• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Fiyat konuşmayı pek sevmiyorum ama gözüme çarpan şöyle bir durum var. Sadece örnek olarak önceki ay gramjadan dolayı fiyatları uygun geldiği için kapış kapış giden premium kahvelerin de 250 gramı hesapladığınızda(Vitus çok beğendiğim, sevdiğim ve rotasyonda fırsat buldukça yer vermeye çalıştığım bir kavurucu bu arada) zaten aşağı yukarı şu an pahalı dediğiniz fiyatlara geliyor. Dediğim gibi hiç sevmediğim konular para ve fiyat konuşmak ama tek şikayet noktası buysa bi tutarsızlık var gibi. Ki bence yukarda da belirtildiği gibi bu etkinliklerin amacı ucuza kahve almaktansa(bu bi artısı sadece bence) ortak bir deneyim paylaşımı olmalı zaten. Ben mesela seçkisi ilgimi çeken bir kavurucu yoksa pas geçiyorum o ay çünkü zaten sürekli şunu da deneyeyim dediğim bir şeyler oluyor aklımın ucunda. Alıma denk gelirse indirimi ve yazan olursa o ayki deneyim paylaşımı bonus oluyor sadece diyebilirim.

Fiyat konuşmayı pek sevmiyorum ama gözüme çarpan şöyle bir durum var. Sadece örnek olarak önceki ay gramjadan dolayı fiyatları uygun geldiği için kapış kapış giden premium kahvelerin de 250 gramı hesapladığınızda(Vitus çok beğendiğim, sevdiğim ve rotasyonda fırsat buldukça yer vermeye çalıştığım bir kavurucu bu arada) zaten aşağı yukarı şu an pahalı dediğiniz fiyatlara geliyor. Dediğim gibi hiç sevmediğim konular para ve fiyat konuşmak ama tek şikayet noktası buysa bi tutarsızlık var gibi. Ki bence yukarda da belirtildiği gibi bu etkinliklerin amacı ucuza kahve almaktansa(bu bi artısı sadece bence) ortak bir deneyim paylaşımı olmalı zaten. Ben mesela seçkisi ilgimi çeken bir kavurucu yoksa pas geçiyorum o ay çünkü zaten sürekli şunu da deneyeyim dediğim bir şeyler oluyor aklımın ucunda. Alıma denk gelirse indirimi ve yazan olursa o ayki deneyim paylaşımı bonus oluyor sadece diyebilirim.

Kesinlikle katılıyorum. Bü yüzden yüksek fiyatlı kahveler seçkide varsa mutlaka ufak gramajlar da seçenek olmalı diye düşünüyorum.

İnsan pahalı olsa da erişebildiği için çok rahatsız olmuyor öyle olunca. Yine yanında uygun çekirdek istiyorsan al o ayrı mesele.

Mesele ucuza kahve almak değil tabi ki de forum olarak iyi ve farklı kahveleri deneyebilmek ama iş şuna dönüyor 250 Gram fiyatı 800 Tl lerde olan çekirdegi alıyorsunuz ve sonuç hüsran 250 Gramı 119 Tl ye aldıgınız kahveden kötü bu da ister istemez sizi bu işten sogutuyor doğal olarak. Vitus örnegine gelirsek 4 Premium kahvesinin 4'ü de mükemmeldi. Bunlardan 1 Tanesi kötü çıksa mesala çok dert etmezdim neden çünkü 100 Gram olarak alabildim zaten. Mesala XOX deneme setindeki 3 Kahvenin 2'si ni iyi bulmadım ama 45 er gram oldugu için sorun etmedim. Bir kavurucu deneme seti veya 100 Gram opsiyonu sunmuyorsa biraz şu düşünceye giriyorum acaba kahve çok iyi değil mi.

Fiyatlandırma kategorisindeki temel problemden kaynaklanıyor bence. 250 gram kahve için A satıcısı sektör ortalamasından fiyatlama yaparken B satıcısı "deneyim" kategorisinde fiyatlıyor, "deneyim" kategorisinde ve miktarında kahveye A firması yine buna göre daha düşük miktarda ve fiyat olarak deneyim fiyatlaması denebilecek bir fiyata koyarken B firması beklentiyi arşa çıkarmak için deneyim x 3 gibi bir fiyatla sunuyor, bu da biraz deneyen kişi için anlaması imkansız bir tat farkı, ki işin %70 i kullanıcıya bağlı iken.

