• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder el değirmenleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aderisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Amazon japonya gümrük vergisi acaipliğini kaçırmadan alman gerekiyor.

Bende teslim aldım. Amazon.jp'de kupon kullan-gümrük ödeme işleri bi normale dönsün. Yıl sonunda 4kdan satarım bu değirmeni:)
Allah bereket versin💲 :F

K6 modelini bir haftayı aşkın süredir kullanıyorum. Öncesinde molent pocket (ya da jenerik çin bıçaklı herhangi bir değirmeni de esas alabilirsiniz) kullanan biri olarak ilk söylemek istediğim, kahvede gövde olarak tabir ettiğim unsur esasen ağzı kaplayan acı bi yoğunluktan ibaretmiş, kendi adıma tatsız bir farkındalık.
vs.jpegvs2.jpegkingrinder 100.jpegpocket 18.jpeg

Pocket'ta 18 klik referans aldığım noktaydı, kavrum tarihi 1 ayı doldurmuş yıkanmış çekirdeklerde 2.45-2.50 gibi süreleri görürken, natural çekirdekler ise 3.15-3.20 arası sürelerde demlemelerde bulunduğum bir klick sayısı. Kingrinder K6'da 100 klickte hemen hemen benzer süreleri gördüğüm için (washed 2.45 / natural 3dk civarı) karşılaştırmayı bu şekilde fotoğrafladım. Tüm parametreler aynı ve süreler hemen hemen eşit olsa bile k6'dan aldığım çıktılar çok daha net, dengesi yerinde ve damağı yormayan fincanlardı. Bu aralıkta pocketta yaptığım demlemeler kötü diyemem, ama fark bariz bir şekilde damakta kendini gösteriyor.

Yukarıda fotoğrafladığım öğütümler açısından kişisel gözlemim, gözle görülür bir homojenite farkı. K6 toz üretmiyor/çokçok az üretiyor demek yanlış olur, çünkü üretiyor; fakat öğütüm net bir şekilde daha istikrarlı. Pocketta yaptığım öğütümde adeta kalından inceye bir geçiş görülebiliyor.

aşınma 1.jpegaşınma 2.jpeg

1 hafta sonrası alt haznenin oturduğu yivlerdeki aşınma, boyası ufak ufak atıyor. İlk dönem sık sık silmek gerektiğini düşünüyorum.

Lakin temizlik problem, beni rahatsız eden bu durumu paylaşmak isterim. Öğütüm kalınlığının üstten ayarlanabilir mekanizmasına öğütülmüş kahve, kepek vs kaçıp oraya yapışıyor; çünkü yağlı bir mekanizmaya sahip. Bu yağın dış gövdeye yansımasını da fotoğrafladım. Hava üflesenizde, fırçayla silseniz de sıkışıp yapışan parçalar hep olacak, sık bir derin temizlik dışında çözümü yok gibi duruyor.

Ekli dosyalar

• temizlik.jpeg
    temizlik.jpeg
    59.6 KB · Görüntüleme: 89
  • yağ.jpeg
    yağ.jpeg
    74 KB · Görüntüleme: 99

Amazon singapur’a giriş yaptığı için Kingrinder %15 indirim haberi verdi ancak şu anda site aramasında değirmen çıkmıyor.
Eğer almak isteyenler varsa burasıda takip edilebilir, bi ihtimal amazon japondan daha ucuza verebilirler

Edit: eğer singapur ya da malezyada yaşıyorsanız mümkünmüş:)

Amazon singapur’a giriş yaptığı için Kingrinder %15 indirim haberi verdi ancak şu anda site aramasında değirmen çıkmıyor.
Eğer almak isteyenler varsa burasıda takip edilebilir, bi ihtimal amazon japondan daha ucuza verebilirler

Edit: eğer singapur ya da malezyada yaşıyorsanız mümkünmüş:)

K6 şuan aliexpresste vergi kargo dahil sdz9 koduyla 2500 tlye geliyor. Sanırım bu gece yarisina kadar geçerli.

