Merhabalar ben evde kendimce denemeler yapan bir lise son öğrencisiyim. Yani dersten çok vakit ayıramasamda elimden geldiğince bir şeyler deniyorum. Önceden bir filtre kahve makinesi kullanıyordum ve makinedeki filtre aşırı kalitesizdi. Kullandıkları filtre kahvemde telve bırakıyor ve içerken biraz rahatsız ediyordu. Ayrıca suyu tek bir noktadan döktüğü için düzgün bir demleme olmadığını düşünüyordum. Bunun üzerine moka pot aldım ve filtre kahveye bir daha elime sürmedim. Moka potu sonuna kadar kurcaladıktan sonra tekrardan filtre kahveyi denemek istedim. Bunun üstüne v60ı denemeye karar verdim. Fakat nitelikli bir demleme yapmak için kullanacağım kahve ve suda neye dikkat etmem gerektiği konusunda pek bir bilgim yok. Birisi bana Latin Amerika kökenli kahvelerin filtre kahve için daha uygun olduğunu söyledi ama emin olmak için size de sormak istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim!
(Deneyimlerimi uzun uza anlatma sebebim foruma yeni katıldım ve bu yüzden kendimi tanıtmak istedim vaktinizi aldıysam kusuruma bakmayın)
(Deneyimlerimi uzun uza anlatma sebebim foruma yeni katıldım ve bu yüzden kendimi tanıtmak istedim vaktinizi aldıysam kusuruma bakmayın)