Mevzu A firmasının dengeyi bulabilmesi, hem ilgi uyandırıp hem de 'aldığıma değdi' fikrini oluşturabilmesi. B firması ise bu kendini çok yüksekte gösterme çabasıyla sadece başarısızlığa mahkum durumda kalıyor. 3 katı fiyata deneyim diye alacağım kahvenin %10 daha iyi olması beni iyi hissettirmeyecek, belki bu bana özel bir şeydir.

Sevgili @umutbarantr, söylediklerinize baştan sona katılmamakla birlikte en çok katılmadığım kısmı “görünmez el teorisinin” boykotla pek alakası olmadığıdır. Belki 300+ yıl önce Adam beyfendi bi boykottan esinlenip bu “teoriyi” ortaya atmış olabilir ancak şu anda kapitalizmin en çok sevdiği laflardan biridir.
Eğer görünmez el kalmışsa bile kişi artık kendi özgür iradesiyle alışveriş yapmıyor maalesef. Ya da bireyler özgür iradeleriyle piyasayı şekillendiremiyorlar diyelim. Olay bireyden çıkalı çok oldu.
Şu anda en gerçekçi görünmez el sadece Maradonanın attığı gol olabilir.

Bahsettiğiniz şeyler yargı dağıtımı için “görünmez fiştekleme teorisi” olabilir.
Son 1 yıldır, hiç bir firma aylık alım açıklaması sonrası zam yapmadı.
En son kafeinkültürde olmuştu ve aylık alımlar son sürat devam etti.
Ondan sonra da vitus’ta olmuştu ancak Gökçen beyfendi, artan kur ve kargo fiyatları yüzünden zam yapacağını aylık alımlar potasına girmeden 1ay önce duyurmuştu ancak ellerinde meşaleyle bir grup, boykot çağrısı yaptı. Olayı sorgulamadan büyüttü. Keza forum vitusu istediği için geçtiğimiz aylarda biliyorsunuz ki seçildi. Hakkıda buydu zaten.

Demem o ki sevgili Umut bey,
  • bireyin kendi kendine çıkarımlarda bulunarak alışveriş yapması
  • “dış etkiler” ile boykota ya da hypelanan ürüne talep göstermesi arasında “görünür” şekilde fark vardır.
Siz sanki yukarıda yazdıklarınızla, piyasayı değil, linç kültürünü şekillendiriyorsunuz gibi okuduğum/anladığım için uzunca yazma gereği hissettim. Yanlış anladıysam! görünmez el şaplağınınız ensemde olsun, hiç alınmam.

birkaç yıldır bütün toplu alımlara katılmış hatta kilo kilo almıştım çünkü fiyat performans noktasında oldukça iyi yerlerde oluyordu fakat son zamanlarda (tahmini olarak 2024 başlangıcı diyebilirim) alımları pas geçiyorum veya bir iki paket alıyorum. çoğu kavurucuda forum indiriminin aynısını bir süre sonrasında yine bulabiliyorum.

Karl marx da adam smith'in liberal iktisat teorisini "pardon, Adam demişim." şeklinde çürütmüştür. Buradan hareketle derin analizlere girmeden, aylık alımların kahveden alınan marjinal faydayı baltaladığını düşünüyorum. Ne maddi, ne de manevi anlamda nitelikli tüketiciye fayda sağlamadığına çoktandır inanıyorum. Bazı firmaları ayırarak, milleti kazıktan geçirmeye and içmiş firmaların ise zaman içerisinde hak ettikleri noktaya gelmelerini temenni ediyorum.

aylık alımların kahveden alınan marjinal faydayı baltaladığını düşünüyorum

Bazı firmaları ayırarak, milleti kazıktan geçirmeye and içmiş firmaların ise zaman içerisinde hak ettikleri noktaya gelmelerini temenni ediyorum.
İzninle iki alıntıyı tek firmada birleştiricem.

