• Aralık
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı yaklaşması nedeni ile Kahve Kulübü kahve alım anketini başlattık. Sizlerin oyları ile belirlenen firmadan Aralık ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Aralık ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Kasuya 2019 Yeni V60 Demleme Metodu

mcciftci

Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.


Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler
 

veyselgundogdu

Yeni Üye
İsim
veysel gundogdu
Daha fazla  
İsim
veysel gundogdu
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.


Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler
Selam,
Bu yönetmi deneme fırsatınız oldu mu? Dediğiniz gibi bayağı ilginç, eski yöntemi daha karışıktı.
 

deniz

İyi Bilinen Üye
Konum
ankara
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
breville bes 810 & arçelik
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3
Ekipmanlar
brikka 2 cups, överst, v60, kalita, soy c2g
en sevdiğim (belki de tek sevdiğim) demleme metodu. gitmediği kahveler de oluyor. daha önce bahsini geçirmişim ancak link paylaşılmadı sanırsam.
 

mcciftci

Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
Selam,
Bu yönetmi deneme fırsatınız oldu mu? Dediğiniz gibi bayağı ilginç, eski yöntemi daha karışıktı.
kendisi de bu metoda "tembel" dedi, musteriler sevmeyebilir diyor bundan dolayi :)
maalesef henuz deneyemedim, an itibariyle su, filtre, ogutum gibi baska parametreler ile oynadigim icin firsat olmadi ama yarin bir kalkisacagim bu ise
 

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.


Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler

Sabah kahvaltı sonrası ilk işim bu olacak inşallah.
 

mcciftci

Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
en sevdiğim (belki de tek sevdiğim) demleme metodu. gitmediği kahveler de oluyor. daha önce bahsini geçirmişim ancak link paylaşılmadı sanırsam.
aramadan konu acmak istemedim ama gormemistim yazinizi. konu uzerine acilmis baslik varsa silebilirim, yoksa bu metodu irdelemek icin buradan devam edebiliriz.
siz bir suredir asinasiniz bu metoda galiba. izlenimleriniz nelerdir, kendinizce oynamalarda bulundunuz mu optimizasyon icin?
 

deniz

İyi Bilinen Üye
Konum
ankara
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
breville bes 810 & arçelik
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3
Ekipmanlar
brikka 2 cups, överst, v60, kalita, soy c2g
aramadan konu acmak istemedim ama gormemistim yazinizi. konu uzerine acilmis baslik varsa silebilirim, yoksa bu metodu irdelemek icin buradan devam edebiliriz.
siz bir suredir asinasiniz bu metoda galiba. izlenimleriniz nelerdir, kendinizce oynamalarda bulundunuz mu optimizasyon icin?

yok estağfurullah ne güzel başlık neden silesin hocam. mokapot ayarında öğüttüğüm kahveye çok hızlı bir şekilde ocaktan yeni aldığım suyu döküyorum oran 1/12 tatlı kahveyi daha tatlı yapabiliyor. ben bu şekilde kullanıyorum bu metodu.
 

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
Comandante'm olmadığı için farklı reçeteleri uygularken şu videodan (bu arada @ertugrulk'ya çok teşekkür ederim kendi adıma, mühim bir referans kaynağı oldu) mukayese edip bakıyorum bu aralar; fakat yukarıda "oldukça ince" dendiği için gerçekten oldukça ince (videoya göre neredeyse CMD 8 kadar ince 😅 ) öğüttüm, neredeyse espressoya yakın oldu, 34 gr kahve 408 gr su ile demledim, 2:30'da bitirdim. Sonuç: asidite geri planda kalmamış, çok inceden kendini hissettiren bir acılık, ara ara gelen tatlılık ve tok sayılabilecek bir gövde.

