• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

İşin bir de şu tarafı var; başlıkta hiç eleştiri ve olumsuz yorum yok. Daha önce deneyimlememiş yada evde demlemeye yeni başlayanlar başlığa bakıp çok iyiymiş bu firmanın kahveleri diye düşünecek. Bu da forumu tarafsız olmaktan ve üyelerin menfaatini korumaktan uzaklaştıracak. Şu an baksanız oooo, Geishadan da iyi kahveler, parfüm gibi kokular... Bir yandan da zavallı arkadaşlar sorun bende mi, ben neden çıkaramadım diye kafayı yiyor. Daha objektif olunmalı. Aksi durumda forum sadece tedarikçi seviciye dönecektir.
işte orada biz devreye giriyoruz. eleştiriler kahve odaklı kaldığı sürece başlıkta kalacak tabi ki. ancak 10 sayfa eleştiri yazılacak yer değil burası. 1 tane yazarsınız ama 10 sayfa yazacaksanız instagram ve twitter'da hatta facebook'ta profilinizde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. burada kahve eleştirilerinizi başlığı işgal edip iş başka boyuta çıkıyorsa bu başlığa aktaracağız ama 1-2 eleştiri yapıp özelden devam edildiyse toplu alım başlığında yazınız kalacak. yani moderatörlük yapacağız. Başlığın amacı aslında örnek olarak Yirgacheffe X Roastery üzerinden birbirine yürüyen insanları ayıklamak. O başlıkta bazı arkadaşların amacı kahveyi amaç değil araç gibi kullanıp birbirine sorun çıkarmak oluyor genelde. Kimse burada iki veya üç kişinin kavgasını toplu alım gibi önemli bir başlıkta okumak ve ayıklamak zorunda değil. Bu başlığın amacı o çatışmaya başka bir başlıkta izin vermek ve özgürce saygı çerçevesinde çatışmalarına başka bir alanda devam etmelerini sağlamak. Kısacası Kahve Ringi diyebilirsiniz bu başlık için.

Kahve Ringi diyince Chatgpt böyle bir şey oluşturdu bu arada:=)
1718368899334.png

1718369082915.png
1718369447368.png

Son düzenleme:
İşin bir de şu tarafı var; başlıkta hiç eleştiri ve olumsuz yorum yok. Daha önce deneyimlememiş yada evde demlemeye yeni başlayanlar başlığa bakıp çok iyiymiş bu firmanın kahveleri diye düşünecek. Bu da forumu tarafsız olmaktan ve üyelerin menfaatini korumaktan uzaklaştıracak. Şu an baksanız oooo, Geishadan da iyi kahveler, parfüm gibi kokular... Bir yandan da zavallı arkadaşlar sorun bende mi, ben neden çıkaramadım diye kafayı yiyor. Daha objektif olunmalı. Aksi durumda forum sadece tedarikçi seviciye dönecektir.
bence alakası yok yazdığınız.
Pekala deneyenler beğenmeyip olumsuz yorumlar da yazabilir deneyimine göre. Ama kahve tadım deeneyimine göre.

"Ben paketin üzerinde yzan tadları alamadım", "beklediğim aroma bu değildi" demekle, "al gülüm ver gülüm milleti kazıklıyorlar" gibi ipe sapa gelmez boş konuşmalar arasında fark var.

Merak ediyorum diyerek verdiğim oyun akabinde;

Diyerek beyefendinin beni hicvettigi bu başlık duruyor,herhangi bir uyari vs. aldığını da düşünmüyorum zira alan insan bu şekilde insanları kışkırtmaya devam etmez diye düşünüyorum.Peki herhangi bir hakaret içermeyen mesajımda ben neden içeriğimin silinmesi ile birlikte uyarı alıyorum yardımcı olur musunuz?Silinen mesajım;

