mcciftci
Aktif Üye
- İsim
- MehmetCan
Daha fazla
- İsim
- MehmetCan
- Değirmen
- comandante c40 mk3
- Ekipmanlar
- çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kayseri, Sakarya, Milano
Merhaba dostlar,
Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.
Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.
Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.
Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.
Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.
Sevgiler
Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.
Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.
Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.
Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.
Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.
Sevgiler