• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu M47 Classic El Değirmeni

Kinu m47 serisi değirmenlerde tam tur 50 ayrı bölüme ayrılıp bölüm başı 10 mikron değişim sağlanabiliyorsa tam tur 500 mikron öğütüm olarak mı hesaplanıyor ve kaç tur aktif olarak kullanılabiliyor (maximum kaç mikron öğütülebilir)
Kinu’da bıçakların birbirine değmesi yada tamamem kilitlenmesi engellendiğinden mikron hesabı pek bilgi vermeyecektir. Ayrıca modeller arası da farklılık var.
Ama öğütüm aralığını soruyorsanız, inceden kalına, bir çok el değrmeninden geniş aralık sunuyor. İki uçta da ihtiyaçtan fazlasını verir.

Şu an classic modeli stokta gözükmüyor. Rebelin classic ve simplicity modelinden ne farkı var acaba
Rebel modeli = Simplicity modelinin dış kasasının yatay çizgili hali (titanyum modeline ithafen)
Yoksa Simplicity birebir Rebel ile aynı.
Classic ile Simplicity farkı ise tepe kısmındaki plastik aparatın (baş parmak stoperinin olduğu kısım - bean funnel) Classic modelinde çelik.
Bir de gündelik kullanımda (bence) çok detay fark yaratmayan klik sayma hissiyatı var classic modelinde. Ama Simplicity'nin basamaksız ayarına bir kez alışınca klik hissiyatına gerek kalmıyor.
Yoksa kesici iç takım aynı.

1737963836889.png
1737963798536.png
1737963899684.png

Son düzenleme:
Değirmen bi önceki ayarladığınız yere gelmiyor bazen,bu sorunu yaşayan var mı?Ya da bir yerde yanlışlık mı yapıyoruz?

Değirmen bi önceki ayarladığınız yere gelmiyor bazen,bu sorunu yaşayan var mı?Ya da bir yerde yanlışlık mı yapıyoruz?
V60 için sabit 3.3.0 noktasında çalıştığım için her öğütüm sonrası hep gözle kontrol ederim ama herhangi bir kayma-sapma yaşamadım. Temizlik sonrasında da herhangi bir sapma tecrübe etmedim.

Kinu değirmenime kahve eklerken sabit kola ve ortada bulunan ayar kısmına çarpıp uçuşan kahve çekirdekleri epey canımı sıkıyordu. Bugün aklıma böyle bir fikir geldi. İkeadan aldığımız huniyi keserek kendimce bir çözüm buldum, fena da olmadı :) ilk deneme başarılı, etrafa giden çekirdeklerin önüne geçti👌🏻 Aynı dertten muzdarip olan varsa bir fikir olması adına paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• 1000036212.jpg
    1000036212.jpg
    61.5 KB · Görüntüleme: 140
  • 1000036213.jpg
    1000036213.jpg
    72.4 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleme:
V60 için sabit 3.3.0 noktasında çalıştığım için her öğütüm sonrası hep gözle kontrol ederim ama herhangi bir kayma-sapma yaşamadım. Temizlik sonrasında da herhangi bir sapma tecrübe etmedim.
V60 için ayırt etmek çok zor zaten espresso içiyorsanız farkedebilirsiniz.

Kinu değirmenime kahve eklerken sabit kola ve ortada bulunan ayar kısmına çarpıp uçuşan kahve çekirdekleri epey canımı sıkıyordu. Bugün aklıma böyle bir fikir geldi. İkeadan aldığımız huniyi keserek kendimce bir çözüm buldum, fena da olmadı :) ilk deneme başarılı, etrafa giden çekirdeklerin önüne geçti👌🏻 Aynı dertten muzdarip olan varsa bir fikir olması adına paylaşıyorum.
Çekirdek eklerken çok sıkıntı olmuyor özenli koyarsam tabi ancak öğütürken popcorn mutlaka oluyor.

Bu değirmenin bir başlığı yok kendine ait.
Olsun bi' tane...

