• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K1 ,K2; Timemore C3

Hangisi

• Timemore C3

Oy: 30 75.0%
  • Kingrinder K1

Oy: 0 0.0%
  • Kingrinder K2

Oy: 10 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    40
Bende K4 almak istiyordum ama kingrinder ın sitesinde değirmenleri 3 e ayırdığını Espresso, Pour Over, Allround diye. K4 espresso sınıfında. V60 ve Aeropress kullanıyorum. Bu durumda öğütüm aralığım Pour Over a daha yakın. K4 kullanırsam sorun olur mu Toz veya tutarsızlık gibi sorunlar yaşar mıyım?

Öncelikle sanırım C3 alıcam aslında K2 daha mantıklı bir seçim ama ilk değirmenim olucak, şuana kadar mokapotta onlarca deneme yaptım doğru düzgün bir sonuç alamadım french pressde çok iyi olmasa da idare eder bişeyler çıkardı, ben tüm sorunu artık değirmen olmamasına bağlamıştım belkide gerçek sorun bu değildir. Bu sebeple değirmen alıp memnun kalmazsam verdiğim para beni çok üzmez(C3 1000tl, K2 1600tl) ayrıca kolay elimden cikarabilirim. Eğer memnun kalırsam C3 popüler bir değirmen kolayca satıp daha iyi bir değirmen alabilirim. Ayrıca benim istediğim öğütüm kalınlıkların da (türk kahve hariç) K2 den daha iyi öğütüyor diyen bir kaç karşılaştırma gördüm

Bundan sonrası eleştiri içerikli bir yazı içerir

Şimdi asıl sormak istediğim diğer bir şey de tartı. Yeni bir konu açmak istemedim. Uygun fiyatlı birşey bakıyorum açıkçası 200tl civarına hassas terziler bulunabilirlerken sırf "kahve" ekipmanları adı altında satılıyor ve içine maliyeti 5tl yi geçmeyen bir timer devresi eklediler diye iki katı fiyat vermek istemiyorum sonuç olarak çok hasas tartım yapmıyoruz 1 kahve çekirdeği yaklaşık 8 gram ve istediğim ölçü tutmadı diye kahve çekirdeğini iki ye bölüp kullanan görmedim.

Öncelikle sanırım C3 alıcam aslında K2 daha mantıklı bir seçim ama ilk değirmenim olucak, şuana kadar mokapotta onlarca deneme yaptım doğru düzgün bir sonuç alamadım french pressde çok iyi olmasa da idare eder bişeyler çıkardı, ben tüm sorunu artık değirmen olmamasına bağlamıştım belkide gerçek sorun bu değildir. Bu sebeple değirmen alıp memnun kalmazsam verdiğim para beni çok üzmez(C3 1000tl, K2 1600tl) ayrıca kolay elimden cikarabilirim. Eğer memnun kalırsam C3 popüler bir değirmen kolayca satıp daha iyi bir değirmen alabilirim. Ayrıca benim istediğim öğütüm kalınlıkların da (türk kahve hariç) K2 den daha iyi öğütüyor diyen bir kaç karşılaştırma gördüm

Şimdi asıl sormak istediğim diğer bir şey de tartı. Yeni bir konu açmak istemedim. Uygun fiyatlı birşey bakıyorum açıkçası 200tl civarına hassas terziler bulunabilirlerken sırf "kahve" ekipmanları adı altında satılıyor ve içine maliyeti 5tl yi geçmeyen bir timer devresi eklediler diye iki katı fiyat vermek istemiyorum sonuç olarak çok hasas tartım yapmıyoruz 1 kahve çekirdeği yaklaşık 8 gram ve istediğim ölçü tutmadı diye kahve çekirdeğini iki ye bölüp kullanan görmedim.
Merhaba. Timer kısmı tercih meselesi, ancak 0.1 gram hassasiyetli bir terazi alın muhakkak.
1 kahve çekirdeği 8 gram falan değil bu arada büyük bir yanlış anlaşılma var orada.

@Iamnotcoffe c3 k2 karşısında şöyle mantıklı olmuş.
C3 kullanıcısı k2 ye nazaran daha fazla ve reçete konusunda daha avantajlı olursun

Tartı için kaan tartılara bakabilirsin. Ben uzunca süre timerı olmayan bu hassas tartıyı kullandım, zaman tutma işini telefonundan yapabilirsin

Tartı konusuna katılıyorum bende emektar bir mutfak tartısı kullanıyorum timer olarakda kronometre kullanıyorum işimi görüyor şahsen.Kahve tartıları daha afilli oluyor ama o kadar gibi geliyor bana

@Iamnotcoffe c3 k2 karşısında şöyle mantıklı olmuş.
C3 kullanıcısı k2 ye nazaran daha fazla ve reçete konusunda daha avantajlı olursun

Tartı için kaan tartılara bakabilirsin. Ben uzunca süre timerı olmayan bu hassas tartıyı kullandım, zaman tutma işini telefonundan yapabilirsin
Kaan tartinin tepki süresi de çok iyi, scott rao bile kullanıyor

Kaan tartının 2kg lık modelinden bende sipariş verdim.
Ama direk Kaan tartı olarak satılanı yoktu sanırım Çin'de üretilip üzerine herkesin kendi markasını bastığı ürünlerden. Bayada ucuzdu kargo dahil 115tlydi

Ll

Tek kişilik V60 demlemeleri genelde 15-16 gram ile yapılıyor, 8 gramdan 3 çekirdek yeterli olur yani :) şaka bir yana 0.1 gr hassasiyetli olmasına dikkat edin yeterli. Timer işi güzel ama henüz değirmen alma arifesinde birisi için fazla fürfürüj olur. Değirmen konusuna da gelince hangisinin tipi hoşunuza gidiyorsa onu alın hiçbiri üzmez, en azından daha iyisiyle tanışmamış birini üzmez diyebilirim. C3 alırsanız aynı dili konuşacağınız daha fazla insan olur etrafta ama diğer seçeneklerde de çok yalnız kalmazsınız. Şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Yakın zamanda C3 sipariş eden oldu mu? Benim siparişin teslim tarihi 3 Mayıs diyor bana anormal uzun geldi. Normalde aliexpress 15 gün içinde geliyordu

C3 elime daha ulaşmadı ama bunu seçtiğime gayet memnunum. Ucu ucuna K4 alabilecek bir bütçem vardı. Ama C3 aldım bu sayede kalan bütçemle yanına tartı ve bu günde V60 seti aldım.
Sipariş vereli 5 iş günü oldu şimdiden İzmir'e gümrüğe gelmiş iki gündür gümrükte bekliyor umarım bir sorun çıkmaz

V60 ve mokapot için çekirdek önerebilirmisiniz. Normalde toplu alımda almak istiyordum ama fiyatlar indirim olsada aşırı yüksek geldi. Uygun fiyatlı olursa sevinirim

Geri