• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2023 - CoffeeNutz - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beklentimi karsilamayan belki de tek cekirdekti toplu alımda.Şanssızlığı içinde bulunduğu sepetten kaynaklidir belki de bilemiyorum ama Panama Mi Finquita,Elkin Guzman Naturra Strawberry,Panama Los Cabezos'la beraber toplu alımda deneme fırsatım olmuştu.
Evet sepetten gibi görünüyor:)

Alto occidente washed, Comandante 10 klik, 15/240 oran, Hario Mugen ve kumaş filtre, 90 derece su. Bloom sonrası ince ve tek döküş, 2.30 demleme bitişi.

Seyrek olarak da olsa elimdeki kumaş filtreyle demlemeler yapıyorum. Kumaş filtrede akış hızlı olduğu için kahvenin su tutuculuüuna göre Comandante'de 10-14 klikler arası öğütüler tercih ediyorum ve çoğunlukla Hario Mugen dripper tercih ediyorum. Öğütüm ince olduğu için sıcaklığı da genel olarak 90 derece ve altında tutuyorum.

Etli ve yumuşak, koyu renkli bir kuru incirin içini bıçakla sıyırp sadece bu kısmı uediğinizi düşünün, fincanda tam olarak böyle bir tat oldu. 🙂

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Panama Mi Finquita
Demleme Yöntemi : origami
Öğütüm Detayları: 17 Comandante
Su Detayları: Abant, 92 derece
Toplam Süre: 1:50
Kahve Miktarı: 16 gram
Oran: 1/16

Alto ciello Türk kahvesi 🫨🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Commandante red9 klik
6/70
Çikolata çeşmesine ağzını dayamışsın gibi bir his. Asidite de orta diyebilirim şahane oldu. 🤤

Brundi Kayanza
Lelit Fred - French Press
18 : 300

Ofise gelirken evde öğütüp yanımda taşıyıp ofisteki french presste demledim. 3dk kadar bekleyip sonrasında french pressi bastırdım hatta ofisteki filtre kahve makinesi filtresiyle süzmeye de çalıştım ama çok başarılı olmadı :D

Finca ise öte yandan, beklediğimden çok daha lezzetli çok daha keyifli bir içime sahipti. Bu çekirdeği büyük beklentilerim olmadan almıştım, özellikle gövdeyi çok artırmadan başarabildiğim demlemeler, asidite ve tatlılık açısından oldukça tatmin edici oluyor.

Afiyet olsun arkadaşlar. Ayrıca en sevdikleriniz arasında olmak bu haftamı şenlendirdi, sevgiler 🙏

Elkin Guzman neydi öyle ya :)

Alto Cielo ikinci paketi de bitirdim fakat ilk paket çok daha iyiydi bence. İkinci pakette yoğunluk gereğinden fazlaydı. İlk pakette çok daha aromatik ve kararında bir likör hissi varken ikincisi kahveden çok kakao çekirdeği çekmiş gibiydi ve bitter/biraz da yanık his bence fazlaydı. Yine de müthiş mi? müthiş ama o ilk paketi unutamam.

Elkin Guzman ise bana göre Mi Finquita dahil hepsini döver.

Elkin Guzman neydi öyle ya :)

Alto Cielo ikinci paketi de bitirdim fakat ilk paket çok daha iyiydi bence. İkinci pakette yoğunluk gereğinden fazlaydı. İlk pakette çok daha aromatik ve kararında bir likör hissi varken ikincisi kahveden çok kakao çekirdeği çekmiş gibiydi ve bitter/biraz da yanık his bence fazlaydı. Yine de müthiş mi? müthiş ama o ilk paketi unutamam.

Elkin Guzman ise bana göre Mi Finquita dahil hepsini döver.
Beğenmenize çok sevindim, kavrumu zor ama mükafatı yüksek çekirdekler ikisi de, selamlar 🙏

Sabah sabah risk almadan Clever'de Guatemala Retana Natural Extended demledim, 22:330, 4dk. Çok lezzetli 2 fincan çıktı. Teşekkür ederim.
Hemen bir tane daha demlememek için kendimi tutuyorum.

Geri