• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Ben sildim. Hukukta iddia eden ispat eder. Varsa bir probleminiz "raporla" tuşunu kullanmalısınız!
Forumda kavga, dövüş, hakaret içeren o kadar silinmemiş mesaj varken benim gayet açık ve hakaret etmeden sorduğum bir soruyu silmeniz, "raporla" tuşuyla gelen şikayetleri de ne kadar adaletli değerlendirdiğinizin kanıtı zaten. Ayrıca ispat gerektiren bir şey de yok, herkes okudu o mesajları. (Tabi şu an silinmiş olabilirler bilmiyorum, ama şahıs forumda yazmaya devam ediyor. Demek ki tehdit forumda uzaklaştırmaya sebep olacak bir durum değil diyebiliriz?)

Zamanında eski forumda şikayet edilip bu forumun kurulmasına sebep olan şeyler, burda da yaşanmaya başlandı.
Siz adil olduğunuzu düşünüyorsanız diyecek fazla da söz yok aslında.

Gayet düzgün bir üslupla firmaya soru-yorum yöneltiliyor ve firmanın avukatıymışcasına bir üye ''Almak zorunda değilsin'' gibisinden bir mesaj yolluyor. Önceden de yazdım, tekrar yazacağım. Araya girilip böyle saçma mesajlar-kışkırtmalar yapılmasaydı konu buralara gelmeyecekti.
Ama sizin bir günah keçisi arayışınız varmış ki @DtB hocamı seçmişsiniz. :)

Bugün açılan ankette de aynı şekilde ben dahil birkaç üye ''Vitus seçilsin, aylardır oy veriyorum, değişiklik olsun Vitus'' gibisinden mesajlar gönderiyoruz ve aynı kişi tarafından verilen cevap ''Desteklemek isteyen, çok merak eden indirim beklemez, gider alır.''

Şimdi sorsak eminim ki art niyetle bu mesajı yazmamıştır, biz yanlış anlamışızdır. Tıpkı bu ayki alımda çıkan tartışmalarda olduğu gibi... :D
Cevap verecek olursam da bir keçi de ben seçilirim diye ne yazsam diye 2-3 kere düşünüyorum. :D

Daha geçen güne kadar konuşulan ''Bizim forum daha özgür'' konularına dönüp bakıp gülüyorum sadece. :D

Forumda kavga, dövüş, hakaret içeren o kadar silinmemiş mesaj varken benim gayet açık ve hakaret etmeden sorduğum bir soruyu silmeniz, "raporla" tuşuyla gelen şikayetleri de ne kadar adaletli değerlendirdiğinizin kanıtı zaten. Ayrıca ispat gerektiren bir şey de yok, herkes okudu o mesajları. (Tabi şu an silinmiş olabilirler bilmiyorum, ama şahıs forumda yazmaya devam ediyor. Demek ki tehdit forumda uzaklaştırmaya sebep olacak bir durum değil diyebiliriz?)

Zamanında eski forumda şikayet edilip bu forumun kurulmasına sebep olan şeyler, burda da yaşanmaya başlandı.
Bilmediğiniz şey "raporla" tuşuna bastığınızda durumun bana gelmemesi.

Ama bana gelmediğinizi bilip bilmeden beni de ithama altında bırakabiliyorsunuz. Tam da bu yüzden mesajları silmem gerekiyorsa siliyorum!

kimseyi engellemeden tatlıca çözmeye çalıştığımız için bu başımıza geliyor. kanıtları gösterin ona göre hareket edelim ben hatırlamıyorum. varsa böyle bir durum ona da gereken cezayı zaten veririz. biz her gördüğümüz olayı aramızda konuşarak karar alıyoruz bu noktada kimseyle ne benim ne diğer editör arkadaşlarımın derdi yok. olayı çözelim diye uğraşıyoruz. Olayı çözme yöntemimizi eleştirmek tabi ki hakkınız ama ben banlamanın en son tercih olmasından yanayım. Her türlü sataşmayı engelleyecek enstrümanı kullanacağız. Ring falan dedik ama gerçekten ringe döndü burası. 0 Kahve %100 tartışma. Hocam biz burada sizin özel sorunlarınızı çözmek için burada değiliz. Foruma düzen getirmek bir bilgi alışverişi sağlamak için buradayız. Allaha şükür siyaset falan girmiyor bir de o girse forumu kapatıp gidelim.