Dıştan şöyle bişi:​

Ekli dosyayı görüntüle 25623

• Komple çelik tasarım olan Kinu M47 Classic'in; 1300 Gr ortalama ağırlığı var.​
  • Konik dişlisinin çapı 47 mm... 35-50 saniye gibi sürelerde 20 Gr espresso, 25-35 saniye gibi sürelerde ise 20 Gr filtre boyutunda hızlı ve kolay bir öğütümü var.​
  • Elden kaymıyor, gövdesi ince ve parmak dayamak için bir çıkıntı koymuşlar.​
  • Tat profili, total aromada yüksek, güçlü ve gövdeli... Kinu M47 tatlılığı ön plana çıkarıyor. Asidite genel olarak hep ikinci planda... Bu espressoda da, filtrede de böyle...​
  • Daha tozsuz bir öğütüm için filtre bıçağı da satılıyor. Fakat yapılan bazı değerlendirmelerde stok bıçağın filtrede de bu bıçaktan daha iyi bir tat profili çıkardığı vurgulanıyor.​
  • Filtre öğütümlerde, filtre için geliştirilmiş değirmenlere göre bir; belki yarım tık tozlu öğütüyor. Ama asla çamurlu bir yatak değil; gövdeyi ve tatlılığı ön plana çıkaran bir yapıda... Bu, keskin bir asidite ve farklı tatları ayırt etmeye çalışan kullanıcılar için dezavantaj olabilecekken; "Fincanım doygun, aromatik, tatlı olsun." diyen benim gibi kullanıcılar için bir avantaja dönüşüyor.​
  • Ayar mekanizması sonsuz ayara müsaade ediyor, yani kademesiz (stepless) bir ayar sistemi var. Espresso için harika bir özellik...​
  • Bununla birlikte ayarın Kinu evreni içinde bir standartı yok. Kaç step ya da kaç klik soruları Kinu için anlamsız. Her Kinu birbirinden farklı olabiliyor ve sahibinin onu tanımasını talep ediyor. Söz gelimi ben yeni bir çekirdek söz konusu olduğunda, espresso için 0.7'den başlayıp kalına ya da inceye gidebilirim. V60 için 2.5 gibi bir değer; kerteriz noktam olabilir. Fakat farklı bir Kinu'yu elime aldığımda, 1.5 espresso başlangıcı, 3.0 filtre başlangıcı olabilir. Olumlu ya da olumsuz bir durum olarak değerlendiremiyorum; ama durum bu. Benim için değirmenimin bana özel olduğunu hissettiriyor. :) Dışları hep aynı ama kalpleri farklı. ;)
  • Değirmeni söküp takmak çok kolay... Kısa sürede sabitleyici halkalar hariç parçaları birbirinden ayrılabiliyor. Ayrıldığında da neden torunlarınızın çocuklarının bile bu değirmeni kullanmasının mümkün olabileceğini fark ediyorsunuz. Çok kalın bir şaft, çok sağlam bir gövde, sabitleyicilerin de çelik olması gibi bir güzelliği var. Bıçakları değişip ilk günkü gibi kullanılabilir.​
  • Değirmeni geri taktığınızda ise çekirdek için ayarladığınız noktaya varmanız birkaç saniye alıyor. Çünkü hep aynı yerde sabitleniyor, aynı yerde sıfırlanıyor. Ötesine gidemiyorsunuz. Ayarı da hiçbir şekilde kaymıyor. Yani çekirdeği bir yer için kalibre edip not aldığınızda, söküp tekrar taktığınızda 5 saniye içinde oraya varabilirsiniz.​
  • Bu arada sıfır noktasında dişler birbirine değmiyor, sürtmüyor, yani en sıkı halinde bile dişler koruma altında... 🙂 En sıkı halinde Türk kahvesi öğüttüm, pudra kıvamında bir öğütümü var.​
  • Aslında dişlerin birbirine değmemesi için firma önlem almış. Bir Youtube dedikodusunda ilk Kinu kullanıcılarından birinin dişleri birbirine kilitleyip matkap kullanarak dişleri yıprattığı ve Kinu'nun da bu olaydan sonra şaftta oynama yaparak bir çözüm ürettiği belirtilmiş. Gerçekliği hakkında net bir bilgim yok. Kendi adıma kadranı sona kadar sıkıp hep aynı yerde görmek, sıfırladıktan sonra "Kol düşüyor mu, hah şimdi biraz düştü gibi." dememeyi bir avantaj olarak görüyorum. ;)
  • Bir dönem Türkiye'de satışı oldu fakat şu an stok görünmüyor. Specific Coffee'nin getirdiği ürünler tükendi ve bireysel olarak getirmek de gümrük dolayısıyla sorun olabilir. Fiyatı, çantalı model olarak vergiler hariç 349$ olarak görünüyor. Merak edenler sitesinden bir şanslarını deneyebilirler:​

