• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2023 - CoffeeNutz - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nueva Oriente 4 mevsim, 3 öğün, her ruh halimde içebileceğim bir kahve. Yormuyor, çok düşündürmüyor, akıp gidiyor. Mis gibi sütlü çikolata. Böyle kahvelere de çok ihtiyaç var.

Nueva Oriente Paketine geçtim ben de. Kesinlikle günlük tüketime uygunluk açısından müthiş bir kahve.

Guatemala kahvelerinde çok çok aklımda kalan bir kahve olmamıştı ama bunun özellikle demleme öncesi kokusunun inanılmaz güzelliği, bardakta koku ve tadı gerçekten çok iyi. Asla üzmüyor.

Nutz'dan bir iki ay sonra yine indirim isteyeceğiz mecmur. :D

Elkin Guzman Natura Strawberry

V60 50 ml blooming, toplam 3 döküş, 2 dk 15 sn

15 gr/240ml buzdağı
25 klik
93 derece su

Kahve fermente olduğu için kafamda soru işaretleri vardı ancak hiç öyle bir kahveyle karşılaşmadım. Kahve gibi kahve tanımına uygundu. 2023 yılında içtiğim en iyi kahvelerden biri olan Alto Cielo'nun da bir tık üstünde yer buldu ve belki de en iyisi oldu.

Acılık hiç yok, dengeli asiditeli bir kahve olmasının yanında dolgun, tam bir gövdeye sahip. Çikolata notası ve bisküvi ise muhteşem hissediliyor. Açıklanan rom/likor tadımı bende baskın değildi.

(BeanConqueror Alto Cielo puanım 88, Elkin Guzman 90)

CoffeeNutz benim damağıma en uygun kavurucu oldu şimdiye kadar. Kendilerini bu güzel kavurumlar için tebrik ediyorum.

Nueva Oriente paketini bitirmek üzereyim. Çok ama çok sevdim. Özellikle mokapotla (bende bialetti moka express var) yapıp birazcık ılımasını bekledikten sonra içmesi çok keyifli ve rahat. Hem kahve ihtiyacımı hem de tatlı ihtiyacımı karşılıyor. İndirimdeyken bir paket aldığıma pişmanım.

Bir sorum olacak: Bu kahve saklama işini nasıl yapmam gerekiyor? Gönderilen paketin içinden kahveyi alıp kapatıyorum ama bir süre sonra kahvenin kokusu epey azaldı.

Nutz' da Yılbaşı indirimi olacakmı acaba bilgisi olan varmı Kayanza ve Nueva sipariş vermek istiyorum.

Nueva Oriente paketini bitirmek üzereyim. Çok ama çok sevdim. Özellikle mokapotla (bende bialetti moka express var) yapıp birazcık ılımasını bekledikten sonra içmesi çok keyifli ve rahat. Hem kahve ihtiyacımı hem de tatlı ihtiyacımı karşılıyor. İndirimdeyken bir paket aldığıma pişmanım.

Bir sorum olacak: Bu kahve saklama işini nasıl yapmam gerekiyor? Gönderilen paketin içinden kahveyi alıp kapatıyorum ama bir süre sonra kahvenin kokusu epey azaldı.
Afiyet olsun @tinilifiltre Ben atölyede tükettiğim kahveler için cam kavanoz yöntemini 2 yıldır kullanıyor, sağlıklı sonuçlar alıyorum, tavsiye ederim.

Özellikle mokapotla (bende bialetti moka express var)
Merhaba, moka pot ile deneyiminizi paylaşır mısınız? Sıcak su ile mi başlıyorsunuz? Nasıl öğutuyorsunuz? Ne kadar çıktı alıyorsunuz? ... Teşekkür ederim

Aricha naturel
Commandante 27 klik
Aeropress
25/125
25-50-75
(Su sıcaklığı yok çünkü termometresiz koşullarda yapıldı😂)
3.dakikada 35 saniyede kahve bardakla kavuştu.

Limonlu şeker tadında bir bardak oldu keyifliydi.

Panama Mi Finquita Gesha

Hario 100 lü 01, V60 01
15 gr/240ml buzdağı
21 klik(timemore muadil)
93 derece

50 ml blooming, toplam 3 döküş, 2 dk 10 sn

nitelikli kahve serüvenimin 90+ puanlı ilk kahvesiydi. Bu fırsatı sunduğu için @Ömer Aydın CoffeeNutz'a teşekkürü bir borç bilirim öncelikle.

