• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Almak isteyenler amazon jp ye de bakabilir. Geçen hafta sipariş K4 verip dün teslim aldım. istanbul içine DHL ile teslim edildi. ilginç bir şekilde K6 ya sepette vergi ödemesi çıkarken K4'e vergi ödemesi çıkmadı ve 1935TL maliyeti oldu.Ekli dosyayı görüntüle 24762
Amazon Japonya'ya login olamıyorum hali hazırda kullandığım amazon üyeliğimle. Yeni üyelik mi açmak gerekiyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

DHL üzerinden de vergi ücreti ödemediğinizi mi söylüyorsunuz? 🤔
Evet ödemedim. Ürün direk gümrükten geçip dağıtıma çıktı. Daha önce amazon jp siparişlerimde gümrük vergisi direk sipariş esnasında tahsil edilirdi. Amazon üzerinden aldığım siparişlerde dhl’in vergi tahsil ettiğine denk gelmedim.

Selamlar, bir promosyon kodu gerekmiyor. Ben yeni üye olanlara bir coupon fırsatı çıkıyor hemen fiyatın altında tik seçeneği olacak. Ben de böyle oldu süreç.
Ekli dosyayı görüntüle 24766

Tek düşüncem umarım gümrük ekstra ödeme talep etmez umarım. Amazon hallediyor diye denedim şansımı :D
En kötü %30 vergi çıkar. O da 600TL gibi bir şey yapıyor.
Eğer vergi çıkarsa en kötü 2600'e 1zpresso j serisi mi almış oluyoruz?

En kötü %30 vergi çıkar. O da 600TL gibi bir şey yapıyor.
Eğer vergi çıkarsa en kötü 2600'e 1zpresso j serisi mi almış oluyoruz?
Yani kestirmesi güç eğer gümrük çıkarsa 1.1k çıkmaz ise aliexpressden ucuza geliyor. Eğer gümrük çıkmaz ise kahve hayatımın en kârlı alışverişi oluyor.
Dürüst olmak gerekirse yazı tura olarak görüyorum ben bunu biraz. Çok ingilizce değerlendirme videosu veya tanıtımı yok. Ancak alan insanların geri dönüşleri güzel ve benim nanopresso ve picopresso için timemore c3’den daha başarılı bir ince çekim yapabilen değirmenine ihtiyacım olduğu için bu riski aldım diyebilirim kendi adıma. 1zpresso kıyaslamasıyla ilgili de , jx ile jx-pro arasında kalıyor gibi anladım ben. Bakalım geldiğinde süreci anlatırım artık🙂

Güncelleme vereyim, kargo yola çıkmış. DHL getiriyor. Telefonuma gelen bir sms olmuş sabah. Tahmini teslim tarihini 14 Mart olarak söylüyorlar ancak mesajda ufak bir not var "gönderiniz gümrüğe tabi olmadığı takdirde" diye 14 Mart olduğunu söylüyorlar.

K6 ben de aldım. Türk kahvesi için sıfıra yakın bir noktaya ayarlamıştım biraz abartı olmuş. Türk kahvesi için 20..25 arası iyi. Espresso da yaptım. 25..35 ayarında espresso yapılıyor.

Güzel değirmen. Elle çevirdim Matkapla kullandım. Matkap için kağıtta bahsedilen şeyi takmaya gerek yok. Dışarıya kahve fırlamasın diye conta göndermiş. Bunun yerine pet şişeden kesilen bir kapak yeterli oldu

Elektrikli değirmenim mevcut olduğu için yedek olarak aldım.

Maliyeti vergi kargo dahil galiba 3050TL civarında olmuştu
Değirmene sahip değilim ancak Aliexpress te incelerken satıcı sayfasında 15 Nm tork ibaresi vardı. Güç ayarlı şarjlı matkap kullanıyorsanız buna göre ayarlayabilirsiniz.

- Kingrinder K2 -

Bugün itibariyle öğütücüyü kendim kullanmaya karar verdim ve eve gelir gelmez kutuyu açıp denemelere koyuldum

K2 için kısa ve net bir tanımlama yap deseler 1zpresso JX'in ucuz hali diyebilirim, Bu ucuzluk ağırlıklı olarak fiyat etiketinde kalıyor kalitesinde değil.

Kutusu ve içeriği, ürünün konuş tarzı dahi birebir 1zpresso ürünü gibi ve Jx'de olduğu gibi yanında 1 adet fırça ile geliyor.

Peki ya farklar ?

İlk olarak gövde kısmı, topuz ve üst kapağı, alt haznenin takıldığı yivli alan, orta kısımda bulunan ve elin kaymasını önleyen plastik band, bunların hepsi farklı.