Tetra’dan birer kilo manis-pink bourbon-ef2 aldım. Bence son zamanlarda içtiğim en güzel çekirdeklerdi ve önümüzdeki 2 ay boyunca içmeye devam edeceğim. Belki paketleri başla bitir olarak demleseydim ve hergün aynı bardakları içseydim marjinal faydası düşebilirdi ama 3 seçeneğimin olması beni diri tutuyor. Keza biliyorsunuz ki tetra’n kiloluk %25 devam eden indirimine +indirim ekledi ve müthiş rakamlara, iyi kahve aldım/k. Ancak günün sonunda uzun zamandır aylık alımlarda böyle bir indirim olmamasına rağmen, “gerçek indirimler nerde” diye fiyat eleştirisi yapıldı, beyfendinin biri 3kilo blend kahve alarak karalamaya çalıştı, ki hala “artık resim atacak durumu geçtik bana güvenin” argümandan öteye gitmedi.
Şimdi soruyorum; boykot çağrısı, akla karayı ayıralım söylemi ne kadar gerçekçi olabilir.
Adam’ın biri(: çıkar ve karalamaya başlar, yahu ne yapıyorsun dendiğinde forum üyesini firma militanı yapar, bedavacılıkla yaftalar. Ne yapalım? Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
Bu işin doğrusu yanlışı nedir inanın ben anlamıyorum artık.

Hazır ilgi varken bu başlığa bir bilgilendirme yapayım etkinlik ile alakalı. Şimdilik 4 madde, daha sonra problemler veya önemli noktalar olursa yazarım tekrar başlığa.

1) Biz firmaları kafamıza göre ekleyemiyoruz, eğer firma kendisi iletişime geçip gönüllü olduğunu bildirirse ekleriz.
2) Ankette firmayı siz seçiyorsunuz, moderatör seçmiyor. Fiyatlara ve kahvelere bakmak için 15 gününüz var. Bir firmayı seçtikten sonra fiyatlar ile ilgili söylenmek mantıklı olmuyor dolayısıyla.
3) Seçilen firma istediği oranda bir indirim verir. Biz standardı %25 olarak görüyoruz, eğer düşük verilirse yükseltilmesi için teklif yapıyoruz ama %25 ve üstü indirimlerde genelde müdahil olmuyoruz. Ayıp denen bir şey var çünkü.
4) Bu etkinlik Aylık Toplu Alım ve Toplu Tadım etkinliği, "Çılgın Fiyatlar, Muhteşem Fırsatlar Etkinliği" değil. Dolayısıyla bu etkinliğin üyelere düşük fiyatlar, iyi fırsatlar sunmak gibi bir misyonu yok. Biz burada her ay toplu alım yapmak istediğimiz ve toplu deneyim ederek bu deneyimlerimizi paylaşmak istediğimiz kavurucuyu belirliyoruz sadece. Firmanın %50 indirim yapmasını ya da 250g/250TL çekirdek satmasını isteyenler beklentilerini gözden geçirmeliler. Olay indirim ise her ay bir firmada indirim oluyor zaten, hatta bunlar +%30 oluyorlar; bunlara yönelebilirsiniz. Biz burada iş takviminde indirim olmayan bir firmadan indirim rica ediyoruz, onlar da bir teklif sunuyorlar.
şu yazının alnı olsa da öpsek.