Elimdeki C3 ü satıp Kingrinder K4 almak istiyordum ama kontrol ettiğimde Amazon japonya üzerinde satışta olmadığını gördüm. Kingrinderın instagram hesabı üzerinden dm attım neden kapalı ne zaman açılır diye. Onlarda gümrük müşteriden çok fazla gümrük ücreti kesiyor dedi bu sebeple bizde Türkiye'ye satışı kapattık.
Çok saçma bir durum olmuş. Bu ürünle ilgili bir sorun var nasıl çözeriz, ürünü saymazsak o ürünle ilgili sorun olmaz.
Instagram ve mail üzerinden tekrar mesaj attım Amazon japonya üzerinden satın alımlarda Amazon vergiyi de ekliyor bize daha uygun oluyor biz bir daha gümrük ödemiyoruz. Tekrar açarsanız sevinirim K4 almak istiyorum dedim.
İnşallah tekrar açılır. Birkaç kişide kingrindera tekrar açmaları için mesaj atarlarsa tekrar satışa açtırabiliriz.

Onlarda gümrük müşteriden çok fazla gümrük ücreti kesiyor dedi bu sebeple bizde Türkiye'ye satışı kapattık.
Bununla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. K4dün burr'de titanyum kaplamanın kavlandığını ilettim ve geçen salıdan bu yana kendilerinden cevap bekliyorum. Bir ara cevap yazdılar ve eş zamanlı olarak ürünler türkiyeye kapatıldı.
Hiç bir satıcı siz çok gümrük ödüyorsunuz diye satışı durdurmaz. Madem beni çok düşünüyorlardı iade ya da değişim için kolaylık sağlayabilirlerdi.

Fotoğrafları gönderdikten sonra inceleyip dönüş yapacaklarını daha bugün söylediler.
Keza @ozkanme 'de aynı dertten müstaripdi ve geçtiğimiz haftalarda ona hızlı dönüş yapıp bir kargo gönderdikleri ilettiler ama içinden ne çıkacak bizde merakla bekliyoruz. Bildiğim kadarıyla bugün yarın kendisine ulaşır.

Titanyum kaplama iyi bir şey değil demek ki. Dökülen kaplama kahveye karışacaktır. Ben de k6 almıştım. Bunda kaplama yok galiba.

Madem bir sorun var tüm dünyaya satışı kapatması gerekir. Türkler durumu anladı. Alet Türklere uygun değil demek gerçekçi değil.

Bir ihtimal müşteriler sadece Türkiye'den. Topluca motivasyona geldik aldık. Kobay olduk

Titanyum kaplama iyi bir şey değil demek ki. Dökülen kaplama kahveye karışacaktır. Ben de k6 almıştım. Bunda kaplama yok galiba.
Kaplamada herhangi bir kötülük yok. Zaten bir çok firma dişlinin ömrünü uzatmak için kaplama yapıyor. Belki bir parti malda bu gibi problemler yaşanmış olaiblir. Emin değilim. Dediğim gibi inceleyeceklermiş. Keza inceleme sonucu olumsuz bir cevap alırsam halen bu fiyata iyi bir değirmen olduğunu düşündüğüm için kullanabilirim ya da amazon ile kolaylıkla iade verebilrim. Bakalım bana cevapları ne olacak. Olumsuz bir dönüş yapacaklarını şimdilik düşünmüyorum.
Çünkü iade edersem 10-13k yenlik bir kargo bedeli ödeyeceklerini amazon.jp söyledi. Değirmen zaten herşey dahil 13bin yen'e gelmişti.

Yeni alacakların bu gibi bir durumla karşılaşacaklarını bilmeleri gerektiği için hızlıca yazmak istedim. Yoksa bu iade - değişim - yeni burr gönderme artık neyle karşılaşırsam geniş geniş yazmadı planlıyorum.

Bununla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. K4dün burr'de titanyum kaplamanın kavlandığını ilettim ve geçen salıdan bu yana kendilerinden cevap bekliyorum. Bir ara cevap yazdılar ve eş zamanlı olarak ürünler türkiyeye kapatıldı.
Hiç bir satıcı siz çok gümrük ödüyorsunuz diye satışı durdurmaz. Madem beni çok düşünüyorlardı iade ya da değişim için kolaylık sağlayabilirlerdi.

