• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasuya 2019 Yeni V60 Demleme Metodu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcciftci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu yöntemi tüm kahvelerimde en az bir kere denemeye başladım. sonuçlar gayet keyifli oluyor. paper etiyopya limu'da beklediğimi alamadım, a roasting lab etiyopya sidamoda deneyeceğim

Artık demlemelerimin büyük bir kısmını bu ''tek döküş + rao spin'' (only blooming :)) yöntemi ile yapıyorum. Bu yöntem hem çok pratik hem de acılığın ve kuruluğun olmadığı, notaları belirgin, aftertaste uzun, soğudukça kremamsı ve tatlı fincanlar elde etmemi sağladı. Benim gözlemim, burada percolation'a ek olarak, kahve yatağı hayli yükseldiğinden, kahve ile su birlikte daha fazla vakit geçiriyor ve daha çok immersion metotlarda görülen tatlar da (daha uzun aftertaste ve gövde gibi) bir miktar fincana dahil olmuş oluyor. Basit bir yöntem olduğundan, demleme tutarlılığı açısından da başarılı buldum.

Not: kahve yatağında spiral şeklinde kuş yuvası açıyorum, daha dengeli bir demleme sağladığını düşünüyorum.

birdnest.jpg

Tahmin ettim gidip çekeceğinizi hocam, teşekkür ederim :) Ben aslında bir süredir normal V60'ta da bu gönderdiğinizden ince çekiyordum, şimdi aşağı yukarı bu ayara geldim yeniden, daha iyi sonuç almaya başladım. Yeni Kasuya'yı da bu öğütümle deneyeyim bakalım ne olacak.

Ben de Yandaro ile denemiştim, duvarlar aynen böyle yüksek kalınca dayanamadım topladım kaşıkla. Bir dahaki sefere ona da müdahale etmemeye çalışacağım.

Bu arada böyle kağıt havluya sermek çok iyi olmuş mukayese edebilmek açısından. Bu vesileyle, tüm CMD öğütüm aralıklarını deneyip fotoğraflayabilecek birisi çıkarsa, büyük duamızı alacağını ve/veya şöyle muamele göreceğini belirtelim:

Ekli dosyayı görüntüle 5834

Düzenleme: Mesaj birleştirme.
tchibo da hangi ayarda çekiyorsunuz?

kahve ile su birlikte daha fazla vakit geçiriyor
kahve ile su nasıl daha fazla vakit geciriyor anlayamadim, metoda göre toplam demlenme 1:30 olduğundan çok daha kısa vakit geçiriyor olması gerekmez mi?

öğütümünüz çok mu ince acaba? hem sürenin uzadığından iyi bir aftertase/gövde yakaladığınızdan bahsetmişsiniz. gövde eksikliği ise bu metodun ana dezavantajı gibi görünüyor. açıkçası biraz kafam karıştı :D

bir de, fotoğraftaki kuş yuvası size mi ait acaba? bu kadar nizami yapabiliyorsanız sırrınız nedir? hayran kaldım :)

sevgiler

kahve ile su nasıl daha fazla vakit geciriyor anlayamadim, metoda göre toplam demlenme 1:30 olduğundan çok daha kısa vakit geçiriyor olması gerekmez mi?

öğütümünüz çok mu ince acaba? hem sürenin uzadığından iyi bir aftertase/gövde yakaladığınızdan bahsetmişsiniz. gövde eksikliği ise bu metodun ana dezavantajı gibi görünüyor. açıkçası biraz kafam karıştı :D

bir de, fotoğraftaki kuş yuvası size mi ait acaba? bu kadar nizami yapabiliyorsanız sırrınız nedir? hayran kaldım :)

sevgiler
Dostum şöyle, ben normalde demlemelerimi daha kalın bir öğütüm ile kahve yatağını hiç yükseltmeyecek şekilde yapıyordum. Bu bana tam anlamıyla bir pour over etkisi veriyordu. Yani su, kahve yatağı ile daha az immerse olarak, doğrudan süzülerek karafa geçiyordu. Burada aslında vurguladığım, proses yine aynı, tabi ki yine bir pour over tekniği uyguluyoruz fakat bu yöntemde kahve yatağı çok yükseldiğinden ve öğütüm de daha ince olduğundan, suyun tamamı karafa süzülene kadar ufak da olsa immersion bir demlenme dripper içerisinde başlamış oluyor. Kahve, su ile daha fazla vakit geçiriyor'dan kastım aslında bu idi. Toplam demleme süresi size evet bir fikir verir lakin kahvenin suyla nasıl temas ettiği hakkında bir bilgi vermez. Ek olarak, ben bu yöntemle iki dakikaya yakın sürelere çıkıyorum ve bu da bana bahsettiğim gövdeyi ve aftertaste i almamı sağlıyor. (Kalita demliyorsanız bilirsiniz bu hissi ama tabiki yine de bir kalita demlemesi kadar değil bu etki)

Görsele gelirsek, bana ait değil maalesef. Elimde hazırda görseli olmadığı için ve havada kalmaması için aşağıda yer alan videodan aldım. Her zaman bu kadar nizami olmuyor tabi ama bir kaşık yardımı ile dikkatli bir şekilde yaparsanız iyi sonuçlar alırsınız :)

TM ile 22 klik ayarinda Demkemeyi tam istenilen saniyede bitirdim. İçtiğim en kötü kahve oldu :))

Bu yöntemi daha düşük gramajda deneyen oldu mu ? Acılığın kaybolması hoşuma gitti ama bir porsiyoba bukadar çok kahve kullanmak içimi sızlattı . Birdaha denmeye içim el vermedi 👀

molent 26 click, 20gram kahveye 240 gram su, cafec traditional filtre + lilydrip, 16sn döküş, demleme 1.05sn'de bitti. coffee sapiensin etiyopya yirgacheffesiyle denedim. acılık neredeyse hiç yok, tatlı bir bardak çıktı. oran 1:12 olması dışında beğendim :)
edit: hafif bir ekşilik var, alttan alttan hissediliyor. demleme süremi 1.30a yaklaştırınca onun da ortadan kalkacağını tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Geri