• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

anlamadığınız nokta şurası .itici bir cümle oldu pardon :)
... inanıyorum diye ifade edilmiş siz buna iddia diyorsunuz :) burada gerçeği kanıtlamaya dönük bir iddia yok. kişi burada referans olarak kendimi mabadımı referans alıyorum diyor ve herkes özgül ağırlığı kadar etki oluşturur, çok umursanmamalı.

saçma bulduğum zaman zaman gördüğümüz bir üyenin diğer üyeye nizam vermeye çalışması. forumda cesaretle yorum yapılmasını engelleyeceğini ifade özgürlüğünü kısıtlayacağını düşünüyorum. hürmetler
Daha fazla tartışmanın bir anlamı yok bence, arkadaşın tutumunun yanlış olduğunu düşünüyorum ve yazısında inanmanın dışında kesin konuşmalar var. Böyle bir durumda ilk yapılması gereken kavurucuyla iletişime geçip durumu onlarla konuşmak eğer çözüm sağlanmadıysa da fotoğraflarıyla beraber forumda olumsuz tecrübeyi paylaşarak diğer insanların bilgilenmesini sağlamak. Ben x kavurucudan kahve aldım çok kötüydü bana siz aldırdınız siz dolandırıcısınız bana iyi dediniz kötü çıktı diye burda kanıtsız sallanırsa gerginlik çıkar. Saygılar

Burada istediğiniz alımla ilgili eleştirinizi yapıp devam edebilirsiniz. Bundan sonra tüm toplu alım eleştirileri bu başlığa taşınacak. En ufak bireysel yazıda bu başlıkta yazınızı bulacaksınız.
Hocam merhaba,bence böyle bir yaklaşım insanları yazmaktan soğutur açıkçası.

Bence bu başlığın açıldığı iyi olmuş, diğer türlü başka soruları olan arkadaşların soruları arada kaynıyor olabilirdi.
Ayrıca forumda herkes birbirine kanun vs atmaya başlamış garip bi şekilde. İşin sonu nereye varacak merak ediyorum. Heralde kahveyi beğenmedim, pahalı buldum vs veya siparişini at diyince “savcılığa verildiniz” diye mesaj gelecek.

Hocam merhaba,bence böyle bir yaklaşım insanları yazmaktan soğutur açıkçası.
Abi bence biraz soğutsun zaten... Her ay bir kaos, her ay sayfalarca tartışma okumaktan forumdan soğudum ben de. Forumdan soğuyacağımıza yazmaktan soğuyalım biraz bir şey olmaz. Mesela bu ay Tetra çekirdekleri hakkında güzel yorum görürsem alırım diye başlığa bir girdim baktım yine sayfalarca tartışma... Okumadım çoğunu tabii ki, alışveriş de yapmadım. Kim haklı kim haksız bilmiyorum, dozunda eleştiri herkesin hakkı ve yapılmalı da ancak çekirdekler hakkında bilgi almak için girilen başlıkta kişisel tartışmalara maruz kalmak hoş değil.

Tüm camiayı "tamam haklısınız, iyi günler" demenin inanılmaz hafifliğine davet ediyorum. 🤪

Geçen ay tuzağa düşmemiştim. Aşırı reklam olan yerden uzak dururum. 3 kg aldım!😃 Kesinlikle sizi suçlamıyorum. Cevap olarak yazmamın nedeni, cemiyeti bilgilendirmek içindir. Cevabım konuya.
Aldığım kahvelerin üzerlerinde kavurma tarihleri yok. Amma hiç önemli değil. O işin teferruatıdır. Paketin birini açtım. Maalesef büyük hayal kırıklığı. Çekirdekler kesinlikle fazla kavrulmuş, kronik filtre kahvecilere hitap ettiğine inanmıyorum. Nitelikli kahve izleniminden çok uzak. Sanki kalmış stokları eritmek üzerine yapılmış bir çalışma. Ah anket ah.
Yaklaşık 10 yıldır sadece ve sadece filtre kahveciyim. Standart olarak 10 civarı yerden kahve almışımdır/alıyorum, tanımlarınıza göre bu kavurma direkt aspresso, amerikano, italyano veya Türk kahvesine hitap eder.
Kahve aldığım yerlerin büyük çoğunluğu Omni kavurma, amma hiç biri bunun gibi değildi.
Direkt sırtımızdan içicez artık!

Not: Hiç bir kahveciyi tanımam mekanlarınada gitmişliğim yoktur. Onlar adına kuliste yapamam/yapmam.