Fotoğrafları gönderdikten sonra inceleyip dönüş yapacaklarını daha bugün söylediler.
Keza @ozkanme 'de aynı dertten müstaripdi ve geçtiğimiz haftalarda ona hızlı dönüş yapıp bir kargo gönderdikleri ilettiler ama içinden ne çıkacak bizde merakla bekliyoruz. Bildiğim kadarıyla bugün yarın kendisine ulaşır.
IMG_20230410_142612.jpg
Bana böyle dönüş yaptılar o sebeple öyle dedim. Ama sizin dediğiniz daha mantıklı geldi

Kaplamada herhangi bir kötülük yok. Zaten bir çok firma dişlinin ömrünü uzatmak için kaplama yapıyor. Belki bir parti malda bu gibi problemler yaşanmış olaiblir. Emin değilim. Dediğim gibi inceleyeceklermiş. Keza inceleme sonucu olumsuz bir cevap alırsam halen bu fiyata iyi bir değirmen olduğunu düşündüğüm için kullanabilirim ya da amazon ile kolaylıkla iade verebilrim. Bakalım bana cevapları ne olacak. Olumsuz bir dönüş yapacaklarını şimdilik düşünmüyorum.
Çünkü iade edersem 10-13k yenlik bir kargo bedeli ödeyeceklerini amazon.jp söyledi. Değirmen zaten herşey dahil 13bin yen'e gelmişti.

Yeni alacakların bu gibi bir durumla karşılaşacaklarını bilmeleri gerektiği için hızlıca yazmak istedim. Yoksa bu iade - değişim - yeni burr gönderme artık neyle karşılaşırsam geniş geniş yazmadı planlıyorum.
Ben birgün Kuzgun caddesinde bu değirmeni birlikte inceleme ihtimalimizi sevdim, ben comandanteden vazgeçtik K6 alma ihtimalimi sevdim

Ben birgün Kuzgun caddesinde bu değirmeni birlikte inceleme ihtimalimizi sevdim, ben comandanteden vazgeçtik K6 alma ihtimalimi sevdim
Firmanın dönüşüne göre bırakayım üstad sana, bu hafta belli olur zaten.
Her zamanki saatte, aynı yerde(:

Ekli dosyayı görüntüle 25825
Bana böyle dönüş yaptılar o sebeple öyle dedim. Ama sizin dediğiniz daha mantıklı geldi
Bu cevapların dan sonra ısrar ettim yanlış anlaşılma olduğunu Amazon'un zaten bütün gümrük işlerini falan halletiğini. Tukiyeden Amazon japonya üzerinden satın alıp gümrük sorunu yaşamayan birçok kişi olduğunu. Ama onlar aynı şeyde ısrar ettiler.
IMG_20230412_024059.jpg
Elimdeki değirmeni de satmıştım K4 almak için ama bir süre daha satışa açmıcaklar sanırım.
K4 alternatifi ne alabilirim

K2 olabilir, 1zpresso jx muadilidir. Ayriyeten konu başlığında da detaylı bir incelemesi var. K2 için amazondan şuan Türkiye’ye gönderim yapılmadığı yazıyor, stok durumundan ötürü olabilir yakın zamanda Fransa ve İtalya’da satışlara başladılar çünkü. Aliexpress’den de bakınabilirsiniz.

Yanılmıyorsam K2'nin satışı AliExpress üzerinden mevcut.

K2 olabilir, 1zpresso jx muadilidir. Ayriyeten konu başlığında da detaylı bir incelemesi var. K2 için amazondan şuan Türkiye’ye gönderim yapılmadığı yazıyor, stok durumundan ötürü olabilir yakın zamanda Fransa ve İtalya’da satışlara başladılar çünkü. Aliexpress’den de bakınabilirsiniz.
K4 hangi modelin muadili

J serisi muadili

Geri