Gayet düzgün bir üslupla firmaya soru-yorum yöneltiliyor ve firmanın avukatıymışcasına bir üye ''Almak zorunda değilsin'' gibisinden bir mesaj yolluyor. Önceden de yazdım, tekrar yazacağım. Araya girilip böyle saçma mesajlar-kışkırtmalar yapılmasaydı konu buralara gelmeyecekti.
Ama sizin bir günah keçisi arayışınız varmış ki @DtB hocamı seçmişsiniz. :)

Bugün açılan ankette de aynı şekilde ben dahil birkaç üye ''Vitus seçilsin, aylardır oy veriyorum, değişiklik olsun Vitus'' gibisinden mesajlar gönderiyoruz ve aynı kişi tarafından verilen cevap ''Desteklemek isteyen, çok merak eden indirim beklemez, gider alır.''

Şimdi sorsak eminim ki art niyetle bu mesajı yazmamıştır, biz yanlış anlamışızdır. Tıpkı bu ayki alımda çıkan tartışmalarda olduğu gibi... :D
Cevap verecek olursam da bir keçi de ben seçilirim diye ne yazsam diye 2-3 kere düşünüyorum. :D

Daha geçen güne kadar konuşulan ''Bizim forum daha özgür'' konularına dönüp bakıp gülüyorum sadece. :D
Siz diğer forumda yazın bakalım sen şucusun bucusun neler oluyor görelim hocam. Bana yazılan hangi yazıyı sildim ben. Diğer forumda editör gömün görelim. Yüreğiniz varsa tabi. Aranızdaki kavgayı ayıracağım bu olay bu kadar basit. Ağlayın zırlayın bu böyle olacak. @DtB ban yemedi. Kısacası günah keçisi olmak için hiçbir sebebi yok. Hayatta 2 yazınız kışkırtıcı diye silindi diye bir yerden gidiyorsanız vay halinize.

Siz diğer forumda yazın bakalım sen şucusun bucusun neler oluyor görelim hocam. Bana yazılan hangi yazıyı sildim ben. Diğer forumda editör gömün görelim. Yüreğiniz varsa tabi. Aranızdaki kavgayı ayıracağım bu olay bu kadar basit. Ağlayın zırlayın bu böyle olacak. @DtB ban yemedi. Kısacası günah keçisi olmak için hiçbir sebebi yok. Hayatta 2 yazınız kışkırtıcı diye silindi diye bir yerden gidiyorsanız vay halinize.
Hocam mesajların silinmesine benim bir itirazım yok. Konu, ''o başlığın altında'' büyümesin, konuyu kirletmesin diye olayı noktalandırmışsınızdır.
Beni huzursuz eden şey @DtB hocamın hak etmediği bir muamele görmesi, ortada bir haksızlık olduğunu düşünmemden kaynaklanıyor.
Kendisine verilen yanıtlar bana verilseydi, veya inanıyorum ki bir başkasına verilseydi farklı bir durumla karşı karşıya olmayacaktık.

Hocam mesajların silinmesine benim bir itirazım yok. Konu, ''o başlığın altında'' büyümesin, konuyu kirletmesin diye olayı noktalandırmışsınızdır.
Beni huzursuz eden şey @DtB hocamın hak etmediği bir muamele görmesi, ortada bir haksızlık olduğunu düşünmemden kaynaklanıyor.
Kendisine verilen yanıtlar bana verilseydi, veya inanıyorum ki bir başkasına verilseydi farklı bir durumla karşı karşıya olmayacaktık.
kendisiyle özel konuşmasını buraya koymam doğru olmaz. Kendisi bana olaylardan önce sizi sıkıntıya soktuysam özür dilerim dedi. Bende anlayışınız için teşekkür ederim dedim lütfen bizi de anlayın gibi güzel bir konuşmayla bitirdik. Bende neyse olur böyle bazen insanın ters bir zamanına denk geliyor olabilir dedim. Bir yandan eluna yani diğer arkadaşa lütfen cevap vermeyelim bitirin bunu dedim. tamam dedi oda. kendi aralarında ama özelden bir şeyler döndüyse onu bilemiyorum neyse kısacası olay böyle hocam. sonra gördüklerimizi silip olayın büyümesini engellemeye çalıştık başka da elimizde bir koz veya önlem yok. küfürde olmadığı için iki tarafı yatıştırmak amaç. belki biraz sert çıktım hatta editör arkadaşlara sordum ya çok mu sert çıktım diye biraz olabilir dedi bir arkadaşımız yani bende okuyorum eğer biraz sert çıktıysam özür dilerim ama yani bu tip durumlarda gerçekten iki tarafı adil bir şekilde yönetmek kolay olmayabiliyor. Örnek olarak yoldasınız bir anda mesajlar vs abi gördün mü olaylar var. Dur arabayı kenara çekip okuyayım vs derken olaylar büyüyor aman büyümesin diye belirgin kışkırtıcı olanları siliyor arkadaşlarımız.

