• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K1 ,K2; Timemore C3

Hangisi

• Timemore C3

Oy: 30 75.0%
  • Kingrinder K1

Oy: 0 0.0%
  • Kingrinder K2

Oy: 10 25.0%

• Kullanılan toplam oy
    40

Iamnotcoffe

Barista
İsim
Berke Önlü
Daha fazla  
İsim
Berke Önlü
Öncelikle elimde french press, moka pot var ve V60 almayı düşünüyorum. Arada da türk kahvesi
Aslında bu konu ile alakalı daha düşük bütçeli değirmen almak amacıyla açıp sonra içi iyice karışan bir konum vardı o sebeple yeni başlık açmak istedimm.
model belirledim kendilerini fiyatları şu şekilde
Kingrinder K1: 1350tl
Timemore C3: 1450tl
Kingrinder K2: 1550tl

Forumda K1 veya K2 kullanan var mı asıl onları merak ediyorum. Timemore un mili tutan parçalarının bir kısmın plastik olması sebebiyle zamanla gevşeme vb durumlar olmasi ihtimali nedeniyle komple metal olan kingrinder daha çekici geliyor. Direk K1 K2 kullanan birinden bir yorum alamadım o sebeple emin olamadım

Şu an c3 - k4 arasında bir çekişme var.

Sınıflandırmayı üzer-üzmez-hiç üzmez üzerinden yapacağım.

C3 filtrede hiç üzmez, tk için üzmez. Moka pot için üzmez, espresso için üzer.

K4 anladığım kadarıyla filtre, tk, mokapot hiç üzmez artı espressoda üzmez.

B
Şu an c3 - k4 arasında bir çekişme var.

Sınıflandırmayı üzer-üzmez-hiç üzmez üzerinden yapacağım.

C3 filtrede hiç üzmez, tk için üzmez. Moka pot için üzmez, espresso için üzer.

K4 anladığım kadarıyla filtre, tk, mokapot hiç üzmez artı espressoda üzmez.
C3-k4te ikiside yurtdışı ise k4 alınırda peki ya k2-k1 için hocam ne dersiniz

Hocam selamlar, k1-k2 inceleme fırsatı elde edemedim. Bulabilirsem fikrimi yazayım 🤲

Ayrıca c3 gerçekten iyi bir değirmen ama tk performansı herkesi mutlu etmez.
Türk kahvesinde denedik bana çok telveli geldi dahada aşağı inemedigimiz için yapacak birşey olmadı c3 kullanıyorum genel olarak pour over demleme yöntemi kullanınca biçilmiş bir kaftan

Forum geneli olarak bilgi birikimi ve kullanıcı sayısı c3 ağır basıyor. İhtiyaç halinde aranan bilginin bulunması daha olası ayrıca sanırım yedek parça bulunmasında nispeten daha kolay olacaktır.

TM C3 kullanıyorum. V60, Mokapot ve nadiren Türk Kahvesi demlemelerinde kullanıyorum. Hepsinden memnunum açıkçası. Türk Kahvesi konusunda çok bi' anlama kapasitem yok ancak beni tatmin ediyor :)

V60'ta ise zaten forumlarda bir sürü yazılmış tecrübe var. Kesinlikle üzmez.
Mokapot için gerekli inceliklere inebiliyorum, ince kalın ayarını kolayca bulabiliyorum.

Ben de sizin gibi K4 ve C3 arasında kalmıştım. Ancak ilk araştırmalarımda espresso için de kullanım amacıyla araştırıyordum. Daha sonradan espresso işini biraz erteledim ve V60'a doğru biraz daha kaydım. Durum böyle olunca kitlesi olan bir değirmen tercih ettim. Espresso işini ertelemesem ve espress da demleyecek bir değirmen arasaydım kesinlikle K4 ya da K6 alırdım. C3 espressonun gerektirdiği ince ayarı pek sağlayamıyor maalesef. Basınçsız sepette üzer. Basınçlıda kullanılır.

Sevgiler.

İlk konu açtığımda 200 300 liralık değirmenlere bakıyodum sonra biraz daha pahalı hario slim plusa geçtim. Şimdi 1500 TL ye kadar çıktım. Hazır o kadar vermişken biraz daha verip K4 mü alsam diyorum.
Sanırım forumda biraz daha vakit geçirirsem önce K6 sonra 1zespresso ordan ver elini comandante. Sadece Moka potta kaliteli bir kahve içmeye çalışan öğrenciydim. Kahve diğer bağımlılık yapan maddelerden daha hızlı bir anda tüm birikimi mi kaybetmeye başladım 😄😄

Şaka bir yana o kadar vermişken K4 mü alsam diyorum ama aşırı mı olur kararda veremedim şuanlık K1 ve K2 den vaz geçtim timemore C3 ön planda

İlk konu açtığımda 200 300 liralık değirmenlere bakıyodum sonra biraz daha pahalı hario slim plusa geçtim. Şimdi 1500 TL ye kadar çıktım. Hazır o kadar vermişken biraz daha verip K4 mü alsam diyorum.
Sanırım forumda biraz daha vakit geçirirsem önce K6 sonra 1zespresso ordan ver elini comandante. Sadece Moka potta kaliteli bir kahve içmeye çalışan öğrenciydim. Kahve diğer bağımlılık yapan maddelerden daha hızlı bir anda tüm birikimi mi kaybetmeye başladım 😄😄

Şaka bir yana o kadar vermişken K4 mü alsam diyorum ama aşırı mı olur kararda veremedim şuanlık K1 ve K2 den vaz geçtim timemore C3 ön planda
Yani şöyle bir durum var. Ben C3 kullanıyorum 2 aydır. Ama K4 sipariş ettim yeni henüz elime ulaşmadı.
Değirmenleri kıyaslamadan şöyle bir kıyaslama yapmak mümkün. Espresso ekipmanları yatırım istiyor. En basitinden IMS basket filter 25-30 dolar. Öğrenci olarak düşünecek olursam V60,Mokapot,French Press, AeroPress keşfedecek çok dünya var. Ve nispeten daha az maliyetli olduğu için filtre ile devam edebilirsin derim o yüzden C3 al derim :) Ayrıca kullanıcı sayısının fazla olması kesinlikle bir avantaj.

Forumda satılık 2 tane C3 var. Güzel pazarlıkla bütçeni daha az yorarak alabilirsin.

Yani şöyle bir durum var. Ben C3 kullanıyorum 2 aydır. Ama K4 sipariş ettim yeni henüz elime ulaşmadı.
Değirmenleri kıyaslamadan şöyle bir kıyaslama yapmak mümkün. Espresso ekipmanları yatırım istiyor. En basitinden IMS basket filter 25-30 dolar. Öğrenci olarak düşünecek olursam V60,Mokapot,French Press, AeroPress keşfedecek çok dünya var. Ve nispeten daha az maliyetli olduğu için filtre ile devam edebilirsin derim o yüzden C3 al derim :) Ayrıca kullanıcı sayısının fazla olması kesinlikle bir avantaj.
Evet C3 ün cezbedici kısmı kullanıcı sayısı

1678801719267.png

İnternette böyle güzel bir tablo buldum buraya bırakayım istedim tablonun devamı linkte

@zebercet inceleme paylaştı k4 için aslında bir bakabilirsiniz tabi c3 vs k4 icin yorumlarida vardır diye düşünüyorum

Geri