• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Birinde 67,5 birinde 87,5 lira, 20 lira fark var. İki kat fiyat nasıl oldu anlamadım ben? Çekirdeğin fiyatıyla kargo vs. ilgisi nedir?

Bu firma daha iyi kavuruyor da olabilir de, Troika'nın sitesinde ne gramaj bilgisi var ne hasat yılı bilgisi var. Ben mi kaçırıyorum, kahve alıyoruz kaç gram olduğu belli değil kahvenin sayfasında? 1 adet nedir?

aklı sıra karalayarak reklam yapmaya çalışıyorlar :D 1 adet kahve çekirdeği gönderecekler sanırım sembolik olarak :D

Kungpow'da satılan Kenya Mihando çekirdeğini Troika'da da bulunmaktaydı hatta Troika sanırım Kungpow'a tedarik sağlıyormuş. Şimdi ,300 gramı 105 TL 'ye Kungpow'da satılmış olan Kenya Mihando Troika 'da 250 gramı 67,5 TL, %15 indirimle 57 TL civarına geliyor. Üstelik kargo ücreti de yok. Kungpow da ise bir de 12 TL kargo ücreti. Yani 250 şer gramdan hesaplarsak Kungpow 250 gramı kargo ile birlikte 102 TL , aynı çekirdek Troika 57 TL . Tamam serbest piyasa , bir dakika dur, Yok artık ama !!! Aradaki fark gerçekten çok fazla . Kavurucu farkı %10 olsun en fazla, bu kadar fark aynı çekirdek için gerçekten fazla. YETER BE KARDEŞİM. Demek sistem bu , iyi kavurcuyum diye orta sevie- orta üstü seviye kahveyi iyi kavurucuyum diye niche kahve fiyatlarına sat. 100 TL gibi fiyatlara kahve alacaksam yurt dışını tercih ederim. Bence artık yurt dışı toplu kahve alımı her ay olmalı. Şimdi bu fiyatları savunan ya anlamsızca fanlık yapıyordur, ya da sektörden bu bu fiyatları şişirme algısından para kazanan biridir, büyük ihtimalle .
Pahalılık konusunda size katılmakla beraber üye olma zamanınız ve yaptığınız bu denli sert yorum bende farklı çağrışımlar yarattı. Bir karalama yapılmaya çalışılıyor gibi düşünüyorum.
İki çekirdeği yan yana koyup aynı parametrelerle demleyip yorum yapmışsanız o reçeteyi paylaşır mısınız? Gerçi kavurma profilleri de etkileyecektir ama başka deneme metodu var mı bilmiyorum.

Kahvekulübü zoom yayına katılan Troika'nın kavurucusu Emre Bey, Kenya Mihando çekirdeğini Kungpow'a kendilerinin verdiğini söylemiş zaten.
Tam hesap yapalım o zaman
Kungpow 250 gr. Kenya Mihando 87,5 TL + 12 TL Kargo = 99,5 TL
Troika 250 gr Kenya Mihando 67,5 TL - %15 forumda paylaşılan kupon kodu indirimi= 57,3 TL
99,5 TL -57,3TL = 42,2 TL fiyat farkı , 20 TL mi fiyat farkı
Firma ile hiç bağlantım yok. Önce haddinizi bilin . Adamlar ucuza satıyo diye zorunuza mı gitti acaba.
Adamlar sitelerini günceleyeceklerini söylemişler. Güncellerler de size kapak olur.
sen haddini bil biz sana kötü söz mü söyledik ?zoruna giden sensin ki yazıyorsun kalın ve büyük harflerle :D kimsenin başka firmayı kötüleme hakkı yok .size bir görev mi geldi fiyatları karşılaştır diye beğenmiyorsan gider istediğin yerden alırsın .herkes bile bile kazık yiyor bir sen akıllısın uyanıksın :D işine gelmeyince çirkinleşmeye gerek yok karalamaya çalıştığınız türkiyenin kavurma şampiyonu :D kapakta sana gelsin mağdem bu kadar heveslisin :D