Eğer @Eluna veya @DtB benim tarafımdan kırıcı bir kelimem geçtiyse affedin arkadaşlar benim yüzümden başka yerlere gitmenizi istemem. Güzel bayram gecesi barışın sizde bitirelim bu işi.

kendisiyle özel konuşmasını buraya koymam doğru olmaz. Kendisi bana olaylardan önce sizi sıkıntıya soktuysam özür dilerim dedi. Bende anlayışınız için teşekkür ederim dedim lütfen bizi de anlayın gibi güzel bir konuşmayla bitirdik. Bende neyse olur böyle bazen insanın ters bir zamanına denk geliyor olabilir dedim. Bir yandan eluna yani diğer arkadaşa lütfen cevap vermeyelim bitirin bunu dedim. tamam dedi oda. kendi aralarında ama özelden bir şeyler döndüyse onu bilemiyorum neyse kısacası olay böyle hocam. sonra gördüklerimizi silip olayın büyümesini engellemeye çalıştık başka da elimizde bir koz veya önlem yok. küfürde olmadığı için iki tarafı yatıştırmak amaç. belki biraz sert çıktım hatta editör arkadaşlara sordum ya çok mu sert çıktım diye biraz olabilir dedi bir arkadaşımız yani bende okuyorum eğer biraz sert çıktıysam özür dilerim ama yani bu tip durumlarda gerçekten iki tarafı adil bir şekilde yönetmek kolay olmayabiliyor. Örnek olarak yoldasınız bir anda mesajlar vs abi gördün mü olaylar var. Dur arabayı kenara çekip okuyayım vs derken olaylar büyüyor aman büyümesin diye belirgin kışkırtıcı olanları siliyor arkadaşlarımız.

Eğer @Eluna veya @DtB benim tarafımdan kırıcı bir kelimem geçtiyse affedin arkadaşlar benim yüzümden başka yerlere gitmenizi istemem. Güzel bayram gecesi barışın sizde bitirelim bu işi.
Çok guzel bir yaklaşım 👏

Ağzınıza sağlık hocam. Sizlerin aklınızdan geçeni, kimlerle ne konuştuğunuzu biz forum ahalisi elbet bilemiyoruz.
Buraya yazdığınız kadarıyla yaklaşımınız hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz ki en azından kendi gördüğüm kadarıyla söylüyorum bir tarafın üzerine biraz daha fazla gitmişsiniz gibi görmüştüm ki beni rahatsız eden buydu. Ancak bu mesajınızdan sonra ortada bir tartışma kalmayacağını ümit ediyorum. Eğer fazla yükseldiysem ben de özür diliyorum herkesten.

Forum yüzünden toplu alımdan ayrılan kahve firma sayısını düşündükçe gülme geliyor. Bence baya özgür herkes. Kışkırtma her türlü silinir. Göz önünde kafa göz dalmanıza izin verecek değiliz. Özgürlük başkaların sınırlarına girdiğiniz an biter. Şunu bir anlayamadınız.
Hayır, bu yanlış işte. Özgürlük muhatabınızın sevdiği kişinin alanına girince bitiyor. Muhatabınızın sevmediği veya rakibininin alanına girince alkış alıyorsunuz. Sadece bu forumda geçerli değil bu durum, hayatımızın bütün alanlarında böyle. Romantik olmaya veya özgürlük havarisi kesilmeye gerek yok.
İlgilisine not: Uslup herşeydir. Konuyu geriden takip ederken yaptığım bir iğnelemeye verilen cevap bu. Evet, maalesef anlayacak kapasite bende yok. Anlayamadım. Anlayamadık. Anlayamadılar...

