• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita Türkiye Distribütörlüğü

Paslanmaz çelik mi yoksa cam mı kafa karışıklığı olsada çelik 185 alcam gibi gözüküyor bitmezse :)

Gün geçmiyor ki yeni bir ekipman almayalım. Daha dün Crystal Eye Dripper almışken, bugün de Kalita alacağım. Oysa her gece yeminler ediyorum, her gece :D bu arada çelik olanı gözüme kestirmiştim ama bu akış yavaşlığı mevzusu kafamı karıştırıyor.

Herkesin aklindaki soru sanirim bu,
Cam kalitami celik kalitami akis hizi bukadar dramatik bir fark olusturuyormu acaba.

Dripper a filtre alayım dedim de hatalı kupon diyor hemen bitmiş galiba :/

Herkesin aklindaki soru sanirim bu,
Cam kalitami celik kalitami akis hizi bukadar dramatik bir fark olusturuyormu acaba.

Demlemelerimin büyük kısmını cam kalita 185 ile yapan biri olarak kişisel görüşüm "oluşturuyor".

Filtre tabana yapışma sorunu da çekmiyorsunuz.

"Kırılma" kaygısını ciddi olarak taşımıyorsanız cam kalita 185 i öneririm.

Not: Kalita 155 i hiç bilmiyorum. Demlemelerimin neredeyse tamamını 25-32 gr çekirdekle yapıyorum. Bu arada çelik 185 ile deneyimimde sadece 3 demleme ile sınırlı yani iki ürüne birden sahip değilim.

Not2: Yanlış anlaşılmamak için ekleme gereği duydum. Değerlendirmem 25 gr ve üstü demlemeler için geçerli. Tek kişilik demleme konusunda hiç bir deneyimim yok.

Son düzenleme:
Sadece cam kalita 185 kullandım yardımcı olmak açısından deneyimlerimi belirtmek istedim bana hatalı ürün gelmiş de olabilir ama akış hızı aşırı hızlı 😅 20gr molent 32 clickte 2.30 da bitirdiğim çift döküş demlemelerim oldu. Çok hızlı sonuç alabildiğim sürece yavaşlatması daha kolay oluyor bence esneklik sağlıyor herhangi bir çeşidini alacaklara şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Öncelikle elinde hiç dripper bulunmayanlar için çok güzel fırsat ancak elimde hali hazırda V60 ve Aeropress bulunduğundan bu alımı pes geçeceğim gibi duruyor ama V60 vs Kalita konusunda gerçekten yüzde yüz, muhakkak sonuçlara ulaşmak pek mümkün değil gibi duruyor. Bunu neye dayanarak söylüyorum, hemen hemen internetteki tüm makale ve videoları izledim ancak genel olarak söyleyenenler şunlar;

- Kalita tekrarlı demlemelerde v60 a göre daha istikrarlı demleme deneyimleri sunuyor, bununda sebebi düz tabanlı olması ancak Kalita'nın Çelik modelindeki tıkanma ve uzayan demleme süresi biz hali hazırda sıkıntılı Traditional filtrelerden yakınanları mutlu etmeyecektir.

- İstikrar konusununda da gerçekten yorumcuların bir ittifakı olduğunu söylemek zor çünkü Şu linkteki arkadaşın yorumları cidden Kalita hakkında ezber bozucu. Kendisi v60'ı başlangıç için daha töleranslı ve uygun ancak ileri seviyelerde Kalita gibi düz tabanlı bir dripper öneriyor.

- Çelik modeli almazsanız cam modeli tabiki taşırken sıkıntı olacaktır ve kırılma riski de düşük değil. Ancak Çelik modelinin 2-3 hafta önce Alım-Satımda farklı ilanlarda satıldığını düşünürsek demekki sahipleri de bariz memnun değil zaten tıkanma olayıda bir gerçek.

- Cam modeli çelik olan modele göre %83 daha hızlı.

- Kalita bardakta ise v60 a nazaran ne kadar farklı tad profili sunduğu ise muamma çünkü herkesin çok farklı iddaaları var ancak bir v60 demlemesine göre daha yoğun ve gövdeli sonuçlar verdiği; V60'ın ise daha meyvemsi, ilginç ve daha canlı bir doku bıraktığını söylüyor karşılaştırma yapanlar.

- All in All, benim şahsen kenarda buna verecek param yok 😁 ancak inancım şu ki Kalita da aldığın bardağı V60 da alamazsın diye birşey yok bence bunlardan daha ve en önemlisi damak eğitim ve ne istediğimizi bilmemiz. Bu da güzel kahveler deneyip bol bol cupping yapmakla vs oluyor.

Nisan Ağcadan Ekipman Çılgınlığı videosunuda izleyip yine kendinize bunun çok gerekli olmadığını bir daha hatırlatabilirsiniz. Dediklerim kendim ve benim gibi düşünenler için geçerlidir ancak eğer bir dripperınız yoksa ve param var aga benim denemek istiyorumculardan ya da alışveriş krizi gelmişseniz diyecek birşeyim yok yorumlarınızı biz de dinlemek isteriz :)).

Ekli dosyalar

• kalita-wave-graphic.png
    kalita-wave-graphic.png
    44.6 KB · Görüntüleme: 78
Geri