdeki kahveden daha da taze kahve gönderdiniz. Sonra da kalkıyorsunuz yapıcak bişey yok diye de cevap veriyorsunuz.

Kusura bakmayın, yoğunluk vardı arayamadık, nasıl yardımcı olabiliriz demek yerine, elimizde yoksa yapıcak bişey yok demek hiç hoş değil bence, hiç yakıştıramadım.

Aylık toplu alımı koordine eden arkadaşlardan ricam, toplu alım öncesinde kavuruculara bu konuya dikkat etmelerini söyleyebilirlerse çok doğru olur diye düşünüyorum. @kahveanalisti @Daunterm
2 tane bonti 1 tane sinikers, 1 tane doritos cubun, owww tank yu

Aylık toplu alımı koordine eden arkadaşlardan benim de bir ricam var, toplu alım öncesinde kavuruculara beyogluna takim elbisesiz cikmamalari gerektigini söyleyebilirlerse çok doğru olur diye düşünüyorum. @kahveanalisti @Daunterm

2 tane bonti 1 tane sinikers, 1 tane doritos cubun, owww tank yu

İlginç bir tepki olmuş. :)
Kavuruculardan sipariş notlarına dikkat etmelerinin istenmesinden bahsediyorum.
Sanırım bir önceki cümleden dolayı yanlış anladınız arkadaşlar.
Hemen editleyelim.

Ödeme ekranı aktif değil.

Almaya değer olan kahveler stokta yok, ilginç

Keşke kendi sitenizi yapacağınıza keşke hazır sistem kullansaydınız.
  • Arkadaşıma hediye kahve alacağım, ama ikinci bir adres girilmiyor. Kendi adresimi silip yenisini girmek zorundayım.
  • Kahveye giriyoruz, gr seçiyoruz ve öğütüm seçiyoruz bir bakıyoruz stokta yok. Vakit kaybı
  • Telefon kısmına veri girmek işkence, copy paste yapıyoruz çalışmıyor illa tek tek elle girmek zorunda kaldım.
  • Fatura ve gönderim aynı adres olması için bir tane checkbox ayarlayabilirsiniz, ikisini elle girmek işkence.
Daha da yazarım da yarın iş var. 2020'de sipariş vermişim, o zaman bu kadar sancılı olmamıştı yoksa hatırlardım :)

Son düzenleme:
Forum bazen hakikaten müşteri - kavurucu ilişkilerini bozuyor , piyasada herhangi bir mal alırken çekmediğimiz muameleyi kavuruculara bazen cekıyoruz . Sektör küçük ve müşteri - kavurucu gibi aile gibi ama bazı yerlerde bu denge kacıyor . Dinlenmiş kahve istedim , taze kavrulmus geldi ; xx kavurucusuna ya giydir xx fetöcü . Bir kahve için bu kadar triplere girmeye değer mi . Daha düne kadar herkes 3ü 1 arada içiyordu . 15 gun dınlenmezse kahveyi içmem. 14 gunlukse 1 gun daha dınlendırırım bu tripler ne abi . Bide sipariş verip , sipariş notlarına istediğini girmeyip burdan kavurucuyu etiketleyerek isteğini belirten tayfa var onlar zaten farklı kafa. bunun yerisi bura değildi ama aşağıdaki comment'i gorunce yazmak ıstedım . gelişigüzel yazı için şimdiden sory

Keşke kendi sitenizi yapacağınıza keşke hazır sistem kullansaydınız.
  • Arkadaşıma hediye kahve alacağım, ama ikinci bir adres girilmiyor. Kendi adresimi silip yenisini girmek zorundayım.
  • Kahveye giriyoruz, gr seçiyoruz ve öğütüm seçiyoruz bir bakıyoruz stokta yok. Vakit kaybı
  • Telefon kısmına veri girmek işkence, copy paste yapıyoruz çalışmıyor illa tek tek elle girmek zorunda kaldım.
  • Fatura ve gönderim aynı adres olması için bir tane checkbox ayarlayabilirsiniz, ikisini elle girmek işkence.
Daha da yazarım da yarın iş var. 2020'de sipariş vermişim, o zaman bu kadar sancılı olmamıştı yoksa hatırlardım :)
Dostum site hazır alınmış zaten , kendileri oturup da sıfırdan bir sistem yazmak istese 500k civarı tutar . Bide işin üstadı gibi yorumlarda bulunmuşsun , bu site günde kaç sipariş çıkıyor milyonlar mı her gun buradan sıparıs mı verıyorsun , 1 defa aldın oda ındırım oldu dıye bıdaha da almayacaksın . tek tek eksıklıklerı yazmıssın şaka gibi gerçekten mahallendeki esnafa vs de gidip böyle lıste yapıyor musun sunlar eksik diye