Sevgili adı sanı belli olmayan @zebercet nickname'li arkadaş! Uzun uzadıya yazdığın yazıyı yorulmak pahasına tenezzül edip okudum. Ama ne yazık ki ben de yukarıda sözünü ettiğin hiçbir fikrine ne yazık ki katılamıyorum. Söylediğim şey aslında çok basitti, eğer ilk okuduğunda anlayamadıysan birkaç kez daha okumayı deneyebilirdin. Eğer forumu takip ediyorsan özellikle son alımdaki, indirim yapılmasına rağmen halen yüksek olan fiyatlardandırmadan birçok forum üyesinin şikayetçi olduğunu görmüş olmalıydın. Herhangi bir firma yetkilisini tanımam etmem, bu forumdan kimseyi de linçlemem. En fazla beğenmiyorsam alışveriş yapmam ya da ilgilenmem olur biter. Ancak sen belki de firmaları tanıyor olabilirsin, onları savunmak isteyebilirsin buna da karışmam. Söylemek istediğim eğer aylık alımlar durumu böyle giderse, yani indirim yapılsa bile eğer aynı çekirdek başka yerde daha uygun fiyata satılıyorsa, burada forum üyeleri için herhangi bir pozitif durumun olmayacağı idi. Zamanla aylık alımlara karşı ilginin azalacağı hatta kimsenin oylamaya bile katılmayacağı idi. Örneğin bu ayki alıma ben de katılmadım. Bu durumun dengelenmesi için de kazanan firmayı herkesin aynı anda öğrenmesinin daha iyi olabileceğini, alım-satım ve fiyat dengesinin böylece belki daha iyi kurulabileceğine dair kişisel bir öneriydi. Belki bu durum sana yanlış gelmiş olabilir ya da yazılanları anlamamış olabilirsin. Sana tavsiyem fikirlerini belirtenleri sen kendin "linçlemeden" önce birkaç kez daha okuyup iyice anlamaya çalışman. Haydi selametle...
Tamamen bireysel saldırı içeren bomboş yorum görmeyeli epey olmuştu. Bir de okuma göndermeleri yok mu of ki ne of.
Gerçi bir forumda birine "adı sanı belli olmayan" diyen birini ciddiye alıp cevap yazmam bile benim hatam. Haydi emlakçı pozuyla...

Aylık alımlarla ilgili kısım:

Kahve forumunda en çok konuşulan şeyin fiyatlar olması artık bıktırdı. Artık nadiren foruma bakan biri olarak son zamanlarda 5 tane iyi tarif, kahve anlatan bir yazı göremedim ne yazık ki. Bizlerin de hatası. Ben de artık ne yazık ki yazacak vakit, insanlarla uğraşacak enerji bulamıyorum.

Gelelim olayın kopma noktasına şunu kabul edelim artık: Ne biz bir firmaya muhtacız ne de firmalar bize. Aylık alımlarda aynı çekirdek daha ucuz başka bir yerdeyse oradan alabilirsiniz. Hastalık seviyesine geldi artık bu fiyat polisliği. Başlığın adı zaten "AYLIK İNDİRİM" değil.

daha detaylı dert anlatmak ya da tartışmaktansa, aşağıdaki yorumu tebrik ederek bırakıyorum buraya.
Hazır ilgi varken bu başlığa bir bilgilendirme yapayım etkinlik ile alakalı. Şimdilik 4 madde, daha sonra problemler veya önemli noktalar olursa yazarım tekrar başlığa.

1) Biz firmaları kafamıza göre ekleyemiyoruz, eğer firma kendisi iletişime geçip gönüllü olduğunu bildirirse ekleriz.
2) Ankette firmayı siz seçiyorsunuz, moderatör seçmiyor. Fiyatlara ve kahvelere bakmak için 15 gününüz var. Bir firmayı seçtikten sonra fiyatlar ile ilgili söylenmek mantıklı olmuyor dolayısıyla.
3) Seçilen firma istediği oranda bir indirim verir. Biz standardı %25 olarak görüyoruz, eğer düşük verilirse yükseltilmesi için teklif yapıyoruz ama %25 ve üstü indirimlerde genelde müdahil olmuyoruz. Ayıp denen bir şey var çünkü.
4) Bu etkinlik Aylık Toplu Alım ve Toplu Tadım etkinliği, "Çılgın Fiyatlar, Muhteşem Fırsatlar Etkinliği" değil. Dolayısıyla bu etkinliğin üyelere düşük fiyatlar, iyi fırsatlar sunmak gibi bir misyonu yok. Biz burada her ay toplu alım yapmak istediğimiz ve toplu deneyim ederek bu deneyimlerimizi paylaşmak istediğimiz kavurucuyu belirliyoruz sadece. Firmanın %50 indirim yapmasını ya da 250g/250TL çekirdek satmasını isteyenler beklentilerini gözden geçirmeliler. Olay indirim ise her ay bir firmada indirim oluyor zaten, hatta bunlar +%30 oluyorlar; bunlara yönelebilirsiniz. Biz burada iş takviminde indirim olmayan bir firmadan indirim rica ediyoruz, onlar da bir teklif sunuyorlar.

Ha bir de perşembe gece 11'de Tunalı Elizinn Pastanesi'nde olacağım.

