• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam kingrinderlar aliexpresste gönderiliyor ama 3K tutuyor bakın derim
TRY 2,396.38 36% Off | Kingrinder K4 /K6 manual coffee grinder portable mill 420stainless steel 48mm stainless steel Titanium plating burr

Fiyatları kingrindera göre çok yüksekmiş ben 2K civarı bişey bakıyordum
2k liraya kingrinder k4 bir furyaydı hocam, umuyorum tekrardan bi benzerini yaşarız. O bütçeye uygun tek model k2 dediğim gibi, @Kyrat'ın da konu dahilinde incelemesi mevcut.

Hayırlı olsun hocam sonunda muradınıza erdiniz. Şimdiden bol sabır diliyorum.

Valla ben özel bi site kullanmıyorum arada aliexpresse girip çıkıyorum 41710 kuponunu da kendi mağaza sayfalarında yazmışlardı zaten

K6 bu gün elime geçti, sabah aldım sadece paketini açtım, bu ikinci değirmenim ilki timemore C3 dü 1 2 kere kullandım sadece, aslında ilk izlenimim pek olumlu değildi kutusu timemore C3 göre baya kötüydü, kapaktaki siyah lastiği çıkarıp direk küçük beyaz olanı taktım, kapak tam yerine oturmuyor 1 2 mm havada duruyor normal mi bilmiyorum ama hoşuma gitmedi, son olarak alt haznenin yerine oturması biraz garip geldi sanki biraz daha sıkılması gerek gibi ama daha sıkılmıyor.
Tüm bunları saydım ama değirmen baya hoşuma gitti, Özelikle ayar kolaylığı.
Az önce basit bir başlangıç yapıp frenchpress pressde başladım, kahve la joya nitro 150clik de 280gr su 20gr kahve kullandım. James Hoffman nın 4dk bekle karıştır 5dk daha bekle şeklinde demledim. Öğütümde biraz toz varmış gibi gözüküyordu, yaptığım doğru bişey mi bilmiyorum ama demleme sonunda kahveyi frenchpress ile süzdükten sonra V60 filtresinden geçirdim toz miktarı hakkında bilgi edinmek ve daha temiz bir bardak almak için. Filtre baya tıkandı en son kahve akmadı kendim karşıtırdım olmadı filtreyi sıkarak kahveyi akıttım. Tad olarak bir sıkıntı yoktu gayet beğendim. Hatta şuana kadar yaptığım en iyi frenchpress di

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
İlk dönemdeki toz durumu/akıştaki genel yavaşlık gözünüzü korkutmasın. Değirmeni ilk aldığım vakitte kesici bıçakların seasoning ihtiyacından mıdır nedir artık, yıkanmış bi çekirdek bile olsa 100 klik aşağısında demleme sürelerim çok uzuyordu, aşağısına inmeye cesaret edemiyordum. İki hafta kadar sonrasında, hem demlediğin bardakların daha net tatlar ihtiva ettiğini hissettim, hem de bariz süre farkları yaşamaya başladım 30+ sn civarlarında. Zamanla kendisini toparlıyor (y)

Şuan yıkanmış çekirdeklerde ilk denemelerimi 90, natural işlem görenlerde 100 klikten başlayarak yapıyorum. Evden hemen hemen eksik etmediğim yıkanmış bir kenya kahvesini dün 85 klikte bloom + 2 döküşle 2.40 dk'da demledim mesela.

K6 bu gün elime geçti, sabah aldım sadece paketini açtım, bu ikinci değirmenim ilki timemore C3 dü 1 2 kere kullandım sadece, aslında ilk izlenimim pek olumlu değildi kutusu timemore C3 göre baya kötüydü, kapaktaki siyah lastiği çıkarıp direk küçük beyaz olanı taktım, kapak tam yerine oturmuyor 1 2 mm havada duruyor normal mi bilmiyorum ama hoşuma gitmedi, son olarak alt haznenin yerine oturması biraz garip geldi sanki biraz daha sıkılması gerek gibi ama daha sıkılmıyor.
Tüm bunları saydım ama değirmen baya hoşuma gitti, Özelikle ayar kolaylığı.
Az önce basit bir başlangıç yapıp frenchpress pressde başladım, kahve la joya nitro 150clik de 280gr su 20gr kahve kullandım. James Hoffman nın 4dk bekle karıştır 5dk daha bekle şeklinde demledim. Öğütümde biraz toz varmış gibi gözüküyordu, yaptığım doğru bişey mi bilmiyorum ama demleme sonunda kahveyi frenchpress ile süzdükten sonra V60 filtresinden geçirdim toz miktarı hakkında bilgi edinmek ve daha temiz bir bardak almak için. Filtre baya tıkandı en son kahve akmadı kendim karşıtırdım olmadı filtreyi sıkarak kahveyi akıttım. Tad olarak bir sıkıntı yoktu gayet beğendim. Hatta şuana kadar yaptığım en iyi frenchpress di
Gözünüz aydın, güzel günlerde kullanın

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
İlk dönemdeki toz durumu/akıştaki genel yavaşlık gözünüzü korkutmasın. Değirmeni ilk aldığım vakitte kesici bıçakların seasoning ihtiyacından mıdır nedir artık, yıkanmış bi çekirdek bile olsa 100 klik aşağısında demleme sürelerim çok uzuyordu, aşağısına inmeye cesaret edemiyordum. İki hafta kadar sonrasında, hem demlediğin bardakların daha net tatlar ihtiva ettiğini hissettim, hem de bariz süre farkları yaşamaya başladım 30+ sn civarlarında. Zamanla kendisini toparlıyor (y)

Şuan yıkanmış çekirdeklerde ilk denemelerimi 90, natural işlem görenlerde 100 klikten başlayarak yapıyorum. Evden hemen hemen eksik etmediğim yıkanmış bir kenya kahvesini dün 85 klikte bloom + 2 döküşle 2.40 dk'da demledim mesela.
Bende yarın V60 da denicem başlangıç olarak 100klik mi önerisiniz.

Hocam birde yukarıda bahsettiğim siyah lastiği çıkarıp beyazı takınca kapakta oluşan boşluk sizde de oluyor mu

Son düzenleme:
Var evet, beyaz conta değirmen kolunu plastik kapağa sabitleyince, kapak bi tık havada kalıyor 1mm kadar, belki daha az. Ama sırf bunun için iki lastiği de beraber kullanmayın, değirmenin kolu ikide bir elinizde kalır öğütüm yaparken. Yabancı forumlarda bu şekilde uyarıyorlardı öğütüm sırasında bu problemden muzdarip olanları.
100-110 klik aralığı kesiciler yağlanana, season olana kadar iyi bir referans noktası. Zaman içinde klikleri düşürmeniz gerektiğini siz de hissedeceksiniz (y)

K6 türk kahvesi için ne önerirsiniz 15 gördüm Internette
TK için fiks 35 klik kullanıyorum, bunun üstü ayarlar da denenebilir. Zaten bunun aşağısı sürdürülebilir bişey değil, insanı kahveden soğutur öğütmesi :d

TK öğütüm illa pudra gibi olacak diye bir şart yok, ben K4 ile 70e kadar çıktım oluyor. K6ya tam referans olmuyor tabii ama espresso aralığında da öğütebilirsiniz.

Geri