• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasuya 2019 Yeni V60 Demleme Metodu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcciftci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Standart aks Comandante 20 click civarını kastediyorlar.

Ayrıca çok ham bir yöntem olduğu, her kahveye uyup uymayacağını bilmediğini vs. söylüyordu T.Kasuya yanlış hatırlamıyorsam -şu an tekrar izlemedim-. Çok geçerli bir yöntem izlenimi bırakmamıştı videoyu ilk izlediğimde, hem kendinin hem de Rolf'un reaksiyonlarından.
evet kahvenin turu de onemli rol oynuyor. kendisi de naturel bir kahve secmis, amac one cikan yonu tatlilik olan kahvelerin potansiyelini yakalamak galiba, yuksek asidite kahveleri dengeli hale getirmekten ziyade (ha belki o da etkili olur oynanirsa uzerinde). ben var oldugum demlemeden biraz bu yone saptim: ogutmu incelttim ve sureyi azalttim. tatlilik bir tik daha canlandi diyebilirim. dediginiz gibi Rolf garipsemis gorunuyor yontemi (kendisi Kalita tarzi dripperlarla uzun surede demleyen biri oldugu icin ters gelmis de olabilir), Kasuya'nin takildigi nokta ise govdenin kaybolmasi, onu cozmek istiyor.
bence bu yontem tatliligi one cikarmak icin uc noktalardan biri olarak baz alinabilir. fincaninda asiditeyi azaltip tatlilik isteyen kisiler altin noktayi yakalayana kadar ogutumu azaltip, suyun derecesini arttirip, eskisinden daha agresif dokebilir suyu.
20 klik icin referans paylasmaniz da nazik olmus tesekkurler

İlk kez bu metodla demledim anladığım kadarıyla benim öğütümüm kalın kalmış.

Süre:1.40
Su:300 ml
Su döküm bitimi:17 saniye
Kahve: Null Yandora Yıkanmış 22 g
Görüş: Açıkçası ben ne beklediğim konusunda kararsızdım. Normal bloomingli demlememe göre yoğunluğu düşük kaldı. Aromaları daha az hissettim. Kısaca iyi bir demleme yakalayamadım. Demleyenler de paylaşım yaparsa güzel olur. Herkese mutlu,kahveli güzel günler .

Ekli dosyayı görüntüle 5832
deneyiminizi paylastiginiz icin tesekkurler. burdan bakinca biraz kalin gozukuyor, @Leylifer'in yukaridaki referansina bir bakabilirsiniz karsilastirma icin.

Evde öğütüm çalışırken kullandığım ACME var, bitmek tükenmek bilmeyen :), onunla CMD 20 click'i çektim görebilirsiniz ekte.

Tahmin ettim gidip çekeceğinizi hocam, teşekkür ederim :) Ben aslında bir süredir normal V60'ta da bu gönderdiğinizden ince çekiyordum, şimdi aşağı yukarı bu ayara geldim yeniden, daha iyi sonuç almaya başladım. Yeni Kasuya'yı da bu öğütümle deneyeyim bakalım ne olacak.

kerem' Alıntı:

Görüş: Açıkçası ben ne beklediğim konusunda kararsızdım. Normal bloomingli demlememe göre yoğunluğu düşük kaldı. Aromaları daha az hissettim. Kısaca iyi bir demleme yakalayamadım. Demleyenler de paylaşım yaparsa güzel olur. Herkese mutlu,kahveli güzel günler .

Genişletmek için tıklayın ...

Ben de Yandaro ile denemiştim, duvarlar aynen böyle yüksek kalınca dayanamadım topladım kaşıkla. Bir dahaki sefere ona da müdahale etmemeye çalışacağım.

Leylifer' Alıntı:
Evde öğütüm çalışırken kullandığım ACME var, bitmek tükenmek bilmeyen :), onunla CMD 20 click'i çektim görebilirsiniz ekte.

Bu arada böyle kağıt havluya sermek çok iyi olmuş mukayese edebilmek açısından. Bu vesileyle, tüm CMD öğütüm aralıklarını deneyip fotoğraflayabilecek birisi çıkarsa, büyük duamızı alacağını ve/veya şöyle muamele göreceğini belirtelim:

1604837485672.png

Düzenleme: Mesaj birleştirme.

Son düzenleme:
Çok ince diyince cmd 12 klik civarı sanmıştım, 20 klikmiş. Benim normal öğütümüm bu civarda zaten, uzun süre 19 klikle demledim kahveleri.
aslinda videoda kendisi bu rakami vermemis videoda aciklamalarda birisi script olarak yazmis oradan aldim referansi. belki 20 klik'ten ziyade moka pot kalinligi (ortalama bir v60 dan ince, espressodan kalin) demek daha isabetli olur. (cok ince demesinin sebebi eski yonteminde oldukca kalin ogutmesinden dolayi da olabilir)

aslinda videoda kendisi bu rakami vermemis videoda aciklamalarda birisi script olarak yazmis oradan aldim referansi. belki 20 klik'ten ziyade moka pot kalinligi (ortalama bir v60 dan ince, espressodan kalin) demek daha isabetli olur. (cok ince demesinin sebebi eski yonteminde oldukca kalin ogutmesinden dolayi da olabilir)

Coffee with April
1 yıl önce
We would say 20 clicks might be about right.