Forumda demokrasi krizi var sanırım, güncel başlıkların altı anlamsız polemiklerle dolu. Bazı arkadaşların kendi sosyal hayatlarında farklı "fikirlere" nasıl tepki verdiğini merak ediyorum. Sevgili @zebercet çok sarkastik cevaplar verebiliyor sıkça denk geliyorum, hoşlanmazsan belli edersin olur biter. Onun yerine söylenen
Sevgili adı sanı belli olmayan @zebercet nickname'li arkadaş!
gibi lafı ipe sapa gelmez bir laf. Özellikle "adı sanı belli" arkadaşların böyle cümleler kurmasına, kendisine bu lafları yakıştırmasına şaşırıyorum.

Daha da şaşırdığım tam anlamadığım diğer cevap da bu:
bu mesajı anlayan birisi veya Sevgili @ErdemKD bana açıklayabilir mi? Saygı sınırının aşıldığı bir polemikte adres ve saat vermek ne anlama geliyor?

Herhalde @umutbarantr in bu derece uzun uzun yazdığına ilk defa şahit oldum. O yüzden bence biraz önem vermişsiniz sanki. Konuşulan konu beni ilgilendirmiyor gerçi sadece şaşkınlığımı belirtmek istedim.

bu mesajı anlayan birisi veya Sevgili @ErdemKD bana açıklayabilir mi? Saygı sınırının aşıldığı bir polemikte adres ve saat vermek ne anlama geliyor?
Bu eski bir şaka üstad, kahvekulübü dövüş kulübü geyiklerinden. Ciddi olduğunu hiç zannetmiyorum, o yüzden o kısmı ciddiye almadım ben güldüm geçtim.

Bu eski bir şaka üstad, kahvekulübü dövüş kulübü geyiklerinden. Ciddi olduğunu hiç zannetmiyorum, o yüzden o kısmı ciddiye almadım ben güldüm geçtim.
"Öyleyse" ben de gereksiz tetiklendim 😬

ek:
Kahve forumunda en çok konuşulan şeyin fiyatlar olması artık bıktırdı.
Forumda fiyat konuşulmasından daha normal bir şey yok; gündemimizde bu var. Sıradan bir işçi veya beyaz yakalı kahveye para ayırmak zorlaştı. Sadece maaşlar ile kahve arasındaki denge değil, kazanılan paradan lüks tüketime ayrılabilen para da azaldı. Artık forumda en takip edilen firmalardan birisinin sanalbaharat olması da bu yüzden. Fiyat konuşulmasın demek, sanalbaharat başlığına "bu ne böyle çer çöp mü içiyorsunuz" yazmaya benziyor.

ek2: Fiyatlardan çok etkileniyor olsam da bu konuda ilk defa yazıyorum.
ek3: Görünmez el yalan, sınıf savaşı gerçektir.

Epeydir dönen bir geyik. Normalde bayadır dalgasını bile yapmıyordum ama bir forumda "isim cisim" isteyen birine yapılabilecek tek yorum bence.

"Öyleyse" ben de gereksiz tetiklendim 😬

ek:

Forumda fiyat konuşulmasından daha normal bir şey yok; gündemimizde bu var. Sıradan bir işçi veya beyaz yakalı kahveye para ayırmak zorlaştı. Sadece maaşlar ile kahve arasındaki denge değil, kazanılan paradan lüks tüketime ayrılabilen para da azaldı. Artık forumda en takip edilen firmalardan birisinin sanalbaharat olması da bu yüzden. Fiyat konuşulmasın demek, sanalbaharat başlığına "bu ne böyle çer çöp mü içiyorsunuz" yazmaya benziyor.

ek2: Fiyatlardan çok etkileniyor olsam da bu konuda ilk defa yazıyorum.
ek3: Görünmez el yalan, sınıf savaşı gerçektir.
Hocam şöyle ki bu maalesef her konuda geçerli. Hangi sınıfta olursanız olun herkesin masasında bir ekonomi bir hayat pahalılığı konuşuluyor. Tabi bunun buraya yansıması da normal. Fakat gerçekten yerli yersiz her türlü fiyata mutlaka saldıran birileri çıkıyor ve bu durum tüm konuların önüne geçiyor. Üstelik son zamanlarda sıklaşan firmaları dolandırıcılıkla ahlaksızlıkla suçlama modası bardağı taşıran damla oluyor benim için. Kendilerinden hiç kahve içmediğim pek çok firmaya pahalı diye yorum gördüm. Merak ettim fiyatlarına baktım gerçekten sanal baharattan bir tık üst fiyatlara bile pahalı denilen noktaya dönülmüş.

