• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita Türkiye Distribütörlüğü

Merhabalar,

Tüm siparişlerin kargoları yapıldı. Sisteme düşmesi bir kaç saati bulabilir.

Bazı alıcı şubelerinin kota doluluğu olabilir. Genelde en yakın şubeye yönlendirme yapılıyor. Bugün belirli bir miktar gecikme yaşanmaması için yurtiçi ile çıkış yapıldı.

@Globally Benim kargomda maalesef yanlış adrese gidiyor. Teslimat adresi yerine fatura adresine yollamışsınız.

Başka bir şehire gittiği için müdahale etmeniz gerekiyor.

Kargoya düzeltme için bilgi verildi.

Benim ne yazık ki belirttiğim adresten farklı bir adrese gitti ( iş adresime) şubeye gidip aldım. Fakat daha da önemlisi cam dripper sipariş vermeme rağmen metal geldi :(( bayram öncesi hevesle beklerken üzdü @Globally

Doğru cam dripper bugün kargoya verildi. yurtiçi kargo :916781278939

Merhabalar,

Tüm siparişlerin kargoları yapıldı. Sisteme düşmesi bir kaç saati bulabilir.

Bazı alıcı şubelerinin kota doluluğu olabilir. Genelde en yakın şubeye yönlendirme yapılıyor. Bugün belirli bir miktar gecikme yaşanmaması için yurtiçi ile çıkış yapıldı.

Kargoya düzeltme için bilgi verildi.

Doğru cam dripper bugün kargoya verildi. yurtiçi kargo :916781278939
Teşekkür ederim Whatsapp ‘ tan bugün belirttiğim adrese gönderim yapıldı di mi ?

Sanırım bana yanlışlıkla 2 adet geldi. İkisinden de çıkan fatura birebir aynı @Globally Ne yapmak gerekir?
Merhaba,

Mükerrer sehven gönderilmiş. bayram sonrası anlaşmalı kargo ile geri gönderebilirsiniz.

İade ürün gönderimleri için:
MNG KARGO ANLAŞMA NUMARAMIZ: 428775543
Yurtiçi kargo anlaşma numaramız 585275160

Geçenlerde başka bir alışverişimde Mng kargo teslim etmediği halde sistemde teslim edildi olarak girmişti. Neyseki sonraki gün elime ulaştı kargo. Yani atom parçalamıyorsun, çok düz mantık bir iş aslında kargo. Ama nasıl bu kadar zor ve çileli bir sürece dönüyor bazen anlamıyorum. İşini çok iyi yapanlar da var elbette, Amazon'un kargo sistemi kadar iyi tecrübe yaşatan firmaya denk gelmedim henüz mesela.
Örnek vermek gerekise ben Bursanın İznik ilçesinde yaşıyorum fakat iznik ilçesinde mng kargo şubesi bulunmadığı için kargolarım yenişehire gidiyor sonrada bölge dışı diye teslim etmeyi reddediyorlar bu yüzden mng kargo ile çalışan hiç bir firmadan ürün almamaya özen gösteriyorum eğer mng kargo ile gönderirlerse kargoyu iptal ediyorum çünkü her aradığımda ürün şubeye teslim gönderildi diye söylüyor satıcı adrese teslim diyor ürünlerden hiç biri elime ulaşmadı yenişehir iznik arası 30 km 2 ilçe arası

Paslanmaz çelik kalita (185) konusunda çok ayrıntılı bilgi verecek kadar inceleme şansım olmadı ama küçük bir güncelleme geçmek istiyorum. Son dört gündür kullanma şansım oldu ve bu yavaşlık konusunun çok abartıldığını düşünüyorum. İlk başta, korktuğum için V60’a göre daha kalın öğütmeye giriştim ama gereksiz bir hareket olduğu sonucuna vardım. Şuan V60’da nasıl öğütüyorsam aynı şekilde öğütüyorum ve hemen hemen V60 (Cafec TH-1) ile aynı sonucu alıyorum. Bu durum hakkında bir teorim de var. Çelik kalita normalde gayet hızlı bir şekilde akarken su seviyesi iyice azaldığında bir anda durma seviyesinde yavaşlıyor. Ama demlemede gördüğüm kadarıyla bu zaman, kahve yatağının üstünün kuruyup suyun kahvenin içinde kaldığı zamana denk geliyor ki ben normalde demlemeyi bu noktada bitiriyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyorumdur belki bilmiyorum ama şu an için V60’dan zaman olarak pek farklı sonuçlar almıyorum. V60 demlemelerimin bir kısmı hızlı olurken bir kısmı da ortalama oluyordu. Çelik Kalita, şu an için ortalama V60 demleme süreleriyle benzer sonuçlar veriyor.