Bana göre bu farklı kısımları olumlu ya da olumsuz olarak sıralayacağım

- K2'nin gövdesi Jx'e kıyasla daha ufak ve bu durum ergonomi olarak bana daha güzel geldi, elimle tam olarak kavrayabilip daha konforlu bir öğütüm yapabildim.

- Gövde kısmında kullanılan malzeme ve sağlamlık hissi Jx ile benzerlik gösterse de Jx biraz daha tok ve daha ağır bir hissiyat sunuyor. Tam tersi olarak K2 ise daha hafif ve kavraması daha kolay, işçilik kısmında Jx'in bir tık daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Alt haznenin takıldığı yivli kısımdan da bunu hissedebiliyorsunuz.

K2'de alt hazneyi takarken daha pürüzlü bir hissiyat olurken JX'de yağ gibi kayarak takılıyor. Yine orta kısımda olan plastik band kalitesi de Jx'de daha iyi bir hissiyat sunuyor ve daha kalın.

- Gelelim en önemli kısım yani kesiciler. Burada birebir aynı desek yanlış olmaz. Resmen aynılar yan yana koysanız şahsen ayırt edemem.

- Ve gelelim öğütüme, bıçakların birebir aynılığı buraya da yansımış desek yanlış olmaz. Kutuyu hemen açtıktan sonra bir V60 yaptım ve sabah Jx ile aldığım fincandan herhangi bir fark göremedim. Türk kahvesi de denedim, jx'de alabildiğim pudra kıvamında çıktıyı birebir alabildim.

Peki ya neden daha ucuz ? Bana göre bu değirmen 1zpresso'nun fabrikasında kaçak göçek araya sıkıştırılarak yarım vardiyalık bir dönemde apar topar üretilmiş. Biraz malzeme kalitesini düşürelim bıçakları da aynı bırakıp piyasaya sürelim demişler.

Kimler için uygun ? Yeni başlayanlar için muazzam bir seçenek. Hatta başlamayanlar içinde dört dörtlük bir değirmen. El değirmenleri benim için kahve kadar hobi ve onun kadar heyecan verici, geçmişte comandante, kinu, timemore, molent kullanmış biri olarak da söyleyebilirim ki fiyat etiketini de dikkate alırsak espresso dışında her türlü seçenek için vaad ettiğinin fazlasını veriyor.

Espresso inceliğine de fazlasıyla iniyor ancak en nihayetinde klik sistemi var. K4,K6 micron hassasiyeti daha iyi olduğu için espresso ağırlıklı kullanacaklar için daha iyi bir tercih.

Bütçe kısıtlaması olmayıp espresso için el değirmeni alacak biri için Kinu m47 orada zirvede bekliyor zaten. Aynı şekilde demlemeler için de asidik, meyve bombası, şapırt şupurt, bitmeyen aftertaste hazzı verdiren Comandante c40 orada.

Kingrinder K2 ise burada, onlar gibi premium, şatafatlı, yüksek işçilik ve kalite hissiyatından ziyade görev adamı gibi işini efendice yapıp her türlü zorluğun üstesinden gelip en nihayetinde iyi kahve içmek isteyen birinin isteğini fazlasıyla yerine getiren bir seçenek.

9 Mart 2023 güncel kur itibariyle Aliexpress'de fiyatı vergi dahil 1980 TL civarında. Kupon ve indirim yakalayan bu fiyatın bir miktar daha aşağısına alabilir. Yakın zamanda kur kaynaklı fiyat artışında 2300-2500'lü bir fiyat dahi bence makul ve iyi bir seçenektir.

Sonuç olarak ben beğendim efem

Ekli dosyalar

• Kin2.JPG
    Kin2.JPG
    39.5 KB · Görüntüleme: 83
  • Kin1.JPG
    Kin1.JPG
    92.1 KB · Görüntüleme: 62
- Kingrinder K2 -

Bugün itibariyle öğütücüyü kendim kullanmaya karar verdim ve eve gelir gelmez kutuyu açıp denemelere koyuldum

K2 için kısa ve net bir tanımlama yap deseler 1zpresso JX'in ucuz hali diyebilirim, Bu ucuzluk ağırlıklı olarak fiyat etiketinde kalıyor kalitesinde değil.

Kutusu ve içeriği, ürünün konuş tarzı dahi birebir 1zpresso ürünü gibi ve Jx'de olduğu gibi yanında 1 adet fırça ile geliyor.

Peki ya farklar ?