Pahalılık konusunda size katılmakla beraber üye olma zamanınız ve yaptığınız bu denli sert yorum bende farklı çağrışımlar yarattı. Bir karalama yapılmaya çalışılıyor gibi düşünüyorum.
İki çekirdeği yan yana koyup aynı parametrelerle demleyip yorum yapmışsanız o reçeteyi paylaşır mısınız? Gerçi kavurma profilleri de etkileyecektir ama başka deneme metodu var mı bilmiyorum.
Üye olma zamanıma benim de bakın. Kenya Mihando çekirdeğinin ve Troika 'nın uygun fiyatlı ve fiyatına göre kaliteli çekirdek satışı yaptığı için forumda sayfasının altına ilk yorum yazanlardanım ve kavurucusunun geri dönüş yapması ile forumdan bahsetim. foruma özel %15 indirim yapmasını sağlayan ve forumla paylaşan da benim.
Sonuç olarak Kenya Mihando Kungpow'da satıldığı için Troika özellikle dikkatimi çekti ve sipariş vermiştim. Kavurcusu ile şahsen konuştuğum da Kungpow'a Kenya Mihando'yu toptan satış olarak kendilerinin tedarik ettiğini bana bizzat söylemişti ve ben de buradan duyurmuştum. Amacım kahve çekirdeklerinin çok arttığı bir dönemde aynı çekirdeği çok daha uygun fiyatlı satan bir kavurcunun , nitelikli ve uygun fiyatlı kahve satışın destek olmak için bilinirliğini arttırmak ve forum üyelerine kahve çekirdeğini uygun fiyatlı nitelikli edinmesini sağlamak. Bu sektörle tüketici olmaktan başka hiç bir ilişkim yok. Yukarıda Kungpow'un yüksek satış fiyatını aynen ben de eleştiriyorum.
Kungpow 300 gramı 105 TL artı 12 TL kargo bedeli varmış. Troika aynı çekirdek 67,5 TL ilaveten %15 indirim kodu ve kargo ücretsiz. Aradaki fark bence kavurcu farkı için epey fazla. Ben de fiyat farkını epey fazla buluyorum sakıncası yoksa. Herkes fiyat farkını eleştirebilir. Fiyat farkını normal bulan da bulmayan da olabilir. Ben bulmuyorum. Fiyat farkını eleştireni, bırakın eleştirmeyi , eleştireni suçlamaya da kimsenin hakkı yok. Fiyatlar ortada Kungpow çekireğini Troika 'dan aldığını, satıcısı söylediği. Fiyat farkı haliyle karşılaştırılacak ve ben de çok çok fazla fark buluyorum kavurma farkı için.

Son düzenleme:
Kungpow'da satılan Kenya Mihando çekirdeğini Troika'da da bulunmaktaydı hatta Troika sanırım Kungpow'a tedarik sağlıyormuş. Şimdi ,300 gramı 105 TL 'ye Kungpow'da satılmış olan Kenya Mihando Troika 'da 250 gramı 67,5 TL, %15 indirimle 57 TL civarına geliyor. Üstelik kargo ücreti de yok. Kungpow da ise bir de 12 TL kargo ücreti. Yani 250 şer gramdan hesaplarsak Kungpow 250 gramı kargo ile birlikte 102 TL , aynı çekirdek Troika 57 TL . Tamam serbest piyasa , bir dakika dur, Yok artık ama !!! Aradaki fark gerçekten çok fazla . Kavurucu farkı %10 olsun en fazla, bu kadar fark aynı çekirdek için gerçekten fazla. YETER BE KARDEŞİM. Demek sistem bu , iyi kavurcuyum diye orta sevie- orta üstü seviye kahveyi iyi kavurucuyum diye niche kahve fiyatlarına sat. 100 TL gibi fiyatlara kahve alacaksam yurt dışını tercih ederim. Bence artık yurt dışı toplu kahve alımı her ay olmalı. Şimdi bu fiyatları savunan ya anlamsızca fanlık yapıyordur, ya da sektörden bu bu fiyatları şişirme algısından para kazanan biridir, büyük ihtimalle .
Haklı bile olsan bu puntolar nedir, isteğin olayı açıklamak mı kavga çıkarmak mı? Tamam serbest piyasa demişsin, tam olarak öyle isteyen alır isteyen almaz, senin bu durumu açıklamana bir lafım yok fakat bunu bu kadar büyüterek ve duvar halinde bu puntolarla yazman rahatsız edici oluyor. Haklılığın var, fiyat farkı aynı çekirdek için çok fazla ve sen bunu belirterek insanların aradaki farkı görüp bi sonraki alımlarında bunu düşünerek almasını sağlayabilirsin (insanlar da böyle bi fark görüyorlarsa, açık market, alırlar veya almazlar), hedefin oysa ama burdan bakınca hedefin bağırıp çağırıp sinir çıkarmak gibi duruyor.

