• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K1 ,K2; Timemore C3

Hangisi

• Timemore C3

Oy: 30 75.0%
  • Kingrinder K1

Oy: 0 0.0%
  • Kingrinder K2

Oy: 10 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    40
Timemore C3 elime ulaştı. Birazda heyecanlandım zarar vermekten korktum kolunu takıp çevirmedim bile. Şimdi ilk kullanımda yapmam gereken özel şeyler var mı

Timemore C3 elime ulaştı. Birazda heyecanlandım zarar vermekten korktum kolunu takıp çevirmedim bile. Şimdi ilk kullanımda yapmam gereken özel şeyler var mı
Hayırlı olsun. Heyecanınızı anlayabiliyorum :) Ben dandik bir çekirdek öğütüp çöpe atmıştım toplam 40-50 gram kadar. sonra söküp bir temizlik yapıp kullanmaya başlamıştım.

Hayırlı olsun. bir miktar kahveyi çekip çöpe dökebilirsiniz. güzelce temizleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. ilk başlarda doğru klik ayarını tutturmak moralinizi bozabilir. acı-bitter veya sulu çıktılar alabilirsiniz. çok normal.

Hayırlı olsun. Heyecanınızı anlayabiliyorum :) Ben dandik bir çekirdek öğütüp çöpe atmıştım toplam 40-50 gram kadar. sonra söküp bir temizlik yapıp kullanmaya başlamıştım.
Hayırlı olsun. bir miktar kahveyi çekip çöpe dökebilirsiniz. güzelce temizleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. ilk başlarda doğru klik ayarını tutturmak moralinizi bozabilir. acı-bitter veya sulu çıktılar alabilirsiniz. çok normal.
Aklıma takılan şöyle bişey var, reçeteler genelde comandanteye göre CMD de şu kadar çelik C3 de bu kadar diye bir ölçü var mı

Aklıma takılan şöyle bişey var, reçeteler genelde comandanteye göre CMD de şu kadar çelik C3 de bu kadar diye bir ölçü var mı
8 ay C3 kullandım. Hiç öyle bir ölçüye bakmadım açıkçası. pour over için 15 klik den başlayıp demlemelerinize göre değiştirip kendinizi geliştirmeniz daha önemli bence. Damağınız ve kahve zevkiniz sizin için daha iyi bir referans olacaktır.

8 ay C3 kullandım. Hiç öyle bir ölçüye bakmadım açıkçası. pour over için 15 klik den başlayıp demlemelerinize göre değiştirip kendinizi geliştirmeniz daha önemli bence. Damağınız ve kahve zevkiniz sizin için daha iyi bir referans olacaktır.
Elimde Guatemala-La Joya Nitro çekirdek var bir reçetede CMD red 36 çelik önermişler bir diğerinde 1zpresso kmax 60clik. Bunlar C3 de nereye denk geliyor onu anlamak için sordum

Kesin bir ölçü yok, tanecik dağılımları, toz üretme potansiyelleri farklı olacağı için çekirdekten çekirdeğe bile değişecektir. Ama elinizde CMD referanslı bir reçete varsa başlangıç noktası olarak aşağıdaki denkliği kullanabilirsiniz.

CMD 18/19 -----13 C3
CMD 20/21 -----14 C3
CMD 22/23 -----15 C3
CMD 24/25 -----16 C3

Elimde Guatemala-La Joya Nitro çekirdek var bir reçetede CMD red 36 çelik önermişler bir diğerinde 1zpresso kmax 60clik. Bunlar C3 de nereye denk geliyor onu anlamak için sordum
13 klikle bir başlangıç yapın bakalım.

Leshu yine temiz bi indirim çekmiş C3'e galiba ben de saflara katılacağım. Türk kahvem de önceden öğütülmüş kahveden olsun...

Leshu yine temiz bi indirim çekmiş C3'e galiba ben de saflara katılacağım. Türk kahvem de önceden öğütülmüş kahveden olsun...
C3 Türk kahvesini öğütülmüş aldırmaz rahat olun. Hele 6 klike inerseniz gayet tatmin edici olur.

Bugün itibariyle c3 sorunsuz elime geçti bundan önce hario slim plus kullanıyordum ve söylemeliyim ki arada ki fark gözlerimi doldurdu hem hız hem tasarım hemde öğütüm kalitesi olarak çağ atladığımı hissettim.

Tam aradığım karşılaştırma olduğu için fikirlerinize ihtiyacım var.

Arada TK çoğunlukla moka pot ve filtre kahve için bu 3 değirmenden hangisini önerirsiniz?
Kingrinder k2 kullanıyorum. Çok memmunum. Kendi evimde espresso makinesi ile çok iyi sonuçlar veriyor. Arkadaşların evinde ise mokapot ve filtrede kullanıyorum.keza onlarda da iyi. Dürüst olmak gerekirse performans olarak espresso ya filtreye göre daha baskın. Malzeme kalitesi çok iyi hissettiriyor. Temzilemesi de kolay. İncelemeye küçük bir ara
🆁🅴🅺🅻🅰🅼🅻🅰🆁

Diğerlerini bilmiyorum ama yapısı ve fiyat olarak 3ü arasındaki en rafine olan bu. Ben bugüne kadar türk kahvesi, espresso makinesi, mokapot, aeropress, v60, french press, siphon (maşallah herşeyi de denemişim) kullandım. Hepsinde gayet iyidi. Dialingi iyi. Kendi malımı övüyor gibi olmasın ama bence iyi bir değirmen. Benden bağımsız almanızı tavsiye ederim.

Geri