• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kinu M47 Classic El Değirmeni

Günaydın, hocam bütçem 10bin liraya çıkıyor. Tabii ne kadar ucuz o kadar iyi ama bu aletlerin fiyatları birbirine çok yakın. Ben çok tecrübeli değilim henüz ancak kahveyi içtiğim anda kahve içtiğimi hissettiren, uzun bitişli meyvemsi tatları seviyorum. Yani doğru mu tarif ettim bilmiyorum ama null shantewene, demse wote, beloya gibi kahveleri moka da yaptıktan sonra çok belirgin tatlar aldım ve kahve bittikten sonra da tadını hissediyordum bu tip fincanlar seviyorum.
tamamdır o zaman hocam bütçeniz gayet premium ürünler için yeterli. Kinu'yu deneyimlemedim (henüz:sneaky:) o yüzden onun yorumunu @CoFFeePaTh e bırakmak daha doğru olur. Ama 1zp ve cmd kıyaslayabilirim. Cmd sağlam, dayanıklı, basit mühendislik ama diğer firmalar öğütüm kalitesi olarak kendisini çoktan yakaladı hatta geçti bile(subjektif). ben cmd öğütümlerini gereğinden fazla parlak buldum açıkçası. asidite daha belirgindi bardaklarda. Tatlılığı yüksek, daha dengeli ve bana göre tadım notalarını ağızda bam güm patlatmaktansa yumuşak geçişlerle hissettiren 1zp K serisi olmuştur.
Bir de kullanım kolaylığını ekleyince 1zp her türlü üstün cmdye göre.

uzun süredir el değirmensiz bir şekilde devam ediyorken son zamanlarda bu arkadaşı almanya’dan temin etme gibi bir düşünceye girmiştim. tam süreci organize etmiştim derken dems’ten gelen güzel haberle bir anda kendisini kahve köşemde endam ederken buldum. hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim zira @CoFFeePaTh zaten ilk mesajında her şeye açıklık getirmiş. sadece bir değirmene ilk kez hayranlıkla baktığımı belirtmiş olayım.

8624916E-7108-407F-AEB2-D9058ACE882A.jpeg

uzun süredir el değirmensiz bir şekilde devam ediyorken son zamanlarda bu arkadaşı almanya’dan temin etme gibi bir düşünceye girmiştim. tam süreci organize etmiştim derken dems’ten gelen güzel haberle bir anda kendisini kahve köşemde endam ederken buldum. hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim zira @CoFFeePaTh zaten ilk mesajında her şeye açıklık getirmiş. sadece bir değirmene ilk kez hayranlıkla baktığımı belirtmiş olayım.

Ekli dosyayı görüntüle 33714
Güzel günlerde kullanın. 6 ay önce Comandante almış olmasam aklımı çeldiniz güzel görünüyor 😅

Ekli dosyayı görüntüle 33714
güle güle kullan .. çok doğru bir tercih de bulunmuşsun.. türkiyede ilk kinu kullanlardanım espresso da kendine has bir tadı var ve tutarlı sonuçlar alabiliyorsunuz..

4 gündür elimde, ben de her seferinde hayranlıkla bakıp inceliyorum, Eureka Oro ve Q2 S görünmez oldu gözümde, kendisinden genelde espresso çekiyorum ama filtre öğütümü de tatlı bir fincan verdi bana, Jmax ile karşılaştırdığımda Kinu bir çok açıdan önde, gerçekten dedikleri gibi oyun sonu bir değirmen.

Söküp takması çok kolay, çok rahat şekilde her seferinde 0'da duruyor, öğütüm ayarını değiştirirken her ne kadar stepless olsa da altındaki bilye sayesinde klik değiştirdiğini hissediyorsun.

Ekipmanlarda ahşap-ceviz detaylarını seven biri olarak o topuz ahşap-ceviz vs olsa daha güzel olurdu bence de ama böyle de gayet güzel.

Ekli dosyalar

• IMG_8072.jpeg
    IMG_8072.jpeg
    126.6 KB · Görüntüleme: 171
Simplicity bugün geldi. seasoninglik kahvelerle ufak bir tozunu attıktan sonra dayanamayıp Ode gen2 ile kıyaslamak için demleme yaptım. Parametreler aynıydı, sadece öğütüm bir tık farklı olabilir diyerek;
Kinunun aroması çok daha baskındı. Daha önce alamadığım farklı aromalar burnuma çalındı. Bunun dışında belki öğütme bağlı olarak kinuda asidite bir tık daha hissedilir çıktı ki kendisi hakkında yazılan daha tatlı sonuç yazılarından sonra bence çok şaşırtıcı bir durum bu. Onun dışında bardak ode ile çıkarttıklarıma çok benzerdi. Belki bir tık clarity azdı ama o da biraz seasoningle çözülür gibime geliyor.
Özetle bu değirmen mükemmel espresso çıkartıyor olabilir, öyle tanınıyor da olabilir. Ama ilk denememe göre pour over olarak da muazzam sonuçlar vermeyi vadediyor. Ode'un geniş klik aralıklarında benzer profillerde gezinmek için şahane alet. Denedikçe buraları güncellerim.