Paslanmaz çelik kalita (185) konusunda çok ayrıntılı bilgi verecek kadar inceleme şansım olmadı ama küçük bir güncelleme geçmek istiyorum. Son dört gündür kullanma şansım oldu ve bu yavaşlık konusunun çok abartıldığını düşünüyorum. İlk başta, korktuğum için V60’a göre daha kalın öğütmeye giriştim ama gereksiz bir hareket olduğu sonucuna vardım. Şuan V60’da nasıl öğütüyorsam aynı şekilde öğütüyorum ve hemen hemen V60 (Cafec TH-1) ile aynı sonucu alıyorum. Bu durum hakkında bir teorim de var. Çelik kalita normalde gayet hızlı bir şekilde akarken su seviyesi iyice azaldığında bir anda durma seviyesinde yavaşlıyor. Ama demlemede gördüğüm kadarıyla bu zaman, kahve yatağının üstünün kuruyup suyun kahvenin içinde kaldığı zamana denk geliyor ki ben normalde demlemeyi bu noktada bitiriyorum. Bir şeyleri yanlış yapıyorumdur belki bilmiyorum ama şu an için V60’dan zaman olarak pek farklı sonuçlar almıyorum. V60 demlemelerimin bir kısmı hızlı olurken bir kısmı da ortalama oluyordu. Çelik Kalita, şu an için ortalama V60 demleme süreleriyle benzer sonuçlar veriyor.

Süre filtre tıkanmadığı sürece bence acılığa ve ekşiliğe çok etki etmiyor.

Benim kargo da az önce elime ulaştı, sabah kahvesine yetişti :)
Çelik 185 beklediğimden daha şık göründü gözüme. Bir de niyeyse daha büyük ve hantal bir parça bekliyordum ben, boyutunu görünce epey şaşırdım.

Hevesle açıp ilk demlemeyi yapayım dedim ama demlemenin ortasında tartı kapandı. Kalan suyu rasgele döktüm artık, fena bir fincan olmadı yine de. Uyandırmaya yetiyor en azından 😁

Ben de 185 çelik model ile ilgili görüşümü belirteyim; kesinlikle tıkanma falan yaşamıyorum. V60 ile aynı öğütümü yapıyorum(cmd 23 klik) 25/400 oran ve 2.40 gibi demlemelerim bitiyor. Çekirdek Coffee Department Etiyopya Aricha. Çok fazla demleme yapmadım ama ilk izlenimlerim bu şekilde. Tıkanma olayı şehir efsanesi gibi geldi bana. İzlediğim videolarda filtreyi ıslatırken ortadan ıslatıp, kenarlara çok gitmemek şeklinde bilgiler vardı. Kenarlardan ıslatmaya başlayınca filtrenin formunun bozulduğu ve tıkanmalara sebep olabileceği bilgisi mevcut. Tıkanma yaşayan arkadaşlar belki buralarda hata yapıyor olabilir.

Tıkanma değil ama kağıdı ıslatırken bende vakum oluştu sürahinin üzerinde, kağıdı ıslattığım su akmadı aşağı bir süre. Kalitayı hafif kaldırınca tekrar akmaya başladı. Demleme sırasında herhangi bir yavaşlama görmedim ama.

Edit: Tabandaki ekstra hava deliğini şimdi farkettim. Çok dar ağızlı bir sürahide demlemiştim, ilk aşamada o delik sürahinin dışında kaldı sanırım.

Son düzenleme:
V60 lobisinin işleri bunlar. Tıkanma falan yok kesinlikle :d 18 gramlık medium-fine öğütümdeki demlemelerim suyu hızlı dökersem en fazla 2 dakika sürüyor. Cam kalitası olanlarda demleme 30 saniye sürüyo herhalde??

Katılıyorum. @Scott Rao ya Hario'nun adamısın ya da filtreyi düzgün ıslatmayı bilmiyorsun, hangisisin sen söyle.
Scott bey yüzünden spin attık sürelerimiz uzadı. Bir de kalita yalanı uydurmuş... Bunların hesabı verilecek !

Filtresiz 500 ml su akış süresi...

Kalita çelik 185 : 65 saniye
Kalita cam 185 : 45 saniye

Farklı hacimlerde su ile bir kaç kez denedim süre oranı kabaca aynı.

Not: Çelik 185 te dipte azda olsa su kalıyor camda tamamen boşalıyor.

Not2: Sadece akış hızına veri olsun diye yazdım. Kağıt filtre ile ölçüm yapmadım çünkü hem 2 tane harcamak istemedim hemde çelik tabanına süzgeç gibi bir "nane" (nasıl adlandırıldığını bilemedim) koyduğunuzda akış değişmekte, diğer türlü yapışmasından dolayı sıkıntılı durum yaşanabiliyor.

Son düzenleme:
Az önce alabildim kargomu, ilk açtığımda oyuncak gibi minicik birşey çıktı, şaşırdım :D (Kalita 155 çelik) ilk demlememi yaptığımda akışın yavaş olacağını sürenin uzayacağını düşünerek iki döküş yaptım. Ancak akış gayet hızlıydı. Çıkan sonuçtan çok memnun kaldım ilk demlememde oldukça tatlı ve lezzetli bir kahve çıktı.

Benim sipariş 'Hazırlanıyor' olarak kaldı sitede. Kargoya verildiğini tahmin ediyorum ancak Yurtiçi Kargo olsa bildirim gelirdi. MNG'den de dağıtıma çıkarıldı vs bir mesaj gelmedi. @Globally 'ye mesaj atmıştım çarşambadan beri girmemiş foruma. Gelbura iletişim için aramayın mail atın demiş, mail attım dönen olmadı. Ulaşmak gerçekten zor...

Geri