• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aklımda şöyle bir soru var, belki mara x kullanıcıları yardımcı olabilir. Acaba cihazı akıllı priz e takıp, aç/kapa düğmesini açıkta bıraksak. Eve gelmeden 20dk önce uzaktan akıllı priz i açsak, cihaza uzun vadede bir zararı olur mu?

Aklımda şöyle bir soru var, belki mara x kullanıcıları yardımcı olabilir. Acaba cihazı akıllı priz e takıp, aç/kapa düğmesini açıkta bıraksak. Eve gelmeden 20dk önce uzaktan akıllı priz i açsak, cihaza uzun vadede bir zararı olur mu?
Bildiğimden söylemiyorum; ancak cihaz çalıştıktan bir süre sonra stand by konumuna gececeginden ,prize akım verdiginizde elektrik kesintisinden sonrasi gibi davranıp devreye girmeyecektir. Stand by konumunda ki elektronik cihazların durumlarını göz önünde bulundurun. Ancak bir videoda Mara x in stand by konumdan çıkarılıp sürekli devrede kalmasıyla ilgili yapılanları izlemiştim. Bu durumda yürütmüş olduğunuz mantık işe yarayabilir. Herhangi bir arıza durumu olmaması için, Mara x ana kartının gerilim farklılıklarina karşı koruma devresine sahip olduğunu var sayıyorum.Elektrik ve elektronik bilgisi olan arkadaşlar daha somut değerlendirme yapacaklardır.

Bildiğimden söylemiyorum; ancak cihaz çalıştıktan bir süre sonra stand by konumuna gececeginden ,prize akım verdiginizde elektrik kesintisinden sonrasi gibi davranıp devreye girmeyecektir. Stand by konumunda ki elektronik cihazların durumlarını göz önünde bulundurun. Ancak bir videoda Mara x in stand by konumdan çıkarılıp sürekli devrede kalmasıyla ilgili yapılanları izlemiştim. Bu durumda yürütmüş olduğunuz mantık işe yarayabilir. Herhangi bir arıza durumu olmaması için, Mara x ana kartının gerilim farklılıklarina karşı koruma devresine sahip olduğunu var sayıyorum.Elektrik ve elektronik bilgisi olan arkadaşlar daha somut değerlendirme yapacaklardır.

Teşekkürler, standby modu iptal etme şansı var mara x de yanlış bilmiyorsam. Dolayısıyla sanki düşüncemin işleme ihtimali yüksek, tek korkum düşünemediğim bir ana kart vs sıkıntısı çıkar mı?Capture.PNG

. Stand by devreye alma ve devre dışı bırakma.

Merhaba, Mara x ' in kurulumunu yaptım ,aynı cihaza sahip arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Cihaz isitilmaga baslandigin da ve çok ince ogutum ile demleme yapilmaga calisildigin da kasanın icinden bir yerden tepsiye su akıntısı oluyor. Cihazda grup başlığı arkasında konumlandırilan tahliye noktası dışında içinde de tahliye için başka bir yer varmıdır. Gozlem ve değerlendirmenizi rica ediyorum. Teşekkürler

Merhaba, cihaz uygun sıcaklığa geldiğinde manometre 1,5 basınç değerini gösteriyor ancak sonrasında zaman içinde 0,50 e düşüp orada kalıyor. Buhar cubugunun sıcaklığını olctugumde yaklaşık 60 dereceyi görüyorum normalmidir? Kullanan arkadaşlardan gözlemlerini rica ediyorum

Merhaba, Mara x ' in kurulumunu yaptım ,aynı cihaza sahip arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Cihaz isitilmaga baslandigin da ve çok ince ogutum ile demleme yapilmaga calisildigin da kasanın icinden bir yerden tepsiye su akıntısı oluyor. Cihazda grup başlığı arkasında konumlandırilan tahliye noktası dışında içinde de tahliye için başka bir yer varmıdır. Gozlem ve değerlendirmenizi rica ediyorum. Teşekkürler
Benzer durumu yaşayabilecekler için, Yiğit Bey ile yapmış olduğum görüşme sonucu kasa içinde bir tahliye noktası daha olduğu dolaysiyla herşeyin normalbilgisine ulaştım.

