• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

İlk mesaja ekleyecektim ancak uzatmak istememiştim elbette, öyle her zamanki alıştığımız indirim oranlarını vereceğini ben de zannetmiyorum, fiyatların uygunluğu sebebiyle.
Burada zaten benim 'anlayamadığım' forum mantığı devreye giriyor. Çoğunlukla nitelikli kahve tüketen forum kulllanıcıları olarak, yıllardır bu alanda ticari çekirdek satışı yapan çok büyük bir kahve ithalatçısının bu alandaki eksikliği veya pazar payının bu alana evrilmesini görmüş olacak ki son bir, bir buçuk yıldır nitelikli kahve ithalatına başladı.Bizim de forum mantığından hareketle üzerimize düşen bu çabayı takdir etmek.
Mesela Sezy coffee de benzer bir satış politikası güdüyor. Aylık alım listesine eklendiği her ay da forum teveccüh gösterip yeniden seçiyor, üstelik halihazırda %25 indirimli olduğundan 1000g seçeneklerinde indirim bile yapmıyor. Ama biz hem makul bulduğumuzdan hem de desteklemek amacıyla seçiyoruz.

Janjanlı sitede, kg fiyatları 2000lere çıkartılmış, %30, %40 indirim koduyla sipariş versek, sen de havalı paketlerle bize göndersen, seni de kesin severlerdi be brownberry. Ben aslında bu algının bir süredir kırıldığını da düşünüyordum ama şaşırdım açıkçası.

İlk mesaja ekleyecektim ancak uzatmak istememiştim elbette, öyle her zamanki alıştığımız indirim oranlarını vereceğini ben de zannetmiyorum, fiyatların uygunluğu sebebiyle.
Burada zaten benim 'anlayamadığım' forum mantığı devreye giriyor. Çoğunlukla nitelikli kahve tüketen forum kulllanıcıları olarak, yıllardır bu alanda ticari çekirdek satışı yapan çok büyük bir kahve ithalatçısının bu alandaki eksikliği veya pazar payının bu alana evrilmesini görmüş olacak ki son bir, bir buçuk yıldır nitelikli kahve ithalatına başladı.Bizim de forum mantığından hareketle üzerimize düşen bu çabayı takdir etmek.
Mesela Sezy coffee de benzer bir satış politikası güdüyor. Aylık alım listesine eklendiği her ay da forum teveccüh gösterip yeniden seçiyor, üstelik halihazırda %25 indirimli olduğundan 1000g seçeneklerinde indirim bile yapmıyor. Ama biz hem makul bulduğumuzdan hem de desteklemek amacıyla seçiyoruz.

Janjanlı sitede, kg fiyatları 2000lere çıkartılmış, %30, %40 indirim koduyla sipariş versek, sen de havalı paketlerle bize göndersen, seni de kesin severlerdi be brownberry. Ben aslında bu algının bir süredir kırıldığını da düşünüyordum ama şaşırdım açıkçası.
Tetra'da da kiloluklarda %25 indirim olmasına rağmen üstüne indirim yapıldı. Demek ki yapılabiliyor. Sanalbaharat ile Sezy'i aynı kefeye koyabilir miyiz emin değilim.

Sanalbaharat kahve kavuramıyor. Yeni kahvelerle ilgili tek bir olumlu yorum yok. Bana gelen Las Flores de kötüydü. Monteblanco serisi ise ancak idare ederdi.

Tetra'da da kiloluklarda %25 indirim olmasına rağmen üstüne indirim yapıldı. Demek ki yapılabiliyor. Sanalbaharat ile Sezy'i aynı kefeye koyabilir miyiz emin değilim.

Sanalbaharat kahve kavuramıyor. Yeni kahvelerle ilgili tek bir olumlu yorum yok. Bana gelen Las Flores de kötüydü. Monteblanco serisi ise ancak idare ederdi.
Bence de aynı kefeye koyamayız, 'orada fiyatlar zaten uygun üstüne indirim alamayız'a binaen söylemeye çalıştım; kavurucular indirim oranını düşük tutsalar veya bazı seçeneklerde indirim yapmasalar bile yeniden defalarca kez seçilebiliyorlardı, demek istediğim.

Aşağı yukarı her kavurucuda ben beğenmedim diyen oluyor, bazen çoğunluk bazen azınlık ama özellikle las flores ve monteblanco özelinde beğenenlerin çoğunlukta olduğunu net şekilde söyleyebiliriz bence.

