• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhaba...
Bunca yoğun Makina arayışından ve kararsızlığından sonra, bir MARA X paylaşımı yapmadan olmazdı.
Şu anda, yaşadığım tüm yoğun kararsızlıkları ve belirsizlikleri, MARA X ile noktalamanın mutluluğu içerisindeyim.
Makinam 11.05.2021 çok tarihinde teslim edildi.
Market sektöründe olduğumdan, hem bu gün, hem de yarın çalışıyorum ve hafta sonu iki gün evde olacağım.
Hafta içi makinanın kurulumunu yaptım ve sadece çalıştırıp, seyredip, dinleyerek notlar alıyorum.
Yapı olarak görsellik ve kalite konusunda çok takıntılıyım.
İşte tam bu noktada MARA X beni gerçekten çok mutlu eden bir makina oldu.
Ancak Ascaso Dream Pid'in de bu konudaki hakkını teslim etmeliyim.
MARA X ebat olarak (En 22cm, Boy 35cm ve Derinlik 41cm.) ev kullanıcıları için ideal ölçülerde bir makina, ancak ağırlığı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. (18kg. + 2.5 lt. su tankı.) Bu ağırlık beni gerçekten çok korkutmuştu ki;
@mtgg Türker kardeşim hem makina, hem de mutfak tezgahına konulup konulmayacağı konusunda hemen yardımıma koştu.
Şu anda makina mutfak tezgahının üzerinde ve ben sadece her ihtimale karşı tezgah ayaklarını beş noktadan küçük mermer parçaları ile güçlendirdim.
Şu an Haziran ayında gelecek NİCHE ZERO ile MARA X'in muhteşem bir ikili olacağı konusundaki inancım tam ve eksiksiz.
Bu arada Siyah bir ''Stagg EKG'' ile bu görsel şöleni tamamlama kararım yoğun bir şekilde devam ediyor.

MARA X ilk çalıştırmadan itibaren öncelikle tankdan su alarak kazanını dolduruyor.
Sonraki anlatacaklarım kazan dolu iken ilk çalıştırmayı kapsıyor.
İlk çalıştırmada fasılalı Led ışık yanıp sönmeye başlıyor. 6:30 dk. Tahliyeden biraz buhar ve bir kaç damla su.

7:30 ısı 0.25 - 8:15 ısı 0.50
8:30 ısı 0.75 - 9:00 ısı 1
9:30 ısı 1.25 - 10:00 işi 1.5 10:15 ısı 1.75 - 10:45 ısı 2
11:00 ısı 2.25 - 11:30 ısı 2.5
12:00 ısı 2.75
13:45 ısı 2.75 ve bir pompa sesi ile fasılalı ışık direk yanarak hazır olduğunu bildiriyor.
14:30 ısı 2.5
15:20 pompa sesi
16:00 ısı 2.5 - 17:30 ısı 2
20:00 ısı 1.75 - 22:30 ısı1.5
23:40 pompa sesi
25:00 ısı 1.25 - 28:30 ısı 1
33:00 ısı 0.75 - 45:00 ısı 0.5 ve ısı ile su ışıkları sönerek, sadece açma kapama ışığı fasılalı yanarak enerji tasarrufu için bekleme moduna geçiş.

Ben özellikle bu süreçte ve her daim, sorularımı yanıtlayan destek olan başta @NoDRaC Suat hocam ve @Mühendis abi olmak üzere, Kulübümüzdeki her bir değere teşekkür ediyorum.
Hafta sonu ilk denemeleri yapmayı sabırsızlıkla beklerken herkese iyi Bayramlar diliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 12677
Abi gözün aydın, biz almış kadar olduk, senden enfes shot paylaşımları bekliyoruz artık🤤

Abi gözün aydın, biz almış kadar olduk, senden enfes shot paylaşımları bekliyoruz artık🤤
Kardeşim hep güzel bakıp, hep güzel söz ediyorsun, yakınların çok şanslı.🙏
İnşallah başarırım bu dediğini.🙂

Abi o senin güzel görüşün🙏🏻
Uzun vadede bende gözümü diktim Mara X' e, yorumlarını yakından takipteyim :)
Bu konuya özellikle hiç bir şey bilmeyen, (ki öyleyim) biri olarak gireceğim.
Türkçe kaynak sıfır, kullanma klavuzunda bile Türkçe açıklama yok, bu çok büyük eksik ve üzücü bir durum.
Umarım öğrendikçe paylaşırım.🙂

Bu gün Mara X ile ilk denemelerimi yaptım.
Meğer ben Breville'den çok şey öğrenmişim onu anladım. Çünkü öğütüm, düzleme, tampleme, akış, süre ve çıktı ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım.
Ancak şunu itiraf etmeliyim ki, MARA X'in kalite ve kullanma hazzı anlatılmaz yaşanır.

