• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

ultra ya oy verenler fiyatlarına bakıyor mu? geçen ay spada'dan aldığım için aklımda kalan La Loma / Colombia - Washed Carbonic Maceration spada'dan %60 daha pahalı, diğer kahvelerin fiyatlarıda pek farklı değil. indirim oranı % 50 felan olacak herhalde.

oyumu daha önce hiç seçilmemiş bir firmaya verdim, hayırlısı.
Takım tutar gibi kavurucu tutma fanatizmi yüzünden hocam.:) Söylediğiniz gibi araştırma yapan ve kıyaslama yapan, bu mantıkla yaklaşan pek fazla kimse olduğunu düşünmüyorum.:rolleyes:

Bu ankette tablolarda pozitif ayrımcılık yaptım ve daha önce seçilmemiş firmaları ilk paylaştım sonra seçilmiş firmaları paylaştım. Biraz daha seçilmemiş firmalara yönelelim diye. :)
çok güzel hareket. Bunu destekliyor ve niye bu zamana kadar Paper seçilmedi, seçkisi de gayet iyi aslında, şaşkınlığımı forumla paylaşıyorum.

Takım tutar gibi kavurucu tutma fanatizmi yüzünden hocam.:) Söylediğiniz gibi araştırma yapan ve kıyaslama yapan, bu mantıkla yaklaşan pek fazla kimse olduğunu düşünmüyorum.:rolleyes:
belki de insanlar zaten fiyatları pahalı olduğu, normal şartlarda almalarının zor olduğu ve iyi bir indirimle kendileri için bu kahvelerin ve bu kalitenin ulaşılabilir olmasını istedikleri için oy veriyor olabilir mi? Ya da mesela ben Ultra'ya oy verseydim; kendilerinin işlerine olan tutkularından, kahveye olan yaklaşımlarından, samimi ve yardımsever duruşlarından olurdu.

ve iyi bir indirimle kendileri için bu kahvelerin ve bu kalitenin ulaşılabilir olmasını istedikleri için
Bu kısmı yanlış zaten. Arkadaş objektif kanıtla bunu ispatlamış. Aynı çekirdek başka bir yerde %60 daha uygun. Bence siz bu konuya duygusal yaklaşıyorsunuz -ki gayet normal, olabilir. Buna bir eleştirim yok. Fakat ankete oy verenlerin somut olarak elle tutulur sebeplerini sorsak bence çoğunluğun cevabı olmayacak.

Bu kısmı yanlış zaten. Arkadaş objektif kanıtla bunu ispatlamış. Aynı çekirdek başka bir yerde %60 daha uygun. Bence siz bu konuya duygusal yaklaşıyorsunuz -ki gayet normal, olabilir. Buna bir eleştirim yok. Fakat ankete oy verenlerin somut olarak elle tutulur sebeplerini sorsak bence çoğunluğun cevabı olmayacak.
her kavurucu için standart bir kavurma profilinden söz edemeyiz, o sebeple yanlış dediğiniz kısım subjektif, dolayısıyla yanlış değil. Para meselesi kişilerin kendi tercihidir burada da bir duygusallık yok. Son kısım varsayımsal, gerçekliği yok. o sebeple vesveseden öteye geçemiyor. Para muhabbeti sıktı, herkes istediği yerden alışveriş yapabilir ya da oyunu verebilir. Kişileri A firmasına oy verdi diye zan altında bırakmak hoş değil.
Şurada ne ticari çakallıklar dönüyor bildiğim, forumun sağlığı ve bir takım ticari sırlardan ötürü birşey yazmıyorum. Oralara girersek ortalık karışır.

Şurada ne ticari çakallıklar dönüyor bildiğim, forumun sağlığı ve bir takım ticari sırlardan ötürü birşey yazmıyorum. Oralara girersek ortalık karışır.
forumun sağlığını bu kadar tehlikeye sokabilecek bu bilgileri nasıl ve nereden öğrendiniz hocam merak ediyorum.

Ya bu aynı kahve şurada pahalı burada ucuz muhabbetinin sonu yok. Yıllardır aynı şeyler konuşuluyor. Burada yıl faktöründen paket ve işçilik farklarına kadar sürekli fark var. Marka muhabbetlerine katılmıyorum. Zira olay markacılık değil güvenilirlikle alakalı. Marka da o yüzden vardır zaten. Örneğin farklı firmaların aldığı yeni çıkan bir kahveyi denemek isteyen kişilerin güvendiği bir marka ve kavurucu vardır. Mesela ben en ucuzunu almayı kovalamak deneyim sürecine zarar verir diye düşünüyorum. Callebaut çikolata kullanan tatlıcılardaki fiyat farklılıkları da anormal mi? Aynı ürün diye mi bakıyoruz.

