• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu M47 Classic El Değirmeni

Öneriler için teşekkürler, indirim çok iyi olur, bir kaç arkadaş olarak uzun zamandır Milestones kahvelerini denemek istiyorduk, espresso seven-düzenli içen kavurucunun kahveleri de güzel olur espressoda.
çok teşekkür ederim kod:kahvekulübü yazarsanız. not olarak modern espresso yazarsanız espresso sevenler için özel kavrumlar yapabilirim.. Saygılarımla

Şöyle düşünün çilek, portakal, elma, nektarin gibi meyvelerde yediğinizde bir ekşilik hissedersiniz ya o ekşiliği kabaca asidite olarak düşünebilirsiniz mesela tadım notlarinda çilek yazan bir kahveden çilek tadı beklemektense çilek yedikten sonra agzinizda kalan eksimtrak tatlara benzer bir tat beklemek daha doğru olur
Çok teşekkür ederim cevap için.

Kinulara Komandante topuzu takılıyor mu dostlar?
Olmuyor maalesef ben de olur diye umut etmiştim ama bunun topuzu rulmanlı içi böyle
Vidayı söküp ölçüsüne bakacaktım ama ilginç tarafı vidayı 1mm bile oynatamadım nasıl sıktılarsa
Kinuya sordum içine yapıştırıcı sürmüşler o yüzden açılmıyor

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-05-25 at 22.24.30.jpeg
    WhatsApp Image 2024-05-25 at 22.24.30.jpeg
    61.9 KB · Görüntüleme: 196
Son düzenleme:
Aldık bakalım bir simplicity. 2022 Aralık'ta niyet etmiştim classic modeline ama o dönemki firma getirememişti :(
Sonra gittim cmd aldım, Kinu için kısmet 2024'e imiş.🙃

Son düzenleme:
Topuzun içindeki vidaya ve rulmanlara yapıştırıcı sürmüşler. Yapmaya çalışırken delirtti beni ama sonuç güzel oldu gibi

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-06-05 at 00.20.53.jpeg
    WhatsApp Image 2024-06-05 at 00.20.53.jpeg
    80.5 KB · Görüntüleme: 156
Kinu M47 Classic modeli değirmenim geldi. geçen ayın seçilen kavurucusu olan vitus'un Ethiopia Keramo kahvesini espresso (1.3.0) olarak içiyorum. şuan tek düşündüğüm şey bugüne kadar binlerce lira para verip içtiğim kahvelerde acaba ne gibi aromalar vardıda tadamadan boşa gitti. öğütücü önemli derlerdide bu kadar farkedeceğini düşünmemiştim. inanılmaz bir alet gerçektende, şiddetle tavsiye ederim.

Heleki markasız & kalitesiz öğütücüsü olan arkadaşlara sesleniyorum, boşuna kaliteli kahve almayın. güzelim kahveyi ziyan edersiniz.

Kinu M47 Classic modeli değirmenim geldi. geçen ayın seçilen kavurucusu olan vitus'un Ethiopia Keramo kahvesini espresso (1.3.0) olarak içiyorum. şuan tek düşündüğüm şey bugüne kadar binlerce lira para verip içtiğim kahvelerde acaba ne gibi aromalar vardıda tadamadan boşa gitti. öğütücü önemli derlerdide bu kadar farkedeceğini düşünmemiştim. inanılmaz bir alet gerçektende, şiddetle tavsiye ederim.

Heleki markasız & kalitesiz öğütücüsü olan arkadaşlara sesleniyorum, boşuna kaliteli kahve almayın. güzelim kahveyi ziyan edersiniz.
Hangi değirmenden buna geçtiniz

ben de şunu farkettim, tek değişkenin değirmen olduğu durumlarda kinu kullandığım bardaklar daha az bitter oluyor. Kesin mantıklı bir açıklaması vardır ama bence önemli olan bu durumun tırt sularla demlenen kahvelerde keyif kurtardığı yönünde.

ben de şunu farkettim, tek değişkenin değirmen olduğu durumlarda kinu kullandığım bardaklar daha az bitter oluyor. Kesin mantıklı bir açıklaması vardır ama bence önemli olan bu durumun tırt sularla demlenen kahvelerde keyif kurtardığı yönünde.
Espressoda, Comandanteyle iki ileri bir geri uğraşıp duruyordum.Kinu dediğiniz gibi bitter olayını daha aza indirdi.Ancak ağırlığı ve hassasiyetini beğenmedim.

2022 den beri aynı şeyleri yaşıyor ve düşünüyorum.

Önceki yıllarda Kinu'larda sanırım kilitlenme noktası herhangi bir sayı olabiliyormuş ama son dönemdeki üretimlerde başlangıç noktası sıfır olacak şekilde üretim yapılıyormuş. Sıfır noktasının rastgele olması bence kabul edilebilir bir şey değildi, rahatsız edici. Değirmenin ambalajını ilk açtığımda kontrol ettiğim bu olmuştu.
Sıfır noktasının, kesicilerin birbirine hiç sürtme yapmadığı nokta olarak ayarlanmış olması gerçekten çok başarılı; bu yaklaşım Comandante ve 1zpresso gibi markalara örnek olmalı. Ayar mekanizması bıçakların birbirine temas etmesini engelleyecek yapıda olmalı; hele ki kaplamalı bıçaklarda.
Kinu'da en sevmediğim kısım plastik topuz oldu. Seramik değirmenlerdekine benzer plastik topuz bu ürüne gerçekten yakışmıyor; bence topuz kavanoza benzer formda alüminyum olmalı.
Kavanozun kahve partiküllerini tutan iç yapısı malûm. Bence kavanoz dıştan biraz büyütülüp içi kahveyi tutmayacak şekilde, dışı da değirmenin karakteristik formunu devam ettirecek biçimde olabilir.
Kullandığım model Rebel adındaki, Titan'a benzetilmiş Simplicity modeli. Almadan önce modelleri incelediğimde Titan, Classic, Rebel ve Simplicity'deki metal destek ayaklı ve üreticinin "no wobble" diye yalpalama yapmayacağı garantisi verdiği iç mekanizmanın Phoenix'te olmadığını gördüm. Bence bu yüzden Kinu almışken üç kuruş fazla verip metal iç aksamlı modeller seçilmeli.
Öğütüm konusunda biraz ön yargıyla aldım ama açıkçası filtrede öğütüm profilini çok beğendim. Espressoda ise zaten performansı tartışılmaz, bu ürün aslında safkan bir espresso değirmeni.
Bir kaç.aylık kullanımda fincandaki sonuçtan çok memnun olsam da ergonomisi bence cidden problemli bir değirmen. Çekirdek doldurmak, pop-corning, öğütümden sonra sapın çıkmaması, kavanozun iç yapısı bence gerçekten kullanıcıyı zorlayan detaylar.

Kinu m47 serisi değirmenlerde tam tur 50 ayrı bölüme ayrılıp bölüm başı 10 mikron değişim sağlanabiliyorsa tam tur 500 mikron öğütüm olarak mı hesaplanıyor ve kaç tur aktif olarak kullanılabiliyor (maximum kaç mikron öğütülebilir)

Geri