Sonralıkla,

baştan sonra hafif kavruk kuruyemişlere benzeyen ve tatlı, marmeladımsı hissin eşlik ettiği, yıkanmış diğer örneklerde gördüğümüzden çok daha kompleks, hatta naturel karışıklığında bir kahveydi. Belki bir miktar fazla çözmüş olabilirim yalnız kahveyi. Damakta kalıcılığı şimdiye kadar içtiklerim arasında en muhteşemi. Hem kalıcılık yüksek hem de kalan tat çok iyi.

Kahve böyle yüksek puanlı olunca beklenti de uzaydı tabi ki, sadece beklentiyi karşılayabilmiş olması sebebiyle bile son derece başarılı olduğu söylenebilir. Etiketini hak eden bir kahve olsa da çok daha p/f ürünler olduğunu düşünüyorum. Sadece kavurucu özelinde bile p/f anlamında daha çok beğendiğim 2 tane kahve vardı. (Naturra Strawberry ve Alto Cielo) BeanConqueror puanı olarak 85 verdim. Güzel bir gesha içmek istiyorsanız kesinlikle başarılı bir örneği. Dünyanın en iyi kahvesi mi, bence değil ama yine de çok iyi.

Evet düşük rakımlardaki Brezilya'lar (son eklenen Mantiquiera için de geçerli) yoğun olmayan çekirdek yapısı nedeniyle çabuk hazır hale geliyor ancak espressoda kullanacaksanız biraz daha beklemenizi öneririm.
Teşekkür ederim. Öyleyse, bir deneyim dedim.
Brezilya Klem Farms Natural - V60 ile. Sitenin reçetesini kullandım. K-max 6.8 ile 2:15 yerine 2:30da bitti. Ondan hafif kuruluk geldi. Yarın daha kalın öğütürüm.
Nedense daha gövdeli bir kahve hayal etmiştim (Brezilya ve gaufrette okuyunca). Ama V60lık normal bir gövde oldu (y)

Gofret tadı aldım bir yudumda. Sevdim. Moka Pot ile denemeye düşünüyorum.

V60 ile alto cielo naturel 92c, timemore c3 13 click ile 15gr 1.16 demledim ama 2.05 gibi erken bitti. Tadı da farklı geldi bana. Başlarda ekşiydi. Ilımaya başlayınca tadı değişti. Çok beğenemedim. Çokta becerikli de değilimdir. Varmı tavsiye edebileceğiniz reçete😁

Bu arada farkettim de kahve yatağıda biraz çöküyor

Son düzenleme:
Brezilya Klem Farms Natural - Moka Pot ile denemeye düşünüyorum.
Denedim ve harika oldu. Baştan sonra kadar fındıklı gofret. Espresso olarak hayal edemiyorum bile. Deneyen olursa okumak isterim.

Merhaba, 28 Kasım kavrum tarihli Guatemala nueva oriente natural i 25Aralik itibari ile paketi açıp k pro el değirmeni ile yaklaşık 28 klikte ogutup Mara x ile yaptığım demlemede basınç alamiyorum. Deneyimi olan arkadaşlardan sebebi ve yapılabilecekler ile ilgili yönlendirme rica ediyorum. Herkese teşekkürler ve iyi yıllar diliyorum.

Alto ciello
18/280
Arıtma su 94 derece
Commandante red45 klik
Orea V3
80-100-100

Kahve özelinde konuşacak olursak çikolata-kakao notaları ve türevleri tercih etmediğim kahveler arasında olur ama @Ömer Aydın abiye güvenip bu kahveyi sipariş ettim iyi ki de etmişim çok güzel bir kahve espressoda biraz zorladı fakat olunca o da güzeldi filtrede ise hep çok iyi çıktı en iyi sonucu aldığım reçeteyi de paylaşayım dedim.
Eline sağlık abi

Kolombiya Johan Espinosa...
Bilmiyorum neden o kadar konuşulmadı, bu çekirdek biraz gölgede kaldı gibi. dolgun, vaat ettiğini veren, çok güzel bir kahveydi. hatta nitelikli kahveleri ara sıra denettiğim arkadaşıma yapıp içirince o da hemen farketmişti. Uzun zaman oldu, yazmayı unuttum, içimde kalmasın.

ben de anaerobic çekirdeklere zaafım olduğu için torpil geçmiş olabilirim ama yine de hoştu. o şurubu andıran tadı almak ve dolgunluk beni bitiriyor. sadece bu çekirdek de değil, nedense tüm anaerobicler için böyle düşünüyorum.

Geri