Başka bir şey yazacaktım ama artık kafam gürültüyü kaldırmıyor herkes istediğine inansın. O bayıldığınız firmalarla %20-30 indirim muhabbetiyle 2 yukarı 1 aşağı devam edin siz. Böyle güzel. (y)

Her firmanın giderleri farklı olduğu için indirim oranları ve fiyatlandırma stratejileri de doğal olarak farklılık gösterir.

"Bu firma şu fiyata satıyor, diğeri bu fiyata satıyor" diyerek doğru bir sonuca ulaşmak zor olabilir.

2015 yılında kurulan işletmelerin kurulum maliyetleri ile 2020 sonrası kurulan işletmelerin maliyetleri aynı değil maalesef.

Eski bir işletme güncel şartlarda kirasına 20 ödüyor olabilirken, yeni bir işletme aynı sokakta 80 ödüyor olabilir.

Kahve, paket ve etiketi toplu ve nakit olarak alabilmek maliyetleri oldukça düşürüyor ancak bu güç gerektiriyor.

Pazarlama ve reklam tarafında bu konu özelinde genellikle iki basit yol vardır: Doğru zaman ve yerde yapılan indirimler satış oranlarınızı artırabilir.

Ancak, firma bu yolu seçmeyip bütçesini tanınabilirlik için reklama harcamayı tercih ederse, belirli bir yüzde üzerinde bir artış sağlaması işletme sürdürülebilirliği açısından doğru olmaz.

x firma sektörde yıllandıktan veya kendini kanıtladıktan sonra fiyatının üzerine koyabilir. O alışveriş artık tercihtir.

Yıllardır fiyat konuşuluyor ancak bir de objektif şekilde bu taraftan bakalım.

• Like
Tepkiler: sry
eleştiri mi? varolanı söyledim ben ne eleştirisi :) mevcuttaki düzeni baharatlar ve muhtemel yüzlerce kilo olarak kavrulan çekirdekler değil mi? toptan al ucuza sat halka ilk elden sat felsefesidir bu esnaflıkta ki arz talep meselesidir alan razı veren razı kısmı. koca ülkede hepi topu iki tane böyle forum varken ben buraya eklenmesini garip buldum. yukarıda da yazmış arkadaşlar, fiyatları piyasaya göre uygun diye. neyse..
Hocam geçen 2 ayın en iyi fp cekirdegini SB satıyordu ve ayriyeten dediğiniz gibi burası bir forum secim listesine konur insanlar uygun görürse oylarıyla seçerler sonuçta yine cogunlugun oy verdiği kişi kazanıyor

Aylık alımlara fiyat odaklı baktığımda bana pek cazip gelmiyor. Her ay, hemen hemen 3,4 ayrı kavurucuda aylık alımlara benzer indirimler oluyor ve ben tarafımı bunlardan yana tutuyorum.

Elbette aylık alımların tek gayesi uygun fiyatlı çekirdek alabilmek değil ama bence aylık alımlarda öyle aman aman özel bir indirim olmuyor.

Herşeyin fiyatının afâkî arttığı şu dönemlerde aylık alımlarda indirimin daha da fazlası olmalı diye düşünüyorum.

15 kilogram kahve kavurup satan kısmi olarak online aktar temalı bir satıcı ''kısmı kavurucuyu'' neden eklesinler ki? siz biraz yanlış algılamışsınız bu forum olayını.
15 Kilogram kahve kavurup satan :D Güldürdünüz şuan Türkiye'de Sanalbaharatın kavurup sattıgı ve ticaretini yaptıgı miktarlara erişen başka firma sayısı 5-6'yı geçmez muhtemelen. Sitesi afilli olunca iyi mi oluyor ? Tamam en Cool'siz siniz.

Her firmanın giderleri farklı olduğu için indirim oranları ve fiyatlandırma stratejileri de doğal olarak farklılık gösterir.

"Bu firma şu fiyata satıyor, diğeri bu fiyata satıyor" diyerek doğru bir sonuca ulaşmak zor olabilir.

2015 yılında kurulan işletmelerin kurulum maliyetleri ile 2020 sonrası kurulan işletmelerin maliyetleri aynı değil maalesef.

Eski bir işletme güncel şartlarda kirasına 20 ödüyor olabilirken, yeni bir işletme aynı sokakta 80 ödüyor olabilir.

Kahve, paket ve etiketi toplu ve nakit olarak alabilmek maliyetleri oldukça düşürüyor ancak bu güç gerektiriyor.

Pazarlama ve reklam tarafında bu konu özelinde genellikle iki basit yol vardır: Doğru zaman ve yerde yapılan indirimler satış oranlarınızı artırabilir.