Bir sonraki denememde öğütümü kalınlaştıracağım çünkü iş görecek bir tekniğe benziyor. Bu kadar ince öğütümle ancak Sibarist (henüz denemedim) ve metal filtreler hızlı akış verebiliyor, zaten ince öğütüm hızlı akışta ben güzel sonuçlar almıştım.
 

deniz

İyi Bilinen Üye
Konum
ankara
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
breville bes 810 & arçelik
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3
Ekipmanlar
brikka 2 cups, överst, v60, kalita, soy c2g
Comandante'm olmadığı için farklı reçeteleri uygularken şu videodan (bu arada @ertugrulk'ya çok teşekkür ederim kendi adıma, mühim bir referans kaynağı oldu) mukayese edip bakıyorum bu aralar; fakat yukarıda "oldukça ince" dendiği için gerçekten oldukça ince (videoya göre neredeyse CMD 8 kadar ince 😅 ) öğüttüm, neredeyse espressoya yakın oldu, 34 gr kahve 408 gr su ile demledim, 2:30'da bitirdim. Sonuç: asidite geri planda kalmamış, çok inceden kendini hissettiren bir acılık, ara ara gelen tatlılık ve tok sayılabilecek bir gövde.

Bir sonraki denememde öğütümü kalınlaştıracağım çünkü iş görecek bir tekniğe benziyor. Bu kadar ince öğütümle ancak Sibarist (henüz denemedim) ve metal filtreler hızlı akış verebiliyor, zaten ince öğütüm hızlı akışta ben güzel sonuçlar almıştım.
videoda aeropress ayarında öğütüyor.
 

Leylifer

İyi Bilinen Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Furkan
Daha fazla  
İsim
Furkan
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Balıkesir
Çok ince öğütüm ile kastedilen seviye nedir acaba?

Standart aks Comandante 20 click civarını kastediyorlar.

Ayrıca çok ham bir yöntem olduğu, her kahveye uyup uymayacağını bilmediğini vs. söylüyordu T.Kasuya yanlış hatırlamıyorsam -şu an tekrar izlemedim-. Çok geçerli bir yöntem izlenimi bırakmamıştı videoyu ilk izlediğimde, hem kendinin hem de Rolf'un reaksiyonlarından.
 

erturk

Aktif Üye
İsim
m erturk
Daha fazla  
İsim
m erturk
demlediğim kahveyi içtikten sonra ben de deneyeceğim. iyi sonuç alırsam sevinirim çünkü benim için de tatlılık önemli kahvede ayrıca çok basit bir yöntem..
 

SarperE36

Yeni Üye
İsim
Sarper Yurttaş
Daha fazla  
İsim
Sarper Yurttaş
Daha önce bu yöntemi çok kahvede denedim bazı kahvelerde iyi sonuç verdi bazılarında vermedi o yüzden sürekli kullanmıyorum molent 35 klik olarak öğütüyorum hario 100lü japon filtre ve uludağ premium su ile çok güzel sonuçlar aldığım kahveler oldu
 

Leylifer

İyi Bilinen Üye
Konum
Balıkesir
İsim
Furkan
Daha fazla  
İsim
Furkan
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Balıkesir

Ekli dosyalar

  • IMG_4218.JPEG
    IMG_4218.JPEG
    218.1 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_4221.JPEG
    IMG_4221.JPEG
    225.9 KB · Görüntüleme: 59

kerem

Üye
Konum
Mersin
İlk kez bu metodla demledim anladığım kadarıyla benim öğütümüm kalın kalmış.

Süre:1.40
Su:300 ml
Su döküm bitimi:17 saniye
Kahve: Null Yandora Yıkanmış 22 g
Görüş: Açıkçası ben ne beklediğim konusunda kararsızdım. Normal bloomingli demlememe göre yoğunluğu düşük kaldı. Aromaları daha az hissettim. Kısaca iyi bir demleme yakalayamadım. Demleyenler de paylaşım yaparsa güzel olur. Herkese mutlu,kahveli güzel günler .


kasuya.jpg
 
Üst