Sanal baharat çöp, nescafe içen köylüdür, lily tüketen manda yesin gibi yaklaşımlar ironik olmadığı sürece tuhaf bence. Ananızın karnından EF2 Etiyopya ile doğmadınız. Kim ne ile mutluysa bırakın mutlu olsun. Buradaki çizgi de "sanal baharattan almayan kazık yiyordur, bu paraya kahve içen davardır" yaklaşımındaki instagram yorumları insanları. Bunları da ciddiye almamak lazım. Tabi ben de herkes gibi dayanamıyorum bazen.

Sonuç olarak: Kafein ihtiyacı ve kahve deneyimi olarak bütçeyi ayırmayı bilmek lazım.

Aferin sana @ErdemKD ☺️👏, arkadaşın @zebercet 'i çok iyi savunmuşsun 😄. Eğer birkaç kişi daha bulursanız birleşip Voltran'ı da oluşturabilirsiniz 😂. "Kahve forumunda en çok konuşulan şeyin fiyatlar olması artık bıktırdı." Bıktıysan eğer foruma girme, okuyup ilgilenme kardeşim. Kimse sana "ErdemKD efendi, niye foruma girmiyorsunuz, sizi çok bekledik." demez; özel mektupla davet gönderip kırmızı halılarla karşılamaz, emin ol 😄. Belki de tahmin ettiğinden daha önemli değilsindir, belki de dünyanın merkezinde değilsindir ve yokluğun kimsenin umurunda olmayacaktır, bunları bir düşün bence 😉...

Belki sizin, sürekli internet ortamında gezerek başkalarının konuşmalarına dışarıdan yorum bildirmek veya ortalığı karıştırmak dışında işleriniz olmayabilir; işlerini bilen çavuşlar gibi birleşip birbirinizi de pohpohlayabilirsiniz. Ancak inanın benim sizin kadar ne boş vaktim var, ne de sizin gibilerle uğraşacak enerjim. Benim için o kadar önemsizsiniz ki, anlatamam... Kahveler hakkında birkaç bilgi edinmek için üye olduğum bu güzel forumda sizin gibilerle uğraşmaktan yoruldum, hatta şurada yazdığım yazı için harcadığım zamana bile acıyorum. Bundan sonra sizinle muhatap olmayacağım. Haydi şimdi kendi aranızda birbirinize övgüler dizerek eğlenin. Rastgele...🍀
Saldırı üslubunuz twitter mavi tikli hesaplardan farksız. Ben bilirimci yaklaşımınızı gözden geçiremeyecek kalitede olsanız da ben yine de size tekrar düşünmenizi tavsiye ediyorum. Zamanınızdan ziyade kendinize de acıyabilirsiniz ya da karşınızdakinin kim olduğunu bilmeden boş yapacak enerjinizi yine profil fotoğrafınızı değiştirmeye ayırabilirisiniz. "Wink emoji" kullanan biriyle daha fazla muhattap olmak istemiyorum. Sanmıyorum ama hayatta başarılar...