Ancak, firma bu yolu seçmeyip bütçesini tanınabilirlik için reklama harcamayı tercih ederse, belirli bir yüzde üzerinde bir artış sağlaması işletme sürdürülebilirliği açısından doğru olmaz.

x firma sektörde yıllandıktan veya kendini kanıtladıktan sonra fiyatının üzerine koyabilir. O alışveriş artık tercihtir.

Yıllardır fiyat konuşuluyor ancak bir de objektif şekilde bu taraftan bakalım.
Tedarikçisinin KG Fiyatı 450 Tl'ye kavurup sattıgı çekirdeği. Kendi sitesinde 1800 Tl'ye satan satıcı bana hiçbir şey açıklayamaz.

Bunu okurken tek seferde gibi algılamıştım 🙃 daha küçük çaplı kavrumlara dikkat çekmek amacıyla yazıldı diye düşündüm
O şekilde düşünülse bile bu işin makine boyutuyla alakalı olmadığını bilse keşke.

Hazır ilgi varken bu başlığa bir bilgilendirme yapayım etkinlik ile alakalı. Şimdilik 4 madde, daha sonra problemler veya önemli noktalar olursa yazarım tekrar başlığa.

1) Biz firmaları kafamıza göre ekleyemiyoruz, eğer firma kendisi iletişime geçip gönüllü olduğunu bildirirse ekleriz.
2) Ankette firmayı siz seçiyorsunuz, moderatör seçmiyor. Fiyatlara ve kahvelere bakmak için 15 gününüz var. Bir firmayı seçtikten sonra fiyatlar ile ilgili söylenmek mantıklı olmuyor dolayısıyla.
3) Seçilen firma istediği oranda bir indirim verir. Biz standardı %25 olarak görüyoruz, eğer düşük verilirse yükseltilmesi için teklif yapıyoruz ama %25 ve üstü indirimlerde genelde müdahil olmuyoruz. Ayıp denen bir şey var çünkü.
4) Bu etkinlik Aylık Toplu Alım ve Toplu Tadım etkinliği, "Çılgın Fiyatlar, Muhteşem Fırsatlar Etkinliği" değil. Dolayısıyla bu etkinliğin üyelere düşük fiyatlar, iyi fırsatlar sunmak gibi bir misyonu yok. Biz burada her ay toplu alım yapmak istediğimiz ve toplu deneyim ederek bu deneyimlerimizi paylaşmak istediğimiz kavurucuyu belirliyoruz sadece. Firmanın %50 indirim yapmasını ya da 250g/250TL çekirdek satmasını isteyenler beklentilerini gözden geçirmeliler. Olay indirim ise her ay bir firmada indirim oluyor zaten, hatta bunlar +%30 oluyorlar; bunlara yönelebilirsiniz. Biz burada iş takviminde indirim olmayan bir firmadan indirim rica ediyoruz, onlar da bir teklif sunuyorlar.

Emre beyin yazdığı 2. ve 3. maddeye katılıyorum. Son maddeye de kısmi katılıyorum. Bence bu etkinliğin ufak da olsa tüketiciye indirimli kahve alma fırsatı sunma gibi bir misyonu da olmalı. Geçtiğimiz aylarda yanlış hatırlamıyorsam Ankara’daki bir firma seçilmişti ve bizim aylık alım indiriminden 1 gün evvel kendi yaptıkları indirim bitmişti. Burdan herkese şöyle bir ricada bulunmak istiyorum. Oy kullanmadan önce oy vermek istediğiniz firmaya bir bakın, son 1 2 ay içerisinde indirim yapmış mı? Sonradan yeni kahveler eklenmiş mi? X firması haziran ayında %15 indirim yapıyor, ardından biz temmuz ayında %25 indirim alıyoruz. Bu gibi olayları yaşamamak adına oy verdiğimiz firmanın fiyatlarına, seçkisine ve daha evvel ne zaman indirim yapmış? Veya örneğin null coffee haziran aylarında indirim yapıyor (yanlış hatırlamıyorsam şu ayda indirim yapıyoruz gibi bir söylemleri vardı), o zaman mayıs haziram temmuz gibi bu yere oy vermeyelim. Firmaların fiyat politikalarına bir şey demiyorum. Kendi mesleğimden örnek verecek olursam falanca ortopedist prof. olduğu için muayenesi 10 bin liradır, filanca da yeni bir binaya klinik açar ve diğerinin 5 katı yüksek kira öder, hasta kitlesi de azdır bu sebepten ötürü fiyatı yüksek tutar.
Aylık alımların en sevdiğim yanı bir kahve çekirdeğini buradan atıyorum 50 kişi alıyoruz. Kimi v60 demlemesi yapıyor, kimi b75, v4, kalite demlemesi yapıyor, kimi aero, kimi moka, kimi espresso demlemesi yapıyor. Böylece herkesin bilgi ve tecrübesiyle o kahvenin en güzel halini keşfedebiliyoruz, iyi reçeteler bulabiliyoruz. Ancak son birkaç aydır tadım ve deneyim başlıklarına ilgi azaldı.

