mcciftci
Barista
- İsim
- MehmetCan
Daha fazla
- İsim
- MehmetCan
- Değirmen
- comandante c40 mk3
- Ekipmanlar
- çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kayseri, Sakarya, Milano
evet kahvenin turu de onemli rol oynuyor. kendisi de naturel bir kahve secmis, amac one cikan yonu tatlilik olan kahvelerin potansiyelini yakalamak galiba, yuksek asidite kahveleri dengeli hale getirmekten ziyade (ha belki o da etkili olur oynanirsa uzerinde). ben var oldugum demlemeden biraz bu yone saptim: ogutmu incelttim ve sureyi azalttim. tatlilik bir tik daha canlandi diyebilirim. dediginiz gibi Rolf garipsemis gorunuyor yontemi (kendisi Kalita tarzi dripperlarla uzun surede demleyen biri oldugu icin ters gelmis de olabilir), Kasuya'nin takildigi nokta ise govdenin kaybolmasi, onu cozmek istiyor.Standart aks Comandante 20 click civarını kastediyorlar.
Ayrıca çok ham bir yöntem olduğu, her kahveye uyup uymayacağını bilmediğini vs. söylüyordu T.Kasuya yanlış hatırlamıyorsam -şu an tekrar izlemedim-. Çok geçerli bir yöntem izlenimi bırakmamıştı videoyu ilk izlediğimde, hem kendinin hem de Rolf'un reaksiyonlarından.
bence bu yontem tatliligi one cikarmak icin uc noktalardan biri olarak baz alinabilir. fincaninda asiditeyi azaltip tatlilik isteyen kisiler altin noktayi yakalayana kadar ogutumu azaltip, suyun derecesini arttirip, eskisinden daha agresif dokebilir suyu.
20 klik icin referans paylasmaniz da nazik olmus tesekkurler