İlk olarak gövde kısmı, topuz ve üst kapağı, alt haznenin takıldığı yivli alan, orta kısımda bulunan ve elin kaymasını önleyen plastik band, bunların hepsi farklı.

Bana göre bu farklı kısımları olumlu ya da olumsuz olarak sıralayacağım

- K2'nin gövdesi Jx'e kıyasla daha ufak ve bu durum ergonomi olarak bana daha güzel geldi, elimle tam olarak kavrayabilip daha konforlu bir öğütüm yapabildim.

- Gövde kısmında kullanılan malzeme ve sağlamlık hissi Jx ile benzerlik gösterse de Jx biraz daha tok ve daha ağır bir hissiyat sunuyor. Tam tersi olarak K2 ise daha hafif ve kavraması daha kolay, işçilik kısmında Jx'in bir tık daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Alt haznenin takıldığı yivli kısımdan da bunu hissedebiliyorsunuz.

K2'de alt hazneyi takarken daha pürüzlü bir hissiyat olurken JX'de yağ gibi kayarak takılıyor. Yine orta kısımda olan plastik band kalitesi de Jx'de daha iyi bir hissiyat sunuyor ve daha kalın.

- Gelelim en önemli kısım yani kesiciler. Burada birebir aynı desek yanlış olmaz. Resmen aynılar yan yana koysanız şahsen ayırt edemem.

- Ve gelelim öğütüme, bıçakların birebir aynılığı buraya da yansımış desek yanlış olmaz. Kutuyu hemen açtıktan sonra bir V60 yaptım ve sabah Jx ile aldığım fincandan herhangi bir fark göremedim. Türk kahvesi de denedim, jx'de alabildiğim pudra kıvamında çıktıyı birebir alabildim.

Peki ya neden daha ucuz ? Bana göre bu değirmen 1zpresso'nun fabrikasında kaçak göçek araya sıkıştırılarak yarım vardiyalık bir dönemde apar topar üretilmiş. Biraz malzeme kalitesini düşürelim bıçakları da aynı bırakıp piyasaya sürelim demişler.

Kimler için uygun ? Yeni başlayanlar için muazzam bir seçenek. Hatta başlamayanlar içinde dört dörtlük bir değirmen. El değirmenleri benim için kahve kadar hobi ve onun kadar heyecan verici, geçmişte comandante, kinu, timemore, molent kullanmış biri olarak da söyleyebilirim ki fiyat etiketini de dikkate alırsak espresso dışında her türlü seçenek için vaad ettiğinin fazlasını veriyor.

Espresso inceliğine de fazlasıyla iniyor ancak en nihayetinde klik sistemi var. K4,K6 micron hassasiyeti daha iyi olduğu için espresso ağırlıklı kullanacaklar için daha iyi bir tercih.

Bütçe kısıtlaması olmayıp espresso için el değirmeni alacak biri için Kinu m47 orada zirvede bekliyor zaten. Aynı şekilde demlemeler için de asidik, meyve bombası, şapırt şupurt, bitmeyen aftertaste hazzı verdiren Comandante c40 orada.

Kingrinder K2 ise burada, onlar gibi premium, şatafatlı, yüksek işçilik ve kalite hissiyatından ziyade görev adamı gibi işini efendice yapıp her türlü zorluğun üstesinden gelip en nihayetinde iyi kahve içmek isteyen birinin isteğini fazlasıyla yerine getiren bir seçenek.

9 Mart 2023 güncel kur itibariyle Aliexpress'de fiyatı vergi dahil 1980 TL civarında. Kupon ve indirim yakalayan bu fiyatın bir miktar daha aşağısına alabilir. Yakın zamanda kur kaynaklı fiyat artışında 2300-2500'lü bir fiyat dahi bence makul ve iyi bir seçenektir.

Sonuç olarak ben beğendim efem
Bilgilendirme için çok teşekkürler. Şunuda ekleyelim Amazon japonyadan Kingrinder K4 almak istediğimizde yeni üyelere galiba kupon veriyor 1954TL geliyor. Pazartesi günü aldım kargo dahil gümrük ödeme esnasında görünmüyor, ama gümrük ödemesi çıkmadı. Sabah Türkiye gümrüğüne giriş yapıp geçti. Şu an dağıtımda. Bulunduğum şehirden dolayı kargolar 2 günden önce gelmiyor. Bir aksilik olmazsa Cumartesi deneyeceğim.

Son düzenleme:
Japon K4 için DHL gümrük vergisi mesajı atmadı. Son güncellemede gümrükten geçti diyorlar
Haydi koçum benim, öylece gel <3
1678448100159.png

Geri