Sevgili adı sanı belli olmayan @zebercet nickname'li arkadaş!
İsmim Emre. Profilimde yazıyor.
Burcum kova. Profilimde dolaylı olarak hesap edebilirsiniz.
Ve mesleğim gereği İktisat eğitimleri veren hocalarla, profesörlerle içli dışlıyım. Keza bitirdiğim bölümde iktisat. O yüzden asıl takıldığım konu ''model'' diye adlandırdığınız bir teoriyi, kendimce açıklığa kavuşturmaktı.
@MarkoPaşa bey'in söylediği gibi hicvederek yazdığımı kabul ediyorum ancak terbiye sınırında kaldığımı düşünüyorum. Bu sebeple kişiden değil, konudan devam edeceğim.
Farkettiyseniz, aylık alımlara fikir üretmenize hiç karışmadım. Ki yorumların kapalı olması, herkesin kazananı aynı anda öğrenmesi gibi sandığınız durum pek mümkün değil. Sevgili alım ekibi zaten birinciliği kesinleşen firmayla, anket bitmeden günler öncesinde pazarlığa oturuyor. Sizce de bir firma seçildikten sonra sayfalarca indirimler/kargo/kahveler/teşekkürler metnini anket biter bitmez yazabilir mi? Birazcık takiple zaten firmaların seçildiklerini, öncesinden bildiğini çözebilirsiniz.
Ki yorumlar kapatılsın fikriniz yerine ''noter huzurunda çekiliş yapalım firma kazandığını şakkadanak öğrensin zam yapamasın'' deseydiniz daha mantıklı gelirdi bana.
Birde o zam olayı var, ''firmalar seçileceğini anlayınca zam yapıyor'' Umut bey, LOT zam mı yaptı? Zaten fiyatları ortalamanın üstündeydi değil mi? Siz oy vermemiş olabilirsiniz ancak bunu bilerek oy veren kişilere tepki göstermenin manası yok. Zaten forumu aklı selim bir şekilde takip etseydiniz, geç olsa bile LOT 'un seçiminde Türkiye Barista Şampiyonluğu onurlandırılmak istendii. Aynı örnekleri CALİBRE, NİJİ 'nin aylık alımlara seçildiği gibi düşünebilirsiniz. Bazen sadece indirim olsun diye değil, ödül kazanan firmaları, hiç seçilmeyen firmaları onurlandırmak içinde oy kullanıyoruz.
Sözün özü Umut bey, söyledikleriniz baştan sona elle tutulur değil, temeli yok, gideceği yol yol değil. Keşke Adam Smithlere girmeseydiniz, inanın oralı bile olmazdım. Adam değil de onun yerine, Ajan Smith'ten bi alıntı yapsaydınız keşke.

Şu tartışmaları okurken uslübun anlatmak istediğimiz şeyde ne derece önemli olduğunu gör
Ancak; "Boş yorum!", "Gereksiz konu!", "O konu öyle değil yeğenim!" vb. tarzı üstten bakan tavırlarla eleştiri sınırlarını aşan ve konu ile ilgili değil de, direkt olarak kişileri hedef alan, yorumlar yazdıklarını görmek artık bıktırdı!

Keşke bu tip gereksiz kişileri, forum içinde -tıpkı X'te olduğu gibi- engellemenin bir yolu olsa. Bu öneriyi daha önce de dile getirdim ama sanırım halen bu özellik foruma entegre edilemedi. Engelleme özelliği sadece engelleyen kişi için çalışıyor, yani ilgili kişinin yazdıklarını sadece engelleyen göremiyor, oysa karşılıklı birbirlerini görememeleri lazım.

Özetle, gereksiz kişilerle girdiğim bu son birkaç mesajdan dolayı, vakitlerini hiç yoktan yere aldığım tüm forum üyelerinden özür diliyorum. Ama birçok forum üyesinin de buna benzer duygular yaşadığını, sürekli aynı kişiler tarafından eleştirilmemek adına "paylaşım yapmaktan korkar hale geldiklerini" düşündüğüm için bu durumu da dile getirmek istedim. Zira forum demek, fikirlerin özgürce ifade edildiği yerler demektir. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bilginin paylaşılabilmesi için de, mahalle baskısının olmadığı özgür ortamlar gereklidir. Bundan sonra kimsenin değerli vaktini almamak adına, bu başlık altında konuyla ilgili daha fazla yorum yazmayacağım. Herkese fincanları keyif dolu olan kahveler ve bilgi dolu paylaşımların yapıldığı keyifli forumlar dilerim. :) 👋 🌻 :coffee:
İlk paragrafı yazan kişi ile sonraki paragrafları yazan aynı mı ? Hani aynı mesajda bile bir tutarsızlık olmamış mı ?
"Üstten bakan tavır"dan sıkıldığını belirtip hemen ardından kişilere "gereksiz" sıfatı yakıştırmak nedir. Ve hatta üstten bakan tavırdan sıkıldığını iddia eden biri hemen üstteki 133 nolu mesajı nasıl yazmış olabilir. Bence sıkıldığınızı iddia ettiğiniz kişilere dönüşüyorsunuz.
Hani son sayfada yazan mesajlarınızı okuduğumdamesajlarda bilgi ve katkıdan çok öfke ve hamaset hissediyorum. Bende yarattığı hissiyat bu. Buna gerek yok, konuşulan konular kahve ve kahve fiyatı gibi hem subjektif hem de hobi ile alakalı konular.
Her ne kadar bir miktar ticaret barındırsada özünde "hobi", "keyif" olan bir konuda bu derece sert üsluplara ve çekişmelere anlam veremiyorum. Üslüp çok önemli, açıkçası ben sizin insanlara üstte baktığınızı ("gereksiz kişileri") ("elki de tahmin ettiğinden daha önemli değilsindir, belki de dünyanın merkezinde değilsindir ve yokluğun kimsenin umurunda olmayacaktır, bunları bir düşün bence" ) ve yaftaladığınızı (133 nolu mesaj) düşünüyorum. Bu anlatmak istediğiniz şey belki doğru olsa bile konuyu özünden koparıyor.

