• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aderisa

Barista
İsim
Fırat
Daha fazla  
İsim
Fırat
Değirmen
Kingrinder k6
Ekipmanlar
v60, tchibo dripper, aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Sarıyer

Aramızda Kingrinder’ın ürünlerini kullanan var mıdır, varsa memnun musunuz yorumlarınız nedir?

Son düzenleme:
Yurtdışında yaşayan arkadaşım ucuz diye tavsiye ettiğim alternatifler arasında Kingrinder K6'yı seçmişti. Alalı 7-8 ay oldu. Genel olarak memnun. Zaten 1zpresso'dan esinlenmiş bir marka. Ancak 1zpresso kadar hızlı değil öğütümde.

Buralar epey sessiz

Uzun süredir araştırdığım düşünüp tarttığım K6'yı bugün itibariyle sipariş verip beklemeye geçtim

Özellikle şu dönemde bu fiyata böyle bir değirmen bulmak zor

Görünüş ve kutu içeriği olarak resmen 1zpressoyum ben diye bağırıyor bu konuda aynı fabrikada üretildiğine dair iddialar da var reddit, HBarista vs vs

Gelince artısını eksisini inceleyip görüşlerimi net bir şekilde aktaracağım

Konuyu açtığım günden beri benim de radarımda olan bir model k6, şimdiden hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Şimdi baktımda K4 biraz indirimde Aliexpresten alındığında martın ortaları teslim diyor amazondan alındığında ise Nisan ortaları diyor amazon daha güven veriyor ama bekleme süresi sanki uzun gibi

Şimdi baktımda K4 biraz indirimde Aliexpresten alındığında martın ortaları teslim diyor amazondan alındığında ise Nisan ortaları diyor amazon daha güven veriyor ama bekleme süresi sanki uzun gibi
Aliexpress satıcı Leshu Coffee alımımı buradan yaptım

Güven konusunda endişe duymanıza gerek yok bence

Daha önce biri düz diğeri yenilenmiş model C2 almıştım buradan ikisinde de oldukça iyi paketlenip sorunsuz bir şekilde ulaşmıştı

Ayrıca orada yazan teslimat tarihinden daha erken geliyor genelde

Aliexpress satıcı Leshu Coffee alımımı buradan yaptım

Güven konusunda endişe duymanıza gerek yok bence

Daha önce biri düz diğeri yenilenmiş model C2 almıştım buradan ikisinde de oldukça iyi paketlenip sorunsuz bir şekilde ulaşmıştı

Ayrıca orada yazan teslimat tarihinden daha erken geliyor genelde
Ben aslında performansınıda merak etmiyor değilim biraz 1zpresso j-max'e yönelmiştim fakat okuduğum ve gördüğüm kadarıyla tabi çok yakın olmasada güzel espresso performansı verdiği. Acaba iki modeli veya diğer jx-pro serilerinden birini kullanıp yorum yapabilecek olan varmıdır merak etmiyor değilim.

Güncelleme ile karşınızdayım efem

K6 siparişi vermiştim bugünde teslim edildi, ancak kutuyu açınca ne göreyim bildiğiniz K2 geldi :)

Neyse hemen satıcıya yazdım nadirde olsa arada böyle yanlışlıkların olduğunu söyleyip hızlı bir şekilde ilgili farkın iadesini sağladı ancak değirmende elimde kaldı

Elimde kaldı derken aslında normal şartlarda ben bunu kullanırım ama halihazırda zaten Jx kullanıyorum, o yüzden iki tane aynı değirmen elimde olmuş oldu

Kutuyu açıp dokunup inceleme yapmamak için de zor tutuyorum ama o zaman da ikinci el olmuş olacak

Bu yüzden hiç açmadan forumda ilana koydum ancak kullanmış olduğum Jx'i yakın bir dostuma verebilme durumu da var öyle bir durumda açıp kullanır incelerim

Ama can sıkıcı olan şu ki espresso için el değirmeni ayarlama olayını hala sağlayamadım, bir süre de olsa robotu eldekiler ile kullanacağız artık

Tatsız bi deneyim olmuş hocam, geçmiş olsun. Ben de ayın başında amazondan k6 siparişi verdim şuan için gelmesini bekliyorum.