Forum bazen hakikaten müşteri - kavurucu ilişkilerini bozuyor , piyasada herhangi bir mal alırken çekmediğimiz muameleyi kavuruculara bazen cekıyoruz . Sektör küçük ve müşteri - kavurucu gibi aile gibi ama bazı yerlerde bu denge kacıyor . Dinlenmiş kahve istedim , taze kavrulmus geldi ; xx kavurucusuna ya giydir xx fetöcü . Bir kahve için bu kadar triplere girmeye değer mi . Daha düne kadar herkes 3ü 1 arada içiyordu . 15 gun dınlenmezse kahveyi içmem. 14 gunlukse 1 gun daha dınlendırırım bu tripler ne abi . Bide sipariş verip , sipariş notlarına istediğini girmeyip burdan kavurucuyu etiketleyerek isteğini belirten tayfa var onlar zaten farklı kafa. bunun yerisi bura değildi ama aşağıdaki comment'i gorunce yazmak ıstedım . gelişigüzel yazı için şimdiden sory

Dostum site hazır alınmış zaten , kendileri oturup da sıfırdan bir sistem yazmak istese 500k civarı tutar . Bide işin üstadı gibi yorumlarda bulunmuşsun , bu site günde kaç sipariş çıkıyor milyonlar mı her gun buradan sıparıs mı verıyorsun , 1 defa aldın oda ındırım oldu dıye bıdaha da almayacaksın . tek tek eksıklıklerı yazmıssın şaka gibi gerçekten mahallendeki esnafa vs de gidip böyle lıste yapıyor musun sunlar eksik diye

Kavurucu ile bir sorun yaşandığında insanlar söylemesinler mi? Gizli mi kalsın?

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla dünyanın her yerindeki kavurucular son kavrum tarihini yollarlar. Ben rica minnet bazı sürekli aldığım tanıdığım kavurucularda daha önce kavrulmuş var mı diye sorarım %90'da bulamam. Çok mümkün olan bir durum değil ne yazık ki. Espresso için ise genelde 1 ay sonra kullanacağım kahveyi 1 ay önceden alıyorum. Aklınızda olsun bu tip üretim tarihi belirlemeli işlerde gerçekten zor bulabilmek. Firmalarda genelde toplu alan müşterileri için bu tip durumları ticari olarak yapabilir diye düşünüyorum. Yoksa zarar ettirecek bir girişim olur elinizde eski tarihli kavrum tutup kenarda bekletmek. Özellikle 1 ay içinde aroma kaybı yaşayabilen bir ürün için.

Sektör küçük ve müşteri - kavurucu gibi aile gibi ama bazı yerlerde bu denge kacıyor .

2 kere sipariş notunu göz ardı etmişler, neyse demişim. 3. kez sipariş notunu göz ardı ettiklerinde sipariş notlarına neden dikkat etmiyorsunuz demişim. Bu mu sorun? Kavurucu da kalkmış yapçak bişey yok diye cevap vermiş. Susmalı mıyım bu durumda? Nasıl olsa indirimli kahve veriyor deyip sinmeli miyim?

Müşteriyi araması çok mu zor? Hayır değil. Aramıyor çünkü müşteri tamam o zaman siparişi iptal edelim diyebilir diye. Satışı yapabilmek için.

Kavurucu ile forum-müşteri arasında samimi ve anlayışlı bir ilişki olmalı, buna katılıyorum. Ancak kavurucunun hatalarının söylenmemesi manasına gelmiyor bu. Bu forum, bu başlıklar bunun için zaten.

Ayrıca karşılıklı bir ticari ilişki var zaten. Yani aile kavramını abartmayalım lütfen.

Daha düne kadar herkes 3ü 1 arada içiyordu.

Kendi adına konuşmalısın bence.

15 gun dınlenmezse kahveyi içmem. 14 gunlukse 1 gun daha dınlendırırım bu tripler ne abi .