Forumda gerçekten her şey güzel ama yaklaşık 10 kişiye yakın bir grup al gülüm ver gülüm yapıp doğrusunu bildikleri halde milleti bilinçli olarak yanılttıklarına inanıyorum.
Geçen aydan itibaren buna emin oldum.
Bu gruptaki herkes kahve konusunda bir birini biliyor. Konusuna göre, üç aşağı beş yukarı kavurma profillerinde bir birine yakın insanlar.
Her şeyi de iyi bilemeyiz, bari sessiz kalıp Milleti yanıltmamak lazım. Diye düşünüyorum.
Lütfen fotoğraf, video at vs olayını aştığımızı düşünüyorum.

Önemli değil canları sağolsun, kavuruculara desteğe devam.
Kavrum tarihleri bende paketin altında yazıyordu.

Burada istediğiniz alımla ilgili eleştirinizi yapıp devam edebilirsiniz. Bundan sonra tüm toplu alım eleştirileri bu başlığa taşınacak. En ufak bireysel yazıda bu başlıkta yazınızı bulacaksınız.
Bu ayrı başlık açma işi alelacele karar verilmiş bir şey gibi geldi. Amacını da anlamış değilim menfî eleştiriler bu başlığa, müsbet olanlar diğer başlığa mi yazılacak?

Adminleri anlıyorum, zor iş gerçekten. Kurallara aykırı, silinmesi gereken post varsa silinir. Yeri gelir üyeler dmden nazikçe uyarılır vs... Yazıları başka başlığa taşımanın çözüm olduğunu düşünmüyorum

Geçen ay tuzağa düşmemiştim. Aşırı reklam olan yerden uzak dururum. 3 kg aldım!😃 Kesinlikle sizi suçlamıyorum. Cevap olarak yazmamın nedeni, cemiyeti bilgilendirmek içindir. Cevabım konuya.
Aldığım kahvelerin üzerlerinde kavurma tarihleri yok. Amma hiç önemli değil. O işin teferruatıdır. Paketin birini açtım. Maalesef büyük hayal kırıklığı. Çekirdekler kesinlikle fazla kavrulmuş, kronik filtre kahvecilere hitap ettiğine inanmıyorum. Nitelikli kahve izleniminden çok uzak. Sanki kalmış stokları eritmek üzerine yapılmış bir çalışma. Ah anket ah.
Yaklaşık 10 yıldır sadece ve sadece filtre kahveciyim. Standart olarak 10 civarı yerden kahve almışımdır/alıyorum, tanımlarınıza göre bu kavurma direkt aspresso, amerikano, italyano veya Türk kahvesine hitap eder.
Kahve aldığım yerlerin büyük çoğunluğu Omni kavurma, amma hiç biri bunun gibi değildi.

Not: Hiç bir kahveciyi tanımam mekanlarınada gitmişliğim yoktur. Onlar adına kuliste yapamam/yapmam.

Forumda gerçekten her şey güzel ama yaklaşık 10 kişiye yakın bir grup al gülüm ver gülüm yapıp doğrusunu bildikleri halde milleti bilinçli olarak yanılttıklarına inanıyorum.
Bu gruptaki herkes kahve konusunda bir birini biliyor. Konusuna göre, üç aşağı beş yukarı kavurma profillerinde bir birine yakın insanlar.
Her şeyi de iyi bilemeyiz, bari sessiz kalıp Milleti yanıltmamak lazım. Diye düşünüyorum.

Müsait olunca resim paylaşmanız mümkün müdür, kavrumlar bendekilerden farklı mı değil merak ettim.

Merhabalar, yaşadığınız sorunu anlamak istiyoruz. Sipariş numaranızı iletebilirseniz batchi kontrol ederek destek olmak isteriz.

Bu ayrı başlık açma işi alelacele karar verilmiş bir şey gibi geldi. Amacını da anlamış değilim menfî eleştiriler bu başlığa, müsbet olanlar diğer başlığa mi yazılacak?

Adminleri anlıyorum, zor iş gerçekten. Kurallara aykırı, silinmesi gereken post varsa silinir. Yeri gelir üyeler dmden nazikçe uyarılır vs... Yazıları başka başlığa taşımanın çözüm olduğunu düşünmüyorum
Ana sebebi başlığın WhatsApp grubu gibi kullanılması.Bu başlıkta toplu alımlarda firmanın kahvesinden çok argüman savunma ve bireysel yorumları kanıtlama başlığına döndü. Rica ettim, mesaj attım sildik ceza verdik her yolu denedik değişmiyor. Birde bu yolu deneyelim. Bazen en kötü çözüm bile çözümsüzlükten iyidir.

Merhabalar, yaşadığınız sorunu anlamak istiyoruz. Sipariş numaranızı iletebilirseniz batchi kontrol ederek destek olmak isteriz.
Bu mesajınıza cevap gelip gelmediğini de bilmek isterim açıkçası.
Hatta anket bile açabiliriz, sipariş no "gönderebilecek"," gönderemeyecek" şeklinde.
Ben "Gönderemeyecek" diye oy kulanrım 😀

Aslında çok zor değil. Alım ile alakalı teknik sorular "Sonuç" başlığında sorulacak ve firmadan ya da bilgisi olan biri tarafından cevap alınacak, deneyimler "Deneyim" başlığı altına yazılacak, stres de belli sınırlar dahilinde burada atılacak. :) Bir de ek olarak aylık alımlar sırasında ilgili firma ile iletişim ise firma başlığı(Örn. X Coffee&Roastery) altında değil de yine "Sonuç" başlığında ya da özel mesaj ile yapılsa tadından yenmez.