Bu "oy verenler benimle aynı düşünmüyor bu yüzden yanlıştır" yaklaşımı ülke içinde geçerli. Demokrasi kötü bir şey.

Ya bu aynı kahve şurada pahalı burada ucuz muhabbetinin sonu yok. Yıllardır aynı şeyler konuşuluyor. Burada yıl faktöründen paket ve işçilik farklarına kadar sürekli fark var. Marka muhabbetlerine katılmıyorum. Zira olay markacılık değil güvenilirlikle alakalı. Marka da o yüzden vardır zaten. Örneğin farklı firmaların aldığı yeni çıkan bir kahveyi denemek isteyen kişilerin güvendiği bir marka ve kavurucu vardır. Mesela ben en ucuzunu almayı kovalamak deneyim sürecine zarar verir diye düşünüyorum. Callebaut çikolata kullanan tatlıcılardaki fiyat farklılıkları da anormal mi? Aynı ürün diye mi bakıyoruz.

Bu "oy verenler benimle aynı düşünmüyor bu yüzden yanlıştır" yaklaşımı ülke içinde geçerli. Demokrasi kötü bir şey.
Örnekleriniz ve çıkarımlarınız yanlış Erdem bey. Bahsi geçen şey bir çikolata değil, Baya baya aynı çekirdekten bahsediyoruz. İkincisi ise herkes benimle aynı fikirde değil diye kimseyi suçlamıyorum. Yazdıklarımı tekrar okuyun zira bunun ispatı yazdığım paragrafta mevcut.
-ki gayet normal, olabilir. Buna bir eleştirim yok.
Demokrasiyi bilmem ama okuduğunu anlamamak daha kötü birşey.

Örnekleriniz ve çıkarımlarınız yanlış Erdem bey. Bahsi geçen şey bir çikolata değil, Baya baya aynı çekirdekten bahsediyoruz. İkincisi ise herkes benimle aynı fikirde değil diye kimseyi suçlamıyorum. Yazdıklarımı tekrar okuyun zira bunun ispatı yazdığım paragrafta mevcut.

Demokrasiyi bilmem ama okuduğunu anlamamak daha kötü birşey.
Bahsi geçen aynı çekirdekse konuştuğum şey de aynı çikolata. Ortada X bir ürün var ve bu ürün işlenerek satılıyor. Aynı X ürünü farklı firmalar farklı fiyatlara toplu ya da daha az olacak şekilde farklı fiyatlardan alabiliyor. Her firmanın kâr marjı ve giderleri aynı olmadığı için her firmanın farklı fiyatları olması da normal. Burada anormal olan insanların güvendiği firmalar var diye insanları firmacılıkla / somut fikirlerinin olmaması ile itham etmeniz. Oturup cevap yazma sebebim bu başlıkta desteklediğiniz istediğiniz firmayı sebebiyle yazıp geçebilecekken başka kişilerin fikirlerini beğenmediğiniz için ben akıllı benim üslubu ile sataşmanız.

Firma seçilir seçildikten sonra kahveleri yorumlanır ve "x liraya aldığım ürünü XX liraya satıyorlar aldım denedim ve bence aradaki fiyat farkı asla değmiyor" diye bir yorum gelebilir ve bu yoruma da kimse kardeşim ne biçim konuşuyorsun demez.

Burayı meşgul etmeye gerek yok. Yaptığınız işteki diğer firmalar/çalışanlar sizden daha ucuza çalışıyor diye herkesin orayı tercih etmesini düşünürseniz en azından dürüst olursunuz.

Ben oyumu Kronotrop'a atıyorum çünkü bazı insanlar sadece çekirdeklerin yandığını görmek ister... Hoşçakalın...

Örnekleriniz ve çıkarımlarınız yanlış Erdem bey. Bahsi geçen şey bir çikolata değil, Baya baya aynı çekirdekten bahsediyoruz.
Katılıyorum sana dostum. Kalecik karasından üretilen bütün şaraplar da aynı fiyat olsun.
Lezzetine değilde, sarhoşluğuna bakıyoruz zaten, markaların hiç biri katma değer sağlamıyor şişeye.
Kahvede öyle değil mi zaten, yemişim lezzetini, yok efendim defect ayıklanmasını, doğru kavurabilmek için harcanan zamanı, emeği, denerken heba olan çekirdeği. Neymiş bunlar yahu. Kahve dediğin sabah uyandırsın yeter.
Ne bu fiyat farkı. Sanki bizi koparıyorlar değil mi?

Tamam arkadaşlar siz 500 Tl'ye kar koyulup satılabilen bir çekirdeği 500 Tl'den almak yerine 1000 Tl'den alın

Kahvede öyle değil mi zaten, yemişim lezzetini, yok efendim defect ayıklanmasını, doğru kavurabilmek için harcanan zamanı, emeği, denerken heba olan çekirdeği.
İyi de diğer kavurucular da benzer şekilde doğru kavurabilmek için zaman ve emek harcayıp bir o kadar da çekirdeği heba etmiyorlar mı?