Tamamen bireysel saldırı içeren bomboş yorum görmeyeli epey olmuştu. Bir de okuma göndermeleri yok mu of ki ne of.
Gerçi bir forumda birine "adı sanı belli olmayan" diyen birini ciddiye alıp cevap yazmam bile benim hatam. Haydi emlakçı pozuyla...

Aylık alımlarla ilgili kısım:

Kahve forumunda en çok konuşulan şeyin fiyatlar olması artık bıktırdı. Artık nadiren foruma bakan biri olarak son zamanlarda 5 tane iyi tarif, kahve anlatan bir yazı göremedim ne yazık ki. Bizlerin de hatası. Ben de artık ne yazık ki yazacak vakit, insanlarla uğraşacak enerji bulamıyorum.

Gelelim olayın kopma noktasına şunu kabul edelim artık: Ne biz bir firmaya muhtacız ne de firmalar bize. Aylık alımlarda aynı çekirdek daha ucuz başka bir yerdeyse oradan alabilirsiniz. Hastalık seviyesine geldi artık bu fiyat polisliği. Başlığın adı zaten "AYLIK İNDİRİM" değil.

daha detaylı dert anlatmak ya da tartışmaktansa, aşağıdaki yorumu tebrik ederek bırakıyorum buraya.

Ankada da olacağım, tam pastanın mumları söndüreceğiniz esnada yanınızdan hızlıca geçip mumların sönmesini sağlayıp ... (ne bileyim size asitidesi baskın bir etiyopya falan içitiyormuşum)(not:kahve de asitide haz etmediğim şeylerden)
Talihinize ki Ankara da değilim. 😉

Son düzenleme:
Eleştiri olarak değil ama bir ricam olacak sayın yöneticilerden. Son 1 yılda aylık alım anketleri de kullanılan toplam oy sayısını aylık olarak yazabilir misiniz acaba? Mobilden girdiğim için tek tek bakmak zor oluyor o yüzden istiyorum

Herkeze merhabalar.

Bu yıl , yine listeye girergirmez göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye çok teşekkür ederiz.

Herzamanki gibi elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalışıcaz.

İndirim oranımız%25 olup, sadece 250gr paketlerde geçerli olacak.
Kodun geçerli olabilmesi için siteye üye olmaları gerekmektedir.

Haftaiçi hergün kargo teslimatı yapılmaktadır.
Aras kargo ile anlasmamız var ve harici kargo firması ile çalışmamaktayız.
info@spadacoffee.com dan bize ulaşarak tüm sorularınızı sorabilirsiniz.
Forumdan da yine destek vermeye çalışıcaz.
Bol kahveli, keyifli bir ay diliyoruz.

Son düzenleme:
Bilenler için saçma gelebilir fakat kahve demlemeyi herkes kadar iyi bilmiyoruz. En azından alım yapacağımız sitelerin reçete paylaşma durumları da olursa çok iyi olur. Çok iyi yerlerden alım yapıyoruz son 2 aydır fakat reçete sitelerinde yok. Kahve bilgileri geneli eksik.

Geri