Üye olma zamanıma benim de bakın. Kenya Mihando çekirdeğinin ve Troika 'nın uygun fiyatlı ve fiyatına göre kaliteli çekirdek satışı yaptığı için forumda sayfasının altına ilk yorum yazanlardanım ve kavurucusunun geri dönüş yapması ile forumdan bahsetim. foruma özel %15 indirim yapmasını sağlayan ve forumla paylaşan da benim.
Sonuç olarak Kenya Mihando Kungpow'da satıldığı için Troika özellikle dikkatimi çekti ve sipariş vermiştim. Kavurcusu ile şahsen konuştuğum da Kungpow'a Kenya Mihando'yu toptan satış olarak kendilerinin tedarik ettiğini bana bizzat söylemişti ve ben de buradan duyurmuştum. Amacım kahve çekirdeklerinin çok arttığı bir dönemde aynı çekirdeği çok daha uygun fiyatlı satan bir kavurcunun , nitelikli ve uygun fiyatlı kahve satışın destek olmak için bilinirliğini arttırmak ve forum üyelerine kahve çekirdeğini uygun fiyatlı nitelikli edinmesini sağlamak. Bu sektörle tüketici olmaktan başka hiç bir ilişkim yok. Yukarıda Kungpow'un yüksek satış fiyatını aynen ben de eleştiriyorum.
Kungpow 300 gramı 105 TL artı 12 TL kargo bedeli varmış. Troika aynı çekirdek 67,5 TL ilaveten %15 indirim kodu ve kargo ücretsiz. Aradaki fark bence kavurcu farkı için epey fazla. Ben de epey fazla buluyorum sakıncası yoksa
Sizin mesajınızı düşünerek yazmadım yorumumu, alıntıladığım mesajı düşünerek yazdım. Sizin yorumunuzun gayet samimi olduğu anlaşılıyor bana göre. Burada herkes fikrini rahatça söyleyebilir, zaten amaçta bu forumda. Ama siyah ve normal yazıdan büyük puntolarla ve sert dille yazılınca benim aklıma bu geldi ve paylaştım. Arkadaşımız da düzgün bir dille kendini ifade edebilir tabiki.

Sonuçta kahve içiyoruz, bu bir hobi. Ama üslupta çok önemli. Son cümlem size değil.

Arkadaşlar anladık. Harbi yordunuz. @valmont şu mesajının aynısını veya benzerlerini en az 5 kez gördüm, abartısız. Troika iyiymiş güzelmiş ucuza satıyormuş ben de denerim bir ara. Ama her mesaja fiyat konusunu yazmaktan yorulmadınız mı?
Zaten fark varsa da kimse milletin kafasına silah dayayıp satmıyor, yazıp bakabilir herkes fiyata, hadi burda bi kere belirtildi iki kere belirtildi okay de yeter sıktı artık. Demek ki insanlar o farkı görüyor (haksız da olabilirler ama görüyorlar aynı şeyi spamlamanın anlamı yok)