Dün gece olanlara uzaktan baktım ve bazı şeylerin havada kaldığını düşünüyorum.
Tabi ki bayramdır, öpüşmek için fırsattır ama bayramdan sonra gene savaş boyaları sürünecekse hiç bir önemi yok.

Öncelikle değinmek istediğim bi konu var. Eluna tarafına yersiz iddaalar var. İlki özelden tehtid konusu. Bu söylemden sonra özel konuşmanın ekran görüntülerini özellikle istedim ve aksine okunulan anlaşılmadığı için tehtid kısmı eluna’ya yapılmış. Ve kendisine sakin kaldığı, olmayanı olmuş gibi anlatmadığı için teşekkür ediyorum.
İkincisi gene Eluna’nın provakatif yazılar yazdığı üzerine. Konuyu başından beri takip ettiğim için ne demek istendiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Konuya uzak forumdaşlar için özetlemem gerekirse. Tetra - lot ortak çekirdeklerinden sebastian gomez hakkında ucuz pahalı bahsi geçti. Hasat yılları fatklı bu geyşa için indirimle tetra daha ucuz olmasına ve dünya kupası yarışma kahvesi olmasına rağmen topa tutuldu ve kavurucuları indirim oranları kadar mı seviyoruz dedim. Ve geçtiğimiz günlerde Lot %20lik bayram indirimi yaptı. Eluna ez cümleyle şunu söyledi, madem bu kadar dertliydiniz, kaçınız Lottan direkt alışveriş yapmadını(arada bi tavuk döner parası oynuyor) ya da işte adamlr indirim yaptı kaçınız aldınız? Diye yorumlanabilir.
Diğer konu forumdan çıkmak isteyeni kimse tutmaz. Gitmek isteyen gidebilir ama bunun sanal zorbalık, başımıza bişey gelmeyecekse gibi çok acaip girizgahla yapılması laf kalabalığıdır hatta ötesinde ağır ithamlardır.
Yıllardır karşılaştığım bir konu ise, eğer bir firmayla oturup sohbet edebiliyorsanız, beraber kahve içip arkadaşlık yapıyorsanız ya da hepsinden bağımsız o firmayla ilgili sosyal medyaya içerik üretiyorsanız malesef biri çıkıp o firmadan faydalandığınızı, bedava çekirdek aldığınızı, taraf(bu neyse artık) ima edebiliyor. Bence bu ayıp birşey.

Son olarak Trags mahlaslı bir kullanıcının (blend master) art niyetli olduğunu düşündüğüm yorumlarına çok takıldım, çünkü bu ilk defa olmadı. Vitusa oldu, bizati bana terbiyesiz dedi, yani tek falsosu olmadığı için yükseldim. Ve bu agresif anımda araya girdiği için @orkunaydin350 beye de yükseldim. Araya girişi bahanedir ve kendisini kırdıysam çok üzgün olduğumu hepinizin huzurunda söylemek isterim. Kalabalıkta yapılan terbiyesizliğin, kuytuda özrü olmazmış. Burdan yazmak en doğrusudur.
Bu konu üzerinde tetra hakkında asılsız iddialara yükseldiğimizi düşünüyorsunuz ama yıllardır yapılan art niyetli paylaşımlara hep ses çıkardık. Kavurucu yanlış olduğunda ses çıkardığımız gibi. He doğru, bu bize düşmez, forumun sahibimisin derler adama, diyecek birşey yok. Bu sebeple foruma olan katkımızı daha bağımsız tutmaya çalışacağız. Forum moderasyonundan da bu konuda destek isteyebilirim. Kişiye ya da firmaya yapılan, asılsız iddialara ivedilikle çözüm bulunabilirse(mümkün olduğu kadar) daha sakin devam edebiliriz. Yoksa bi tazı kar topu etkisi gibi büyüyor ve hepimizi ezip geçiyor.
Ve gerçekten üzgün olduğum son bir konu var. Malesef @admuys ☕ bir kaosu daha kaçırdı:)
İyi bayramlar.