Benim de gönlümden bi K6 almak geçiyor gerçekten beğendim tasarımı. Espresso çekimi yapmak için almak istiyorum aslında Aliexpress'den şu anda vergileri ile. Kullanan varsa yeşillendirirse sevinirim..

K6 ben de aldım. Türk kahvesi için sıfıra yakın bir noktaya ayarlamıştım biraz abartı olmuş. Türk kahvesi için 20..25 arası iyi. Espresso da yaptım. 25..35 ayarında espresso yapılıyor.

Güzel değirmen. Elle çevirdim Matkapla kullandım. Matkap için kağıtta bahsedilen şeyi takmaya gerek yok. Dışarıya kahve fırlamasın diye conta göndermiş. Bunun yerine pet şişeden kesilen bir kapak yeterli oldu

Elektrikli değirmenim mevcut olduğu için yedek olarak aldım.

Maliyeti vergi kargo dahil galiba 3050TL civarında olmuştu

Ekli dosyalar

• IMG_20230307_140239_edit_294308141299883.jpg
    IMG_20230307_140239_edit_294308141299883.jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
K6 ben de aldım. Türk kahvesi için sıfıra yakın bir noktaya ayarlamıştım biraz abartı olmuş. Türk kahvesi için 20..25 arası iyi. Espresso da yaptım. Güzel değirmen. Elle çevirdim Matkapla kullandım. Elektrikli değirmenim mevcut olduğu için yedek olarak aldım.

Maliyeti vergi kargo dahil galiba 3050TL civarında olmuştu
Hangi satıcıdan aldınız acaba? Leshu Coffee'den mi aldınız?

Ben şu an K6 kullanıyorum. Amazon Amerika dan 24 şubat günü söylemiştim 4 mart günü elime ulaştı. Her şey dahil 2800 küsür tuttu değirmen.

İlk deneyimlerim oldukça olumlu yönde daha önce aşağı yukarı timemore c2 düzeyinde diyebileceğim bir değirmen kullanıyordum ve fark bardağa hemen yansıdı diyebilirim. İyi değirmen iyi kahve iyi su üçlüsü ile dünyanın kötü tekniğini bile kullansanız bir şekilde güzel bir bardak elde ediliyor. Bu sabah Lance Hedrick’in son yayınladığı reçeteyi batırmama rağmen Tetra’nın bella vistası, nestle pure life ve K6 sayesinde hiç de fena olmayan, tadım notalarını alabildiğim bir bardak içebildim.

Tek sıkıntısı sanırım şu: Klik ayar aralığı çok geniş ve piyasadaki diğer ortalama üstü diyebileceğimiz değirmenlere kıyasla kullanıcısı bir tık az olduğundan diğer insanların bu klik ayarı tecrübesinden pel faydalanamıyorsunuz. Anca redditte Hoffmann’ın reçetelerine şu aralık olabilir gibisinden şeyler var.

Bir de sanırım kullanıcılar arasında şu yanlış anlaşılma olmuş: Firma her klik aralığı 16 mikron olarak söylüyor ancak bu çıktı olarak aldığınız kahveye 16 mikron olarak yansımıyor. Firmanın söylediği 16 mikron aralık her klikte bıçakların arasında değişen boşluğun boyut miktarı ile alakalıymış. Bunu tam net olarak anlatamamış olabilirim, bu meseleyi ben de redditte görmüştüm ancak özetlemem gerekirse 720 mikron yazan reçete için 45 klik kullanmaya kalkarsanız reçetede hedeflenenden çok çok daha ince öğütülmüş bir kahve etmiş olursunuz. Nereden biliyorsun diye sormayın :D

Almak isteyenler amazon jp ye de bakabilir. Geçen hafta sipariş K4 verip dün teslim aldım. istanbul içine DHL ile teslim edildi. ilginç bir şekilde K6 ya sepette vergi ödemesi çıkarken K4'e vergi ödemesi çıkmadı ve 1935TL maliyeti oldu.
Hakikaten muazzam fiyat, hayırlı olsun güzel günlerde kullanın

Geri