antropoit
Barista
- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre
- Espresso Makinesi
- Lelit Mara X
- Değirmen
- Eureka Mignon Crono
Abi gözün aydın, biz almış kadar olduk, senden enfes shot paylaşımları bekliyoruz artıkHerkese merhaba...
Bunca yoğun Makina arayışından ve kararsızlığından sonra, bir MARA X paylaşımı yapmadan olmazdı.
Şu anda, yaşadığım tüm yoğun kararsızlıkları ve belirsizlikleri, MARA X ile noktalamanın mutluluğu içerisindeyim.
Makinam 11.05.2021 çok tarihinde teslim edildi.
Market sektöründe olduğumdan, hem bu gün, hem de yarın çalışıyorum ve hafta sonu iki gün evde olacağım.
Hafta içi makinanın kurulumunu yaptım ve sadece çalıştırıp, seyredip, dinleyerek notlar alıyorum.
Yapı olarak görsellik ve kalite konusunda çok takıntılıyım.
İşte tam bu noktada MARA X beni gerçekten çok mutlu eden bir makina oldu.
Ancak Ascaso Dream Pid'in de bu konudaki hakkını teslim etmeliyim.
MARA X ebat olarak (En 22cm, Boy 35cm ve Derinlik 41cm.) ev kullanıcıları için ideal ölçülerde bir makina, ancak ağırlığı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. (18kg. + 2.5 lt. su tankı.) Bu ağırlık beni gerçekten çok korkutmuştu ki;
@mtgg Türker kardeşim hem makina, hem de mutfak tezgahına konulup konulmayacağı konusunda hemen yardımıma koştu.
Şu anda makina mutfak tezgahının üzerinde ve ben sadece her ihtimale karşı tezgah ayaklarını beş noktadan küçük mermer parçaları ile güçlendirdim.
Şu an Haziran ayında gelecek NİCHE ZERO ile MARA X'in muhteşem bir ikili olacağı konusundaki inancım tam ve eksiksiz.
Bu arada Siyah bir ''Stagg EKG'' ile bu görsel şöleni tamamlama kararım yoğun bir şekilde devam ediyor.
MARA X ilk çalıştırmadan itibaren öncelikle tankdan su alarak kazanını dolduruyor.
Sonraki anlatacaklarım kazan dolu iken ilk çalıştırmayı kapsıyor.
İlk çalıştırmada fasılalı Led ışık yanıp sönmeye başlıyor. 6:30 dk. Tahliyeden biraz buhar ve bir kaç damla su.
7:30 ısı 0.25 - 8:15 ısı 0.50
8:30 ısı 0.75 - 9:00 ısı 1
9:30 ısı 1.25 - 10:00 işi 1.5 10:15 ısı 1.75 - 10:45 ısı 2
11:00 ısı 2.25 - 11:30 ısı 2.5
12:00 ısı 2.75
13:45 ısı 2.75 ve bir pompa sesi ile fasılalı ışık direk yanarak hazır olduğunu bildiriyor.
14:30 ısı 2.5
15:20 pompa sesi
16:00 ısı 2.5 - 17:30 ısı 2
20:00 ısı 1.75 - 22:30 ısı1.5
23:40 pompa sesi
25:00 ısı 1.25 - 28:30 ısı 1
33:00 ısı 0.75 - 45:00 ısı 0.5 ve ısı ile su ışıkları sönerek, sadece açma kapama ışığı fasılalı yanarak enerji tasarrufu için bekleme moduna geçiş.
Ben özellikle bu süreçte ve her daim, sorularımı yanıtlayan destek olan başta @NoDRaC Suat hocam ve @Mühendis abi olmak üzere, Kulübümüzdeki her bir değere teşekkür ediyorum.
Hafta sonu ilk denemeleri yapmayı sabırsızlıkla beklerken herkese iyi Bayramlar diliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 12677