Video'yu çeken April'ın kendi yorumu.

ben mi bir yerde yanlış yaptım bilmiyorum ancak gövdesiz hatta tatlılık da içermeyen sonuçlar elde ettim bu yöntemi denediğimde. sanki su oranı epey fazla gibi sonuçlar diyebilirim. extraction tam olmadı benim demlemelerimde. demleme sonrası kahve yatağı epey derin bir krater gibi oldu bu arada.

kahve olarak Null Worka, Muttley&Jack's Sonora kullandım.
su olarak da Kuzeyden su, PW da filtre edilmiş halini kullandım.

Cafec traditional filtre, 18klik cmd, incommon rwanda nyabumera, 15 saniyede 300ml doktum 1:27’de tamamlandi. Kocaman cirkin bir krater olustu.

ilk olarak 25gram kahveyi oguturken demleme metodu ilk eksisini aldi benden😄

Oran alistigimin disinda oldugu icin yogun geliyor bana. Kahveden (daha once de ictigim icin) aldigim tadim notalari bu kez bariz degil, govde (belki de orandan) cok yuksek. Aromatik fincanlar sevdigim icin bana hitap etmedi ilk yudumlarda.

Yogun govdeye alistikca ve kahve sogudukca ilk yudumlardan tatlilasti; ama hala govde rahatsiz etti.

Yarisini icince govdeye alisip tatliliga yogunlastim, ilk yudumlara gore kesinlikle daha kolay ama yine de zorlama sekilde tadim notalarina ulasabildim.

Damagim ilk yudumdan aromatik fincana alistigi, orandan dolayi bir finanin kahve maliyeti, govdeli kahveyi cok sevmemem, ogutum suresinin uzunlugu gibi sebeplerden dolayi bu yontem bir kerelikti benim icin

Belki starbucks kahvelerine alismis, yogun govde seven veya direkt “kahve aci olur” diyen arkadasi boyle nitelikli kahve ile tanistirabilinir. Gerci bu arkadas icin 25 gram kahveyi elle ogutmeye deger mi, cok seviyorsak belki, bilemedim Altan!

Ekli dosyalar

• C645AAE8-7EFF-4CEC-B541-790F39E7612F.jpeg
    C645AAE8-7EFF-4CEC-B541-790F39E7612F.jpeg
    76.3 KB · Görüntüleme: 95
Bir krater de benden gelsin o zaman.

Boxx Ethiopia Kochere 25gr
Cafec Th-3
Cmd 20 klik
96 derece kuzeyden su 300ml
Hario V60 Plastik

İlk yudumlar bana pek hitap etmedi. Önceden alttan aldığım tat baskın hale geldi.
Soğudukça daha benim sevdiğim şekle döndü.

Denemiş olduk.

Ekli dosyalar

• F6902546-3B48-4661-9C18-C1AE0E6A3710.jpeg
    F6902546-3B48-4661-9C18-C1AE0E6A3710.jpeg
    91.5 KB · Görüntüleme: 91

Bu hangi filtre? Zira sonlara doğru tıkanmış, o da bayağı dengesiz bi profil çıkmasına sebep olacaktır. Hario ise Cafec TH-3 ile denemek faydalı olacaktır diye düşündüm fotoya bakınca, çok daha rahat bir akış olacaktır, inceltip daha fazla tad da alınabilir çekirdekten böylece.

Bu hangi filtre? Zira sonlara doğru tıkanmış, o da bayağı dengesiz bi profil çıkmasına sebep olacaktır. Hario ise Cafec TH-3 ile denemek faydalı olacaktır diye düşündüm fotoya bakınca, çok daha rahat bir akış olacaktır, inceltip daha fazla tad da alınabilir çekirdekten böylece.

Hario 40 lı filtre bu demlemede kullandığım. Ben de sizinle aynı fikirdeyim Cafec kullanmak daha mantıklı gibi. Tabi burada benim değirmenimin tozutması da ana unsur.

Normal pour demlemeyle bir alakası yok. Aslında var da yok :) tamamen vaktim yok, filtre makinem bozuk bari hızlıca demleyim denilen bir durum. Bir çok kahvede iyi sonuç vermiyor ( denendi )
Sıkılmış ve kendini hatırlatmak amacıyla yaptığını düşünüyorum. Nedense itici bir imaj çiziyor bende. Popülerliğimi insanlar hatırlasın diye yapmıştır. Malum ismi geride kaldı epey.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.

Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler

Sabah kahvemi bu şekilde demledim ve sonuç benim açımdam çok başarılı diyebilirim, suyun kahve yatağına son temas süresini zaten daha da kısaltmayı düşünüyordum. Bu metod v60 demeleme parametreleriyle doğru bir şekilde oynandığı zaman ( çekirdek parametresini ayrı tutuyorum ) temiz bir bardağa ulaşmanın ne kadar pratik olabileceğini de göstermiş.

Molent g50 32 klilte null mam denedim ben de. 15/180, tam 1.20de bitti. Kötü olmadı aslında içilebilir bir kahve oldu ama pek bi aroma alamadım kahveden. Açıkçası bi daha denemem gibi :D
Aslında bunu kavrumunun 2. 3. gününde olan bi kahve ile denememiz lazım, nasıl bir sonuç verir acaba.

Ekli dosyalar

• IMG_20201110_161758.jpg
    IMG_20201110_161758.jpg
    111.8 KB · Görüntüleme: 109
A roasting lab ethiopya sidamoyu bu yöntemle timemore 17 klikle öğüterek denedim. Hiç bu kadar etkili olacağını beklemiyordum süre 1.30 un altındaydı. Asidite oldukça arkaplanda kaldı tatlılık bayağı öne çıktı ancak çok kahve gidiyor :D . Karafı değiştirip su dökmeye devam ederek bi bardak daha içilir herhalde :D

Molentle 32 klikte çektiğim kahve ile ben de denedim bu yöntemi. Dün bir colombia ile denemiştim. Hiç spin yapmadan oldukça derin bir hendek oluştu. Bugün etiyopya kahvemle bir kez spin attım düz bir yatak oluştu. 20 gr kahveye 300 ml su kullandım. 30 saniyede döküşü tamamladım 2.15 civarı akış sonlandı. Tatlı ama gövdesiz bir kahve oluştu.

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Worka Aanaerobic ve Doğal
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 16
Oran: 25/300
Bitiş: 2.20 civarı
Reçete: Kasuya 25 gram Worka'mı geri ver metodu

Kirpi süzgeç sağ olsun,dökümü 30.saniyede bitirebildim. Hızlı dökmeye çalıştığım zaman birden darbeli akışa geçiyor,kendisine veda edeceğim artık.

Metod ilk başlarda kulağa hoş geliyordu ama 25 gram kahve olması üzücü gerçekten. Tartarken,değirmene koyarken,öğütürken hep bir sızı vardı içimde. Timemore'umu ilk kez ağzına kadar dolu görmek trajik oldu benim için.

Karşılığını alamamak daha da üzücü oldu benim için. Tatlılık her zamanki gibi hiç yok. Tarifin tek artısı kuruluğu azaltmak olmuş,ama götürüleri getirilerinden fazla. Ben gövde düşüklüğü ya da aşırı zayıf aroma-tat yaşamadım. İlk ve son denemem oldu.

Demleme bittiğinde kahve yatağı bana bakıyordu,ben de ona. Normalde işi biten filtreleri içi dolu vaziyette bardağa koyarım,soğuduktan sonra yüzüne süren ya da çiçeklere döken oluyor. Bu sefer bardağa koyup üstüne biraz kaynar su döktüm. 10 dakikadır bekliyor,ve hafif tatlılık aldım:) Olaya bak ya.. Kullanılmış kahveyi yeniden demlemiş oldum ve yüzden fazla demlememde alamadığım tatlılığı aldım.

20201117_133027.jpg20201117_132224.jpg

Kirpi süzgeç sağ olsun,dökümü 30.saniyede bitirebildim. Hızlı dökmeye çalıştığım zaman birden darbeli akışa geçiyor,kendisine veda edeceğim artık.

Metod ilk başlarda kulağa hoş geliyordu ama 25 gram kahve olması üzücü gerçekten. Tartarken,değirmene koyarken,öğütürken hep bir sızı vardı içimde. Timemore'umu ilk kez ağzına kadar dolu görmek trajik oldu benim için.

Karşılığını alamamak daha da üzücü oldu benim için. Tatlılık her zamanki gibi hiç yok. Tarifin tek artısı kuruluğu azaltmak olmuş,ama götürüleri getirilerinden fazla. Ben gövde düşüklüğü ya da aşırı zayıf aroma-tat yaşamadım. İlk ve son denemem oldu.

Demleme bittiğinde kahve yatağı bana bakıyordu,ben de ona. Normalde işi biten filtreleri içi dolu vaziyette bardağa koyarım,soğuduktan sonra yüzüne süren ya da çiçeklere döken oluyor. Bu sefer bardağa koyup üstüne biraz kaynar su döktüm. 10 dakikadır bekliyor,ve hafif tatlılık aldım:) Olaya bak ya.. Kullanılmış kahveyi yeniden demlemiş oldum ve yüzden fazla demlememde alamadığım tatlılığı aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 6096Ekli dosyayı görüntüle 6097
O kahve yatağı nedir Elbatin nasıl demliyon sen bu kahveleri :D :D

Geri