Kim girmiş böyle bir tribe?

Site ile ilgili @givemepeace 'in yaptığı yorumların hepsine katılıyorum, not: yazılımcıyım. Bu yorumların yapılması kavurucunun lehine birşey, aleyhine değil. Kavurucu kendi eksiklerini görür ve bunları tamamlamaya çalışır.

2 kere sipariş notunu göz ardı etmişler, neyse demişim. 3. kez sipariş notunu göz ardı ettiklerinde sipariş notlarına neden dikkat etmiyorsunuz demişim. Bu mu sorun? Kavurucu da kalkmış yapçak bişey yok diye cevap vermiş. Susmalı mıyım bu durumda? Nasıl olsa indirimli kahve veriyor deyip sinmeli miyim?

Müşteriyi araması çok mu zor? Hayır değil. Aramıyor çünkü müşteri tamam o zaman siparişi iptal edelim diyebilir diye. Satışı yapabilmek için.

Kavurucu ile forum-müşteri arasında samimi ve anlayışlı bir ilişki olmalı, buna katılıyorum. Ancak kavurucunun hatalarının söylenmemesi manasına gelmiyor bu. Bu forum, bu başlıklar bunun için zaten.

Ayrıca karşılıklı bir ticari ilişki var zaten. Yani aile kavramını abartmayalım lütfen.

Kendi adına konuşmalısın bence.

Kim girmiş böyle bir tribe?

Site ile ilgili @givemepeace 'in yaptığı yorumların hepsine katılıyorum, not: yazılımcıyım. Bu yorumların yapılması kavurucunun lehine birşey, aleyhine değil. Kavurucu kendi eksiklerini görür ve bunları tamamlamaya çalışır.
Dostum ben cevabımı forumda son 6 ay gördüklerime istinaden yazdım çok fazla üstüne alınmışsın.

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla dünyanın her yerindeki kavurucular son kavrum tarihini yollarlar. Ben rica minnet bazı sürekli aldığım tanıdığım kavurucularda daha önce kavrulmuş var mı diye sorarım %90'da bulamam. Çok mümkün olan bir durum değil ne yazık ki. Espresso için ise genelde 1 ay sonra kullanacağım kahveyi 1 ay önceden alıyorum. Aklınızda olsun bu tip üretim tarihi belirlemeli işlerde gerçekten zor bulabilmek. Firmalarda genelde toplu alan müşterileri için bu tip durumları ticari olarak yapabilir diye düşünüyorum. Yoksa zarar ettirecek bir girişim olur elinizde eski tarihli kavrum tutup kenarda bekletmek. Özellikle 1 ay içinde aroma kaybı yaşayabilen bir ürün için.

Keşke bu şekilde olsa. Eskiden kavurucular sadece siparişe göre kavurup taze olarak gönderiyorlardı. Ancak kavurucular şu anda o kadar değişken ki. Kimisi ben 10 gün bekletmeden göndermem diyor, kimisi elinde beklemiş de var taze de var, kimisi de sadece taze gönderiyor.
En büyük sorun bu belirsizlik. Keşke hepsi sadece yeni kavrulmuş gönderse sorun çözülür.

Sousa ve peru alanlar, bi yorumlar misiniz? Hangisini daha cok sevdiniz, soguk demlediniz mi? yaz ayi zaten icilir diyerek 1kg siparis vermeyi dusunuyorum..
Her ikisini de aldım ama sousa daha erken kavrum olduğu için onu denedim. Tadımda vişne ve greyfurt oldukça belirgin. Hatta soğuk demleme yapılırsa belirgin bir meyve suyu hissi olacağını düşünüyorum. Geç olmazsa diğeri bugün yarın dener yazarım.

Kavurucu eski kavrum yok diye belirtmeliydi. Tüketici arkadaş da aylık alım nedeniyle anlayışlı karşılamalıydı. Bitti.

Brezilya Sousa'nın künyesi Kafein Kültür'ün Sao Pedro'suna çok benziyor. Zaten çiftlik ve üretici aynı. Hasat, varyete ve işlemde farklılıklar var. Tamam bu 3'ü de kahveyi çok farklılaştıran şeyler ama tadım notları çok benzer gözüküyor. İkisini de deneyen varsa net bir şeyler söyleyebilir sanırım.

Geri