Gerçekten tank gibi.Comandanteye nazaran daha tatlı fincanlar.Asidite törpülenmiş gibi.Evet kolay öğütüm ama ciddi ağır.Alışacaz heralde.Bunlar ilk izlenimler,kullandıkça daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Güzel günlerde kullanın. 6 ay önce Comandante almış olmasam aklımı çeldiniz güzel görünüyor 😅
Sağ olun. Dems coffee’nin 1zpresso getirdiği dönemde comandante kullanıcısıyken k-ultra almıştım. Espresso odaklı kullanmak niyetiyle almış olsam da filtrede daha tatlı fincanlar vermesiyle gönlümü çalmıştı k ultra. Kinu ise olayı farklı bir noktaya taşıdı. Baskın asiditeye sahip fincanlardan kaçan biri olarak aradığımı kinu’da buldum diyebilirim. Yani demek istediğim kendinizi bir değirmenle sınırlamasanız da olur 😄

güle güle kullan .. çok doğru bir tercih de bulunmuşsun.. türkiyede ilk kinu kullanlardanım espresso da kendine has bir tadı var ve tutarlı sonuçlar alabiliyorsunuz..

Zafer hocam sağ olasın. İlk demlememi carlos mejia ile yaptım, buraya not düşmüş olayım.

Söküp takması çok kolay, çok rahat şekilde her seferinde 0'da duruyor, öğütüm ayarını değiştirirken her ne kadar stepless olsa da altındaki bilye sayesinde klik değiştirdiğini hissediyorsun.

Evet söküp takması keyifli, hissiyat gerçekten muazzam. Mekanik açıdan silah gibi, maskülen bir duruşu var

Sağ olun. Dems coffee’nin 1zpresso getirdiği dönemde comandante kullanıcısıyken k-ultra almıştım. Espresso odaklı kullanmak niyetiyle almış olsam da filtrede daha tatlı fincanlar vermesiyle gönlümü çalmıştı k ultra. Kinu ise olayı farklı bir noktaya taşıdı. Baskın asiditeye sahip fincanlardan kaçan biri olarak aradığımı kinu’da buldum diyebilirim. Yani demek istediğim kendinizi bir değirmenle sınırlamasanız da olur 😄

Zafer hocam sağ olasın. İlk demlememi carlos mejia ile yaptım, buraya not düşmüş olayım.

Evet söküp takması keyifli, hissiyat gerçekten muazzam. Mekanik açıdan silah gibi, maskülen bir duruşu var
Yüksek asiditeyi nasıl anlıyorsunuz? Bu tadım notalarını tek tek almak mı oluyor?

Yüksek asiditeyi nasıl anlıyorsunuz? Bu tadım notalarını tek tek almak mı oluyor?
Tadım notalarından bağımsız, yüksek asiditeli bir çekirdek ben buradayım diyecektir daha ilk tadımda. Onun dışında bir çekirdeği birden fazla değirmen ile kıyaslayarak değirmenlerin bu asiditeyi ne kadar gölgelediğine ilişkin çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

Zafer Hocam, hazır Kinu Classic elime geçmişken Milestones kahvelerini espressoda deneyeyim diyorum, espressoda yüksek asiditeden çok tatlılığı seven biri olarak çekirdek önerilerinizi alabilirim.

Bu konu başlığı yine hiç hesapta yokken bazılarına kinu aldıracak anlaşılan. Çok diri tutmasanız iyi olur ya. :)

Kinulara Komandante topuzu takılıyor mu dostlar?

Bu kırmızı meyve, çiçeksi notaları olan kahvelerde de mi geçerli?
Şöyle düşünün çilek, portakal, elma, nektarin gibi meyvelerde yediğinizde bir ekşilik hissedersiniz ya o ekşiliği kabaca asidite olarak düşünebilirsiniz mesela tadım notlarinda çilek yazan bir kahveden çilek tadı beklemektense çilek yedikten sonra agzinizda kalan eksimtrak tatlara benzer bir tat beklemek daha doğru olur

Zafer Hocam, hazır Kinu Classic elime geçmişken Milestones kahvelerini espressoda deneyeyim diyorum, espressoda yüksek asiditeden çok tatlılığı seven biri olarak çekirdek önerilerinizi alabilirim.
selam birlikte yapabiliriz kahveleri ruanda cyato monteblanco pink bourbon çok az kaldı bu kahveden odako microlot finca medina black honey kenya rui rui bunlarıda şiddetle öneririm.. indirimde yapalım kahvekulübüne özel kodlayalım güzel espresso içelim hep birlikte ..

Bu kırmızı meyve, çiçeksi notaları olan kahvelerde de mi geçerli?
Başka sayfalarda da var ancak hızlıca Kungpow’un sayfasında gördüm.Kahvede asitler diye bakarsanız;kahvede bulunan 5 farklı asiti açıklamış ayrıntılı şekilde fikir edinmiş olursunuz.

selam birlikte yapabiliriz kahveleri ruanda cyato monteblanco pink bourbon çok az kaldı bu kahveden odako microlot finca medina black honey kenya rui rui bunlarıda şiddetle öneririm.. indirimde yapalım kahvekulübüne özel kodlayalım güzel espresso içelim hep birlikte ..
Öneriler için teşekkürler, indirim çok iyi olur, bir kaç arkadaş olarak uzun zamandır Milestones kahvelerini denemek istiyorduk, espresso seven-düzenli içen kavurucunun kahveleri de güzel olur espressoda.

Milestones indirim kodu: kahvekulübü

Geri