Çok merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim.Bayramin ilk gününü sansüre ve hısımcılığa ayıralım istemezdim ama ne yazik ki konuyu buraya getiren,insanları kışkırtan ben değilim.Benim hicvedilmeme kiskirtilmama göz yumuyorsunuz ama benim ayna tutmama engel oluyorsunuz.Kulağa çok tarafsiz geliyor.@kahveanalisti
Sorumun cevabının firma bünyesinde katıldığınız tadım etkinlikleri,misafirlikler ve şu;

videoyla bir ilgisi olmadığını düşünmeye çalışıyorum,henüz başarılı olamadım.Buranin gerçekten efendileri,çeteleri mi var hocam,bize gözdağı verildiginde devamlı susup özür dilememiz mi bekleniyor bizden?Bu sekildeyse bekleneni veremedigim için özür dilemeli miyim?

Sabah akşam konuyu kışkırtıcı yazılar yazıyorsunuz silinme sebebi bu. Video'nun Tetra ekibinden birinin Türkiye SCA birinciliği ile ilgili.Burada yönettiğimiz organizasyon sürecinde firmalar ile siz arasında aracıyım. İki tarafı dengelemeye çalışıyorum. 50 kere özel kavganızı özelden edin diyorum hala kışkırtma peşindesiniz. Bana buradan imalı video koyup aslında o da bir Tetracı gibi bir hava veriyorsunuz. Ben hiç bir firmayı kayırmadım kayırmamda. Maddi olarakta gram ihtiyacım yok bu iş bana külliyen zarar ve zaman israfı ama seviyorum forum kültürünü ve kahve sohbeti vs. Hobi işte. ama sizin gibiler yüzünden forumda kafayı yediğim anlar oluyor. bu güzel aktivite ayakta kalması için çok emek verdim ve kolay kolayda bırakmam. Ama ben sizin gibilerle çok uğraştım bilirim. Kibar dilden anlamıyorsunuz. Ben özelden herkese yeteri kadar uyarı iletiyorum. Size de yazdım ama uzattıkça uzatıyorsunuz. Kreş gibi ortama çevirdiniz.yeter.

Utku Bey @Eluna , anket başlığındaki yazınız Okan Bey'e @DtB ya da @callmeabq Bey'e sataşma maksadı taşımakta mıdır? Açıklık kazandırmak maksadıyla soruyorum.
şahıslara yazılmış bir yazı, atıf yok.açıkça fikrimi beyan ettim. Kendi fikirlerini beyan edip tepki alınca insanlar nasıl "bu benim kendi fikrimdi" diyebiliyorsa ben de kendi fikrimi bu şekilde beyan ettim. Şahıslar kendini bana düşman belleyip yazdıklarım aracılığıyla üzerime gelmek istiyor olabilir, sorun değil. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim saygı çerçevesinde kaldığı sürece her türlü tartışmaya açığım. Burası bir forum; çoğunluk birbirini tanımıyor, kendi hayatında nedir kimdir bilmiyor. O yüzden ithamların, hakaretlerin ya da tahrik edici işlerin gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum.

Ha bir de benim nereden, kimden, ne zaman, ne şekilde alışveriş yaptığımı nereden bileceksiniz ki?

şahıslara yazılmış bir yazı, atıf yok.açıkça fikrimi beyan ettim. Kendi fikirlerini beyan edip tepki alınca insanlar nasıl "bu benim kendi fikrimdi" diyebiliyorsa ben de kendi fikrimi bu şekilde beyan ettim. Şahıslar kendini bana düşman belleyip yazdıklarım aracılığıyla üzerime gelmek istiyor olabilir, sorun değil. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim saygı çerçevesinde kaldığı sürece her türlü tartışmaya açığım. Burası bir forum; çoğunluk birbirini tanımıyor, kendi hayatında nedir kimdir bilmiyor. O yüzden ithamların, hakaretlerin ya da tahrik edici işlerin gereksiz ve yersiz olduğunu düşünüyorum.

