Dün Konchero kettle elime ulaştı,akşamda kısıtlı zaman içinde kullanma fırsatı buldum.
Sizinle ilk izlenimlerimi paylaşayım,öncelikle ürünün base ünitesi ebat olarak bir tık büyük,yaklaşık olarak 20*15*4 cm.(B*G*Y)
Fakat şık bir stand duruşu var,üst yüzey siyah cam(black glass ve parlak çok şık duruyor ve bana göre tek sıkıntısı üstündeki parmak izlerini
aynı telefonda olduğu gibi çok net gösteriyor olması)
Ünitenin kontrol panelinin aydınlatmasını beyaz led olarak tasarlamışlar ve şık duruyor.Tuş hissiyatları gayet iyi,ilk etapta biraz düğme kombinasyonları karışık gibi gözükmekle beraber 3. demleme de tuş çalışma sistemini çözebiliyorsunuz.Base panel üzerinde açma kapama sadece
cam panel üzerinde sabit,diğer tuşlar cihazı elektriğe bağladığınızda aktif oluyorlar.Panel üzerinde hızlı kaynatma (100°C) ,ısı ayar düğmesi(±1°C)
Isıda tutma(hold), °C/°F değişim ile Timer zamanlayıcı düğmesi var.(Bu arada daha önce de belirttiğim gibi bu özelliği satıcılarının sitelerinde ürün özelliği bölümünde gözükmüyordu) Onunda çalışma prensibi,düğmeye bastığınızda saymaya başlıyor ve tekrar durdurduğunuzda ise o anki süre
ekranda sabit kalıyor fakat tekrar bastığınızda resetliyerek tekrar sıfıra dönüyor.
Kettle bölümünün kapaklı halde ağırlığı 692 gram,kettle üzerinde dışarıdan 500ml. minimum ve 1.000ml. maksimum göstergesi var.Minimum 500 ml. nin altında su koyulmaması tavsiye edilmekte ve benim için en büyük soru işareti olan gooseneck bölümü gayet başarılı 90° su akış debisi elimdeki hassas kahve terazisinin debi akış özelliğini gösterici özelliği bulunmamasına rağmen gözle tahminen incecik (3-4 gr/sn) akış imkanı rahatlıkla sağlamakta ve kontrolün sizde olduğunun hissiyatını kesinlikle veriyor.Bu arada geriye su kaçış problemi de kesinlikle yok.
Bende Hario'nun 1.2lt. lik klasik manuel kettle'ı ile karşılaştırdığımda kesinlikle ondan çok daha başarılı...
Suyu 92-94°C'ye ortalama 5 dakika gibi bir sürede getiriyor ve sıcak tutma'yı (HOLD) aktif ettiğinizde set ettiğiniz sıcaklıkta 1 saat suyu sıcak tutup müdahale etmezseniz 1 saatin sonunda cihaz güvenlik açısından kendini kapatıyor.Bunun yanında susuz çalıştırma ve su bittiğinde de güvenlik olarak tekrar cihaz kendini kapatmakta...Hızlı kaynatma (100°C) de süre tuttum ve yaklaşık 5 dakikada suyu kaynattı.Yani set edeceğiniz yavaş ısıtma ile ani ısıtma süresi birbirine çok yakın.Örnek olarak cihazı 95° ye set ettim hızlı bir şekilde 90°C'ye geliyor ve sonrasında hassas ısı ayarı yakalamak için son 5°C'yi yavaşça kontrollü bir şekilde tamamlıyor ve ısı sapması ± 1°C net,bu anlamda gayet başarılı
Bu arada cihazda default olarak hazır ısı setleri de bulunmakta (70-75-80-85-90-95°C) bunları da kısa yol olarak hemen ısıyı set etmek için kullanabiliyorsunuz.Base ünite ve kettle Siyah renkte ve bir bütünlük içinde mutfak tezgahımda ben buradayım dedirtecek şekilde çok şık durdu.
Benim şahsi fikrim,Timemore muadili bir F/P ürünü,ben dün akşamki birkaç kullanımdan sonra gayet memnun kaldım.tabii kendi şahsi görüşlerimi sizlerle paylaştım.Beğenilmeyen yönleri de diğer kullanıcılarda olabilir.
Şimdili aklıma gelen detayları paylaştım,fakat unuttuğum ve sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya hazırım.