ikinci el satan var mı bildiğiniz düşünüyorum bundan bir tane

Hocam siz niye satacaksınız? Philos'tan sonra eliniz mi gitmiyor? 🙂 Malum bende de Philos var, çeşit olsun diye CMD'yi satıp almayı düşünüyordum Kinu ama diyorsanız ki gerek yok, almayayım.
Yani aslında şöyle ki, elim gidiyor ara sıra ama, fazlalık gibi de geliyor biraz. K ultra ya da Kinu'dan birini elden çıkarabilirim o yüzden. Ama hepsi de durabilir. Geçen K ultrayı ilana açmıştım talip çıkmadı. "Satma, elinde dursunlar." gibi kozmik bir mesaj gibi algıladım. :)

Dems'te Kinu stokları yenilendi.

Bir tane alıp uzun bir deneme sürüşü yapmak isterdim ama sıkışığız bu aralar. Geçen geldiğinde de aynı şeyi yaşamıştım, şans işte. :D

Uzun bir inceleme ve yazı olacağını baştan belirterek başlıyorum. Alacaklara ve düşünenlere yardımcı olacağını düşünüyorum.

Kinu m47 uzun bir süredir radarımdaydı. turgutlu’da @blackeagle dan bu değirmenden çıkan birkaç kahve içtim. Almanya’dan alma planları yaparken dems’in değirmeni stoğa soktuğunu öğrenince siparişi geçtim. Haftanın başında elime geçti ve kullanmaya ve çözmeye çalıştım. Öncelikle espresso odaklı bu değirmeni aldığımı belirteyim. Sage ses876 makinemdeki değirmen hem incelik açısından hem de tat profili açısından memnun değildim çoğu zaman inceye gittiğimde bitter veya yoğun fermente tatlarla karşılaştığım çok oldu. Genel olarak light roast kahve tükettiğimi de belirteyim . Günde sadece 1 en fazla 2 fincan espresso tüketimim olduğundan da elektrikli flat burr bir değirmene ihtiyacımın olmadığına karar verdim. Bu noktada m47 hem öğütüm hızı açısından hem de tat profili olarak beni şuana kadar tatmin ettiğini söyleyebilirim.İncelik ayarı stepless olduğundan piyasadaki çoğu değirmenden çok daha ince ayar yapma kabiliyeti var. Örnek verecek olursam Milestones çekirdeklerini 0.8.0 ile 1.0.0 arasında çekirdeklerimi öğütüyorum. İncelik 20 gr kahveyi öğütmek 1 dakika gibi bir süremi alıyor.
Bugün Milestones Endonezya agropuro valida orange bourbon’u denedim. Kuru koku olarak bile çok farklı geldi. Sage’de aldığım aşırı fermente tada göre bu kinu tatları çok daha dengeli ve tatlı olmasıyla beraber doku olarak daha kadifemsi buldum. Kinu ile bitter tatları ekarte ettim diyebilirim. Örnek olarak diego horta içerken aldığım bitter tatlar bu değirmenle yok oldu kırmızı meyve tatları çok daha belirgin tatlılık aşırıya kaçmayadak şekilde dengeliydi. Bu değirmen size kahvede pakette yazan her bir tat profilini net,ayrı ve sıralı bir şekilde vermeyi vaadetmiyor fakat kahvenin künyesini, tat profilini bir denge içinde fincanda fazlasıyla verdiğini düşünüyorum. Fincanda pozitif yanları ağır basıyor malzemelerin kalite hissiyati çok yüksek. Negatif olarak öğütüm ne kadar akıcı olsada bi nebze zorlandığımı da belirteyim. ergonomik açıdan alışmak biraz zor belki bir silikon grip band alabilirim. Çözülemeyecek sıkıntılar değil.

Ekli dosyalar

• IMG_3429.jpeg
    IMG_3429.jpeg
    137.5 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Selamlar, çoğunlukla espresso ağırlıklı mı kullanılan bir değirmen? 1zpresso tercih etmeyen birisi için filtrede C40 mı yoksa MK47 mi önerirsiniz?
Uzun vadede elbet espresso setup ı da alacağım.

Geri