Son düzenleme:
Bence çok mantıklı çok anlamlı olmuş.
Tadım deneyimden bir şeyler okuyup ona göre sipariş vereyim diye konuya giriyorum, birisi sağdan sola herkese imalar, atarlar, şovlarını döktürdüğü yargılayıcı bir dille yazılmış mesajını görüyorum, e haklı olarak altında da yanıtlar, ki bence böyle kişilerin mesajları da yanıtsız kalmamalı.

Bu tartışlamalar olsun ama farklı bir ortamda olsun. Zaten çok muhtemel ana konuların hepsini kısa sürede sollayıp geçecek en çok sayfa sayısına ulaşacaktır.

sevim kooşşş başlık gelmiş

Bence çok mantıklı çok anlamlı olmuş.
Tadım deneyimden bir şeyler okuyup ona göre sipariş vereyim diye konuya giriyorum, birisi sağdan sola herkese imalar, atarlar, şovlarını döktürdüğü yargılayıcı bir dille yazılmış mesajını görüyorum, e haklı olarak altında da yanıtlar, ki bence böyle kişilerin mesajları da yanıtsız kalmamalı.

Bu tartışlamalar olsun ama farklı bir ortamda olsun. Zaten çok muhtemel ana konuların hepsini kısa sürede sollayıp geçecek en çok sayfa sayısına ulaşacaktır.
İşin bir de şu tarafı var; başlıkta hiç eleştiri ve olumsuz yorum yok. Daha önce deneyimlememiş yada evde demlemeye yeni başlayanlar başlığa bakıp çok iyiymiş bu firmanın kahveleri diye düşünecek. Bu da forumu tarafsız olmaktan ve üyelerin menfaatini korumaktan uzaklaştıracak. Şu an baksanız oooo, Geishadan da iyi kahveler, parfüm gibi kokular... Bir yandan da zavallı arkadaşlar sorun bende mi, ben neden çıkaramadım diye kafayı yiyor. Daha objektif olunmalı. Aksi durumda forum sadece tedarikçi seviciye dönecektir.

İşin bir de şu tarafı var; başlıkta hiç eleştiri ve olumsuz yorum yok. Daha önce deneyimlememiş yada evde demlemeye yeni başlayanlar başlığa bakıp çok iyiymiş bu firmanın kahveleri diye düşünecek. Bu da forumu tarafsız olmaktan ve üyelerin menfaatini korumaktan uzaklaştıracak. Şu an baksanız oooo, Geishadan da iyi kahveler, parfüm gibi kokular... Bir yandan da zavallı arkadaşlar sorun bende mi, ben neden çıkaramadım diye kafayı yiyor. Daha objektif olunmalı. Aksi durumda forum sadece tedarikçi seviciye dönecektir.
bana mı taş geldi buradan? yoksa yanlış mı yorumladım acaba?

bana mı taş geldi buradan? yoksa yanlış mı yorumladım acaba?
Hocam tek bir kişiyi hedef alarak taşlamak değil niyetim. Eleştirilerimin odağını anlamaya çalışırsanız tamamında forum kültürü ve kullanım amacından sapmaması için yazıyorum. Birçok hobi ile uğraştım ve hepsini forumlardan öğrendim. Burada yazılanlar sonra gelecekler için kaynak niteliğinde olmalı. Siz öyle bir tat almış olabilirsiniz fakat başka bir kişi bunun olmayabileceğini bilmeli. Bu sebeple asıl hedefimde bunların da dile getirilebilmesi var. Eleştirdiğim tek şey de olumsuz yorumların da rahatça yazılabilme özgürlüğünün kısıtlanmış olması.

Siz öyle bir tat almış olabilirsiniz fakat başka bir kişi bunun olmayabileceğini bilmeli. Bu sebeple asıl hedefimde bunların da dile getirilebilmesi var. Eleştirdiğim tek şey de olumsuz yorumların da rahatça yazılabilme özgürlüğünün kısıtlanmış olması.
Bu kısma katılıyorum, olumsuz eleştiri de olmalı ama işte o da bir kültür, eğitim meselesi. Adamın bir yüzüne tükürmediği kalıyor sonra buna eleştiri diyor. Bunu aşabilirsek bir yerlere varırız.

Ben de sanki benim yorumum abartıymış da onu hedef almışsınız gibi yorumladım, ama değilmiş. (y)

Geri