Ben Mara X'i atık su tepsisi dış yanındaki 0 ve 1 konumlu ayar düğmesinden 1 konumunu seçerek ISI ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA seçeneğini tercih ederek başladım. 0 konumu ise BUHAR ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA seçeneğidir.

Atık su tepsisi içinde karşı sol tarafta bulunan 0-I ve II konumlu düğmelerden ise,
I ısı derecesini seçerek 93-94 su sıcaklığı seviyesini tercih ettim. Bu seçimde Buhar Basıncı 1.2 seviyesinde.
0 seçildiğinde ise sıcaklık 91-92 derece Buhar Basıncı 1 seviyesinde oluyor.
Eğer II konumunu seçerseniz Su Sıcaklığı 95-96 Buhar Basıncı ise 1.5 Bar olacaktır.

Espresso çıktıları gerçekten çok tutarlı ve keyifliydi.
Ancak Süt köpürtme için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Çünkü beş denememde de köpürtme işini başaramadım.
Ancak bu başarısızlığı makinaya değil tamamen kendime bağlıyorum.
Evet süt soğuk ve % 3 yağlı, 500 ml. süt potu gerektiği ölçüde doldu, gerekli eğim ve köpürtme çubuğu daldırma seviyesi doğru ve girdap da oluştu. Ama sütte hiç bir şekilde köpürme ve yağlı boya gibi bir görüntü olmadı.
Umarım bu konuda bana destek olacaklar vardır. 🙏

Bu gün Mara X ile ilk denemelerimi yaptım.
Meğer ben Breville'den çok şey öğrenmişim onu anladım. Çünkü öğütüm, düzleme, tampleme, akış, süre ve çıktı ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım.
Ancak şunu itiraf etmeliyim ki, MARA X'in kalite ve kullanma hazzı anlatılmaz yaşanır.

Ben Mara X'i atık su tepsisi dış yanındaki 0 ve 1 konumlu ayar düğmesinden 1 konumunu seçerek ISI ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA seçeneğini tercih ederek başladım. 0 konumu ise BUHAR ÖNCELİKLİ ÇALIŞMA seçeneğidir.

Atık su tepsisi içinde karşı sol tarafta bulunan 0-I ve II konumlu düğmelerden ise,
I ısı derecesini seçerek 93-94 su sıcaklığı seviyesini tercih ettim. Bu seçimde Buhar Basıncı 1.2 seviyesinde.
0 seçildiğinde ise sıcaklık 91-92 derece Buhar Basıncı 1 seviyesinde oluyor.
Eğer II konumunu seçerseniz Su Sıcaklığı 95-96 Buhar Basıncı ise 1.5 Bar olacaktır.

Espresso çıktıları gerçekten çok tutarlı ve keyifliydi.
Ancak Süt köpürtme için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Çünkü beş denememde de köpürtme işini başaramadım.
Ancak bu başarısızlığı makinaya değil tamamen kendime bağlıyorum.
Evet süt soğuk ve % 3 yağlı, 500 ml. süt potu gerektiği ölçüde doldu, gerekli eğim ve köpürtme çubuğu daldırma seviyesi doğru ve girdap da oluştu. Ama sütte hiç bir şekilde köpürme ve yağlı boya gibi bir görüntü olmadı.
Umarım bu konuda bana destek olacaklar vardır. 🙏
Köpürtmeyi potu saat 8 yönünde eğimli tutarak deneyin.

Teşekkür ederim, kesinlikle deneyeceğim.
Peki benim çalışma ve ısı seçeneklerim doğru mu?
Süt soğuk olmalı bu size sütü kontrol etmek için daha fazla zaman tanısın.

Bol bol video izleyin özellikle başlangıçta buhar ucunu süt yüzeyine yakın tutup çıp çıp seslerini duyup sütün hacim kazandığını görmeniz gerekiyor

Süt soğuk olmalı bu size sütü kontrol etmek için daha fazla zaman tanısın.

Bol bol video izleyin özellikle başlangıçta buhar ucunu süt yüzeyine yakın tutup çıp çıp seslerini duyup sütün hacim kazandığını görmeniz gerekiyor
Deneyeceğim Suat hocam.
''Zoru başarırız, imkansız biraz zaman'' diye de bir söz var bu aralar aklıma gelen.🙂

Evetttt, süt potuna buhar çubuğunu ayarlayarak atık su ızgarasına bıraktım. Bir de termometre ekleyerek çalıştırdım. Sonuç, tam isabet.😃 @NoDRaC

Mara X küçüklüğü ile de her mutfağa uyum sağlıyor bu arada.
Görseldeki Konchero Kettle, özellikle ölçüleri konusunda merak duyanlar için koydum bu fotoğrafı.