Ya arkadaşlar bakın her topal satıcının bir kör alıcısı vardır. Bunu tartışmanın size ve cemiyete bir faydası yok. Boşuna kalp kırıyor gerginlik yaratıyorsunuz. Serbest piyasa. İsteyen istediği fiyata satar, isteyende istediği yerden alır. Tartışmak manasız.

Azıcık empati yeterli. Bırakın önceliği cüzdanı olanlar aynı çekirdeği ucuza alsın mutlu olsun. Önceliği kalite olanlar pahalıya alsın kendini mutlu etsin. Herkesin öncelikleri ve imkanları aynı olmayabilir ve hatta değildir. Kanıksayalım bunu artık.

Petra'dan Organik Patlıcan'da öneririm kalite isteyen arkadaşlara çok kaliteli öyle böyle değil. Bu durumu normalleştirenler sayesinde geldi zaten fiyatlar bu noktaya. Amortisman dediginiz şey x2 +Kar seviyesinde oynayan birşey değildir.

Katılıyorum sana dostum. Kalecik karasından üretilen bütün şaraplar da aynı fiyat olsun.
Lezzetine değilde, sarhoşluğuna bakıyoruz zaten, markaların hiç biri katma değer sağlamıyor şişeye.
Kahvede öyle değil mi zaten, yemişim lezzetini, yok efendim defect ayıklanmasını, doğru kavurabilmek için harcanan zamanı, emeği, denerken heba olan çekirdeği. Neymiş bunlar yahu. Kahve dediğin sabah uyandırsın yeter.
Ne bu fiyat farkı. Sanki bizi koparıyorlar değil mi?
Çok yüksek fiyatlar verip aldigimiz çekirdekten defect ayiklanmasi, iyi kavrulmasi gibi zaten olması gereken şeyler nasıl oluyor da fiyatı daha da yukarı çeker oldu anlayamıyorum. Bu fiyatları normalleştirmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sene içtiğim en iyi kahveleri standout aboneligimden aldım ve ortalama 250gr 500 lira civarıydı defect çok azdı kavrum çok iyiydi.

Bu fiyatları normalleştirmememiz gerektiğini düşünüyorum.
Doğru, normalleştirmeyelim ama bunun çözümü (bu kısmı size söylemiyorum) buraya gelip milleti baskı altına almaya çalışmak ya da laf atıp küçük düşürücü söylemlerde bulunmak değil. Alışveriş yapılmaz olur biter. 3-4 zibidi buraya gelip yüzyüzeyken işletmeciye söylemeye ardının yemeyeceği şeyleri kumda oynarcasına kusuyor ya, ben ona tavım.
Bir de sıkıntı aslında çifte standart, ikiyüzlülük.
Bak şimdi; şu fiyatlara
Screenshot_2024-10-19-09-12-12-636_com.instagram.android.png

ağzını açmayıp gelip burada zırlayanda kötü niyet ararım, dükkancılık ararım. yetmez, reklam ayağına abilerinin yaptığı gibi kahve sömürüsü, beleş kahvecilik ararım.

Benim şahsen resimdeki işletmecilerle hiçbir sorunum yok. Yukarıda belirttiğim gibi söz konusu ürünleri almadım oldu bitti. Açgözlülük yapıp, kibirle bilmediğim konularda ahkam kesmedim, oldu bitti.

Doğru, normalleştirmeyelim ama bunun çözümü (bu kısmı size söylemiyorum) buraya gelip milleti baskı altına almaya çalışmak ya da laf atıp küçük düşürücü söylemlerde bulunmak değil. Alışveriş yapılmaz olur biter. 3-4 zibidi buraya gelip yüzyüzeyken işletmeciye söylemeye ardının yemeyeceği şeyleri kumda oynarcasına kusuyor ya, ben ona tavım.
Bir de sıkıntı aslında çifte standart, ikiyüzlülük.
Bak şimdi; şu fiyatlara
Ekli dosyayı görüntüle 35636

ağzını açmayıp gelip burada zırlayanda kötü niyet ararım, dükkancılık ararım. yetmez, reklam ayağına abilerinin yaptığı gibi kahve sömürüsü, beleş kahvecilik ararım.

Benim şahsen resimdeki işletmecilerle hiçbir sorunum yok. Yukarıda belirttiğim gibi söz konusu ürünleri almadım oldu bitti. Açgözlülük yapıp, kibirle bilmediğim konularda ahkam kesmedim, oldu bitti.
ben de senin 3-4 zibidi dediğin kişilere yüzüne bunları söyleyeceğini zannetmiyorum ama.
@zebercet hocam bu arkadaşın üslubuyla da ilgili 2 çift lafın vardır umarım.

Geri