Toplu alım/tadım adı her ne ise zaten tadı kaçmıştı. Forumu da bir süredir uzaktan takip ediyorum.
Had bildiren düelloya davet eden üyeler ayrı telden çalıyor , okuduğunu anlatmaktan aciz ve tarafsızlığını çoktan yitirmiş editörler ayrı.
Forum kültürünü de kimseden öğrenecek değiliz, yaş 40 olmuş. İnternet çıktığından beri bu ortamlardayız. Bir iş yapacaksanız layıkıyla yapın yapamıyorsanız bırakın. Evet biliyorum gönüllülük esaslı bla bla. Ama bu işinizi düzgün yapmanıza engel değil.
@NoDRaC birazcık forumla ilgilen istersen işler pek iyi gitmiyor.

Toplu alım/tadım adı her ne ise zaten tadı kaçmıştı. Forumu da bir süredir uzaktan takip ediyorum.
Had bildiren düelloya davet eden üyeler ayrı telden çalıyor , okuduğunu anlatmaktan aciz ve tarafsızlığını çoktan yitirmiş editörler ayrı.
Forum kültürünü de kimseden öğrenecek değiliz, yaş 40 olmuş. İnternet çıktığından beri bu ortamlardayız. Bir iş yapacaksanız layıkıyla yapın yapamıyorsanız bırakın. Evet biliyorum gönüllülük esaslı bla bla. Ama bu işinizi düzgün yapmanıza engel değil.
@NoDRaC birazcık forumla ilgilen istersen işler pek iyi gitmiyor.
hayır komik olan sorun çözülmüş ama hala bedel ödeyin bedel ödetin havasında arkadaşlar var. gerçekten ilginç. derdiniz ortamı germekse özelden sorunları ve fikrinizi belirtebilirsiniz. 10 senede bir yazı yazmayıp hop ortama herkese laf sokarak giriş yapıyım ki adil olayım modunda giriş yapmak çok iyi bir fikir değil bence.

hayır komik olan sorun çözülmüş ama hala bedel ödeyin bedel ödetin havasında arkadaşlar var. gerçekten ilginç. derdiniz ortamı germekse özelden sorunları ve fikrinizi belirtebilirsiniz. 10 senede bir yazı yazmayıp hop ortama herkese laf sokarak giriş yapıyım ki adil olayım modunda giriş yapmak çok iyi bir fikir değil bence.
Yazık gerçekten aynı kafa yapısı devam.
Hangi sıkılıkla mesaj attığıma göre değişiyor mu yazdıklarım. Ortama giriş yapma gibi bir derdimin olduğunu da düşünmüyorum. Ben şimdi buraya son bir senedir niye çok yazmadığımı açıklardım ama ajitasyona gerek yok.
Olayı kişiselleştirmeden tekrar söylüyorum, sınıfta kaldınız.

Ya sen kimsin yorumumu siliyorsun dün 1 bugün 2 hayırdır? Senin ne düşüneceğine göre mi yorum atacağız. Kava'ya oy attım dedim, Kava'ya oy attım.
Merhaba, ben Emre. Dün bir yorum silmedim ama bugün ben sildim. Benim ne düşüneceğime göre yorum atmayacaksınız tabii ki, süregelen olay ile alakalı espri olsa dahi o başlığın contextine uymadığına karar verdiğim ilişkili yorumları sildim. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız özelden iletişime geçebilirsiniz. Teşekkürler.

Merhaba, ben Emre. Dün bir yorum silmedim ama bugün ben sildim. Benim ne düşüneceğime göre yorum atmayacaksınız tabii ki, süregelen olay ile alakalı espri olsa dahi o başlığın contextine uymadığına karar verdiğim ilişkili yorumları sildim. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız özelden iletişime geçebilirsiniz. Teşekkürler.
adam oy vermiş kime oy attığını yazmış :D Bu mu içerikle uyumsuz yazi :D

Geri