Hazır ilgi varken bu başlığa bir bilgilendirme yapayım etkinlik ile alakalı. Şimdilik 4 madde, daha sonra problemler veya önemli noktalar olursa yazarım tekrar başlığa.

1) Biz firmaları kafamıza göre ekleyemiyoruz, eğer firma kendisi iletişime geçip gönüllü olduğunu bildirirse ekleriz.
2) Ankette firmayı siz seçiyorsunuz, moderatör seçmiyor. Fiyatlara ve kahvelere bakmak için 15 gününüz var. Bir firmayı seçtikten sonra fiyatlar ile ilgili söylenmek mantıklı olmuyor dolayısıyla.
3) Seçilen firma istediği oranda bir indirim verir. Biz standardı %25 olarak görüyoruz, eğer düşük verilirse yükseltilmesi için teklif yapıyoruz ama %25 ve üstü indirimlerde genelde müdahil olmuyoruz. Ayıp denen bir şey var çünkü.
4) Bu etkinlik Aylık Toplu Alım ve Toplu Tadım etkinliği, "Çılgın Fiyatlar, Muhteşem Fırsatlar Etkinliği" değil. Dolayısıyla bu etkinliğin üyelere düşük fiyatlar, iyi fırsatlar sunmak gibi bir misyonu yok. Biz burada her ay toplu alım yapmak istediğimiz ve toplu deneyim ederek bu deneyimlerimizi paylaşmak istediğimiz kavurucuyu belirliyoruz sadece. Firmanın %50 indirim yapmasını ya da 250g/250TL çekirdek satmasını isteyenler beklentilerini gözden geçirmeliler. Olay indirim ise her ay bir firmada indirim oluyor zaten, hatta bunlar +%30 oluyorlar; bunlara yönelebilirsiniz. Biz burada iş takviminde indirim olmayan bir firmadan indirim rica ediyoruz, onlar da bir teklif sunuyorlar.
Mühür Damga İmza Kaşe ne varsa bastım geçtim @emrekocakurt aynı fikirdeyim.

Bence aylık alımlar kahve enflasyonunu yükseltti.Geçen sene USD 27 idi bu dönemde şu anda 33 küsür kabaca ana ham madde alımında fiyat artışı %25 seviyesinde, dünya speciality coffee price indexlere bakıyorum alt kalite grubunda 2023 fiyatları ile aynı yerde üst grupta %3-5 lik bir artış var. ben %25-30-35 lik indirimleri anlamlı bulmuyorum, bindirimden indirim gibi geliyor bana. 600-700 ler normalleşti 250 gram kahve için. Belirlediğim fiyat ve kalitesine güvendiğim kavurucular var, onlara yöneliyorum.

Bence aylık alımlar kahve enflasyonunu yükseltti.Geçen sene USD 27 idi bu dönemde şu anda 33 küsür kabaca ana ham madde alımında fiyat artışı %25 seviyesinde, dünya speciality coffee price indexlere bakıyorum alt kalite grubunda 2023 fiyatları ile aynı yerde üst grupta %3-5 lik bir artış var. ben %25-30-35 lik indirimleri anlamlı bulmuyorum, bindirimden indirim gibi geliyor bana. 600-700 ler normalleşti 250 gram kahve için. Belirlediğim fiyat ve kalitesine güvendiğim kavurucular var, onlara yöneliyorum.
Birde şöyle bir olay var 250 Gramına 600 - 700 Tl verdigin kahve Sanalbaharattan 250 Gramını 119 Tl'ye aldıgın kahvesinden kötü çıkıyor çoğu zaman diyecek birşey bulamıyorsun öyle olduğu vakit ben o firmadan bir daha alışveriş yapmıyorum.Muhtemelen artık sanalbaharattan devam edeceğim kavrumları son zamanlarda gayet iyi ve tutarlı çekirdek kalitesi git gide yükseliyor getirdikleri kahvelerde çok iyi 86+ Puan Las Flores - Rum Barrel mükemmeldi mesala ve bugün 88+ ve 89 Puanlı çekirdekleri 200 Tl'den aldım X - Y - Z kavurucularına baktıgımda 88+ ve 89 Puanlı çekirdekler 1000 Tl den başlıyor 5 Katı .

Geri