Ekli dosyalar

• IMG_20210518_131727.jpg
    IMG_20210518_131727.jpg
    121.9 KB · Görüntüleme: 189
Makineniz hayırlı olsun, ben de sizin gibi makine arayışındayım ve sizin arayışınız ile ilgili yazılanları baştan sona kadar takip ettim, aynı ikilemlere sahibim ve bana da çok faydalı bilgiler gelmiş oldu, yalnız değilsiniz yani :) yazılanlardan oldukça nemalandım diyebilirim . Fakat sonuç kısmında ben Ascaso' da karar kıldım, sebebi ise Lelit, Rocket vs cihazların tasarımları hep endüstriyel tarzda olduğundan görsel kısmına bir türlü ısınamadım, Ascaso görsel olarak gerçekten çok güzel ve ev ortamında daha şık duracağı kanaatine vardığımdan Ascaso alacağım.
Bende bu arayışınız içerisinde size dönüş yapan ve bilgilenmemizi sağlayan tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür etmek istiyorum.

Makineniz hayırlı olsun, ben de sizin gibi makine arayışındayım ve sizin arayışınız ile ilgili yazılanları baştan sona kadar takip ettim, aynı ikilemlere sahibim ve bana da çok faydalı bilgiler gelmiş oldu, yalnız değilsiniz yani :) yazılanlardan oldukça nemalandım diyebilirim . Fakat sonuç kısmında ben Ascaso' da karar kıldım, sebebi ise Lelit, Rocket vs cihazların tasarımları hep endüstriyel tarzda olduğundan görsel kısmına bir türlü ısınamadım, Ascaso görsel olarak gerçekten çok güzel ve ev ortamında daha şık duracağı kanaatine vardığımdan Ascaso alacağım.
Bende bu arayışınız içerisinde size dönüş yapan ve bilgilenmemizi sağlayan tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür etmek istiyorum.
Çok teşekkür ederim.🙏
Ben de Ascaso Dream Pıd'in tasarımına ve görseline hayran kalmıştım.😍

Ascaso ile lelit Mara x klasmanları farklı cihazlar. Ascaso giriş segment bir cihaz iken lelit orta segment bir cihaz.
Şahsi fikrim gerek cihaz tasarımı gerek cihaz boyutları gerek bekleme süreleri göze alındığında kendimce mantıklı olan Ascaso dream pid modeliydi
Lelit mara Cihazın orta segment mi giriş segment mi olduğu da tartışmaya açık bir konu bence

Lelit mara Cihazın orta segment mi giriş segment mi olduğu da tartışmaya açık bir konu bence

Diğer tüm söylediklerinize katılabilirim ama Kazan yapısı, süt ve espressoyu aynı anda yapabilmesi kesinlikle iki ayrı kategoriye sokar. Siz tartışmaya devam edebilirsiniz.

Diğer tüm söylediklerinize katılabilirim ama Kazan yapısı, süt ve espressoyu aynı anda yapabilmesi kesinlikle iki ayrı kategoriye sokar. Siz tartışmaya devam edebilirsiniz.
Estağfurullah Mara nın seviyesinin giriş mi orta mu olduğu tartışılır derken, bu konuda bilgisi çok zayıf olan şahsımın bu cihazları kıyaslamasını beklemeyin lütfen, lakin LM. nun ev kullanıcıları için geliştirdiği Linea mini - gs3 vb. Cihazlar varken Mara ya da orta seviye demek çok iddialı olur kanısındayım
Saygılar.

Estağfurullah Mara nın seviyesinin giriş mi orta mu olduğu tartışılır derken, bu konuda bilgisi çok zayıf olan şahsımın bu cihazları kıyaslamasını beklemeyin lütfen, lakin LM. nun ev kullanıcıları için geliştirdiği Linea mini - gs3 vb. Cihazlar varken Mara ya da orta seviye demek çok iddialı olur kanısındayım
Saygılar.

Kabaca ev tipi cihazlar 3 kısma ayrılıyor. giriş orta üst segment. Genellikle HX cihazlar orta segment dual boiler(çift kazan, demleme için bir kazan buhar için ikinci ayrı bir kazan) üst segment olarak ayrılıyor. Bahsettiğiniz modeller zaten dual boiler cihazlar. Ayrıca LM nin cihazlarının en büyük farklı grup yapıları. Diğer cihazlarda kazanın içinde ki su borular yardımı ile demleme çemberine gelirken, LM nin cihazlarında grup direk kazan ile bağlantılı. O yüzden sıcaklık kontrolü çok daha iyi oluyor.

Bence makinenin seviyesi kişinin ihtiyaçlarıyla da alakalı. Sadece espresso için kullanan birisi için HX cihazın ısınma süresi, sıcaklık stabilitesi sorunları nedeniyle makul olmayabilir. Tabi yanılmıyorsam Mara x bu konuda diğer hx cihazlardan ayrılıyor. Hatta PID'li bir versiyonu var ama Türkiye'de satılmıyor. Konu sadece espresso ise bence bir üst seviyeye taşıyacak konular programlanabilir pre infusion, PID, daha büyük kazan hacmi, basınç profilleme olur.

Geri