Kahvekulübü zoom yayına katılan Troika'nın kavurucusu Emre Bey, Kenya Mihando çekirdeğini Kungpow'a kendilerinin verdiğini söylemiş zaten.
Tam hesap yapalım o zaman
Kungpow 250 gr. Kenya Mihando 87,5 TL + 12 TL Kargo = 99,5 TL
Troika 250 gr Kenya Mihando 67,5 TL - %15 forumda paylaşılan kupon kodu indirimi= 57,3 TL
99,5 TL -57,3TL = 42,2 TL fiyat farkı , 20 TL mi fiyat farkı
Firma ile hiç bağlantım yok. Önce haddinizi bilin . Adamlar ucuza satıyo diye zorunuza mı gitti acaba.
Adamlar sitelerini günceleyeceklerini söylemişler. Güncellerler de size kapak olur.
Sevgili arkadaşım davanda haklı olduğunu düşündüğün için bunu savunman anlaşılabilir ama bu sert ve üst dili kullanman ne sana ne de savunduğun firmaya bir şey katmaz. Lütfen sakin ol ve üslubunu ayarla, böylece kendini daha iyi ifade edebilirsin.

Buradaki bakış açısını ve yaklaşımı üzülerek takip ediyorum. Bizlerin kaliteli kahveye ulaşabilmesi için 2 şeyin bir araya gelmesi lazım. İlki iyi çekirdek, ikincisi iyi kavrum. Bunları birbirinden ayıramazsınız. Ne kaliteli çekirdekler ne kavurucuların elinde rezil oldu gitti.

Bazı üyeler kavrum farkı en fazla 10% olur, şu olur bu olur filan gibi hiçbir dayanağı olmayan ancak kendi düşüncesi olduğu için pek tabi ki saygı duyacağım yorumlar yapıyorlar. Bir insanın yetkinliğine biçtiği değeri neye göre değerlendiriyorsunuz? Benim açımdan 10% değil 100% olur zira aynı çekirdeğin rezil ve vezir olması tamamen kavrucunun kalitesine bağlı. Şu an aynı kahve örnek olarak kawa da x lira, circulor da 2x, gardelli de 2.5x.

Kungpow iki defa Türkiyede kavurma şampiyonu olmuş, birçok tüketici tarafından da kabul gören bir kavurucu. Kendi emeğinin ve ustalığının karşılığına geldiğine inandığı bir fiyat politikası izlemesini kim nasıl eleştirebilir? Eğer istediği fiyat kadar usta olmadığına inanıyorsanız tercih etmezsiniz. Bu arada ben Kung Pow dan hiç alışveriş yapmadım, sadece denemek üzere arkadaşlarım tarafından bana iletilen örnek kahvelerini deneyimledim.

Size tavsiyem gıda sektörünü bir düşünün, aynı hammadde kullanılarak hazırlanan ürünlerin fiyatları arasında nasıl uçurum farklar var? Bu farkı yaratan şey neyse kahvede de aynı şekilde yaratıyor. Yeşil kahve çekirdeğini alıp olduğu gibi tüketiyor olsanız o zaman aynı çekirdek şu firmada bu kadar bu firmada bu kadar diye karşılaştırma yapılabilir ancak araya bir yetkinlik girerek final ürüne çok büyük etkisi olan bir durumda bu kadar basit şekilde düşünmemek lazım diye düşünüyorum. Sizlere tavsiyem son ürüne odaklanın, o ürün bu fiyatı etmez tabi ki diyebilirsiniz hiçbir itirazım yok ancak bunda bu fiyat ise öbürü kesin kazıklıyor diye bir yaklaşımı sağlıklı bulmuyorum.

Toplu alımdan Aricha hariç hepsini denedim. İlginç ama içlerinde öne çıkan, fena olmayan Kenya Mihando oldu. Diğer 3 Etiyopya beklentimi karşılamadı. Ya ben Kungpow'u gözümde çok büyüttüm yani beklentim yüksekti ya da çekirdekler zaten vasattı. Etiyopyalar için kullanacağım en uygun ifade "sönük" oldukları. Gerçekten sönük zira Türk kahvesinde de denedim, cezve yöntemiyle bile yeterince çözünme olmadı. Denemeye değer mi peki derseniz, neden olmasın derim ama beklentinizi yüksek tutmamanızı salık veririm.

Geri