Ha bir de benim nereden, kimden, ne zaman, ne şekilde alışveriş yaptığımı nereden bileceksiniz ki?
Hocam ben kimseyi rencide etmek istemediğimi cümlelerimin en başında belirttim, kişisel algılamayın lütfen. Ben de kendi adıma yakındığım bir meseleden bahsetmek istedim, imkanım olsa merak ettiğim ve hoşuma giden her firmayı desteklerim. Elimden geldiğince toplu alımlar dışında da destekliyorum. Yoksa sizi tanımam etmem kendi üstüme de alınmadım ama benim derdimden muzdarip pek çok insan var eminim.

Arkadaşlar İzmir 40 derece, ayağa kalkıp su almak zül geliyor; siz birbirinize sataşıp, uzun uzun yazıp, birbirlerinizin yazdıklarını okuyup, sinirlenip geri cevap yazacak enerjiyi nasıl buluyorsunuz? Ne gerek vardı böyle şeylere şimdi? Heidi gibi gezelim demiyorum. Başlık açıyoruz, diyoruz ki gerginliğinizi burada atabilirsiniz, maksat diğer başlıklardaki context değişmesin. Hani diyoruz ki hiç mesaj silmeyelim, taşıma yapmayalım, uyarı atmayalım. Bu kadarını da yapmıyorsunuz.

Son düzenleme:
Sabah akşam konuyu kışkırtıcı yazılar yazıyorsunuz silinme sebebi bu.

Ama ben sizin gibilerle çok uğraştım bilirim. Kibar dilden anlamıyorsunuz. Ben özelden herkese yeteri kadar uyarı iletiyorum. Size de yazdım ama uzattıkça uzatıyorsunuz. Kreş gibi ortama çevirdiniz.yeter.
Berker bey yaptığınız işe saygım gerçekten sonsuz. Emeklerinizin hakkı ödenmez bunun için gerçekten teşekkür ederim. Ama @DtB beyin bu gibi ithamları hakettiğini kesinlikle düşünmüyorum. Bana katılanlarda olacaktır.

haziran toplu alımı başlığından beri süre gelen bir olay var ve (bende eğer linç edilmeyeceksem) sizin olayı iyi analiz edemediğinizi düşünüyorum.
Saygılarımla. İyi Bayramlar

Konuya kiskirtacak ne yazdım çok merak ediyorum?

Buna ne şüphe tarafsız diliniz beni son derece ikna etti bu husustaki hassasiyetinize 😂

Size onca drama saydım,hepsinin içinde tek kişi var ve bu ben değilim.Butun bunları muhatabina söyleyebildiğiniz gün samimiyetinize kanaat getiririm.

Yanlış anlamayın Berker Bey,kendimi de nimetten görüyor değilim,beni bir kenara bırakın hadi,"benim gibiler"sayesinde buralarda forum kültürü yaşanmaya,yaşatılmaya çalışılıyor.Bu suclayici dilinizi kınıyorum,bırakın herhangi bir üyeyi herhangi bir yöneticiye yakışmadığını düşünüyorum.

Elinize emeğinize sağlık,forum size minnettar,sizi istifaya davet ettiğimi hatırlamıyorum.Yonetmek zor iş hakkinizi teslim etmem gerek,daha da zor olanı adil olmak...

Konu kapansın uzamasin diye beyefendiden özelden özür diledim beni tehdit etti neyden bahsediyorsunuz Berker Bey 😂

Adilane tavriniz,her üye ve zümreye eşit yaklaşımınız için teşekkür ederim.Sizin de sabrinizi tasirdik galiba bizi terbiye etmeye kalktığınıza göre epey terbiyesizce faaliyetlerde bulunmuş,her iki üyeden biriyle birkaç ayda bir bir dramaya dahil olmus olmalıyım.Adil olmakta terazi gibi değil sizin gibi olmak gerek cidden 😂Peki Berker şey de diyor muyuz,from Ankara with anger 😡 😂
Konuyu kışkırtacak ne yazdım dedikten sonrasını okumadım.