Ci
Merhaba, cihaz uygun sıcaklığa geldiğinde manometre 1,5 basınç değerini gösteriyor ancak sonrasında zaman içinde 0,50 e düşüp orada kalıyor. Buhar cubugunun sıcaklığını olctugumde yaklaşık 60 dereceyi görüyorum normalmidir? Kullanan arkadaşlardan gözlemlerini rica ediyorum.
İlk ısınmada ,hedef sıcaklığa ulaşmak için yüksek hızda ısınan makinada 2 bara kadar değerler manometre uzerinde okunabiliyormus. Sonrasında 0,5 ile 1 bar arası değerler görüldüğünde demleme sıcaklığının uygun olduğu söylendi.

selamlar, birebir aynı çalışma durumu mevcut bende de, kasa içerisinde ayrı bir tahliye noktası daha var. buhar basınç konusu da birebir aynı. bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. iyi günlerde kullanın, ben her gün keyifle kullanıyorum, çok doğru bir karar.

selamlar, birebir aynı çalışma durumu mevcut bende de, kasa içerisinde ayrı bir tahliye noktası daha var. buhar basınç konusu da birebir aynı. bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. iyi günlerde kullanın, ben her gün keyifle kullanıyorum, çok doğru bir karar.
Teşekkürler temennileriniz için. Bil mukabele...

kasa içerisinde ayrı bir tahliye noktası daha var.
Bu tahliyenin amacı hx boiler içerisinde ki havanın dışarıya atılarak buhar yerine hava ile basıncın yükselmesini engel olmak. Bir kaç damla su geldikten sonra kesiliyor olması lazım.

Bu tahliyenin amacı hx boiler içerisinde ki havanın dışarıya atılarak buhar yerine hava ile basıncın yükselmesini engel olmak. Bir kaç damla su geldikten sonra kesiliyor olması lazım.
Cihazı gün içerisinde ilk açışta pompa vasıtası ile su deposundan kazana su çekerken bahsi geçen tahliyeden birkaç damla, ısınma sırasında ve shot ı altıktan sonra portafiltreyi çıkartırken birkaç damla benim gözlemlediklerim.

İlk denememde kahve çok inceydi ve kesintisiz su tahliyesi oldu. Ancak sonraki demlemelerde sizin ve B747 nin bahsettigi şekilde oluyor. İlk ısıtmada ve demleme sonrasında Pompanin çalışmasiyla birlikte bir miktar....

Merhaba, Deneyimli arkadaşlardan fikirlerini rica ediyorum affınıza sığınarak....
Makinayı ısıtmaya başladıktan kısa bir süre sonra kasa içindeki tahliye noktasından sıcak bir metale soguk su dokulunce çıkan sese benzer bir ses ile bir miktar su çıkışı oluyor. Bu durum olaganmidir? Ayrıca makina ısınırken veya demlemeye hazır sicaklikta olduğun da ,demleme sıcaklığı degistirilirse sıcaklık hazır ledi olağan süreden daha fazla yanıp sönüyor , makina kapatılıp açılırsa sabit konuma geçiyor.

Merhaba, makina 10 bara ayarlı ,demleme esnasin da sürekli olarak tepsiye su akışı oluyor. Manometre 9 barları gösterdiğinde dahi aynı durum söz konusu bu durum olaganmidir. Atık su miktarı çok fazla neredeyse 1 e 3 gibi. Katkılarınız dan dolayı teşekkürler

Merhaba, makina 10 bara ayarlı ,demleme esnasin da sürekli olarak tepsiye su akışı oluyor. Manometre 9 barları gösterdiğinde dahi aynı durum söz konusu bu durum olaganmidir. Atık su miktarı çok fazla neredeyse 1 e 3 gibi. Katkılarınız dan dolayı teşekkürler

Merhaba anlattığınız çok normal durmuyor, video çekebilir misiniz?

Geri