Bu başlığa yazdığım hiç bir hakaret içermeyen mesajı kim, hangi sebeple sildi öğrenebilir miyim?

Moderatörü kanaat önderi gibi düşünmemek gerek. Kıl olmuş silmiştir. Eski bir hatırası aklına gelmiş sizi birine benzetmiştir. (İlkokul öğretmeni, mahallede dayak yediği çocuk vs.. ) Forumda demokrasi, tutarlılık, hak, hukuk aranmaz. Niki, avatarı beğenmemiştir. Daha ne olsun?

Mesajınız seviyeli olsa da size verilen cevap silineceğinden dolayı askıda kalmasın diye silinmiş olabilir. Kankası rica etmiş bu yüzden silmiştir. Henüz bilmediğimiz sonradan eklenecek bir kural da olabilir. Kişileri firmaları hedef göstermek, mevcut düzene aykırı davranışlar vs.. kuralı c fıkrasının d bendinde...

Bu başlığa yazdığım hiç bir hakaret içermeyen mesajı kim, hangi sebeple sildi öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
Yan komşunun Null hakkında objektif olamadığına ithafen, bu forumun daha demokratik ve özgürlükçü olduğu hakkında başlık açıldığını düşündükçe gülüyorum artık...

Yan komşunun Null hakkında objektif olamadığına ithafen, bu forumun daha demokratik ve özgürlükçü olduğu hakkında başlık açıldığını düşündükçe gülüyorum artık...
Forum yüzünden toplu alımdan ayrılan kahve firma sayısını düşündükçe gülme geliyor. Bence baya özgür herkes. Kışkırtma her türlü silinir. Göz önünde kafa göz dalmanıza izin verecek değiliz. Özgürlük başkaların sınırlarına girdiğiniz an biter. Şunu bir anlayamadınız.

Moderatörü kanaat önderi gibi düşünmemek gerek. Kıl olmuş silmiştir. Eski bir hatırası aklına gelmiş sizi birine benzetmiştir. (İlkokul öğretmeni, mahallede dayak yediği çocuk vs.. ) Forumda demokrasi, tutarlılık, hak, hukuk aranmaz. Niki, avatarı beğenmemiştir. Daha ne olsun?

Mesajınız seviyeli olsa da size verilen cevap silineceğinden dolayı askıda kalmasın diye silinmiş olabilir. Kankası rica etmiş bu yüzden silmiştir. Henüz bilmediğimiz sonradan eklenecek bir kural da olabilir. Kişileri firmaları hedef göstermek, mevcut düzene aykırı davranışlar vs.. kuralı c fıkrasının d bendinde...
Forumda kışkırtma mesajı yazanlar silinir. Beni istediğiniz gibi eleştirin. Ama birbirinizin sınırlarını aşınca bu özgürlük değil.

Konuyu kışkırtacak ne yazdım dedikten sonrasını okumadım.
Peki kendisini kışkırtacak neler söylenmiş olunabilir onları okudunuz mu? Kendisi gayet düzgün bir üslupla başladığı konunun buralara gelmesinin sebebi o üslubu bozdurtan arkadaşlara da bu tavrı alıyor musunuz? Ben aldığınızı hiç düşünmüyorum. O gün bu gündür tek taraflı bakıyorsunuz olaya.

Peki kendisini kışkırtacak neler söylenmiş olunabilir onları okudunuz mu? Kendisi gayet düzgün bir üslupla başladığı konunun buralara gelmesinin sebebi o üslubu bozdurtan arkadaşlara da bu tavrı alıyor musunuz? Ben aldığınızı hiç düşünmüyorum. O gün bu gündür tek taraflı bakıyorsunuz olaya
iki tarafa yeterli şekilde özelden ve genel olarak gerekli gördüklerimi sildim ve uyardım. Çok dengeli olduğunu düşünüyorum. bu da benim fikrim. banlama yok gerekli sataşma gördüklerimizi sildik. kimsenin düşüncesinden alı koymadık.

Geri